Bursa'da ismi-bilinmeyen bir zengin..(Bekar,hiç evlenmemiþ)
Listelerde adý yok, sanayici deðil.. Zamanýnda ÝPLÝK tüccarlýðý yapmýþ..almýþ/satmýþ..büyük çöküþlerde
94 yýlýnda servetini defalarca katlamýþ...
Annesi adýna Okul yaptýrmýþ..
Geçen hafta açýlýþý vardý. Çekirge'de, gerçekten muazzam bir okul..
Arkadaþlarla konuþup dedikodusunu yaptýkta,
Tahmini olarak Bursa bankalarýnda TL/Döviz mevduatý 7 milyar TL civarýnda...
Fakir ve borçlu ülkemiyiz? Evet.. Zengin miyiz?Olabilir.. bende çözemiyorum...
Garip,tuhaf bir ülkedeyiz..
Daire-arsa-araba fiyatlarýna bakarsan, KATAR veya DUBAÝde zannedebilirsin kendini..
hayatýmda hiç bir zaman solcu olmadým..saðcý da olmadým.. pragmatist ve realist olarak nitelendirmeyi tercih ederim kendimi.. ülkede (a) cumhuriyetçiler , (b) þeriat özlemi ile yanýp tutuþan, (c) ayrýlýkçýlar diye üç farklý þablon görüyorum. bu nedenle solcu olmamama raðmen chp 'ye yýllarca oy verdim..benim gibi milyonlar var.. chp'nin %25 lik oyu içinde kaftancýoðlu gibi solculuðunu ve hatta sosyalistliðini insanýn gözünün içine sokan insan sayýsý 2-3 puaný geçmez.. chp solcu br parti deðildir ve zaten olmamalýdýr.. Atatürk chp^yi sol parti olarak kurmadý.. solculuk chp üzerine geçirilmiþ aptalca bir gömlek, ecevit döneminde kurulduktan 45-50 yýl sonra yani ve umarým en kýsa zamanda bundan vazgeçer. pragmatist ve çözüm üreten bir hareket olmalý, idealizim kasacaðým diye komik durumlara düþen bir parti olmamasý gerekir.. akape mesela ben saðcý partiyim diyor mu? hayýr.. dava diyor sadece.. chp nin de ayaklarý yere basmalý ideolojik körlük içinde olmamalý..
örneðin. adanada tarým iþçilerinin sorunlarýný, veya kömür iþçilerinin sorunlarýný meclise getirip soru önergesi vermek komedidir..chp bunu çok yapýyor ama onlardan yine oy alamýyor..bu tür þeyler normal bir ülkede iþe yarar ama bu ülkede yaramaz.. yukarýda saydýðým þablonlara tekrar bakarsanýz senin bu ülke için hak kukuk için yapacaðýn þeyleri zerre umursamayan milyonlar var.. onlarýn liderleri var.. ilk olarak o zihniyetleri fikren ezmen yenmen gerekiyor.. maden iþçileri meselesine sonra geliriz.. illa solculuk oynayacaksa bazý chp liler 30-40 yýl sonra norveç gibi bir ülke olunca oynarlar..
It is not because things are difficult that we do not dare, it is because we do not dare that they are difficult. (Seneca)
Hocam beni hiç konuþturma neler anlatýrým neler neler, içlerini zamanýnda gördüm görmez olaydým.
Ben yeni partiler kurulmasýný destekliyorum, siyasi görüþten ve fraksiyondan baðýmsýz, ülkede tüm siyasi yelpazede 10 seneden fazla tarihi olan bütün partiler için direk çöplük diyebilirim. Sýfýrdan kurulsun ama düzgün insanlar katýlsýn ancak belki o zaman millete faydasý dokunur. Bunlar parlamentoda kavga eder gibi görünür akþam namazdan sonra hep beraber raký içer ben böyle haysiyetsiz böyle rahat yalan söyleyen insanlar görmedim. Hepsi için söylüyorum. En saðdan en sola alayýný kaldýr at çöpe. Solcuyum diyen özel okul köpeði kendi hayatýna bakýyorsun alakasý yok. Saðcýyým diyen alakasý yok. Müslümaným diyen alakasý yok. Millet bunlarýn lafý ile birbirine filan gaza gelip laf ediyor ya çok üzülüyorum, zaman kaybý resmen.
Siyasi fraksiyon deðil, farklý fikirlere açýk olmak ve demokratik parti içi ortam bence en önemli þey, o da bakýn hiç birinde ama hiç birinde kýrýntýsý yok.SM-N985F cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
AKP boþluktan yararlandý..(sebepleri çok..)
ANAP;DYP;ADALET PARTÝSÝ;hatta menderese kadar giden bir SAÐ anlayýþýn içersinde,
Mili Nizam,Refah,Saadet Partisi azýnlýk olarak görülen, takunyalý, þeriatçý ütopik bir sýnýftý.. ,
ki bunlar SAÐ'dan nefrette ederlerdi.. MHP_ÞERÝATÇI kavgalarýda meþhurdur..
(MHP'li gençlik,bizim zamanýmýzda Takunyalý/þeriatçýlarý sopalardý..)
Sinik, kendi halinde ,kavruk,içe kapanýk bir gruptu ÞERÝATÇILAR..
%3-5 arasýnda tutulurdu..Oylarý...
ABD/ÝSRAÝL planýyla iktidara gelerek,
SAÐ seçmenin akýl almaz aptallýðýný, kurnazlýkla bertaraf ederek(Yeni Parti adýyla-AKP-ismiylede sað kesimi yanýlttý..))..
SAÐ dediðimiz oylarýn üzerine oturdular..
SAÐ seçmen þaþkýn.. Bu AKP bizi temsil etmiyor demekte ise de,
ahtapotun kollarý gibi medya,devlet,diyaneti öylesine uzanýp ele geçirdikler ki.. SAÐ kesim içlerine alýndý,yutuldu yok edildi.
((Tarih bu konuda MHP hakkýnda ne yazacak acaba? ))
Cumhuriyetin,ÞERÝATA teslim bayraðýný çekmiþ olduðunu görüyoruz.. Sonuç,itibarýyla...
Tam tersi 15 temmuz sonrasý devlet halk desteði olan muhafazakar lideri kullanarak kendi otoritesini kuruyor. Tarih de meþru birini yanýna aldý. Daha önce darbelerle halk desteði olmadan bu iþi görüyordu. Tabii karþýlýðý olarakta sezarýn hakký sezara tanrýnýn hakký tanrýya. Her zaman olduðu gibi Devlet kendini tekrar inþaa ederken sezara sadece ekonomiyi yönetme yönetememe görevi verdi. Þimdilik bir kaç tarikata yol vermiþ görüntüsü var. Bunu zaten havuç sopa þeklinde yaptýðý için yýllardýr kimse haddini aþamaz.liderde onlarýn açtýðý alan içinde güçlü görünme tiyatrosu oynuyor.. Demokrasi öznesi olmayan ülkemde insanlar Zihnen deðiþmediði sürece bu cendereden çýkamaz. .45 lerde Çok partili demokrasiye geçen ülkem belki bu sefer demokrat olmayý aklýna getirir.
SNE-LX1 cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
ben insanlýðýn basit temel taþýyým.
beni yýkan kendi saltanatýný yýkar.(þahanþahna)
Ben z kuþaðýnýn tamamen bu kuþaktan izole edilip siyaset yapmasý taraftarýyým yeterki bu ülkeye z kuþaðýný kazandiralim kusturmeyelim kendim þahsen CHP liyim ama oy konusunda ise þuan vermeyi düþünmüyorum kendimce haklý gerekçeleri m var chp de bu kadrolar bu zihniyet deðiþmediði sürece ben oy vermem CHP kast sisteminden kurtulmalý demokratik görünüp arka kapýlar ardýndan onu bunu feda etmemeli sadece insanlarýn düþündüðünü dile getirmektense ki bu bence pasif siyasettir daha aktif olmali belediyeler de gösterdiði baþarýyý genel siyasete yaymali yani açýkçasý CHP nin solcu zihniyetten çýkýp bir Türkiye partisi olmasý lazým ve bu bence en tepeden baþlamalý böyle giderse bu seçimlerde kesinlikle oy vermeyi düþünmüyorum CHP ye desinler AKP nin ekmeðine yað sürüyorsun siz zaten böyle siyaset yaparak AKP nin ekmeðine yað sürüyorsunuz bana mý sordunuz derim yeni yüzlere yeni liderlere hak vermeliyiz bence
Yer Ýmleri