Aslında 18 yıllık dönem yerel seçimlerle bir miktar kapandı. Belediyelerdeki rantın kaybedilmesi sonrasında, bu ranttan nemalanan kesimler gemiyi terk etmeye çoktan başladı.
Yanlış anlama olmaz umarım ama Türkiye'de merkez sağ dediğimiz ve bana göre iktidardan hukuki veya hukuksuz olarak nemalanan yüzde 25'lik bir kesim var. Bu kesim günü geldiğinde Anap, günü geldiğinde AKP saflarında konsolide oluyor.
Ben de bir sanayici olarak işlerimiz bozulmasın, ülkede hassas dengeler etkilenmesin diye dönem dönem bu statükonun devam etmesini istemişimdir. Benim gibi düşünen de yüzde 10'luk ilave bir kesim olduğunu düşünüyorum. Ama buradaki gayem iktidardan bir ihale almak, birilerini işe yerleştirmek veya bir imar hakkı kazanmak değildir. Kredi musluğu kapanmasın, hammadde fiyatları uçmasın, sınır komşuları ve diğer ülkelerle ticaretimizde bir sorun olmasın derdimizdir.
Bu yüzde 25'lik gezici merkez oyları ve 10'luk farklı görüşteki piyasa dostu oylar konsolide olacak yer arıyor. Ekonomik kriz vb durumlar arttıkça da doğru veya yanlış bir yerde konsolide olup bu iktidarı bitirecek. Bu süreç yerel seçimler sonrası başladı ve devam ediyor.
SM-C7000 cihazımdan
hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.