Viopda teminat kaldıraç için bir üst limit var mı?
Yani endeks30a 150bin diyelim.
Olağanüstü durum oldu atıyorum aracı kurumlar 1 kontrat endeks kontatı 10bintl kaldıraç 1.5 yapabilir mi? Yada üst limit 3 kaldıraçtır gibi kural ?
Bir üst limit varsa poryföye stres testi gibim bisey yapacağımda ondan soruyorum.
YTD
Teminat oranını aracı kurum yüksek tutabilir.. Ya da toplam pozisyon limiti koyabilir..
Örn.
Finans yatırımda 21 şubattan beri hesap usd pozisyon üst limiti, bütün enstrumanlar/açık pozisyon toplamı 1.5Musd
üstünüze sakın alınmayın ama işte bu düşünce bitiriyor ülkeyi, kısır döngü bu nedenle devam ediyor, kim gelirse gelsin aynı plak dönüyor,..
Turgut Özalı hiç sevmemiştim, Belediye başkanı iken Bedrettin Dalanın elinden İstanbul'u zor kurtarmıştık, fark etmedi sonraki gelenler İstanbul'un ...na kodu,.
İşte şimdiki de bir İstanbul Belediyesi Mezunu neticede, durum ortada borçluluk Cumhuriyet tarihi rekorlarının rekoru,. soyadı kendinden menkul bir diğerini de şimdilerde hazırlıyorlar orada malumunuz,. Demek ki parti fark etmiyor, önce İstanbul'un başına oradan da ülkenin tepesine geçiyorsun,..
önce iStanbulu batırıyorsun sonra ülkeyi,
şöyle buram buram Anadolu kokan taş toprak kokan birini bulmamız adeta imkansız,.Bulduk diyelim aynı zamanda bilgilide olması gerekiyor ki yönetebilsin, o özelliği de var diyelim tecrübelide olması gerekiyor ki her devrin adamı bu %25 in oyunlarını önceden görebilsin
Son düzenleme : indregandi; 28-03-2021 saat: 15:04.
burada yapılan analizler, bilgi ve paylaşımlar
yatırım tavsiyesi değildir,...
Üstüme tabiki alınmam zira bireysel olarak yapabileceğimin maksimumunu bu ülke için yaptığımı biliyorum. Istesem faiz geliri ile ömrümün sonuna kadar 7 sülalemi geçindirebilecekken riske girip, leasing yapıp yatırım yaptım. Ne iktidar ne de muhalefetle iş yaptım, kapılarını çaldım. Ama ülkenin genel profil seviyesi neyse ondan 1 tık ileri gidemiyorum, gidemiyoruz.
Örnek, Özgür Demirtaş Hoca bu ülkede siyasete soyunsa, ülkenin yüzde 80'i onu elitist salon adamı bulacak. Halkı dinle, başka türlü şeylerle afyonlayan birileri çıkıp böyle bir adamdan yine daha fazla oy alacak. Çünkü seçicilerin profili neyse seçilen de ona paralel oluyor. Özgür Hoca iskandinav bir ülkede el üstünde tutulur, her pozisyona rahatlıkla seçilir çünkü seçici profili onunla aynı dili konuşabilecek seviyede.
Bizde ise o 25lik merkez denilen kesim, rüzgar nereye eserse oraya padişahım çok yaşa demek için anında saf değiştirir. Ister inanın ister inanmayın, o 25 şu anda akp ile yollarını ayırdı ve çok yaşa padişahım diyerek yeni rant imkanları yaratacağı yeni birini bekliyor.
SM-C7000 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Özgür Demirtaş'ı bilmem ama neredeyse miting meydanlarına iki de Türk Bayrağı getirselerdi bunu ihmal etmeselerdi, bu defa başka bir Demirtaş:
ya şu an ana muhalefet partisi idi, ya da ülkenin tepesindeydi,
çok haklısınız böyle bir ülkedeyiz maalesef,..aslında her şey çok basit yaşanıyor,..
burada yapılan analizler, bilgi ve paylaşımlar
yatırım tavsiyesi değildir,...
Ya yemişim merhumunu, yok islamik bankacılık vs vs cahil halk ne duymak isterse onu söyledi... Onun hitap ettiği cahil müslüman kesim yahudilerden nefret ettiği içinde İsrail e sallıyordu... Başka birşey değil yani...
Kayıp trilyonlara gel, ne güzel s...eviyordu canım ülkemi...
Hocanın amk sana birşey olmasın...
Yer İmleri