Sayfa 278/1023 İlkİlk ... 178228268276277278279280288328378778 ... SonSon
Arama sonucu : 8183 madde; 2,217 - 2,224 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz

1.  Alıntı Originally Posted by enki Yazıyı Oku
    Trump twit atmış..ÇİN başkanı Xi benim dostumdur, ÇİN'in ticaret kısıtlamalarının kaldıracağını umuyorum diye..ve Asya piyasaları bu haberle güne olumlu başlamış..tabii diğer piyasalarda..

Piyasalar pozisyonları gereği olumlu düşünmek istiyor..
    Enki büyük ihtimal Xi mevzuya sert girecek.sarı kafa yumuşatmaya çalışıyor aklınca.ok yaydan çıktı.filler tepişir karıncalar ezilir.global anlamda artık vergi almıyorum üstüne para veriyorum desen bile farketmeyecek diye düşünüyorum.çok karamsarım.para aksiyondan çıkıp uykuya geçiyor

Alıntı Originally Posted by NASH Yazıyı Oku
    teşvik paketi ile 4ün altına gider miyiz?
    Walla ben piyasanın teşvikleri salladığını pek düşünmüyorum..Sürekli teşvik aşık usandırırmış..yoksa öyle değilmiydi o laf..

Ekonomi rayında gitmiyor ki, sürekli teşvik açıklanıyor derler adama..yalama etmeye gerek yok..

3.  Alıntı Originally Posted by NASH Yazıyı Oku
    teşvik paketi ile 4ün altına gider miyiz?
    Teşvik miktarı belli olduğu için şu ana kadar fiyatlamış olabilir. Dolarda asıl takip edilmesi gereken MB nın atacağı adımlar. MB faiz artırımı yerine faiz artırmaz yada faiz indirimi gibi bir hataya düşer ise dolar fırlayabilir. 4 lü seviyeler artık destek olarak görünüyor. Konjektürel büyük bir olay olmaz ise doların 4 TL desteği çalışabilir. Doların yükselişi ile dolar borcu olan firmalar ufaktan ufaktan dolar nakit girdilerini dolar pozisyonuna çevirebilirler. Buda zaten sığ hale gelmeye başlayan dolarda talep odaklı yükselişlere neden olabilir. Konjektürel büyük olayları bunun dışında tutuyorum. YTD

Alıntı Originally Posted by eskilerdenwallace Yazıyı Oku
    Enki büyük ihtimal Xi mevzuya sert girecek.sarı kafa yumuşatmaya çalışıyor aklınca.ok yaydan çıktı.filler tepişir karıncalar ezilir.global anlamda artık vergi almıyorum üstüne para veriyorum desen bile farketmeyecek diye düşünüyorum.çok karamsarım.para aksiyondan çıkıp uykuya geçiyor
    Xi'nin fazla şansı yok bence..adamlar ABD'den ekmek yiyor nihayetinde..

Trump iyi bir pazarlıkçı..iş hayatından belli..ölümü gösterip sıtmaya razı etmeye çalışıyor..arada yıkama yağlama yapıyor ki kedisinede fazla girmesin..

Trump'ın derdi geçen haftalarda söylediği gibi ÇİN ABD dış ticaret açığını 100 milyar dolar kısabilmek, gel anlaşalım diyor..aksi takdirde şöyle olacağını düşünüyorum;

Alıntı Originally Posted by enki Yazıyı Oku
     Alıntı Originally Posted by enki Yazıyı Oku
    Grafik kardeş bak söylemedi deme ABD ÇİN'i bozuk para gibi harcayacak..

Yada ÇİN ABD'ye ''efendi torunaga'' diyecek..
    Evet, gümrük tarifeleri hemen devreye alınmıyor..söylendiği gibi bir kaç aylık süre var..bunun en büyük sebebi ise ÇİN'i anlaşmaya zorlamak..ancak bu anlaşma ABD'nin istediği şekilde olacak..

ÇİN boyun eğmezse, ekonomik olarak sonuçları çok ciddi boyutlara taşınacak gibi..
    Tabii söylediğin gibi filler bir tepişirse...

Şimdilik el-ense çekiyorlar birbirlerine..

5. teşvik sonucu piyasaya ne sürülecek dolar mı ? :D Kaynağı nedir ? TL bolluğu olacaksa, döviz ne tepki verir ? Yani hiç teşvik olmasa TL için daha iyi diyeceğim.

6.  Alıntı Originally Posted by sysdate Yazıyı Oku
    teşvik sonucu piyasaya ne sürülecek dolar mı ? :D Kaynağı nedir ? TL bolluğu olacaksa, döviz ne tepki verir ? Yani hiç teşvik olmasa TL için daha iyi diyeceğim.
    Teşvikleri o kadar abartmamalı. Birkaç yandaş firmaya kredi desteği ve yatırım teşviği verirler. Teşviklerin genel kısmıda vergi indirimi gibi gelir oda şirketlerin 2019 yılı vergi ödemelerinde düşülür. uzun Lafın kısası şapkadan kaliteli tavşan çıkmayabilir. Piyasa şapkadan çıkacak tavşanı beğenmez ise borsa ve tl de kayıplar başlar. Dolarda önemli olan merkez bankasının fazi artışına gidip gitmeyeceği. Normalde gitmesi lazım ama REİS kesinlikle faiz armayacak düşecek diye diretiyor. Buda MB nın tarafsızlığını sorguladığı için yatırımcı TL varlıklarından uzaklaşıp dövizde pozisyon alıyor. ülker grubu ile doğuş grubunun kısa vadeli borçödemelerinde sıkınısı ve bankalarla yapılandırmaya gidiyor olması ekonomideki sıkıntıları biraz daha netleştirmeye başladı. Bunlar haricinde 5 büyük grubun daha bankalarla görüşmelerde bulunduğu yönünde söylentiler vardı. il başta ülker ardından doğuş bankalara müracaat etti diğer 5 büyük grupta bankalarla görüşmeye başlarlar ise işte o zaman ekonomide çatlak ortaya çıkar ve hızla gemi su almaya başlayabilir. şirketleri asıl rahatlatacak şey kdv iadeleri idi ama hükümet son dakika teklifi çekti. muhtemelen likidite sıkıntısı var. Havuz su kaçırmaya başlamış olmalı. Havuzu doldurmak için önümüzdeki dönemde kamu mallarını satma, vergilerde artış ve bir dizi zamlar sözkonusu olabilir. buda enflasyonu iyice yükseltecektir. uzun lafın kısası Yukarı tükürseler bıyık aşağı tükürseler sakal. Hükümetin gerçekten işi zor.

7.  Alıntı Originally Posted by alenichev Yazıyı Oku
    " Faizler düşürülürken enflasyon indirilemeyecekse bu yeni bir durumdur. Yeniden fiyatlamayı gerektirir. Ne kadar ekmek o kadar köfte her zaman çalışır. Burada da reel getirisi kalmayan TL’den tasarrufların uzaklaşması beklenir. Dövize yönelme artabilir. Bunu önlemenin tek yolu, döviz taşıma ve bulundurmanın, döviz mevduatı açtırmanın, dövizle alışveriş yapmanın yasaklanmasıdır. Bunun dışında bir yol da yoktur"

Abdurrahman Yıldırım (Haberturk)

Ne desek bos. Bu adamlar kafasina koymus bu ulkeyi surundurecekler.
    yine de işe yaramaz,kayıtdışı döviz işlemlerini bu ülkede durduracak güç yoktur. Bu devirde tahtakale bize yetmez,döviz kaçakçılığı online olacaktır. döviz yasağı sürecinde yurtdışına çıkışların sınırlanması gerekir ki bu hiç yürümez.

8.  Alıntı Originally Posted by powerpc Yazıyı Oku
    yine de işe yaramaz,kayıtdışı döviz işlemlerini bu ülkede durduracak güç yoktur.
    Dövizi karaborsaya düşürürlerse tüm dış para birimleri kısa vadede en az %100 primlenebilir. Bu yasaklar halkı paniğe teşvik eder ve dövize hucum başlar. Şirketlerde bir şekilde döviz borç poziyonlarını azatlamaya gider ve hızla döviz yükselebilir.

Sayfa 278/1023 İlkİlk ... 178228268276277278279280288328378778 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •