Sayfa 286/997 İlkİlk ... 186236276284285286287288296336386786 ... SonSon
Arama sonucu : 7975 madde; 2,281 - 2,288 arası.

Konu: Banka Mevduat Faizleri (ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları)

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Adana
    Gönderi
    11,163
     Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    Baz yük regülasyonu için nükleer/baraj/doğazgaz/kömür (biri ya da kombinasyonları) santralleri şart. Enerjiyi depolamak çok zor. Eğer pil teknolojisi kaydadeğer bir gelişme gösterirse güneş/rüzgar/jeotermal baz yüke daha fazla katkıda bulunabilir. Ama pil teknolojisinde böyle bir gelişme henüz yok.
    sn.rxpu almanya enerji ihtiyacının %20 sini güneş enerjisinden sağlıyor.
    Burdaki tüm yorumlarım yatırım tavsiyesi değildir.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Adana
    Gönderi
    11,163
     Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    Baz yük regülasyonu için nükleer/baraj/doğazgaz/kömür (biri ya da kombinasyonları) santralleri şart. Enerjiyi depolamak çok zor. Eğer pil teknolojisi kaydadeğer bir gelişme gösterirse güneş/rüzgar/jeotermal baz yüke daha fazla katkıda bulunabilir. Ama pil teknolojisinde böyle bir gelişme henüz yok.
    sn.rxpu almanya enerji ihtiyacının %20 sini güneş enerjisinden sağlıyor. ruth bölgesinde devasa güneş enerji santralleri gördüm.
    Burdaki tüm yorumlarım yatırım tavsiyesi değildir.

3.  Alıntı Originally Posted by human01 Yazıyı Oku
    güneş ernerji sistemleri dururken neden nükleere yöneliriz anlamıyorum? Artık güneç enerjipanellerinin camlarını bile ytrkcm üretebiliyor.
    Fotovoltaik paneller veya rüzgar türbinleri 3.cül enerji santralleridir, ülkelerin nükleer veya bu büyüklükte barajlara yani temel yük makinelerine ihtiyacı vardır ,aksi takdirde son yıllarda birkaç kez yaşanan ve ülke genelinde tüm gün süren kesintiye neden olan gerilim çökmeleri meydana gelir,3 Temmuz 2017 tarihinde tüketim rekoru 46600 MW ( megawatt) olarak kayıtlara geçmiş,böyle büyük bir kapasitenin ancak %10-%15 yenilenebilir sistemlerden tedarik edilebilir arz güvenliği açısından,özetle sistemde her an 10 Atatürk barajı+Akkuyu gibi 4 santral devrede olmalıdır,bunun yanında gaz,kömür,güneş,rüzgar ve diğer hidroelektrik santrallerinin kapasiteleriyle oynanarak sistem stabil tutulabilir, herkesin bildiği 50 hz (hertz) frekansı %0,2 hata (binde iki ) ile tüm sistemde sağalamak sadece yenilenebilir sistemlerle mümkün değildir.

4.  Alıntı Originally Posted by powerpc Yazıyı Oku
    o santalin inşaat malzemesi hariç bir bir şeyi burada üretilmeyecek buna yakıtıda dahil, nükleer çubuk üretmek için uranyumu zenginleştirmen lazım bunu en son iran denedi başına gelenleri biliyorsunuz. o yüzden yakıt çubuğu üretimini unutun. santrali zaten ruslar işletecek,oradaki hiç bir teknoloji bize ait değil. santralin en önemli parçası olan yazılım bize açık değil kontrolümüz dışında.
    Tüm bunlar benim de bilgim dahilinde. O yüzden adamlar resmen santrali kendi ülkelerinde kurup bize elektrik satacaklarına kablo ve iletim kaybı olmasın diye santrali Türkiye içinde inşa ediyorlar ve santrali kullanım ömrü boyunca bize kiralıyorlar. Nükleer çubukları da tabii ki yine sadece onlar belirledikleri fiyattan satıyorlar. (Bilmeyenler için söyleyeyim nükleer çubuklar elektrik ürettikçe mum gibi tükeniyor, bitince yenisini sipariş veriyorsunuz.Tıpkı doğalgaz elektrik santralinin gazını ithal ettiğimiz gibi)
    Ne demişler asılacaksan ingiliz sicimiyle asıl basılacaksan da güzel bir kızla basıl.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

5.  Alıntı Originally Posted by human01 Yazıyı Oku
    güneş enerji sistemleri dururken neden nükleere yöneliriz anlamıyorum? Artık güneş enerji panellerinin camlarını bile trkcm üretebiliyor.
    Elektrik arzını çeşitlendirmek için. Bir de düzenli arz lazım, rüzgar ve güneşe dayalı üretim rüzgar yokken ve gece çalışmıyor, elektrik depolanmadığı için nükleer, hidroelektrik veya termik gibi sürekli üretim yapan santrallerden vazgeçilemiyor.

6. Burada herkes tasarruflarını çeşitli finans kanallarında değerlendirmek istiyor ve buna göre yatırım yapıyor. Burada enerji konusunda bilgili arkadaşların olduğunu görüyorum . Bu konuda Sn. Reaktif tin tüm dediklerine katılıyorum. Yalnız enerjide ne tasarruf yapılır bu konuda halkın hiç bir bilgisi olmadığı gibi enerji konusunda teknik elemanların bile yeterli bilgisi yoktur . Enerji kayıpları had saftadadir . Alınan enerjin dağıtılan enerjiye kaybı %20 dır. Peki üretilen enerji kaybı ne desem bu konuda hiç kimse ses çıkaramaz fakat en iyi tahmin % 40 tır kaç barajımız boşa çalışıyor evet iki buyuk baraj havaya elektrik veriyor gibi geliyor

SM-A720F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

7.  Alıntı Originally Posted by human01 Yazıyı Oku
    sn.rxpu almanya enerji ihtiyacının %20 sini güneş enerjisinden sağlıyor.
    Baz yükünü bahsettiğim gibi almanya'da nükleer/doğalgaz/kömür/baraj kombinasyonları ile sağlıyor. Bu kapasite ile ilgili bir konu değil elektriğin depolanma süresi ve hat regülasyonu ile ilgili. Söylediğim gibi pil teknolojisinin gelişmesi ile konvansiyonel elektrik üretiminin baz yük içerisindeki payı azalacaktır.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

8. Üretilen elektrik enerjisinin tüketilen elektrik enerjisine orani

SM-A720F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

Sayfa 286/997 İlkİlk ... 186236276284285286287288296336386786 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •