Arkadaşlar bu yönetim ve şirket giderlerinin içeriğini öğren durumumuz varmı merak ediyorum nasıl bir gidermiş bu
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Printable View
Arkadaşlar bu yönetim ve şirket giderlerinin içeriğini öğren durumumuz varmı merak ediyorum nasıl bir gidermiş bu
Arkadaşlar şirket bilançoları o kadar basit değil.kasada geçmiş dönem karı varsa o kasadadır.yönetim gideri tek oynanabilicek yer.orayı açmak istemiyorum.ne dönüyorsa orada döner.50 bin gübretaş şapkası yaptırırsın.ama depona 1000 tane girer.yandaşa reklam yaptırırsın.100 bin fatura kestirirsin şirketten çıkarırsın parayı 50 bini elden geri alırsın.şişiricek çok şey var.
Biz bu şirketin ortağıyız hesap sorma hakkımız var ama şirket içindeki haklarımızı bilmiyoruz ben dahil oyuzden birşey yapamıyoruz
iPhone cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Ortak yanılıyorsun kasada olan parayı zarar göstererek iç ettiler zaten artı giderler var tabi
Onların hepsini faturalandırırlar.birsey çıkmaz ortak.
Yani elimiz kolumuz bağlı bunların insafına kaldık desene
Forumun canlanması için hissenin 4 e gelmesi lazımmış demekki. Gerçi yazılanların ana teması yönetim gideri cebellezi.
Az kaldı bakırköy de toplanırız. Mantık aramiyorum artık saldım çayıra mevlam kayıra ne olacaksa olsun
SM-A5100 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Ortak adamlar mantıkmı bıraktı allahını seversen ceza almıyacağımı bilsem literatürde nekadar küfür varsa ederimde neyse ya sabır diyorum
İlk önce tarım bakanı faruk celik sessiz sedasız bakanlıktan neden kovuldu veya alindi buna bakmak lazim, ayni dönemlerde genel müdürlerde alindi hem tkk hem gubretas, bu büyük bir soru işareti, duyumlar su bakan büyük vurgun yaptığı yönde, acaba bakan kendi naminami yoksa baskasidami var içinde, bakan chp li olsaydı çıkardı anında yolsuzluk varsa da duyulmasını istemiyor olabilirler de. Bu kadar zarara rağmen hic gubretas gündeme gelmiyor, şikayet vardı yayın yasağı koydular, bir suru iddia vardı hic konuşulmadi kapatıldı üzeri. Acablar çok bu şirkette.
Bu arada amerikanya borsaları yemyesil açtı, haberiniz ola
Bende aynı fikşrdeyim genel kurula gidilmeli gitmeliyiz
hisse ayı piyasasında olduğunda herşey negatif oluyor düşüncelerde hisse performansı da....aslında şirket doğal gaz işine girdi bu çok iyi bir durum ama es geçildi....bu doğal gaz şirketine bir katarlı ortak gelsin bak nasıl para gelecek...iyi şeylerde yapılıyor örneğin geçen yıl son çeyrek amonyak tesisi açıldı ama karabulutlar o kadar fazla ki arada kaynıyor olumlu hikayeler...
.
Bilaçoda geçmiş yıllar karı olarak 387 milyon göstermişler.33 milyonda bu yıl geldi.420 milyon gözüküyor.bunu hiç edemezler ortak.
Ah ortak ah inan senin dediğinin olmasını çok isterdim ama malesef kasa boş xxtrader zaten detaylı anlattı durumu
Pazarlama giderine baktınmı 278 milyon oha diyorum.yönetim 170 milyon
devlet şirketlerinde yatırım yaparken çok iyi düşünmek gerektiğini uzun bir zamandan sonra anladım....bugün halkbank aldık gerçi:))
Ortak buraya yazarken anladığım kadarıyla 2014 ten bugüne kadar bilançoları inceliyordum.sanırım gübreyi bunlar tarım kredi koperatiflerinin ayağına götürüyorlar.bu kadar pazarlama gideri imkansız tv de reklam yapmaz birsey yapmaz.arada çifciye gubrenin yanında şapka dağıtırlar birde burs veriyorlar.buna akıl sır ermıyor.
çoğu hisse toparlamaya başladı bizim hisse düştüğü yerde kalıyor...bu spek çok aptal bir spek çıktı malesef...düşürerek toplamak yemiyor artık ama yine aynı telden çalıyor...satan sattı satmayan bu saatten sonra zaten satmaz benim gibi ilave yapar...9 tl nere 4 tl nere be vicdansız spek...daha aşağısını istiyor adi...
Ben kendi adıma 4₺ aşağısına düşerse takviye yapıcam zaten paryada ihityacım yok gerekirse çocuğuma miras bırakırım sorun değil spek inatsa bende inat ediyorum
Ahhhhh hektaş ahhhhh bu tezek için tektaşımı sattım yanarımda ona yanarım
Zaten uzun vadeciydik şimdi uzununda uzuncusu olduk yapcak bişey yok elimiz kolumuz bağlı oyunun ve soygunun durmasını bekliyoruz
Eskiden 7 kişi bir tosuna girerdi şimdi bir tosun 77 bin kişiye giriyor vaybe..
#TosunNeZamanYakalanir
Bizim tosun kim acaba 😜
Çok yakın bir arkadaşım vasıtası ile bir yatırım kuruluşunda önemli pozisyonda olan birisi ile bu hisse ne yapayım diye konuştum. Temel olarak az çok burada söylenenlerin tamamına vakıf ama teknik olarak şunları söyledi. hepsini not aldım yazdım. Hisse aylık grafiklerde trend dibine çok yakın bu nedenle zarar çok değilse ve vade sorunun yoksa beklemek mantıklı dedi. 100 aylık hareketli ortalamasının biraz üzerinde ve buradan yukarı bir harekete başlaması çok olası gözüküyor ayrıca haftalık grafikte de ters omuz baş omuz var bu da yukarı hareket için öncü gösterge dedi. Olumsuz olan hisse 50 haftalık ortalamasının 200 haftalık ortalama altına sarkması ki bu hissenin tarihsel grafiğinde çok ender bir durum oluşmuş diyor yani 50 haftalık ortalama hep 200 haftalık ortalama üzerinde seyretmiş. Sonuç olarak maliyetin bu fiyatlara yakınsa bekle ama yeni alım yapma dedi. Maliyetin çok yukarıda kaldıysa vade sorunun yoksa ekstra alım yapılabilir dedi.
Evet teknikçi arkadaşlar ne diyorsunuz adamın açıklamalarına yorum yapabilir misiniz?
Memed aydın yeni patron olmasın. Gübre hareketleri onun işine benziyor
HTC 10 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
çok doğru söylemiş...benim açımdan da diplerde ama hisse almak için dipte olması yeterli değil...öyle bir yerde almalısın ki hisse tepki vereceği zaman....4 tl den alıp 4,50 den satarım diyorsan alınır ama 7-8 tl den satmak için aldıysan allah bilir ne zaman gelir...kısaca hisse dipte ama kafayı kaldıracak mecali yok zaman olayıda önemli....hisse ne kadar dipte olsada karabulutlar hiç kafasından eksik olmuyor bu durumda almak sadece can sıktırır.....biraz yatırımcı ilgisi olan hisseyi bulmak lazım...şu ortamda aselsn ve thyao var biraz orta şeker maliyet pozisyonunda onun haricinde çoğu hisse alım için pahalı...
kendi açımdan brisa-doas-halkbank var ama bu hisselerin kısa vade birşey beklemek zor toplamak için uygun fiyatlar uzun vade için.....ytd
yıllara göre pazarlama giderinin ciro içindeki payı;
2012...%5,3
2013...%7,33
2014...%7,02
2015...%7,1
2016...%8,08
2017...% 7,97
yıllara göre yönetim giderinin ciro içindeki payı;
2012...%2,11
2013...%3,71
2014...%3,69
2015...%3,72
2016...%4,52
2017...% 4,88
vurgun daha çok yönetim giderinde görünüyor...
adamlar ciro artışı yaptıkça yönetim gideri artıyor prim mi alıyor bu adiler...biz yatırımcılar birşey göremiyoruz...geçmiş ortalamalara bakılırsa ;
2018 yılı beklenti ciro....4,2 milyar
pazarlama gideri....335 milyon
genel yönetim gideri...205 milyon ........toplamda 540 milyon gider olacak eski ortalamalara göre......2017 yılında çok dediğimiz 450 milyonun 90 milyon daha fazlası....
biz ciro arttığına seviniyoruz ortada kar yok...demek ki ciro artışına prim alıyor bu adiler...kar gösterip yatırımcıya temettü vereceğine kar gösterme primi cebe at....zehir zıkkım olsun....yönetim kadrosu külliyen temizlenmeden bu iş sonlanmaz....başta tarım kredi yönetimi....sanırım tarım kredi dönmeyen çiftçi kredilerini gübretaştan sağlıyor...benim hesabıma göre yıllıkta 200-300 milyon bu iki kalemde fazlalık var...
Tosunumun suçu yok havadan para kazanmak isteyen oldukça nice tosunlar türer