1.07 den satis yapabilmek icin bu kagidin 1.08 1.09 görmesi lazim. 1.07 olunca bosuna satis beklemeyin..... Gerceklesmez..... 1.06 dan öyle yüklü bosalttilar ki kagit 1.04 oldu 1.07 deki kademe kim Bilir kac yüz bin lot !!!!!!
Printable View
temettü yararlanmak için ne zaman elimizde olmalı kağıt bilgisi olan paylaşabilirmi.
primi yaptı yazmışsın anlamadığım nokta kademelere bakıyorum 5 milyonluk hacim olmuş şuana kadar alıcı ve satıcı mevcut ( satılanlarında alıcısı olduğuna göre 5 milyonluk alım mevcut diye bilinir ) peki dediğinize göre pirim yapımıssa niye alıyor bu insanlar bu kâğıdı ? sizin düşüncenize göre bugün ve yarın hiç hacim yapmadan yerinde saymalı ve temettüye öyle girmeli yanlısmıyım ?
büyük alımlar spekten geliyor yani tahta yapıcıdan aşağı satılanı karşılıyor ve yukarı satışa koyulanı alıyor arada ufak tefek alımlarıda ky. yatırımcı yapıyorsa yapıyordur. herkez genelde yukarıdaki arkadaş trade shark zihniyetinde yani bu saatten sonra mal alınmaz.speginde alım yapmasının nedeni temettüden sonraki açılış fiyatını belirlemek,bakalım kâğıda kaçtan açtıracak temettü sonrası.
Slm
Aslında her sene aynı senaryo olmuştur. Temettü oranı yüksek olduğundan dolayı hacimler daha da arttı bu sene.
UV yatırım yapan Küçük yatırımcı,İş bank iştirakleri ve Yabancı (Metage Fund-Cayman Island merkezli) zaten elindekini çok bozmaz.
Bu fiyatlardan ekleme yapan veya satanda kısa vadeli düşünen speklerdir (yinede fonlar yoğunlukta)
1.10 görür mü açıkçası bende merak ediyorum. 3 iş günü kaldı çünkü.
Temettü tarihi 28.03.2017 : Bu tarihte 0.86-87 fiyatla fiyatlanabilir
Hesaba geçiş 30.03.2018: Bu tarihte güçlü alımlar olabilir. Artık bir sonraki temettüye kadar yatay yukarı moda bağlar.
herkese bol kazançlar..
1 liradan maliyet yaptim temettü sonrasi maliyetim 0,82 olacak. 2019 mart da da ayni sekilde bir temettü verirse 0.65 civari maliyet olucak. Hisseyi tekrar 1 den satarsam herhalde % 35 net Kar yapmis olucam 1 yilda hesap hatasi yapmiyorsam :-)
Sgezer hemen bir düzeltme yapayım tarihlerle ilgili.
tşkler.
Temettü tarihi 26.03.2018
Hesaba geçiş 28.03.2018
https://www.isyatirim.com.tr/tr-tr/a...px?hisse=ISYAT
Beyler temettu 26.03 biliyoruz.yanlisimmi var.
HTC Desire 816 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Pazartesi bölünmüş fiyattan açılır.
bugün ağırlıklı ortalama fiyatı takip edeceğiz.
şuan 1.04
Pazartesi açılışı belirleyecek.
şimdi elimizde 1 TL bedelden alınmış 1 hisse var. 2019 Mart da .187 + .163 iki defa temettü alırız. .35 gelir oluşur. elimizde temettü sonrası .84kr değerinde hisse kalır. Toplam varlık 1.19 TL olur. 1 yıl sonunda net %19 getiri demek.
%54 nerede? %19 nerede? bu hesaplarla borsada nasıl para kazanıyorsunuz hayret ediyorum.
Peki ama bu bakış açısı meselesi; "1 liralık hisse hisse 20 kuruş temettü verse maliyetim 80 kuruşa düşer" şeklinde düşünenler varsa, ben bunu değiştiremem. Sadece o gözlükten hesapladım. Farz-ı misal, bu hisse 5 yıl süreyle her yıl 20 kuruş temettü verse, "maliyetim sıfıra düştü, artık hisse ne yaparsa yapsın umrumda değil, bana kazançtır" diye düşünenler olacak (zamanın para değerini hesaba katmadan). O mantığa göre de, "koyduğum paranın hepsini aldım, (hisse fiyatı da 5 yıl sonra aynı seviyede kalmış olsa bile) 1 liralık da senedim var" denecek.
Ben şahsen, hissedeyken aldığım temettüyü, paramı kullandırmanın bedeli olarak görüp; eğer hisseden çıkarsam, kazancı da temettüyü de kazanç olarak hesaplıyorum, "benim yatırımımın maliyeti şu kadara düştü" diye düşünmeden.
Let's not yuck other people's yum.
Arkadaşlar bu hissede gyolar gibi %10 kesinti oluyor mu olur mu...
Temettuden kesilen %15 kesinti haric....
SM-G610F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
isyat da temettü nettir. vergi yok. Sadece 1 yıldan önce satılırsa hisse satış vergisi var. ( kazançtan %10 ) Saygılar..
@Serkan74,
Tebrik ederim sizi, işte budur. Bilmeyenler öğrensin bi zahmet.
Vergi var yanlış yazmayın arkadaşlar.Yüzde 50 muaf .Kalan temettü diğer iratlarla beraber 30 000 üstü ise gelir kademeli vergilendirmeye tabidir.
Bende size kendi hesabımı anlatayım. 1 Ocak 2012 tarihinde 100.000 TL'lik(0,34 fiyattan) ISYAT hissesi alınıp, her yıl düzenli ödenen temettülerle de hisse alınarak bugüne gelindiği zaman ulaşılan toplam hisse sayısı 1.100.000 LOT'a çıkacaktı. Değeri ise 1,05 x 1.100.000 Lot + Temettü.....
Sn.Hakem özelden bir mesaj attım.
Cevap yazdım sayın bosch.Bu kağıdın yatırımcısı olmayı düşünen arkadaşlara bu forumun eski gönderilerinde her şey var.Para bağlayacaksanız bence baştan itibaren okuyun tüm soruların cevapları eski gönderilerde var.Şahsi düşüncem bu günler kağıda girmek için en biçimsiz günlerdi.Giren varsa biraz bekleyecek demektir.Uzun vadede zarar olmaz kağıtda ama bu günler kağıda girmek için en yanlış zamanlar.Neyse herkese bol kazançlar.
1.20 bekleyenler vardı. Beklentide kaldı tabii. Olacak şey değildi, olmadı.
Klasik hareketini yaptı yine bu senede.
1,05 kapadı. Pazartesi 0,86 açar. O hafta en fazla 0,88-89 belki görür. Sonra Eylül’e kadar aşağı süzülür 0,79-0,82 aralığında bir yerde bir dip yapar.
Bu senede iyi kazanç yapar iyi temettü verirse 1,03-1,07 aralığında tepe yapar.
Bu kağıt böyle.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Sn.Hakem teşekkür ederim.ek bir sorum daha var.onuda yazdım.
Acilen görüşüne ihtiyacım var.
Cevaplarsaniz memnun olurum.
Tekrar teşekkür ederim.
Sn.Hakem düşüncelerimiz örtüşüyor.
Bildiğim kadarıyla 1 sene elde tutulmazsa kardan %10 kesinti uygulanıyor(gv den bağımsız) Bu kesinti hisseyi bozdurunca stopaj gibi direk kaynağından mı kesiliyor yoksa beyanname mi veriliyor.
ASUS_Z012D cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Ben cevabımı geçmiş sayfalarda buldum. Teşekkürler bilgilendirme için...
ASUS_Z012D cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.