Haticeye değil neticeye bakmak lazım..:)
Dışarısı sıkıştığı ölçüde, köprüydü, yoldu vb..bir sürü yatırım durmak zorunda kalacak..sonra Sn. Power'ın dediği yerlere gelmemek için şart bence:).bekliyelim görelim..
Printable View
Kurnaz patronlar niye krediyi dolar cinsinden alıyor ve 2 yıl ödemesiz yaptırıyor? Para kazanmak için onlar gibi düşünün. Herşey çok açık, para kazanmak çok kolay.
IMKANSIZ!
Dolarin bu saatten sonra 2.5 TL ye dusmesi de ekonomi icin iyi degildir. Dolarin fiyatindan cok volatidenin olmasi kotu. Eger dolar stabil bir aralikta hareket etse hicbir sikinti yok. Ister 4 olsun ister 5 TL. Onemli olan oynakligin cok olmasi. Bu oynaklikla kolay bir sekilde yatirim yapamazsin, cunku kendini hedge edemezsin.
4.80 hedefi afaki bir rakam. Rasyonellikten uzak. Yil sonu 4.20 - 30 arasinda kapatmasi makuldur.
karaborsa 1980 öncesi 16000 noktada faaliyet gösteriyordu ve merkezi tahtakaleydi. karaborsayı hiç bir güç yenemez. kuzey kore gibi bir cehennemde bile döviz karaborsası vardır,çünkü insanların temel ihtiyaçları var ve bu ihtiyaçlar ancak döviz ile giderilmek zorundadır. bugün mısırda dolar bulundurmak 10 yıldan başlıyor ama kahirede cayır cayır dolar ticareti sürüyor,mecburen sürüyor. devlette göz yummak zorunda kalıyor. YASAKLAR delinmek için vardır.
Sn Powerpc
Deprem olduktan sonra cam şirketlerine yatırım yapmanızda gayri ahlaki bir durum yoktur...
Ama elinizdeki cam hisseleriniz değer kazansın diye deprem olmasını istemek bence hoş bir düşünce tarzı değildir...
Ne dersiniz yanılıyormuyum?
Ek bilgi/Dip Not:Depremlerden sonra cam şirketleri iyi iş/prim yaparlar
saygılar/başarılar
Türkiye için İstanbul depremi Milat olacak, çünkü tüm dünya bu depremi bekliyor. Büyük İstanbul depreminden sonra 250 yıl büyük deprem yok. Amerikan dolarında olacak devaluasyonu tüm büyük portföy sahipleri biliyor. Depremden sonra çok yoğun döviz girişi olacak Türkiye'ye, en kötüyü geride bırakmış olacağız. 200 yıl önümüz açık. Yabancı duygusal değil, bu kar fırsatını kaçırmamak için gelecek.
Deprem için verilen tarih aralığı 15 Mayıs 2018 - 31 Ağustos 2018 arası. Yani en geç Eylülde yabancı akını başlar, elinizdeki doları satacak adam bulamazsınız.
Ya zaten AB değerli Euro yüzünden köşeye sıkıştı..büyümeleri aşağı dönmeye başladı..Gözlere sokulan o Almanya'nın son gelen pırıltılı verilerine bakmıyormusunuz hiç..AB'deki diğer ükeleri söylemeye gerek yok zaten..
Diğer taraftan Eylül'e kadar yani ECB'nin QE'yi bitirebileceği tarihe kadar ortalık FED'in taperi ile (aylık 40-50 milyar dolar) meteliğe kurşun atacak gibi gözüküyor..birde FED caymazsa FED'in faiz artışları var daha..
Sana söyliyeyim, not al, ECB sona kaldı, dona kaldı..nereye parite öyle 3 oluyor..:cool:
Dolar güvenli liman olmazsa o güne kadar, oturun kalkın dua edin..:(
Neyse sonradan gördüm, durum anlaşılmıştır..gönül kitabında öyle yazıyor..:)
Yapılan hataların bedeli ödenmeyecekse doğru ile yanlışın anlamı kalmaz.` Bir musibet bin nasihattan iyidir.` Atalarımız deneyimlemiş ki bu sözü kafası olanlar anlasın diye söylemiş ama kafasızlar için de anlayana `sivri sinek saz anlamayana davul zurna az `demişler. 15 yıldır söylendi durdu, gidilen yol yanlış dendi ama kim anlamadı ! O halde bedel ödenecek ağlamak sızlamak yok.
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), mart ayına ilişkin "finansal yatırım araçlarının reel getiri oranlarını" açıkladı.
Buna göre, en yüksek aylık reel getiri, Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi (Yİ-ÜFE) ile indirgendiğinde yüzde 1,28, Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) ile indirgendiğinde ise yüzde 1,83 ile dolardan elde edildi.
Yİ-ÜFE ile indirgendiğinde, yatırım araçlarından avro yüzde 1,09, külçe altın yüzde 0,78 yatırımcısına kazandırdı. Buna karşılık, mevduat faizi (brüt) yüzde 0,61, BIST 100 Endeksi yüzde 1,15 ve devlet iç borçlanma senetleri (DİBS) yüzde 2,44 yatırımcısına kaybettirdi.
Saçlarına Jöle sürüyormusun. Şöyle saçlarını arkaya yatıracak kadar. yada şöyle söyleyelim Ekonomi çevrelerinde size JÖLELİ lakabı takıldımı. Şundan soruyorum Sizin bu uçuk kaçık dolar tahmininizi 2013 yılından başlayarak 1.7 lerde iken 1 TL ye düşecek deyip dolar 2.5 TL ye yükseldi. Ardından 1.5 TL ye düşecek diye tahmin ytapıp dolar 3.3 a yükseldi ve dolara 3 TL üzeri kesinlikle tutunamaz tekrar 2.5 lra gelecek diye tahminler yapan JÖLELİ lakaplı biri var. Yorumlarınızı ona benzettim. O yüzden Size Jöleli diye lakap takan varmı? o sizmisiniz.
Jöleli dedinde aklıma geldi..bir tanede burda var;
Gel vatandaş geeeeel..........Alıntı:
"Tek haneli enflasyon hala ihtimal dahilinde"
Bloomberg HT'deki Yatırım Kulübü'ne konuk olan Anadolu Yatırım Pazarlama Genel Müdür Yardımcısı Hakan Kocaman ekonomi yönetimi ve Merkez Bankası'ndan TL'ye güven artırıcı adımlar beklenebileceğini söyledi.
Borsa beklentilerini paylaşan Kocaman gelişen ülke endekslerine göre bakınca Borsada gerek bankacılık, gerek sanayi tarafının iskontolu olduğunu söyledi.
Kocaman "özellikle bankacılık tarafında gelişen ülke endekslerine göre %45 gibi iskonto mevcut. Bu iskonto normalde %25'ler civarındaydı. Endeksin geneline bakınca da gelişen ülkelerin hareketlerine göre yıllar itibariyle olan ortalamaların da üzerinde ucuz işlem görüyoruz. Bu bizim endeksimizin tutunmasını sağlıyor." dedi.
Kocaman sözlerini "geçen sene % 7.4 büyüdük, bugün de teşvik paketi açıklanacak, özellikle sanayi tarafında bu beklentiyle beraber büyüme hikayesinin bu yıl için de ekonomi yönetimi tarafından devam ettirileceği görünüyor. Bu açıdan bizim Borsamız da destek alıyor gibi görünüyor" şeklinde sürdürdü.
ENFLASYONDA TEK HANE
Kocaman gerek baz etkisi, gerek alınacak önlemlerle enflasyonda bir parça düşüş görülebileceğini, hala tek haneli enflasyonun ihtimal dahilinde olduğunu, bunun da yavaş yavaş faizlere sirayet edeceğini söyledi.
http://www.bloomberght.com/haberler/...imal-dahilinde
Bu kadar zararlı bir şeyi bünyeye sokmak ne kadar mantıklı... Diyeceksinki hepsinin var... Kimse bu kadar doğal güzelliğin içine yaptımı ya da sıcak bir suyun içine yaptı mı nükleer santral, Diyeceksin Sinop'a yapalım yazıktır günahtır... Diyeceksin Bartın'a yapalım... Villalar yapılmış zaten mezar taşı gibi, bunumu yapmayacaklar...
AliBaba geliyor Enki? dikkat et. sarı çekik gözlüler Türkiyenin yeni patronları olacak... boşuna konuşmuyoruz...
Yakında ÇİN de cami falan açılışı yaparız... :)
Amarikan bulut şirketlerine tokat ÇİN den geldi... Amarikanların yarı fiyatına sanal sunucu satacaklar Türkiyede... $ çok pahalı olduğu için ÇİN in bulut şirketleri çok cazip hale geldi...
Alibaba'dan Türkiye hamlesi
http://www.businessht.com.tr/teknolo...urkiye-hamlesi
Bastırılmış Tl faizi saldım çayıra mevlam kayıra döviz kuru. Anlamayan varsa yola devam, onlar beklesin, bakın forumun jölelisi 2 yıl sonra Dolar 2.5 Tl olacak demiş, 2yılda %25 Tl faizinizi alın sonra gidin bütün parayı Dolara çevirin işte bu kadar basit.
dolar 4.1 euro 5 tl ye yürüyor.
4,0691 +0,0235
4,0698 rekor
Dolarını satıp 4'ün altında almak isteyen
tam olarak almak istediği fiyatı da yazabilir mi acaba?
AK ların paçası tutuşmaya başlamıştır. Bakalım batacak gemiyi önce kimler terk etmeye başlayacak. Ne zaman birbirlerine düşecekler bekleyip göreceğiz. Ha bu arada yandaşı ağzına sürecek balı bulamazlarsa en başta o yandaşları bunlara sırt çevirecek.
T.telekom
Ülker
Doğuş
alışmış kudurmuştan beterdir.
yiyin aslanlarım yiyin..
işte bunlar dolar ateşinin odunları..
2001 krizinden dem vurulduğunda ''onu karıştırmayın, o kriz finans ve bankacılık kriziydi''
diyenlerin yakında durumumuzu özetlerken ne krizi diyeceğini çok merak ediyorum.
Dolar bey n'apıyorsunuz?
https://dolarrekorkirdimi.com/
Resmini çektim
Şu şurda dursun.....
saygılar/başarılar
https://resmim.net/f/OkcnS9.png
İlahi, haberi daha önce gördüm, direkt aklıma sen geldin..adamlar ticaret yapacak sen cami açacağız diyorsun..mantığın güzel işliyor..:)
Geçen günde adamlar Şangay altın borsasından bizim BİST'e ziyarete gelmişler..burada dopamin etkisi yapsın diye haberini verdin de..haberin altında şuda yazıyordu;
Dilek temenniler, fotoğraf...eee güzel..Alıntı:
Görüşmeler karşılıklı iyi dilek temennileri ve fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.
Hatırlarmısın bir zamanlar ÇİN'lilere izin vermiştik..Varyag adlı hurda uçak gemisini boğazlardan geçirerek ÇİN'e götürüceklerdi..sonracıma 1,5 milyar ÇİN'li ülkemize glecekti..yuan'a yuan demeyecektik, pardon dolara..:kahkah:
Bu arada ne oldu senin Afrika'ya ihracaat işine..umudu kestin herhalde..ses yok..:(
https://www.tradingview.com/x/CZhNPAS4/
Bu arada belirtmeden geçmiyeyim; 4.0718 üzerinde saatlik kapanışlar bir itki başlatır ki çok sert çıkışlar da olabilir...
DXY düşüşünü beklediğim için bir kısmı sattım....
dolarını 4 ten satıpta 4 ün altında almak isteyenler baya hayalperestler :whistling:
Siz asıl filmi vatandaşın birikimleri korumak adına dolara hücum yapmaya başladığında görün. Ardından dolar açık pozisyonu olan şirketlerinde alıma geçtiğini düşünün. Bu akıma ayak uyduramayacak şirketlerin bir bir çöktüğünü görmek içten bile değil. Koskoca ülker ve doğuş grubu borçlarını yapılandırmak için bankaların ayağına gidiyorlarsa ekonomide ciddi sorunlar olduğu aşikardır. Bunlar sadece ekonomi, ayağı birde Jeopolitik riskler ayağıda var. Örneğin Rusya bu haber doğru ise http://www.mynet.com/haber/dunya/rus...erin-3995904-1 arıza çıkarmaya başladı.
ses var! :) boş ver kağıt sanal doları ve ZikCoini. bu FED doları daha da bol basacak. gel sarı teneke altın al, sarı tenek olmazsa gri teneke gümüş al. bak beni dinle. :)
AliBaba yı küçümseme! Amarikanları öttürür ali baba. adı üstünde baba. :)
AliBaba eğer Amarikanların yarı fiyatına bulut vereceğim derse verir. Amarikan bulut şirketlerini buluta gömer!
https://www.alibabacloud.com/
Afrika ülkelerine ihracat 941 milyon dolar
http://www.bloomberght.com/haberler/...1-milyon-dolar
Zikkoini boşver tabii..bana yamamaya kalma..ben sadece zikcoin'le borsaların korelasyonuna bakıyorum..bunuda belirttim bir kaç kez..
Diğer taraftan ben ezelden tenekeciyim..o konuda hele hiç tutturamazsın..:wave:
Tekrar söyliyeyim , her konuda olduğu gibi geçen sene 10. ayda dolar bitmiştir diyerek özgüven patlaması yaşamandan olsa gerek, benimde dolarcı damarım kabardı, hepsi bu..o yüzden cevap yazıyorum sana..selamlar..
Ha birde Euro sona kaldı, dona kaldı..aklında tut lazım olacak..:)
Her zaman esas korkulan budur yani halkın ve şirketlerin dövize hücumudur, ancak bu engellenmeye çalışılıyor, ara ara düşen döviz kurları gibi, mesela eylülde 3,38 li rakamlara düşen dolar kuru, sonrasında 4 leri vurup 3,80 lere düşmesi gibi.
Oynak kurlar sayesinde insanların önsezilerini sekteye uğratıp döviz işinin güvenilir olmaması sağlanıyor.
Merkezbankasının faiz silahı her zaman hazırda, USD/TL 4,50 yi geçer geçmez çıkaracaktır. Dövizde kontrollü bir artış hedefleniyor. Hızlı artış ekonomik krize sebep olacakken senelere yayılmış kontrollü artış krizin hafif geçirilmesini ve insanların daha az etkilenmesini sağlayacaktır.
Kontrollü artış olsun, halkın dövize hücumunu engelle, çok çıkarsa kafasına faizi sık. Şu anki durumun özeti bu gibi duruyor.