babalacilar ne demekki abi .tam olarak ne demis ki?
Printable View
Affetmeyecegiz, keseceğiz, asacagiz başka bir şey söylemiyor. Herkesi ihanetle suçluyor bu nasıl biri ya.
Ne can sıkıcı bir zamanda yaşıyoruz....İnsan ne söyleyeceğini bilemiyor..
Bu ülkede akıl sağlığını korumak çok zor...
Gerçi hayatta kalmakta çok zor ya neyse..!
Depreme kadar seçimi fiyatlar hükümet seçime giderken borsayı düşürmez vs derken buralara geldi ,
peki şimdi konuşulan ne seçimlerin ileri tarihe alınabilinir mi diye nabız yoklamaları ,
seçim ileri tarihe alınırsa borsa neyi fiyatlayacak zaten ülkenin ekonomik durumu yapılan hamleler sadece ocak 2023-haziran 2023 göre hazırlanan bir ekonomik seçim programı idi.Kasanın durumu ortada gelen Arap parası bu zaman dilimi pasumanı içindi şimdi bu sistemden yeni bir sisteme geçiş olabilir mi.Bence her geçen gün karışık bir durum alıyor çünkü yapılanlar yama olduğu için her hava verişinde yeni patlaklar ortaya çıkıyor .
Madenci kazazedeye ulaşıyor Afad çılar biz çıkarırız siz kenara çekilebilirsiniz deniliyor iddialar bu yönde,
Bir yardım kuruluşu devletin kurumundan fazla yardım topluyor , siyasiler çıkıp bu yardım kuruluşunu hedef gösteriyor ,
normalde çıkıp emeği geçenlerden Allah razı olsun dersin çıkarsın nedir bu hedef gösterme nedir bu kutuplaştırma yazıklar olsun , milletin canı yanmış çıkmışlar hala boş laflar peşindeler.
Bu depremde pazılları birleştiren çok şey görücek gerçek anlamda kendi adıma çok değişik şeyler yakaladım ama tam olarak burada yazmıyorum.Mesala birileri dini , birileri Atatürkü nasıl kullanıyorsa birileride kendi menfaatleri için deprem olayını kullanıyor her anlamda benim vereceğim örnek borsa ile alakalı diğer örnekleri çoğalta biliriz.Borsa anlamında o bölgedeki yatırımcılardan etkilenenler olmuştur elbet ama ben kuş sitesindeki çok takipçili veya piyasadaki belli gruplarınki kadar etkilendiklerini düşünmüyorum.Çünkü kuş sitesindeki oyuncu ve kişilere baktığım da bu kişiler bilanço ve seçim fiyatlanacağı için pozisyon açtılar ama deprem olunca her şey karıştı ama depremdeki kişiler üzerinden kamuoyu yaratmaya çalışıyorlar kendi canları yandıkları için .Bence sistem bunun sağlamasını yapıyor yani o bölgedeki yatırımcı sayısı ve oyunun içindeki yere göre karar verilecekdir .Oyundaki yeri az ise oyun kaldığı yerden devam eder bunlar benim görüşlerim.
Deprem bölgesindeki yatırımcıları düşünme kisvesi altında tamamen kendi totolarını kurtarma çabası...
Samimiyetsiz...
Borsa ilk günden kapatılmalıydı bu net...
Ama ilk gün -1,5 borsada satmayıp sonraki günlerde zarar büyüyünce hepsi iptal edilsin demek maçın sonucunu gördükten sonra iptal edilip tekrar oynanmasını istemekten başka bir şey değil... Hele bunu deprem bölgesindeki yatırımcıları düşünüyor görüntüsü altında yapmaya söylenecek söz yok... Açık açık kendimi düşünüyorum kardeşim dese en azından dürüst derim...
Durumu çok güzel özetlemişsiniz, üstatlar daha önceki düşüşlerde milleti gazlayarak kendileri kaçmışlardı piyasadan ama bu defa çok kötü yakalandı kuşlu site üstatları (tahtaların altı bomboş...) o yüzden hergün bununla alakalı yayın yapıp kamuoyu oluşturma çabası içindeler, depremden etkilenenler düşünülüyorsa devlet tespit etsin ve gereğini yapsın....
Bizimde portföy eridi ama onlar gibi cıyaklamıyoruz, önce canlar kurtulsun, sonra o canların malları için gereken yapılsın, bizim gibi depremden etkilenmeyenlerde bir zahmet kendi başının çaresine bakacak, kaç defa ciddi düşüşe yakalandık bu ilk değil sonda olmayacak...
Tek olay bu bunu yapmadılarsa tek elle yönetilen borsada bana kimse yatırım finans hikayesi anlatmasın anlatırsan bizde duyduğumuz hikayeleri anlatırız o zaman ismi aracı kurum olarak kalır sadece oradaki işlem yapan önem arz eder.Onlar biliyor kim olduğunu açıklasınlar çıkmışlar algı üzerinden kalemşörler yazıyor Nebati borsa kapanmasında RTE söylememiş veya geç kalmış ya bırakın bu işleri
Depremlerin ardından 1 hafta boyunca işlemleri durdurulan Borsa İstanbulda işlemlere yarın yeniden başlanılması planlanıyor.
-Bloomberg/Fırat Kozok
Bence yarın borsa açılsada süreç dikkatli takip edilmeli depremle beraber belirsizlikler arttı , ben en azından karşı tarafın hamlesini ve oynaklığın durumunu görmeden oyuna girmeyecem.Teknik ve temel göstergeler bozulmuş durumda , ayrıca piyasa sığ makinalar kadar hızlı değilseniz işlem yapanlar dikkat etsin.
İletişim Başkanlığı olarak dezenformasyona karşı vatandaşlarımızla birlikte mücadele etmek için "Dezenformasyon Bildirim Servisi"ni devreye aldık.
piyasanın ve fiyatların oturmasını beklemek lazım diye düşünüyorum. bu haliyle de temeli sağlam hisselerimiz ucuz ancak piyasaya alıcı gelmezse tahtaların altı boş olur. Bu da aşağı yönlü can sıkıcı rakamlar görmemize neden olur.
bes katkı fonlarında yaklaşık 50 milyar vardı. Şimdi bu taraftaki oran değişimleri sonucunda tahvilde satış, hisselerde alış yapacaklar. Bes katkı fonlarından 9-10 milyar TL arası ilave borsa pozisyonu açılacak gibi duruyor. Ama sanırım 1 günde değil önümüzdeki 10 günlük süreçte olacak bunlar.
ortalık toz duman...
yarın açılırsa rehberim 100 günlük çizgi üstünde olur ve kalırsa oyuna girerim
yoksa yeni tabanlar yataylaşınca bakarım...
oyun planı 4500 üstü piyasada ol...
altında ise bekle şeklinde olacak...
çünkü 2008 krizini yaşadım işler kötüleşince nerde duracak bilmiyorsun...
bu gözler 1 liraya tofas 1 liraya arcelik gördü...
https://i.hizliresim.com/dygfz5a.jpg
https://www.google.com/amp/s/www.soz...p-6078405/amp/
Borsanın yüzde 87 si 22 bin kişide... Geri kalan bizlere ait.. eğer işlemler iptal edilirse bu buyukbaslar istiyordur. Kuşlu site üstadların cogu da bu kişilerle bağlantılıdır. Kademeler bomboş. Buyükbaslar satamaz. Bir değerleri var düşmesi gerekiyorsa düşer, çıkması gerekiyorsa çıkar. Çok düşünmeye gerek yok. Bütün Türkiye mal alsa yine dusurmeleri gerekiyorsa düşürürler
Böyle yıkımların ardından büyük inşaa faaliyetleri gerektiginden ekonomik canlanma olur. Borsa yeni zirve yapacaktır ama nereden tepip yapacaktır buyükbaslar karar verecek. Hükümet değil.
Redmi Note 9 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
2008 krizinde yurt dışındaydım ve internete 2 gün erişemedim. Portföyüm 1/3 e düşmüştü. sonrasında hisse değiştirerek 6 ay sonrasında aynı portföye ulaşabildim. çok kötü günlerdi. Borsada olan kişinin özellikle viop da olan kişinin her olasılığı düşünerek işlem yapması lazım.
İlk beş on dakika sonrası,
roket olur,
beklentim yukarı doğru olması yönünde.
babala bir youtube kanalı, depremin 2.gününde enkazdan canlı insan kurtarma çalışmalarının en kritik anında -baraj kapağı yıkıldı, büyük sel geliyor, canını seven kaçsın manasına gelen bi tweet atıyor.. antakya şehir merkezinde büyük bi panik oluşuyor, herkes kurtarma çalışmalarını bırakıp kaçıyor, kimbilir kaç kişinin hayatına mal oluyor.. tabii yalan haber..
polis alıp sorguya çekti, niye yalan haber yaptın diye, ama nedense serbest bırakıldı.. cehape kitle bizdendir diye sahip çıkma gereği duyuyor, eski fetöcü diyenler de var, benim takip ettiğim biri değil, bilgim yok
https://i.hizliresim.com/fts0560.png
Kapanan Büyükelçilikler ile ilgili bir haber varmı
o olay ne oldu
Nebati: BES'in fon büyüklüğü 420 milyar TL'ye ulaştı
Nebati, "Halihazırda, Otomatik Katılım Sistemi ile beraber katılımcı sayımız 15 milyon seviyesine, fon büyüklüğümüz yaklaşık 420 milyar liraya ulaşmıştır. 1 trilyon liralık fon büyüklüğü hedefimize de her geçen gün emin adımlarla yaklaşacağız" dedi............
iki ay önceki açıklama....
hükümet yıkılan borsayı tahta kalasla tutmaya çalışıp saçmalayacağına doların önünden çekilip ekonomi için sağlıklı olacak en az yüzde 25-30 develüasyona izin versin borsa gereğini yapar.
afadın başına tasavvuf adamını, bayındırlığın başına beceriksiz orman yangını uzmanını, ekonominin başına beceriksiz damadın akıl hocasını koyup sonra da niye böyle oldu diye kafasını kaşıyıp duruyorlar...
2023 Ocak başı itibariyle 48,5 milyar TL katkı fonları büyüklüğüymüş, Ocak ve Şubat başında yapılan katkı ödemeleriyle 50 milyar olmuş olması normal.
Ancak çok boyutlu bakınca afet bölgesindeki vatandaşların nakit ihtiyaçları için hisse senedi, hisse senedi fonu hatta bes hesaplarını dahi kapatmaları çok olası görünüyor. bakalım piyasa kendine nasıl bir yön çizecek
Deprem bölgesinden 30 bin dolarlık gümüş çaldılar, "Gümüşün ayarı kaç?" sorusunu yanlış cevaplayınca yakalandılar.........
Depremin yıktığı illerden Kahramanmaraş'ta, girdikleri gümüşçü dükkanından 30 bin dolar değerinde gümüş takı çalan 3 şüpheli, bölgede görev yapan Tokat İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince yakalandı. Kendilerini 'kuyumcu' olarak tanıtmaya çalışan şüpheliler, polisin "Gümüşün ayarı kaç?" sorusunu yanlış cevaplayınca yakayı ele verdi.
bu arada seçim riski bu yıl için ötelendi. resmen açıklanmadı ama oy deposu patlayan parti göz göre göre seçime gitmez. hele de mühürsüz oylar geçersiz diyip olaya tüy diken bir kurum varken...
Bahçeli'nin hangi konuşmasına anlam verebildik ki buna verelim.
@karakemal Baraj konusunda da adam Instagram'da açıklama yaptı. Boş boş sallayacagimiza 7sinde atılan tweet'in nasıl 11inde infiale sebep olmuş olabileceğine dair mantık yürütelim. Biraz beyin kullanalim lütfen.
Risk istemeyen varsa vadeliye yatiracak, %30 trink..... Zararin hele neresinden donulse kar..
Eger ulke altin basmiyorsa. sen elindekinin %75 ini kaybedeceksin ki ben malimi 4 e katlayayim... Borsa oyle birsey.
Arcelik, Tofas 1 TL de iken defter degerleri neymis bir bakip paylasan olsa?
yerli kurumsal fon işlemlerinde en büyük payı alan aracı kurum her zaman için yatırım finansman olmaktadır
mesela rasgele bi işlem dağılımına bakalım, 3.ocak tarihli petkim işlemlerinde en büyük satıcı yatırım finansman, 3.3 milyon lot satmış.. aynı günün takas dağılımlarına baktığımızda, yat-fin müşteri takasından bi çıkış göremiyoruz, yatırım fonları ve emeklilik fonlarından toplam satış 3.3 milyon.. ünlünün satışı citibank takasından ve büyük işlem yapan bazı kurumların virmanları söz konusu info ve deniz yatırım karşı bacağında bofa, tacirler, iş yat ..
oyak, qnb finans, yapı kredi, philip, şeker, halk, global vd ne kadar sattıysa kendi takasından o kadar çıkış var.. yani bunlarda virmanlı işlem yok
https://i.hizliresim.com/k9m5v8r.png
Bu alinan geri alima vergi istisnasi ve bes olayi sadece pansuman olur.. bide secim belirsizligi cikti depremle.. borsa belirsizlik sevmez. Bes fonlarinin alacagi tutar 9 milyar tl hepi topu.. o fondaki musterilerden de baya satis gelecektir
SM-M215F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Twitterdaki malda yakalanan yuksek takipcili troller icin bikac gaz alici karar bunlar:)
SM-M215F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
10 gün içerisinde 10 milyar a yakın giriş olacak. Yabancı malı satacak olsa bile bu BES alımlarının artık sonuna gelindiğinde satar diye düşünüyorum. Öte yandan şirket geri alımları olacak. Günlük 1Milyar az para değil özellikle nasıl sığ bir piyasa olduğumuzu düşününce.
Hatay MHP Milletvekili Lütfi Kaşıkçı: “Bu saçma ve gereksiz tartışmayı lütfen bırakalım. AFAD da bizim, AHBAP da" derken Bahçeli'ye laf mı sokmuş oldu.