dün konuştuk bu konuyu. Şuan kimse temettü falan düşünmez amma uzun vadede akıllı temettücü her durumda karlı çıkar.
Printable View
evet aynı kanaatteyim daha kur tam yansımadıydı fiyatlara en fazla 11-12 rakamlarını yansıtmışlardır
piyasada kur farkının direk yansıdığı tek zam benzindir
yani benzinde %20 lik bi indirim olması gerekiyordu
ancak bu gece yayınlanan kararname ile ötv geri geldi
dolayısıyla benzinede indirim yansırsa çok az yansıyacak gerisi ötv olup asgari ücretten kaybolan verginn yerini alacak
sanırım öğlene doğru endeks toparlar sayın bakanda açıklamış bugün kü düşüşüAlıntı:
Hazine ve maliye bakanı : Geçen cuma BİST’te yaşananlar küresel bir hareketti , para çıkışları oldu Noel geliyor , paralarını 2 gün sonra alıyorlar , özellikle bu yeni karalarlarımızla ilgili toplantılar yaptık haberlerini aldılar ondan bir an önce bu çıkışı yapmak istediler , yarında belki bir düşüş olabilir çıkış olabilir sonra normale döner
bide yabancılar nereden haber almışlarsa cumadan haber almışlar toplantıyı onun için vermişler
piyasa bak...bi balkona çıktım geldim....6 bin puan yukarıda...rulet bile bundan masum kalır be...
30 kasimda 198.700den açtığım shortlar 194.900den kapatıldı.
Bir sure tl bacakli enstrümanlara mola.
RNE-L01 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Şortları kapattım şahit abi
Çıtır yapıp çıkıcam
hiç görmediğimiz bir borsa
Döviz ilk 12.50 leri vurduğu gün 23 kasım idi..
O tarihte borsa kaç ise herhalde oraları görecek..
Az bişiyi kaldı sanırsam..
Kendi tahminimdir.
Sonrasında kağıt bazlı yukarı aşşa hareketler başlar..
Misal kozaa şu an 23 kasım değerinin altında..
Vdeli ye bakmadım ama xu100 mesela 1700 lerde falandı ..
ehh 1800 deyiz..
Yani sanki bitti gibi düşüş..
Yanıladabilirim tabi..
Çünkü 1 ay evvel falan döviz dikildiği zaman borsada hemen dikiliyordu..Birbirlerine eşleştirilmiş gibi..
Oradan hareketle bu teoriyi geliştirdim..:)
Haaa ama borsaya akan para kurur mu bilemiyorum..
Çünkü borsada parası olana döviz koruması yok..
20 tl yi gören döviz sonrası millet korumasız bir metaa da ne kadar durmak ister orasını bilemem..
Borsada işlem hacimsiz kupkuru günler geçirebiliriz..
bende bugündne itibaren dönüş bekliyorum bugün eksi kapasa bile yarın kesin yeşerir ve bir süre yeşil gider
akyatırım satışları bitmek üzeredir
birazdan alım gelir büyük ihtimal
Yan tahtalarda gel gel yapacaklar gundi baba. senelik %14 mü, günlük %10 mu? Hele marjlar 20 olsun bi gör. xleşten bilançosu bok gibi kendi de batak xyzzort aldım 3 gündür tavan gelin dayu diye twittercılar bi çıksın. Bak direk böyle olacak hiç bi tahminimden bu kadar emin değildim.
Dolar 2 ay bi yataya bağlasın faiz bi 100 daha düşsün. ABOOOOO diyeyim sana. Esas para şimdi kazancam inşallah.
Eregl çokmu gömdük biraz gönlünü alalım
2000 li yılların başından beri hisse teknik analizleri yaptım yıllarca. bu konularla ilgili web siteleri açtım kapattım açtım kapattım filan.
son bir kaç yıldır ne kadar saçma bir şey olduğunu gördüm :)
teknik denen şey, tahta sahibinin ya da piyasa yapıcının hissesi eğmesi bükmesi uzatması ile oluşan bir mumlar serisi.
adam sana senin görmen gereken şeyi gösteriyor. mumları öyle güzel diziyor ki aaa bak burada flama oluştu aa bak kabak gibi 2 li dip oluştu filan diyosun.
yani kısaca teknik denen şey paranın çizdiği bir algı tablosu...
tabi ara sıra grafiklere bakarım. bana acaba ne gösterecekler diye. meraktan yani :)
ama tabi bir de şu var ; fal a inanma , falsız da kalma.
teknik denen şey kanıma işlemiş zamanında. inanmıyorum ara ara baksamda çızıktırsamda...
Teknik analiz derinliği çok olan birbirinden bağımsız karar alma ve uygulama yetisine sahip sayılamayacak kadar çok oyuncunun olduğu piyasalarda geçerlidir...Bizde ya patron çizer..Yada böyle TVF destekli devlet..
IMKB de teknik 1-2 çalışır..
3. de sağlam batırır veya ardından baktırır..
6 ekim günü dipten çevirdiler..Bu çevirenler dövizi tutup borsaya eşitlediler..Bunu teknik le görebilir misin..HAYIR..
Cuma borsayı verenler bu uygulamadan haberdarlardı..
Bunu teknikle görebilir misin...Hayır..
eee ne işime yaradı..
dolar bazlı % 4 artıda. tl bazlı %3 ekside.
piyasanın feleği şaştı.
Bir gram bozulmam yok ağam devam..
Ne olacak temettücü oluruz [emoji6]M2101K9AG cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
2001 kriz yıllarında mba de orlando calumeno dan portföy yönetim dersi alıyoruz..şu an net holding cfo su..o zamanlar finans portföyde yönetici.
Kriz ortamı, düşüşler, çıkışlar...heyacankı dönemler..."ne tekniği lan dedi, sahol de o grafiği çizen benim zaten:)" biraz abartı olabilir...bu arada yine o sıralarda finans ban 150 milyon usd ye düşmüştü..bdeva lan derdi, buradan almayacağım da ne zaman alacağım derdi..6-7 sene sonra kaç miltar dolara satıldı o banka hatırlamıyorum..ez cümle, ama doğrusu büyük paranın hareketi o grafikler..gerçi teknik de bunu inkar etmez, adamların ne yaptığına bakarak, muhtemel hareketleri öngörmeye çalışıyorsun derler...tabii çok da abartıp, tapma noktasına getiren var..bak geç, gerekirse işlemini ona göre yap, ama çok abartma..b planın hep olsun.
paranın gücüne çok basit bir örnek;
aşağıdaki grafiği 2014 yılında www.borsadanhisse.net web sitemde (artık kapalı) yayınlamıştım.
muazzamlığı görünüz.
herif pegasusu bir almış eğmiş bükmüş savurmuş ve bırakmış.
simetriğe dikkat ediniz.
olağanüstü uyumlu.
paran varsa tekniği çizersin.
bizim gibi fakirlerde açar herifin çizdiği mumları yorumlamaya çalışır :)
https://i.hizliresim.com/su5owho.jpg
Bugun yine konu TEKNİK muhabbeti uygulayamadığınız enstrümanı yanınızda taşımayın :)
delinin bir tanesi geliyor teknik yok diyor , sonra graf koyup banklara tavan tavan gidecek diyor sabahtan akşama ,
muhritlerde burada pascal bizi diskoya götür diye bağırıyor:kahkah:
yav şu pazılları bir yerine koyun cumadan beri yaşananlar TESADÜF mü,
bakın Bademcuk spor ana karekter , bizler figüranız seneryoyu onlar çizer onlar oynar ,
bunu kabullenin artık , dilimde tüy bitti.
kripto'da teknik cuk oturuyor. kumarına 20 kaldıraçla 2 günde %100 yaptım sonra battım. 125x kaldıraç var. kızgın kumlardan serin sulara sörf yapıyorsun
Abi badem tamamda..
Ne yapacağı belli mi..
16 aralık günü faiz inmez diyodum..Haşırt indirdi..
13.80 lerde olan dolar 4 gün sonra 18 i yakıyordu..
18 olduğunda herkes 22 24 30 demeye başladı..
Haşırt 11 oldu..
Borsa keza..
Cuma çöküşü millet DTH lara el konulmasına MB istifasına bağladı..O yüzden kimse 18 den döviz bozamadı..
Koca bi deli d*****n girdiği camcı dükkanındayız..Raflardakini geçtim elimizdeki bardaklar kırılmasın diye kaçışıyoruz işte..
Şimdi bilebiliyor musun mesela..Borsa durulur..
Laakkkk diye borsada kazanca vergi demeyeceklerini..
Veya borsayı uçuracak başka bişi demiyeceklerini..
turk telekom batık kredi miktarı 4.7 milyar dolar, akbank- garan- iş üçlüsü 3.3 milyar dolarla en büyük alacaklı, krediye karşı yüzde 55 hisseye el koydular, bi spv şirket oluşturup buna koydılar hisseleri
şimdi şirketi satmak için abudabi ile pazarlık halinde varlık fonu, önce bankalardaki yüzde 55 hisseyi alacak sonra araplara satacak toptan.. bankalar bütün alacaklarını tahsil etmesi için ttkom 8.5 milyar dolardan değerleme gerekiyor, tahta şu an 2.8 milyardan işlem görüyor.. araplara satılırsa halka açık kısım için çağrı yapması kaçınılabilir gibi değil
Elimde ciddi hisse ve hisse long vardı. Hedge ediyim diye sabah short açtım, 2020 ortalamalarla fln. 2055 e zor kapatıp kaçtım.
Bu ne arkadaş...Yabancı kamyonu dayamazsa, gider bu borsa...
Piyasa DENGELENME yaşıyor,
bu normal %72 yukarı hareket yapmış bir borsa kısa zaman diliminde,
gundi özl sorduğunda ne yazdım sana , bu kadar sert kısa vade yukarı hareketin dönüşüde kısa ve sert olur dedik ,
ne temel ne teknik dinler şimdi onu uyguluyorlar ,bunu aşama aşama yapıyorlar kredili işlemler kapatıldı,dolar long çular batırıldı,kaldıraç kullananlar gömüldü,dövzi bürolarının önünde döviz 24 tl olacak diye kuyrukta olana yukardan mal verildi ,
bilin bakalım bu seneryoyu kimler biliyorduda kazanan tarafta ,
Bu yüzden dengelenmeyi görmek gerekli piyasada benim düşüncem bu şekilde.
ben cıtırımı yaptım...
1955 alıs 2088 sattım...
Şey 11.30 altına düşerse başka bir hesaplama yapılır
SNE-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
1 saatlik hareket yukarı yönde 15.000 puan...biraz sakin olun ya...