Özcan KADIOĞLU
@okadioglu
Kendi işini yapanlar
1)Yunanistan % 35
2)Türkiye % 34
3)Meksika % 32
Peki neden ?
Bir çoğu gıda sektöründe kendi işini yapanlar,
dönerci,büfeci,pastacı
![]()
Özcan KADIOĞLU
@okadioglu
Kendi işini yapanlar
1)Yunanistan % 35
2)Türkiye % 34
3)Meksika % 32
Peki neden ?
Bir çoğu gıda sektöründe kendi işini yapanlar,
dönerci,büfeci,pastacı
![]()
Türkiye, kazığın her türlüsünü ayrı ayrı deneyimleyebilmek için mükemmel bir yer. Burada yetişen biri dünyanın başka bir yanında sıkıntı yaşamaz.
Re-twittlediklerim katıldığım anlamına gelmez!
Galericiler ve emlakçılar için yapıldı ve yapılıyor. Müteahhitlik için bildiğim kadarıyla böyle bir belge yok. Tabiki bu belgeleri almak çok zor değil ama bunun ilk adım olduğu da göz önünde bulundurulmalı.
Taşınmaz Ticareti Hakkında Yönetmelik (Taslak)= Taşınmaz alım satımına yetkili işletme belgesi alınması zorunluluğu.
http://www.resmigazete.gov.tr/eskile...20180213-3.htm İKİNCİ EL MOTORLU KARA TAŞITLARININ TİCARETİ
HAKKINDA YÖNETMELİK
MADDE 5 – (1) İkinci el motorlu kara taşıtı ticareti, işletmesi adına yetki belgesi alan tacirler ile esnaf ve sanatkârlar tarafından yapılır.
Portföyü çeşitlendirmek isteyenlere bilgi paylaşayım.
Gedikte avrupa borsalarında komisyon binde 1,5.
minimum komisyon 5€.
Amerika borsalarında hacim üzerinden değil lot başına 3cent. Minimum 10$
Aşağıda işlem örnekleri var. Reklam amacım değil araştırdığım için ilgililerle paylaşmak istedim, yatırım tavsiyesi değildir
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
https://m.youtube.com/watch?v=iX6S4SDBPXo
Arkadaşlar 2 dakika mola forumda bir arkadaş rica etti linkteki videoya girp beğenirmisiniz. İkizleri yarısmaya girecekmiş
bir halt olacağı yok.
Komisyonlar iyi görünüyor başka gizli masrafları yoksa.
Redmi Note 4 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
http://m.hurriyet.com.tr/yazarlar/ug...amlar-40840388
Secim sonrasi acilacak paketten ciddi ciddi korkmaya basladim.
2000 oncesi cok gordum o paketleri gerci ama unutmustum.
Syg,
Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY
Uğur Gürses in hayatı muhalefet zaten..Kimse kusura bakmasın, dünyanın en adaletsiz vergilerinden biri olan akaryakıttaki %60 a varan verginin bir şekilde düşmesi şarttı..refah adaletini bozucu en önemli kalemdir akaryakıt vergisi..üstelik petrol ve dolar şu anda zaten çok yüksek, seçim sonrası ortalık yatışınca bu yüksek fiyatlar zaten geri gelecektir...yani devletin kayda değer bir ötv kaybı da olmaz.
ben 1-2 yıldır akaryakıtta vergi düşüşünü savunanalardanım...makro ekonomik bazda tüm fiyatlamalara etki ettiği için, enflasyon ve faiz üzerinde çok olumlu etkisi olabilecek bir adım...bu nedenle günün sonunda sosyal açıdan ve kritik parametrelere katkısı açısından bu hamle zarar değili fayda getirir.
ciddi akaryakıt fiyat artışlarında hep 1-2 gün yollarda tenhalaşma olurdu...bu sefer sanki daha da bariz bir etki oluştu...bıçak kemiğe dayanmış olabilir, her gün trafiğe çıkan biri olarak, bariz bir trafik azalması görüyorum son 4-5 gündür.
not: olur da dolartl ve petrol artmaya devam eder ve vergi kaybı kayda değer bir noktaya ulaşırsa...bir zahmet başka kalemlerden ek gelir bulsunlar...zırt pırt geçici ötv indirimleri yapmasınlar...zaten bu tür 5-6 aylık indirimler, şirketleri zorluyor ve pazar dengesini bozuyor bence...talep öne geliyor, geçici yoğunluk oluşuyor...vergi normale döndükten sonra, işler bir anda duruyor...haa bir de, patronlara durmadan vergi affı getirmesinler, adam gibi doğrudan vergi toplasınlar bir zahmet.
"mart ayı sonunda 22 kuruş olan elektrik fiyatının yeni uygulama kapsamında geçen ay 29 kuruşa çıktığını hatırlatan türek, “yani bir anda yüzde 35 artışla karşılaştık. nisan’da mosb’daki sanayicinin cebinden 7 milyon tl daha fazla elektrik parası çıktı. elbette tüm sanayiciler şok oldu. önceki sistemde biz üreticilerle serbest anlaşmalar yapabiliyorduk, teiaş’ın uygun saat aralığından alım yapıyorduk. aldığımız fiyatı biliyorduk. şimdi kendi santralimizden bile alım yapamıyoruz, sistemdeki fiyatı ödemek zorundayız. üstelik ödemeyi günlük olarak yapıyoruz. günlük ödeme yapıp, 45 gün sonra sanayiciden tahsil ediyoruz. biz mosb olarak, mali gücü yerinde olan bir bölgeyiz. bu birikimi olmayan pek çok sanayi bölgesi var. şimdi bir de finansman maliyeti çıktı” diye konuştu."
Bunlar işte hep yüksek enflasyon .
General Mobile 4G cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
abdülselam özatak, fethi sekin, ömer halisdemir, turgut aslan, kaşif kozinoğlu...
Yer İmleri