4 milyon çocuk son 1 senedir uzaktan eğitime hiç katılmamış
Printable View
eğer bunun nedeni cocuklardaki ve ailelerindeki disiplinsizlik/özensizlikse bu bir problemdir, daha sosyal yöntemlere çözülmesi gereken..
ama eğer problem teknik altyapı (internet, bilgisayar, mikrofon, masa vb) ise bu ülke adına bir skandaldır.. aslında akp adına bir skandaldır elbette.. 4 milyon çok yüksek bir rakam.. dunyadaki tüm ümmetleri için (hatta nerdeyse eskimolar için cami yapacak kadar) 10 milyarlarca dolar harcadılar, gerekirse yine harcarız dediler ama eğer bu cocuklara çok daha azını harcamadılarsa söylenenecek bir şey kalmamış malesef.. aslında çok önceleri zaten kalmamıştı..
Bakan geçenlerde açıkladı,10 tane telafi noktası açıkladı.Tvden ,webden,destek merkezi vs...
Orası ayrı konu.Bu eğitim camiasında çok eğitimci akrabam var.Kendimde öğrencilik yıllarında öys düzeyinde sayısal ders verdim.
Şu net,zeki ve öğrenmeye istekli çocuk her şartta başarır.Gorende karşımızda her zaman deha bir nesil varmış gibi konuşuyor.30 yılın merkezi sınav, özellikle matematik fen ortalamalarına bakın.
Hatta şunu söyleyeyim.Ozellikle lgs de yeni nesil sorular sayesinde PISA da ki derecemiz yükseldi.
Her ülkede böyledir.Toplumun cüzi kısmı,çan eğrisinin tepesi LOKOMOTIFTIR.Onlar zaten her şartta, BAHANE GOSTERMEDEN hedefe ulaşır.
Burada asıl sorun AŞI TEDARIKINDEKI aksama.Neden bağlantılar kurulamadı..
Belkide adil soru ilk100 giren deha çocuklarımız varken hala aşı üretemiyor olmamızdır.Hekim,öğretin üyelerimiz daha az medyaya çıkmalı. Güzel birikimlerini somut başarı olan aşıya dönüştürmek.Tabi iktidarında inşaatla,kanalla ugrasacagina bu girişimleri desteklemeli...
Aşı yoksa,huzur yok.egitim yok,ekonomi yok.
sanki her şey bu ülkede iyi çalışıyorda destek noktaları varmış falan filan.. tipik trol taktiği senin ki.. önemsizleştirme.. adamlar batırdılar sen burada çan eğrisinden bahsediyorsun.. o zaman milyonlarca cocuk hiç eğitim almasın parası olan eğitm alsın..veya 1000 tane cocuğa eğitim verelim gerisi nasılsa önemsiz..modern toplumda en temel seviye işlerde bile belli bir muhakeme yeteneği gerekliliğini gözardı edelim ?? 1500 yıl öncesinde yaşamıyoruz.. aloooo..
mantık tipik akp mantığı..pisa derecesi yükselmiş.. pehhh.: komedi.. sen 20 senede batır.. sonra 1-2 basamak yükselince sevindirik ol..dersler çoğunlukla web ortamından gidiyor ve teknik yetersizlikler ve fakirlik burada ciddi bir faktör.. ama sana göre ülke de fakirlik de yoktur..
bu arada çan eğrisinin tepesi değil.. kafa basmıyor herhalde.. çan eğrisinde tail sağ kuyruk kısmı.. %1-2 ye tekabül eder.. orası toplumda üstün yeteneklileri gösterir..