abi faiz lobisini de arkamıza alırsak
olur bu iş
yırtık abicim...
4 milyon suriyeliye bakan zengin devletim
bir kaç yüzbin daha emekliye de bakar
sıkıntı olmaz bence...
Printable View
abi faiz lobisini de arkamıza alırsak
olur bu iş
yırtık abicim...
4 milyon suriyeliye bakan zengin devletim
bir kaç yüzbin daha emekliye de bakar
sıkıntı olmaz bence...
4 milyon suriyeliye bakmiyoruz.
o ağlama kısmı.
kamplardakileri bilmem ama istanbuldakiler çalışıcı, .. bea..!
bu aywaaa cerkez olaydi teskilat-ı mahsusadandir diyecegim emmeee selanikli.
vardir bir cerkez tarafı bea...!
Bir tarafi deel, her tarafi Cerkez beaaaaa....Alıntı:
vardir bir cerkez tarafı bea...!
Ilyas Zeki Aydemir anne tarafi...Anneannemin dayisi...
Baba tarafini 1864 göçü sonrasi, Osmanli Selanik'e yerlestirmis. 1.Balkan Savasi bitip, 2.Balkan Savasi baslamadan Ege'ye gelmisler.
Teskilati Mahsusa dogru tespit. Kuscubasi Esref Beyin bizim eve gelip, defalarca 15 gun gibi surelerde kalmisligi var.
Tabii ki ben gormedim, ben dogmadan epey zaman once vefat etmis.
neydiyonuz len istikbaratçılar
bu çerkeslerden korkulur abi, zamanında tsk da resmen tırpanladı milleti o malum çerkes, oldummu bizim gibi boşnak olacan; uysal, emredileni yapar. çerkesler emretmeyi çok sever bizzat şahidim :cool:
Abi, Tsk'da dis dinamigin oluru olmadan kimse tirpanlama yapamaz. Cerkez merkez sökmez orda. Oyle her Cerkezim diyene de inanma.
Cerkez oldugunu iddia eden pek cok onemli kisi Cerkez degil. Hatta youtubeda suan cok onemli bir ismi, "Turkiyedeki onemli Cerkezler" arasinda gosteren videolar var. O kisi Cerkez degil yani.
Bu arada ogrencin, Hakan Fidan harikalar yaratiyor. Bir hamleyle moral motivasyonu ust duzeye cikariverdi. Ciddi basari. Ama nedense forumda kimsenin umurunda olmamis. Olumsuz, kotu huberler bayila bayila paylasiliyor, ciddi, basarili bir hamle gormezden geliniyor.
Senin de koltugunun altina 4 karpuzu sigdiralim yani...
Zamanında çok üstünü çizmeye çalıştın ama görüyon bugün olanları...Ha, bu forum klasik muhalefet forumu o nedenle görmemiştir kimse; görse de yazmazlar çünkü Erdoğan'a paye gibi görürler mevzuyu...Alıştık bunlara...
Abi bakın, sevmediğim adama bile oy atmış adamım...Mesela adam "ben yeni bir sistem kuracağım 'Devlet'le beraber, ey halkım bana son bir şans" demiş...Ben de "hımm bu adam en nihayetinde 'devlet' demiş, tamam o zaman" diye düşünüp basmışım resminin üzerine mührü...
Şans verecen abi...Sevmesen bile...Yeni girişimleri girişimcileri desteklemek lazım...Yoksa eski metotlarla kainat nereye kadar ???
Şu Rusya & Almanya & TR mevzusunu hiç yazmıyon yalnız ayvacığım...Ne diyon bu işe 1-2 karala yaw...
Ülkeyi yöneten en azından yönetiyormuş gibi görünen kişinin dünden bugüne değişimi yadsınamaz.Şu anki düşünceleri ve yaptıkları ülkeyi gerçekten düzlüğe çıkaracak adımlar velakin adalet ve vicdan ne olacak?
Garibanın çocukları hiyanet adı altında kodeslerde çürütülüp meslekleri ellerinden alındığında bizde madem suçlular cezalarını çeksinler diye destek vermiştik.Ama bu olayın içinde her kim varsa tamamından hesap sorulması şartı ile.OLan kime oldu?
Yerli ve milli sözlerinden önce Adilane ve vicdanı sözlerini dillerine pelesenk etselerdi çok daha doğru olurdu.Bataklığın üzerine dört dörtlük bina inşa edemezsin.Önce hesabını vermen ve cezanı çekmen daha adilane ve vicdanı olandır.Bu binanın temeli sağlam değil.
1-TL asiri degersiz.
2-Enflasyonun sebebi, dovizin haddinden fazla yukari gitmis olmasi.
3-Merkez Pangasi, beklentilerin uzerinde faiz artisi yapti. Dolarin 5, 5'a dusmesi gerekirdi ama dusmedi.
4-Maliyet enflasyonu diye birsey yoktur. Fiyat, piyasada arz ve talebe gore belirlenir. Doviz piyasasinda, doviz arziyla ilgili bir sorun oldugundan doviz fiyatlari artmistir. Artan doviz fiyatlari; basta petrol, dogalgaz, hammaddeler ve yarimamullerin fiyatlarini arttirdi, enflasyon buna bagli yukseldi.
5-Bunun sebebi cari aciktir diyemeyiz. Cunku, cari acigin Turkiyede % 10'un uzerine ciktigi donemler var. O zaman nicin rating kuruluslari not dusurmedi?
6-Fed faizlerinin artisina bagli bir global para cikisina baglayamayiz. Cunku diger ulke paralarinda bu derece bir deger kaybi gorulmedi.
7-Bu olay, Turkiye-Abd ortak cabalariyla Bronson hadisesine bagliymis gibi gosteriliyor. Ben buna katilmiyorum.
8-Bence bu olay, erken secim karari sonrasi Devlet Bahceli'nin dolar silahini cekecekler aciklamasina ve af cikarilmasi talebine baglidir.
9-Tayyip Agamin en son geldigi nokta, "kisilere karsi islenen suclari, devletin affetmeye hakki yoktur" noktasidir.
10-Oyleyse, sayet bir af cikarilacaksa, devlete karsi islenen suclar affedilecek demektir. Devlete karsi islenen suclari isleyenler pkk ve feto'dur.
11- Demek ki, boyle bir af cikarsa bunun ciddi bir siyasi ceremesi olacaktir.
12-Beklenenin ustundeki faiz artisi, Nihat Dogan vakasindan sonra geldi.
13-Kuzu milleti mezbahaya doldurdu emme halen sansi var. Zor bir durum.
1-Merkez Bankasi bagimsiz olmamali, hukumete bagimli olmalidir...
2-Diyanet Isleri baskanligi kaldirilmalidir.
MB'sinin bagimsiz olmasi martavali, Kuresellesmenin en temel mottosuydu. Kuresellesme bittigine gore, yeni dunyanin duzeni, kolonyal bir duzen olacaktir.
Bu duzenin kurulabilmesi icin, oncelikle MBlarinin bagimszligi sarti kaldirilmalidir. Buna Turkiye ile baslandigi goruluyor. Sayet MB'sinin yaptigi faiz artisi ise yaramaz, dolar 7, 5TL'yi yokari kirar, 10 TLye dogru yol alirsa, MBsinin bagimsizligi tartismasini birak, Tayyip Agam direk MBsinin bagimsizligini kaldiracaktir.
Peki nicin Turkiye ile baslaniyor? Bunun cuvabi 2.maddede gizli. Turkiye'deki laiklik anlayisi, Ingiltere'deki laikligin kopyasidir. Aslinda tam kopyasi demek dogru olmaz. Bizdeki Diyanet'in Ingiltere'deki karsiligi, Canterbury Baspsikoposlugudur. Fakat Ingiltere'deki Anglikan kiliseleri kendi iclerinde ozerktirler. Butun kiliseler, bu psikoposlugun catisi altinda birlesirler. Fakat Ingiltere'de Katolik ve Protestan kiliseler de mevcuttur. Anglikan mezhebine tam manasiyla Protestan da diyemiyoruz.
Yani devlet bir mezhebi yaratip, bunu destekliyor ve dini kontrol ediyor. Almanya, Fransa ve Abd gibi ulkelerde ise devlet, butun dinlere, mezheplere ve inancsizlara esit mesafede durur. Din alan cemaatlere birakilmistir, dini uygulamalara devletin mudahalesi soz konusu degildir. Fakat bu cemaatler siyaset, ticaretle ugrasamazlar, sadece yapilan bagislari hayir islerinde kullanabilirler. Yapilan bagislar ise sinirsiz degildir, bunlar devletin kontrolu altindadir.
Bu acidan da baktigimizda, Turkiye, Kureselcilerin, gelismekte olan ulkeler icinde kalesiydi.
Analez tamam...
Dayan ulla yaa Kuzu...
Kene'yi dosemeye devam et, kazanacaksin...
Insaallah...
Her zamanki gibi çok güzel...İşte Almanya'nın ilgisi de bu yüzden abi...Yani...Gelsin paracıklar, endeks -ilk etapta- 102 bin...Kuzu direkmen mezbahaya...:)
İtibar veremiyon, verdim say ayva...
Hep derim abi...Bu işin piri hiç tereddütsüz ayvagobeknuri...
Nöri başkan senin bu çeçenler idlipte anlaşılan. Amerikenya bu kadar gökten ateş yağdırdığına göre !! ne dersin girelim mi ?
Evet...Ama olmazsa olmaz sartlari var.
1-Mevcut durum; burada Çecen, Uygur, ortaasya, Balkanlardan, Afrikadan gelmis 20 ila 50 bin ozel yetistirimis, radikal militan var. Abd'nin umurunda olanlar bunlar.
2- Demek ki, bunlar Turkiyenin sigortasi. Bir anlasma olmadan, Turkiyenin bunlarin tahliyesine izin vermemesi gerekiyor. Bunlar orada kaldiklari surece, Esad'in Idlip'e kara operasyonu yapmasina Abd izin vermez.
3- Sayet Esad, Idlip'e kara operasyonuna baslamissa, bunlar tahliye edilmis demektir.
Turkiye'nin mudahale sartlari bana gore soyledir:
1- pyd ve Esad'in ordusu karsi kasiya getirilmeli, sadece Haseke'de degil mesala Munbic'de de catismalilar. Bu olmazsa olmaz sarttir. Bu sart saglanmazsa, Turkiye kesinlikle mudahale etmemeli.
2-Rusya'nin tarafsiz kalmasi saglanmali.
3- Saldiri cok sert ve öldürücü olmali. Direk Esad'in ordusu hedef alinmali. 3.ordu takviyelerle direk Suriyeye girmeli ve Idlip'in otesinde, ileride pazarlik unsuru olarak kullanilabilecek bazi bolgeleri de ele gecirmeli. Suriye ordusunun butun askeri tesisleri, komuta kontrol merkezleri, butun ucaklari ve helikopterleri yok edilmeli, zirhli araclari kullanilamaz duruma getirilmeli. Bu is oyle 3-5 ucak kaldirarak olmaz. 100 F16'yi ayni anda kaldiracaksin. Onlar geri donerken 1 saat icinde, tekrar 100 F16 kaldiracan. 3.ordu, Idlip'e 2000 tankla girecek.
4- Bu harekatin oyle goruntuleri cekilip, servis edilmeli ki, butun dunya parmak isirsin. Topyekun, ani ve hayvani bir saldiri...Ezip gececeksin. Esad kalabilirse enaz 20 yil belini dogrultamasin.
5-Bunlar olurken, Turkiye'de Kilicdaroglu Chp'nin basinda kesin olarak kalmali.
6-Chp-Hdp ittifaki olmamali.
Bu sartlar saglandiginda, bir dakika beklemeden furacaksin. Suriye disisleri bakani Mahsun mudur nedir, koluyla Hatay'i gosterdi degil mi? Biraz bitleri kanlaninca yapacaklari bu.
Yapman gereken şu ayvacığım..Haritayı açacan, önce İdlib - El Bab arasına (tıpkı Münbiç konusunu tartışırken El Bab - Rakka arasına çizdiğimiz gibi) kalınca bir çizgi çizecen...Halep nerde kaldı ?...Bizim tarafta deel mi ?...Sonra aynı mevzuları Musul-Kerkük için konuşacağız ömrümüz yeterse...İdlib mevzunun görünen yüzü, asıl konu kadim Türkmen kenti Halep...
Şunu tekrar hatırlatayım, İdlib-Afrin hattı doğalgaz hattı (D.Akdeniz havzası) geçirmek için coğrafi olarak en müsait -ve dahi olmazsa olmaz bir- güzergâh...TR'ye biçilen rol belli, enerji güvenliğini sağlayacak kapasitede silahlı kuvvetlere sahip orta düzeyde güçlü bir ülke...Buraların abisi diyorum ben buna son 2-3 yıldır hatırlarsan...Buna karşı çıkan tek bir devlet var o da İran...Onun da üstü çizildi zaten...Hatta Reis de çizdi, ki arkasındaki en ciddi güçtü ama kıymetini bilemedi...Artık İran'a 3 parça gözüyle bakabiliriz abi...Şu aşağıdaki ne biliyon mu; NAZAR konulu MÖ. 2. yüzyıla ait Roma Mozaiği...Hatay Arkeoloji Müzesinde...
http://666kb.com/i/dx2597z60hkxusgzn.jpg
Dünya'da eşi benzeri yoktur bu müzenin...1985-87 yıllarında görev yapmıştım orada, her gittiğimde değişik bir mozaiği anlatırdı müze müdürü bana...Benim kadar müdavimi yoktu o dönemler bu müzenin...Hassa-Afrin-Kilis arası gezer dolaşır gelirdik Antakya'ya...İlk işimiz künefe yemek sonraki de NAZAR mozaiğinin mekanında dua etmek...Bunu herkesin görmesi lazım abi...Yakından bakınca bi tuhaf oluyor insan...
http://666kb.com/i/dx25y420jq009lxqb.png
Madem konu haritalardan açıldı...Yakın gelecekte Suriye böyle bir ülke olacak abi...Ufak tefek çizgi hataları yapmış olabilirim, zaten Topoğrafya dersini hiç sevmezdim...Orayı Kaliningrad gibi bir şey yapacak Putin ve her 2 üssünü de garantiye almış olacak sonsuza kadar...Bu fırsatı asla kaçırmaz bu aşamadan sonra...
Yahudiler tarih boyunca gunah kecisi olmuslardir. Yahudiler hakkinda en buyuk sehir efsanesini yaratanlar ise Ruslardir...
"Siyon Liderlerinin Protokolleri" Rus Carligi doneminde, Çar'in istihbarat servisi Othara tarafindan yazdirildi.
Rus ucaginin, Israil tarafindan Suriye hava savunma sistemine dusurtulmesi bana komik geldi. Israil 2.sinif bir askeri guctur, bunu yapamaz.
Sayet Fransa tarafindan dusurulduyse, bu cok ciddi bir sorundur. Ben Ingiltere'den de suphelenirim. Abd'nin fosfor bombasi atmasi, Lazkiye'den Reyhanli hadisesinin sorumlusu teroristin, paketlenip Turkiyeye getirilmesi ve tvlerden emri Muhaberattan aldim demesi, en son Rus ucaginin dusurulmesi.
Bu olaylar Turkiyenin elini guclendirir.
hem rus ile, hem abd ile
hem düsmanız, hem dostuz.
bea...!
bakalım bu kaostan nasıl sonuç çıkacak?
Ovp'den mucize bekleniyordu emme mucize yok...
Kaynak ariyorsaniz ben size devasa kaynaklar bulayim...Oyle boyle degil gercekten devasa kaynaklar. Turkiya cok zengin bir ulkedir.
Mesela Dinayet Isleri Baskanligini kaldirirsiniz...Al sana devasa bir kaynak. Tabi bu yatirima falan harcanmaz, bunu hic dokunmadan egitime harcaycan. Once mevcut ogretmenleri sinava tabi tutacan. Sinavdan gecemeyenleri derhal kapinin onune koyacan. Turkiyanin yetismis insan gucu var. Tekrar ogretmen alimi icin sinav acacan, ozellikle muyendis kokenli sinavda basarili olanlari ogretmen yapacan. Ogretmen mayışını derhal 2 misline cikaracan. Her yaz mevcut ogretmenler icin sinav yapacan, her sene % 5-10 arasi ogretmeni(sinavda basarili olamayanlar) kpinin onune koyacan. Ogretmen alimi icin yapilacak sinavda en basarili % 5-10'u ise ogretmen ordusuna ilave edecen. Bak bakalim 7-8 sene sonra ne oluyor?
Ogretmenlik yan gelip yatma yer deeldir abi...:))))))))))) Ogretmen mayışı 10.000TL den az olmayacak...
Pkk'nin mal varliklarina el koy...Al sana bir kaynak daha yurt disindakilerle beraber 100 milyar dolardan fazla oldugu defalarca ifade edildi.
Turkiya'nin 1 trilyon dolarlik gayrimenkul stoku var. Bunlari paketler haline getirip, kredi olarak sat. Buradan en az 200 milyar dolar gelir, para icinde yuzersin abi.
Pera didigin nedir be ya? Denizde kum bizde pera...
Radikal ol ulla, radikal ol...
Ol deyince olduracan...
https://m.mynet.com/mehmet-barlas-ta...a-110104405802
Ahaaaaaa...Turkiyanin pelikan neoconlari bunnar...Bu edam ciddi bir indikatordur haaa...Alıntı:
Mehmet Barlas'tan Erdoğan'a: Ülkede kriz yoksa öfkeli ve tepkisel konuşmalar yapma
abi bunları yapçan da,
eeee sonra
nasıl satçan dünyanın en pahalı benzinini...
kim milyoner olmak ister yarışması
seyret abi
gör üniversiteli gençleri
gül gül ölcem bi gün
ovp aynı dua gibin olmuş
amin diyek de boşa gitmesin
borsa benzini bitti gibi
irtifa kaybeder
iş bangası yaygarası büyüdü
devlet abi de katılmış
aynı murat gibi digerleri de
şirketleri yurt dışına taşımaya başlar
amrikan faiz lobisinlen dün toplantı vardı
faizi istediğin kadar artır
istediğin vaadi ver
amrika okey demeden
dolar gelmez
yani önce sen tamam dicen...
2 ihtimal var...
1.ihtimal:
Ovp'de 2019 buyumesi 2, 3 enflasyon 15, 9...Dolar 5, 60...
1-24 eylulde af tasarisi meclise getirilir ve tartisilir. Basta, Akp tasariya muhalefet eder. Bu durum Chp, Iyi Part ve Hdp'yi de denklemin icine sokar. Artik butun partilerin bir tasarisi vardir ve konsensus gereklidir. Kavga cikinca, tvlerde meclisten hos olmayan goruntuler verilir. Dolar yukari fisekler.
2- Sonunda konsensus saglanir ve af tasarisi meclisten gecer. Dolar geri gelir.( Bu maddeyi fazla acamayacam)
3-Turkiye, ekim ayinda vadesi gelen dis borclari tamamen cevirir.
4- Enflasyonda cok hizli bir dusus gorulur. Bunun altyapisi hazirlandi, havuz medyasinda yapilan yayinlardan acikca gorebiliyorum.
5- 2018 sonunda ya da 2019 basinda sert bir faiz indirimi gelir. Turk ekonomisi zipkin gibi firlar.
6-Abd'nin Cin'e uyguladigi yaptirimlar sebebiyle, Abd ithalatinin onemli bir kismini Turkiyeden yapar. Tayyip Agamin Abdli isadamlariyla konusmasi.
7-Dolar 5'in altina dogru iner.
8-Bu ihtimalde dolar 4, 5 hatta biraz daha alti, enflasyon % 12, buyume % 5-6 arasi olur.
9- 2018 buyumesi dusuk olmayacagindan, 2019 buyumesi de % 5 olacagindan bu yasadiklarimiz dis mihraklarin bir oyunu olarak tarihteki yerini almis olur.
2.ihtimal:
Ilk 4 madde yukaridakiyle ayni.
5. Enflasyondaki sert dususe ragmen, Mb'si kontrollu, dusuk bir faiz indirimi yapar.
6-Cunku; petrol fiyatlari 90 dolara yaklasmistir. Bu esnada Dow ise 30.000'lerde olabilir.
7-Dolar/TL geri gelmistir ama 5, 5 civaridir.
8- Petrolun yukselmesi uzakdoguda, ozellikle Çin ve Cin eksenindeki ulkelerde sikintiya sebep olmustur, Abd yaptirimlari da eklenince borsalarda dususler ve para cikislari yasanmaktadir. Bu durum global bir turbulansa sebep olmustur.
9-Ama Turk ekonomisi suanda aldigimiz tedbirler ve Ab'nin dibinde olmamiz, Abd'ye ihracat yapmamiz sebebiyle korunakli bir durumdadir.
10- Bu sebeple; bu ihtimalde enflasyon % 14, buyume % 4, dolar/TL ise aynen Ovp'deki gibi 5, 60 olur.
Ovp'de aciklanan buyume rakami sanki bilincli dusuk tutulmus. % 2, 3 komik bir rakam. Kesinlikle daha yuksek olacak.
Yukaridaki ihtimalleden de 2.si olur.
Analez tamam...
Tayyip Agam cok yaman adamdir.
Tayyip Agam 2, 5 kg dashahinan faaliyet gostermektedir.
Nuri Hoca selam, şimdi bu her iki ihtimali de okudum, ilk 5 maddeleri pide tarifi gibi eyvallah tabi mühim birşey o da, ancak 1.'nin gerisi ile 2.'sinin 9. ve 10. hadiseleri bir bütün içinde traji-garip yaklaşımlar olmakla beraber yine de rejo da$$ak mevzuna güvenin en enteresan kısım çinko memlekette tombala çekilse her daim denk gelir pek çok kilograms style ki istatistiki tipikıl genetikıl ruhi ve hali durumumuzdur..
İşte bele, kolaylar gelsin madem..
https://youtu.be/XD7YVZLlma8
:)))))))))))
Bilahare hem bizde o hız donanım ne arar bayım anca biyandan da buralardayız işte ).. En azından okuyup takip edip aradan da yazıyoz 3-5.. Şükür )..
Bu baslik cafe degil. Lutfen boş mesajlar yazmayin, sayfalar geride kaliyor.
Uyvar nickli degerli bir katilimci vardi. Galiba bir kurumda genel mudurluk falan yapmis, sert mesajlar yazardi.
1 yil once, bir sebepten bu baslik yada onceki baslikta tartistiydik. Ben de "ben mi seni bu basliga cagirdim" diye bir mesaj yazdiydim.
"Tamam bir daha gelmem" dedi ve gittiydi. Erdogan'in ve hukumetin sıkı destekcisiydi. Onurlu, adam gibi adam oldugundan da bir daha gelmedi tabi.
Makarna alirlar, komur alirlar diye insanlari asagilarlar. Ama dindari da dinsizi de bu millet guzel bir millettir. Ben dinsizim diye mesajlar yaziyorum. Muhafazakar insanlar gelip, benle yazisip, muhatap oluyorlar. Baska bir Islam ulkesinde muhatap olmayi birakin, can guvenliginiz olmaz.
Uyvar arkadas nedense benim kafama cok takildi. Bazi insanlari kirmak cok kolaydir ama tamiri mumkun olmaz.
Insaallah burayi okur da hakkini helal eder. Kusura bakmasin.