Ben iyi yetiþmiþ bir aydýn olarak
Sosyal Demokrat bir Aydýn olarak diyorum ki ;Ziraat Bankasýnýn kredi kartý borçlarýný %14 faizle ödemesinin sosyal adeletle alakasý yoktur...
saygýlar/baþarýlar
Printable View
Aslýnda ben iþin detayýnda þunu anlatmaya çalýþmýþtým. Likidite açýðý geçen hafta 81 milyar TL'ye kadar düþtü. Düþünün ki merkez zorunlu karþýlýklarý düþürdü hatta sýfýrladý. Ýþte o zaman bankalarýn para fazlasý dahi oluþuyor. Zira bankalarýn merkez bankasýna park ettikleri zorunlu karþýlýk miktarý likidite açýðýnýn üzerinde bir rakam tutuyor.
Bunun üzerine bir de kredi daralmasýný ekleyelim. Evet kredi daralmasý geniþ para arzýný da bir miktar daraltýp bankalarýn elindeki likiditeyi azaltabilir. Ama toplamda yine de bankalar bu tür bir hamle ile kendileri adýna oluþan riskleri azaltabilirler.
Burada tabii resesyon ortamýnýn terk edilmemesi gerekli eðer zorunlu karþýlýklar düþürülürken kredi daralmasý tersine dönerse o zaman hiperenflasyon riski her zamankinden yakýn olabilir.
Sonuç olarak resesyon + cari fazla ile elde edilen fazla likidite rezervi bankalarý destekleyebilir diyorum.
Ama politikacýlar bu aþamada yine KGF ve benzeri hamleler ile merkezi boþta býrakýrlarsa yukarýdaki imkanlar direk benzin bidonu etkisine dönüþebilir.
5.50 ve üzeri bakalým kimler kilitli kalacak..
Tamam Reis mesajý aldýk biz
Seçime kadar paket üstüne paket açýklayacaksýn,dolarý zýplatacaksýn...
Seçime kadar proje üstüne proje açýklayacaksýn dolarý zýplatacaksýn...
Bütçe ,mütçe hak getire,ulufe daðýtmak beri gele...
Ama bu seçimler her türlü kazanýlacak...
Tamam reis mesajý aldýk biz...
Tþkler
saygýlar/baþarýlar
Reis
Yanlýþ anlamazsan Kanal Ýstanbul a ilk kazma ne zaman nasipse?
Bir aya olur mu?
Çýtlatsan da fullesek depoyu...
saygýlar/baþarýlar
Sn.Reis..yýllýk AK Parti iktidarlarýnýn en önemli özelliði sosyal devlet olmanýn gereklerini yerine getirmesidir diyen Erdoðan, müjdelerini peþ peþe sýraladý.
Sosyal yardým alanlara elektrik desteði
Düzenli sosyal yardým alan vatandaþlarýmýzýn aylýk 150 kilovatsaate kadar olan elektrik tüketimlerini devlet olarak biz üstleniyoruz. Yaklaþýk 2.5 milyonun üstündeki hanede her ay ortalama 80 TL’lik borcunu devlet ödeyecek.
Kredi kartý borçlarý tek çatý altýnda toplanacak
Ziraat Bankasý aracýlýðýyla kredi kartý borcu olanlarýn borçlarý tek bir banka çatýsý altýnda toplanacak. Ziraat Bankasý’ndan alacaðý kredisiyle bu borcu kapatacak. Sonra da aylýk gelirine uygun þekilde bu borcunu ödeyecek.
Halkbank'tan esnafa 22 milyar lira
2002’de 154 milyon lira olan hazine destekli esnaf kredileri bakiyesi 2018’de 31,1 milyar liraya yükseldi. Esnafa destek 202 kat arttý. Halkbank 2019’da 350 bin esnafa 22 milyar liralýk kredi kullandýracak.
Hani alýntýladýnýz da gördüm...
Profesyonel satranç sporcusu nasýldýr? Bilen var mý? :)
Türkiye'nin iþsizlik sorununa köklü çözümler üretiliyor.
Merve Kavakçý'nýn kýzý Mariam Kavakçý Cumhurbaþkaný Danýþmaný oldu.
Bir gencin hayatý daha kurtulmuþ oldu...
https://twitter.com/UmitKaraca_/stat...99637213765632
https://pbs.twimg.com/media/DwY_XMdX4AE4iGp.jpg