Viopda teminat kaldýraç için bir üst limit var mý?
Yani endeks30a 150bin diyelim.
Olaðanüstü durum oldu atýyorum aracý kurumlar 1 kontrat endeks kontatý 10bintl kaldýraç 1.5 yapabilir mi? Yada üst limit 3 kaldýraçtýr gibi kural ?
Bir üst limit varsa poryföye stres testi gibim bisey yapacaðýmda ondan soruyorum.
YTD
Teminat oranýný aracý kurum yüksek tutabilir.. Ya da toplam pozisyon limiti koyabilir..
Örn.
Finans yatýrýmda 21 þubattan beri hesap usd pozisyon üst limiti, bütün enstrumanlar/açýk pozisyon toplamý 1.5Musd
üstünüze sakýn alýnmayýn ama iþte bu düþünce bitiriyor ülkeyi, kýsýr döngü bu nedenle devam ediyor, kim gelirse gelsin ayný plak dönüyor,..
Turgut Özalý hiç sevmemiþtim, Belediye baþkaný iken Bedrettin Dalanýn elinden Ýstanbul'u zor kurtarmýþtýk, fark etmedi sonraki gelenler Ýstanbul'un ...na kodu,.
Ýþte þimdiki de bir Ýstanbul Belediyesi Mezunu neticede, durum ortada borçluluk Cumhuriyet tarihi rekorlarýnýn rekoru,. soyadý kendinden menkul bir diðerini de þimdilerde hazýrlýyorlar orada malumunuz,. Demek ki parti fark etmiyor, önce Ýstanbul'un baþýna oradan da ülkenin tepesine geçiyorsun,..
önce iStanbulu batýrýyorsun sonra ülkeyi,
þöyle buram buram Anadolu kokan taþ toprak kokan birini bulmamýz adeta imkansýz,.Bulduk diyelim ayný zamanda bilgilide olmasý gerekiyor ki yönetebilsin, o özelliði de var diyelim tecrübelide olmasý gerekiyor ki her devrin adamý bu %25 in oyunlarýný önceden görebilsin
Son düzenleme : indregandi; 28-03-2021 saat: 15:04.
burada yapýlan analizler, bilgi ve paylaþýmlar
yatýrým tavsiyesi deðildir,...
Üstüme tabiki alýnmam zira bireysel olarak yapabileceðimin maksimumunu bu ülke için yaptýðýmý biliyorum. Istesem faiz geliri ile ömrümün sonuna kadar 7 sülalemi geçindirebilecekken riske girip, leasing yapýp yatýrým yaptým. Ne iktidar ne de muhalefetle iþ yaptým, kapýlarýný çaldým. Ama ülkenin genel profil seviyesi neyse ondan 1 týk ileri gidemiyorum, gidemiyoruz.
Örnek, Özgür Demirtaþ Hoca bu ülkede siyasete soyunsa, ülkenin yüzde 80'i onu elitist salon adamý bulacak. Halký dinle, baþka türlü þeylerle afyonlayan birileri çýkýp böyle bir adamdan yine daha fazla oy alacak. Çünkü seçicilerin profili neyse seçilen de ona paralel oluyor. Özgür Hoca iskandinav bir ülkede el üstünde tutulur, her pozisyona rahatlýkla seçilir çünkü seçici profili onunla ayný dili konuþabilecek seviyede.
Bizde ise o 25lik merkez denilen kesim, rüzgar nereye eserse oraya padiþahým çok yaþa demek için anýnda saf deðiþtirir. Ister inanýn ister inanmayýn, o 25 þu anda akp ile yollarýný ayýrdý ve çok yaþa padiþahým diyerek yeni rant imkanlarý yaratacaðý yeni birini bekliyor.
SM-C7000 cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Özgür Demirtaþ'ý bilmem ama neredeyse miting meydanlarýna iki de Türk Bayraðý getirselerdi bunu ihmal etmeselerdi, bu defa baþka bir Demirtaþ:
ya þu an ana muhalefet partisi idi, ya da ülkenin tepesindeydi,
çok haklýsýnýz böyle bir ülkedeyiz maalesef,..aslýnda her þey çok basit yaþanýyor,..
burada yapýlan analizler, bilgi ve paylaþýmlar
yatýrým tavsiyesi deðildir,...
Ya yemiþim merhumunu, yok islamik bankacýlýk vs vs cahil halk ne duymak isterse onu söyledi... Onun hitap ettiði cahil müslüman kesim yahudilerden nefret ettiði içinde Ýsrail e sallýyordu... Baþka birþey deðil yani...
Kayýp trilyonlara gel, ne güzel s...eviyordu caným ülkemi...
Hocanýn amk sana birþey olmasýn...
Yer Ýmleri