Yanlış anlamışım, evet altın satıldı ama sadece bir kısmı diye biliyorum.
Lenovo P1a41 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Printable View
aralık vadeyi +2 benjoda eksi yapabilen iradeyi seveyim...
kasımda da dedim, küçükken babanız emzirmiş
Aşı haberi ile dünya borsalarında güzel manipülasyon yaptılar)))
Özelikkle Havayolu ve yanları ile Petrol şirketlerinden iyi para aldılar 2 günde
Bilmiyorum, sadece tahmin) yarın bi gün de
Ya aşı tamam da, testleri sürüyo, dağıtımı vs 2021 sonunu bulur, bağışıklığı da 3 ay 5 ay bilemedin 1 yıl, biz daha guvvetli bi aşı üstünde çalışıyoz,bu aşı tırt çıktı diye bi haber salarlar, ordan da açıkçılar, şort don atletçiler para kazanır..
Hopp eskiye, siz eskiye biz deliye)
Adamlar, işin boyutunu büyüttü, manipülasyonu tüm dünya borsalarına saldılar) bu Coniyler
Alo Merkez!
Yetmez ama 8.135
dün altın longcular batmıştır shortcular da batanlarin parasını almıştır , sistem dışı bı etki olmadığı sürece kar/zarar aynı derecededir..
bunu açısal momentum şöyle açıklıyor : dışardan bı etki (kuvvet) olmadığı sürece açısal momentum korunur..:)
para piyasaları da böyledir , gençler..:)
Gram altın da geceki 485e gelecek tıpış tıpış
Erdoğan: İşsizlik azalmaya devam ediyor
halkı uyutmak, iş yapıyormuş gibi gözükmek için bu tür absürt ifadeler bi dereceye kadar normal.. ama bunnar işin suyunu çıkardılar...ara sıra değil ki.. her gün.. ve inanarak söylüyorlar bir de.. hahahhhaaa..
ama piyasa oyuncuları, ki bu forumdakilerde piyasa oyuncusudur, fiyatların oluşmasında esasen etkili işlemleri yapanlar onlar..
sen "ben dolara bakmıyorum" veya "enflasyon düşüyor" dersen piyasa oyuncuları "hayır ben dolara bakıyorum" veya "enflasyonu aslında yanlış açıklıyorsun" der ve ona göre işlemini yapar, senin aldığın tüm tedbirler çöpe gider zira piyasa sana inanmamıştır..
yerli yabancı tüm oyuncular yani.. sadece inanmama olsa neyse yine iyi, aslında millet resmen dalga geçiyor bunlarla..
2023 te artık ya Mansur YAVAŞ olur ya Ekrem İMAMOĞLU...ikisi de uyar bana...bunlardan misliyle iyi olacağına eminim...Mansur YAVAŞ Ankara'da destan yazıyor adam resmen belediyecilik dersi veriyor...sanırım Ankaralılar da kendilerini murat 131 den inip Ferrari'ye binmiş gibi hissediyordur...:he:
Bistte deli rali kokusu alıyorum
dün bir ara 2000 makas vardı. şimdi 700
çok panik olmuş. zor iş viop endeks.
Aynen 8 lira güzel bir deger yeter ki cok oynamasın SM-N985F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Onu bunu bırakında 1 yıl önce 5,5 - 6 bandında olan dolarda 8 liraya herkesi razı ettiler :he:
Ben de razıyım o ayrı konu, daha fazla dalgalanmasın yeter. Dövizin artışı kadar volatil olması ayrı zarar veriyor.
yabancı çok pis satıyor tcell de.
https://i.hizliresim.com/BYApy3.jpg
8 lira bugün için mi iyi bir değer yoksa "overshoot" olduktan sonra hiç yoktan iyidir mi? ben overshoot olduğunu düşünmüyorum ama düşünenler olabilir.. peki 6 ay sonra? 8 yine iyi bir değer mi?
diğer yandan.. en az %20-30 enflasyonun olduğu yerde dolar sabit kalmaz.. kalmamalı.. ama rezerv biriktirmeye başlayabilirler.. nerden başlasalar kardır.. toplamaları gereken bir hesaba göre 100 milyar dolar bir başka hesaba göre 140 milyar dolar civarı bir meblağ..kasa boş ve herkes görüyor..
Faiz artışı spekülasyonunda en fazla 7.70-7.80 e doğru bir atak, 19 kasımdan en fazla 1 hafta sonra 8.5 üzeri, 1.5 ay içinde 9 a giden bir kur beklentim var. Sonrası yapacakları ya da yapmayacakları faiz artışına göre şekillenir. 25 üzerine çıkmayan faiz oranı ile dolarda çift hane beklerim.
Lenovo P1a41 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Erdoğan: Türkiye'yi faiz, kur, enflasyonla modern kapitülasyonlara mahkum etmeye çalışanlarla mücadele ediyoruz
Halen faiz arttırımı beklemek biraz hayalcilik bence.
rekabetçi kur derken kasdettikleri bir anlamda "işçilik maliyetleri"..
herhalde dunyanın en düşük ücreti yapmak istiyorlar..
onlara sorsan dunya kıskanıyor ama halkı perişan sürünüyor..
bu arada işçilik maliyetlerinde esas problem yuksek vergiler.. her yerde çok vergi var.. ve bu kısır bir döngüye neden oluyor..
20 yıl oncesine göre hem miktar hem de oransal olarak çok vergi topluyorlar ama yetmiyor bunlara..
Çok zor sorular bunlar, en baba ekonomistler bile cevap veremez hepsine. Veya cevap vermeleri belki 1 saat sürer.
Bana göre bu eksi rezerv piyasadan dolar toplamayla artıya geçemez. Bazı reformlar yapmamız, üretim ekonomisine dönebilmemiz lazım. Üretirken ithalata olan bağlılığımızı azaltmamız lazım. Bu sürece girersek ilk etapta kur atak yapsa bile yıllar içinde belli bir banda oturacaktır.
Benim demek istediğim, dövizde en azından bandımızı bilirsek reel hayatımız biraz kolaylaşır kendimizi daha güvende hissederiz. Doların 6 ay %30 çıkıp sonraki 3 ay %15 düşmesindense efendi gibi düzgün bir bantta 9 ay boyunca yükselmesi daha sağlıklı olur.
beklenti makul... 9 da temkinliyim
faiz en azından reel olarak artmaz +3-4 piyasa ya yaklaştırılır ekside kalır..
veremezler yüksek...
masa entelleri
piyasanın krediyle döndüğünü
gırtlağına kadar ahalinin yapılandırmada olduğuna idrak etmek istemiyor.
arttır faizi o ralli yapucaaak denilen bankalarda..
aaaa
ödenemiyorrrr.. mort olalım.. valla cins adamlar.