Merhaba,
burası beyaz yakaya destek olmak için açılmış bir başlık..ayrıca doktora düzeyinde eğitim almış biri olarak bu tür çalışmalara her zaman gönüllü olarak destek olmaya çalışmışımdır. bu çerçevede anketi doldurmak için girdiğimde,
i-) bir kere anket 5 dk lık değil, hakkıyla, okuyup anlayarak cevap vermek isterseniz en az yarım saat sürecek bir anket...5 dk diyerek tıklanmasını sağlayabilirsiniz, ama beklentinin çok üstünde bir zaman gerekeceği için, girenlerin %90 ı anketi doldurmaktan vazgeçer.
ii-) bu kadar uzun ve zaman alıcı bir anket, bir süre sonra bazı sorulara baştan savma cevap vermeye sebep olur...işte mesaiden harcayarak doldurduğumuz bu tür iş yeri anketler(şirket içi çok önemli konularla ilgili olsa bile), uzun sürdüğünde katılımcılar soıkılabiliyor...kaldı ki bu tür gönüllü bir ankette sıkılma olayı daha çok olacaktır...bu nedenle fazla katılımcının kritik olduğu bu tür bir ankette, gereken süreyi azaltmaya çalışmak faydalı olabilir.
iii-) en acı ve üzücü olan ise şu.. yarım saatten fazla süren anketi tamamlayıp kaydet dediğimde, hata verdi...ve tekrar deneyin dedi...üstelik cevaplar kaydedilmediği, anonim olduğu için her şey uçtu gitti...hata mesajında bir detay da yok (chrome kullanıyorum, belki ie gerekiyordur...ya da versiyon sorunu olabilir)...bu nedenle tekrar anketi doldurmayı tabii ki düşünmüyorum...değişik senaryolar için sistemi test etmek faydalı olabilir.
çalışmalarında başarılar.