sn.rxpu almanya enerji ihtiyacının %20 sini güneş enerjisinden sağlıyor.
Printable View
Fotovoltaik paneller veya rüzgar türbinleri 3.cül enerji santralleridir, ülkelerin nükleer veya bu büyüklükte barajlara yani temel yük makinelerine ihtiyacı vardır ,aksi takdirde son yıllarda birkaç kez yaşanan ve ülke genelinde tüm gün süren kesintiye neden olan gerilim çökmeleri meydana gelir,3 Temmuz 2017 tarihinde tüketim rekoru 46600 MW ( megawatt) olarak kayıtlara geçmiş,böyle büyük bir kapasitenin ancak %10-%15 yenilenebilir sistemlerden tedarik edilebilir arz güvenliği açısından,özetle sistemde her an 10 Atatürk barajı+Akkuyu gibi 4 santral devrede olmalıdır,bunun yanında gaz,kömür,güneş,rüzgar ve diğer hidroelektrik santrallerinin kapasiteleriyle oynanarak sistem stabil tutulabilir, herkesin bildiği 50 hz (hertz) frekansı %0,2 hata (binde iki ) ile tüm sistemde sağalamak sadece yenilenebilir sistemlerle mümkün değildir.
Tüm bunlar benim de bilgim dahilinde. O yüzden adamlar resmen santrali kendi ülkelerinde kurup bize elektrik satacaklarına kablo ve iletim kaybı olmasın diye santrali Türkiye içinde inşa ediyorlar ve santrali kullanım ömrü boyunca bize kiralıyorlar. Nükleer çubukları da tabii ki yine sadece onlar belirledikleri fiyattan satıyorlar. (Bilmeyenler için söyleyeyim nükleer çubuklar elektrik ürettikçe mum gibi tükeniyor, bitince yenisini sipariş veriyorsunuz.Tıpkı doğalgaz elektrik santralinin gazını ithal ettiğimiz gibi)
Ne demişler asılacaksan ingiliz sicimiyle asıl basılacaksan da güzel bir kızla basıl.
Burada herkes tasarruflarını çeşitli finans kanallarında değerlendirmek istiyor ve buna göre yatırım yapıyor. Burada enerji konusunda bilgili arkadaşların olduğunu görüyorum . Bu konuda Sn. Reaktif tin tüm dediklerine katılıyorum. Yalnız enerjide ne tasarruf yapılır bu konuda halkın hiç bir bilgisi olmadığı gibi enerji konusunda teknik elemanların bile yeterli bilgisi yoktur . Enerji kayıpları had saftadadir . Alınan enerjin dağıtılan enerjiye kaybı %20 dır. Peki üretilen enerji kaybı ne desem bu konuda hiç kimse ses çıkaramaz fakat en iyi tahmin % 40 tır kaç barajımız boşa çalışıyor evet iki buyuk baraj havaya elektrik veriyor gibi geliyor
SM-A720F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Baz yükünü bahsettiğim gibi almanya'da nükleer/doğalgaz/kömür/baraj kombinasyonları ile sağlıyor. Bu kapasite ile ilgili bir konu değil elektriğin depolanma süresi ve hat regülasyonu ile ilgili. Söylediğim gibi pil teknolojisinin gelişmesi ile konvansiyonel elektrik üretiminin baz yük içerisindeki payı azalacaktır.
Üretilen elektrik enerjisinin tüketilen elektrik enerjisine orani
Herşeye siyasi olarak bakmanın zararları diyelim . Bir noktaya kadar haklısın fakat Istanbuldaki kayıp güneydoğudaki kayıplardan daha yüksektir. KW saat bakımından istanbul birincidir...
Tuncelinin kurulu gücü istanbulun buyuk bir semti kadardır.
Enerji bakanlığı . TEDAŞ ve benzeri sitelerden kwh bazında il kayıplarını görürsün istiyorsan bu konuda detaylı bir tablo atarım. Kurulu güç olarakta örnekler vardır bu konuda kwh olarak birinci kayıp istanbul. Oranlarda ise güneydoğu illeri birincidir
kwh enerjinin birimidir. (kwh güç birimi değildir). İstanbulda harcanan enerji devasa boyutlarda olduğundan kayıp kwh değeri yüksek gibi görünse de aslında kayıp/kaçak oranı düşüktür.
Örneğin sabancı holding'te çalışanların kırdıkları çay bardağı sayısı çok fazladır, zira orada 100.000 çalışan var ve belki ayda 100 adet bardak kırılıyor çay içerken. Bakkal mehmet amca'da ise 2 çalışan var ve ayda 1 bardak kırılıyor. 100.000 çalışanı olan ve ayda 100 bardak kıran sabancı holding'in 100 bardak kırdı diye bardak fire *oranı* mehmet amcaya göre yüksek midir?
Sizinle bu konu hakkında tartışmak istemiyorum belki de siz benden daha iyi biliyorsunuzdur. Fakat bende bu konuda fikir yürüte çek kadar bilgim vardır diye bahsettim enerji kayıpları zaten KWH olarak bahsedilir Watt güç birimidir zaten bununla ilgili hiç bahsetmedim daha önceki yazdıklarımda alınan enerjinin satılan enerjiye oranı. YadA üretilen enerjinin tüketilen enerjiye oranı diye bahsettim. Asıl mevzu arada kaynadı enerjinin kayıpları hem ıletim hemde dağıtım hatlarındaki kayıp. Teknik kayıplar oran müthiş güneydoğudaki kacak oranları ayrı mevzuu . Tunceli ilindeki kurulu güç istanbuldaki buyuk bir semti kadar buradaki enerji kaybı toplam tüketimdeki oranı nekadar etkiler verdiğiniz örnek bile uyumlu degil kırılan bardak nerde fazla ? Bazı kacak oranları bile bu kırılan bardakla ile ilişki kurulursa istanbul birinci. Yüzdesel oran alınan enerjinin satılan enerjiye oranı güneydoğu. Birinci. Tamamını toplasan
Bu gerçekse bile ABD'nin Çernobilden dolayı Türk kanını almaması neyi ispat ediyor ki?
Sadece bizim santraller mi sızdırırmış veya bizim çevremizdekiler?
Dünya kadar santrali bulunan AB ve ABD'de kiler sızdırmaz mıymış?
Yoksa adamların hepsi aptallıklarından mı nükleer enerji kullanıyolarmış.
Ben de bir araba kazası fotosunu karayolu ile ulaşımın yapılmaması için argüman olarak mı kullanayım :)
Geçiniz efendim geçiniz.
Ne olursa olsun ben nükleeri çernobiliyle ünlü ruslara yaptırılmasını istemezdim. Bu ülkeyi ve güzelliklerini seven birisi bunu isteyemez.
Rusların salla pati mentalitesiyle bizim işletme mantığını birleştirdigim zaman korkuyorum. Oradaki sızıntının faturası çoook büyük olur. İcinden zamana zaten hepimiz ölürüz ameka diyen benciller var.
Amerikalıya yaptır Japona yaptır Almana yaptır da Rus nedir arkadaş. Bu yüzden karşıyız
Rusların yapacağı santralin bize toplam maliyetini ve bu maliyetle elde edeceğimiz enerjinin ekonomik değerini tam olarak bilyor musunuz da böyle bir yorum yapıyorsunuz?
Zararına santral kuracak Türkiye öyle mi :)
Yapmayın yaa.
Zarar etmek için nükllerle falan uğraşmaya ne gerek var.
Çok daha sorunsuz kolay yolları var zarar etmenin :)
ABD ve ÇİN savaşı çıkar mı? Olabilir.
Ya Dolar tuvalet kağıdı olacak, Ya ÇİN geri adam atacak, Ya da ABD ne yapıp edip Kuzey Kore yi bahane edip ÇİN e saldıracak. Hangisi?
Billionaire analyst sees China's oil for Yuan/gold gambit could force U.S. empire into a global war
http://www.thedailyeconomist.com/201...s-oil-for.html
Evet çok haklısınız Sn. Mehtapkarayol hatta bu konuda üniversiteler bile çok çok düşük. Ülkemizde enerji kayıpları evlerde sanayide yollarda harcanan kayıplar çok kötü. Bununla ilgilenen hicbir üniversite yoktur öğretim görevli oranı bile çok düşüktür. Genelde kayip olarak güneydoğu düşünülür o ayrı bir konu kacak konusu ayrıca tartışılır. Ev ve sanayide kaybettiğimiz enerji yollarda kuyruklarda kaybettiğimiz enerji genel kötü uygulamaların devamıdır.bu konuda ne meslek odaları nede üniversitelerden ses duyamazsınız. Evet iki baraj boşa çalışıyor.. .
Saldırırsa hep birlikte ABD'nin çöküşüne tanıklık ederiz.
Yemez...
Lütfen TRUMP ın kendi Twitter hesabına bakın. Saldırı anketi bile yapmış.
İşin ciddiyeti bence epey arttı. Konunun Kuzey Kore ile ilgisi yok.
ÇİN in petrodollar sistemi yerine petrogoldyuan sistemi getirmeye çalışması. ABD nin yoksa dandik Kuzey Kore ile ne işi olur.
Petrodollar sistemi çökerse ABD doları tuvalet kağıdı olur. O yüzden iş ciddiye bindi.
Bir sürü bağlantı gönderdim okuyanlar için.
ÇİN ile dalaşmak veya belki de savaşmak için Kuzey Kore en iyi bahane.
Kuzey Kore = ÇİN.
'' DDT kullanımının yolunu açarak tarımda ''Yeşil Devrim''i gerçekleştirdiği için Paul Hermann Müller'e 1948 yılında Nobel Ödülü verildi.''
http://cadde.milliyet.com.tr/2012/09...onra_anlasildi
https://tr.0wikipedia.org/index.php?...W5uX03DvGxsZXI
Kanser vakaları neden artmış ? (Chernobyl Türkiye'de de olsaydı ne olurdu ?)
Neyse; sizin adres neresi , ekipleri yönlendirelim.
Çayınıza DDT alırmısınız ? Nasıl olsa burda üretilmiyor:whistling:
Daha az zehirlileri de var !!!
http://uploads.tapatalk-cdn.com/2017...6e4f454aca.jpg
Mevduat başlığında tartışılan konulara bakın saç baş yolun. Bileşik faiz hesabına tepki gösterildi ama alakasız konulara ses yok. En başından ne yapacağına zaten kararını vermiş birisi gelir güya akıl sorar!! Nükleer enerji uzmanları bu kadar çoksa bu ülke neden bu konuda bu kadar geri? Adminler konu başlıklarında neler tartışılıyor hiç okumuyor anlaşılan. Saldım çayıra mevlam kayıra...
Sadece mevduat faiz orani ve domatis fiyati istiyorum.
Syg,
Her hafta sonu başlık zıvanadan çıkıyor .
Bu hafta meyve sebze ve berber fiyatlarına girilmemiş hayret doğrusu .
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Özür dilerim,
Eski forumda, bankacılık sistemine karşı olduğunu söyleyen biri ile tartışmaya girdim, kabahat bende .
Alıntılamasa , işim olmaz .
Takip ettiğim kadarıyla eylülde max 14,50 oran alındı....Bakalım son çeyrekte ne olacak? Bu arada dolar endex yukarı başını kaldırmış....Bakalım yıl sonuna kadar ne kadar yükselecek?
Dikkat ettiyseniz, uzun süredir gerçek mevduatçılar artık buralara yazmıyorlar. Hatta okumuyorlar bile. Bu site başka amaçlara hizmet etmeye başladı. Anlayan anlar. Ayrıca , toplumun tümünü bölmeyi ve bencilleştirmeyi başardılar. İnsanlar vandallıktan, sanal kabadayılıktan beslenir oldu. Çıkarı yoksa doğru bildiğini bile konuşmuyor. Faiz konusunda en yakın arkadaşım bile benden +1 fazla aldığını gizleyebiliyor. O nedenle en temiz iş; birkaç bankanın şube telefonlarını rehberinize kaydederek arada bir oran sormanız. Kimseden fayda yok.
Bu gün veya bu hafta dönüşü olanlar..
Taze oran alan var mı ?
Rodea TL.yeni oran % 14,25 temdit.... USD 3,75 temdit 32-52 vade
Oranlar 0.5-0.25 düşmüştür.
Topiğin amacı güncel faiz oranlarının paylaşımı iken 100 mesajda 1-2 paylaşım ancak olmuş bravo devam+++
burgan tl 32-45 14.10 yeni giriş
t bnk 14.25
finans 14