Alark nun yapılan genel kurulda yabancı fonlarla görüşmeler yapılacak PD çok ucuz açkılamasının etkisini gördünüz.%7
Bizimkilerde PD den memnun değil..Ancak bizimkiler çapsız..Alarko iyi yönetiliyor.
Printable View
Sayin Vesper gucu olmaya patronlar
bu tur fonlarla calisirlar lakin kaybeden yine ky olur. Belki biz degil ama mali yuklenecek yani ky lar.
Bu arada Alarko hareketli gk da onemli baska birsey varmiydi? Bilginiz varsa ve paylasirsaniz memnun olurum. 400K mal var bir kismi bizim hisseye gelebilir.
Saygilar.
LG-D802 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
genel kurul tutanakları da tüm ayrıntı var.oradan bakabilirsiniz
BTCIM ile BTSOKE P/D degerleri arasinda ciddi fark olusmus durumda bunun teknik bir aciklamasi var mi ? Ayni grup sirketine ait olduklari halde neden bu fark ? Bilgi verebilecek arkadas olursa memnun olurum.
Hacim yapın hacim.Size bu işi kim öğretti ise benden selam söylemeyi de unutmayın.
Artık akşama da sevgili hocanız bir grafik patlatır.Gerçi onun grafikler malum hep aşağı, yukarıyı pek algılamıyor ama artık idare edersiniz.
Şu kağıdı o kadar şu topicde yolunu yapmaya kalkışmanıza rağmen aşağıya yapamadınız ya bana bu kıvranmalarınız da yeter.
Yıl 2007. Soke + batıçimde 80 milyon dolar cash ve 0 finansal borç. 680 milyon dolarlıl xagrı ve milyar dolar da verseler satmayız tepkisi. Buyuklerde ve yabancıda muhteşem bir çimento sektoru ilgisi.
Yıl 2019. Piyasa degerinden 2.5 kat fazla milyar tllik borç. Krizin esiğinde bir konut sektörü. Arz fazlası bir çimento sektörü. Ve hisse için araştırma talep eden bir yönetim. Araştırmanın sonucu şöyle olmalı: "borsa fiyatında birşey yok. Tamamen iş bilmez bir yönetimin üst üste hatalarının götürdüğü nokta borsa fiyatıyla anlam kazanmış."
Whr ve liman dışında atılan bütün adımlar şirketin ve yatırımcının aleyhine. Bir zamanlar a grubuna temettü veriyor diye kızardık. Şimdi onu bile yapamıyorlar. Bayan geleceği biliyormuş. Orada demek istediği şuymuş: biz varken nah görürsünüz o fiyatları.
İyi ki kurtulmuşuz. Hele hele batısökede yatırımcılara attıkları kazık. İnsan utanır be. Bu pisliğin temizlenmesi için ellerini ceplerine sokmaları ve OCI'nin 12 yıl önce yaptığı 680 milyon dolarlık çağrıyı yapmaları gerek. Yaklaşık 300 milyon dolar vererek itibarlarını geri kazanırlar. Son 15 yılı bilen yatırımcılar bunun hakkaniyete uygun en makul yol olduğunu da bilirler sanırım. Bundan başka kendilerini affettirecek hiçbir yol yok. Bu pislik anca boyle temizlenir. 12 yılın dolar faizini hesaba katmadım. İnsanda birazcık utanma olur.
Son 12 yılda çimento sektörü iki kez altın donem yaşadı. Bu süreçte b grubuna ne kadar temettü vermişler. Genel kurulda bunu sorun bence. Gerçi onlar herşeyi iyi bilirler. Biz kimiz ki?
İkinci bir yol da su. Batıcim taşınır. Bagyo kurulur. Kısmı bölünme yoluyla tüm hissedarlara bagyo hissesi verilir. Bagyo 307 dönümde güzel bi proje gerçekleştirir. Gelen paranın tamamını ortaklara dağıtır. Bunu bunlar yapabilir mi? Batı grubunda 2005-2016 arasında 11 yıl beklenti içinde kalakalmış birisi olarak cevabım net. Yapamazlar. Yatırım tavsiyesi değildir. Bende batıcim yok.
Sayin bahmet sizde guzel ozetlediniz.
Ona buna b.k atanlarda iyi okusun.
bahmet iki yil once bu yonetimin hatalarini gorup hisselerini satarken
bizlerde yeni giriyorduk.Yeni umutlarla....Ama zaman ortaya cikardiki bahmet hakliymis. Iste bu iyi egitimli ...... yoksunlari bu dongu ile bircok ky yi kiymis somurmus dur.
Onun icindir piyasa bunlari zerre kadar sevmiyor......elinden gelende
ardina koymuyor.
.............
Bunlarin hedefleri simdi ortak olduklari imtiyazli yandaslari ile sirketi tamamen ele gecirmek. Ne pahasina olursa olsun mantigiyla....
Kurumsallik ve cok ortaklilik nameleride timsah gozyaslari....
Ama rakamlar herseyi gozler onune
seriyor.....12 yil da gelinen noktayi.
.............
12 yilda yaptiklarini yani caplarini gorduk. Bu capla sizin dediklerinizi yapabilirlermi???.....isteselerde yapamazlar. Yani yapmazlar.
Iste ondandir kayyumluk olsalar bizim icin daha hayirli olur diyoruz.
Nasil olsa miras....10 olsa da 1 olsada farketmez diyorlar. Gole caldiklari maya yogurt olursada buyuk basari elde edecekler.....Bizde adamiz diyecekler.....piyasadan bu kadar kopuk bir yonetim gorulmedi,
dahada gorulmez.
Ay sonu geliyor diye ellerini ogusturuyordur bu ...... yoksunlari
20.000 er TL alacagiz diye.[emoji23]
Saygilar.
Valla hiçkimse kusurabakmasın belkide bugün gelinen nokta düşünülünce bizi en başta kapıdaki bayan can kulağıyla dinlerdi.Kimbilir belki o bizlerden çok çok çok daha pişman durumdadır.Kimbilir.Hep bu operasyonu mevcut yönetim yapıyor şeklinde yorumlar yapıyorsunuz.Bu operasyon bence bize değil esas onlara çekildi.Gerisi fiyat gelmiş ölü fiyatına benim için sadece boş beleş konuşmadır.Şimdi olan olmuş zaten.Önemli olan bundan sonrası...
Ha mutsuzsanız bu hissenin Cuma günü kıpraşmasından ha orasını bilemem.Aynı tas aynı terane birileri gibi devam edersiniz burada.
Hele Gedik yatırımdan bu işi yapanların ya da kıyısından köşesinden o işlemleri yapanlar ile bağı olanların burada konuşmaya hiç hakkı yok.
Hisse fiyatı 2,30x2,25=5,17 TL eski fiyatla .kıpraşma falan göremiyoruz. 12 yıl önceki fiyattan daha aşağıda.
ytd.
Saygılar,
Dümenin farkındasınız da ondan mı tahtadaki çapulcuların değirmenine su taşıdınız-taşıyorsunuz burada?Cuma günkü hareket bir kıpraşmadır.Bak tahtaya o kıpraşmadan kimlerin çok rahatsız olduğunu hemen tırmalamaya başladığını gör.Tabii sende onlarla beraber bu durumdan rahatsızsan o başka.Bende çok şey biliyorum.Nasıl burada yatırımcı rölü yaparken aranızdan bazılarının tahtada tanrıcılık oynamaya kalktığını beceremeyince ona buna salladığını da çok iyi biliyorum.
Şu an itibari ile GEDİK yatırım 113 bin lot satıcı hani gören gözleri göremeyip aramızda körden beter olan bazıları var ya iyi anlasın olan bitenleri.İşte kimin kimin kandırdığı tam bir muamma.Ama benim net bildiğim bizim hiçkimseyi kandırmadığımız.
Ayrıca tahtada bizi kandırmaya kalkışmasınlarda kim kimi kandırırsa kandırsın bundan sonra arka planı pek umrumda değil.
Bencede kağıt cuma günü kıpraştı.Daha önce sağ lopun üzerinde oturuyordu,pozisyon değiştirip sol lopun üzerinde oturmaya başladı. :)
10-12 yıldır yönetim her şeyin hakkından gelmiş. YD de dahil. Ama bir tek tahta da olan bitene engel olamamış.Buna inanıyorsanız
başka bir şey söylemeye gerek yok.Bizim söylediğimiz savunduğumuz söylemlere sizde katılmaya başladınız gerekirse kredi çekilip
HG yapılmalı.Daha önce alınan 170 bin ortak alışının bizzat tahtadan takip ettim.Tüm alışlar pasiften yapıldı.
Artık birilerin aldığı biriktirdiği mal mıydı bilemiyoruz.o zamanda neden aktif alış yapılmadığını yazmıştık.
Patron 1 alsın biz 10 alırız. ama GÜVEN vermiyorlar.
2019 3 aylık faaliyettin iyi geleceğini de görüyoruz. Borsa fiyatı nasıl tepki verir?
ytd.
Saygılar,
Senin söylediğin zamanla şimdiki zaman bir değil arada dağlar kadar fark var.Sen önce yanında oturan adamları burada tanımıyorum ayağına yatmayarak işe başla.Tahtaya bak kim kimi nasıl uyutuyor ya da birbirinizi nasıl uyutuyorsunuz bu saatten sonra benim pek umrumda değil.Sizin düşüncelerinizde pek umrumda değil.Neden rahatsız oldunuz bu kadar tahtanın 3-5 tik yükselmesinden.Ne oldu kısa vadeli oynadığınız lotları mı kaptırdınız?
yatırım 01.06.2017...31.05.2018 arası olduğunu varsaysak. kullanılan toplam yatırım tutarı 150 milyon Euro olsa,
ortalama kur 4,50 TL- Euro Bugün gelinen nokta (6,57-4,50)x150 milyon Euro=310 milyon TL
bir adet daire İzmir de 0,5 MİLYON TL olsa 620 adet daire yandı bitti KÜL oldu.
Bu günkü durum bu mu? TL kredi daha fazla faiz gideri değil mi?
ytd.
Saygılar.
Valla bende unuttun galiba BTCIM den başka alınacak hisse düşünemiyorum dediğin günleri herhalde diyorum.Ne o aldığımız gün kasası para doluydu da ne oldu sonuç ortada şimdi de tersi olur olur biter.Bu kadar çok kafana takıyorsan satar yeni hisselere yelken açarsın kimseyi zorla tutan yok.Ha bu kafayla işin çok zor.Sen önce kankanın neler yaptığının farkına var gerisine ondan sonra bakarsın.Bak direkt yatırım tavsiyesi oldu sana ne güzel online.Zaten bundan sonra gördüğün göreceğinde bu daha fazlası asla değil.
10 TL sattıklarımızı yerine koymak için ,daha aşağıdan almaya çalışıyoruz.:)
ytd.
Saygılar,
E o zaman ne ağlanıp duruyorsunuz kalkanla beraber buralarda ????????????Ha ondan tahtada bu işi yapanlara toz kondurmuyorsunuz demek.Şunu yazsana en başta.Beni niye bu kadar yordunuz ki.Kankana da selamlarımı saygılarımı ilet lütfen.Şunun üzerine bende zaten kelime tükendi artık.
Ya bu senin fikrin 10 TL den ne kadar pay satıldı ki? Hisseyi aşağıya getiremediniz diyorsun.
Daha ne dibi olsun dibin dibindeyiz. 2,25x2,25=5,06 TL. daha ne dibi olsun?
Grafikten iyi anlarsın ben hiç anlamam koy bakalım. 5-6 tane çimento şirketinin usd bazlı grafiğini kim nereden nereye gelmiş görelim. Ona buna çatmaktansa herkes bilgilensin.
Kimse ile kanka falanda değilim nokta.
ytd.
Saygılar
Daha bu itiraf beni kesmedi hergün tahtada neler yaptığınızı da itiraf edin bugün tam olsun.Kankana selam yola devam.
Alınan çok oluyor, bu nedenle yorum YOK...
Biz ortaya salalım resmi, anlayan anlar, anlamayan ağlar...
https://i.postimg.cc/cJgTGRJm/R-436.gif
Hocam ben pek anlamayadım bir de Wakanda para birimi cinsinden bir grafik alsam.
İmtiyazli ....... yoksunlari gunaydin.
650 M$ almayan dan..lak capsizlar gunaydin.
Hak ettiginizi alabilecekmisiniz diyen
egoist ...... yoksunu gunaydin.
Genel kurula gelmeyen diger mirasyediler gunaydin.
Birde burada hala patron saksakciligi
yapan....12 yilda gelinen durumu bi sekilde hep carpitmaya calisanlar ...
gizemli laflarla ona buna b.k atip dikkatleri capsiz yonetimden uzaklastirmaya calisanlar ..... sizlerede gunaydin.
Hissede dolap ceviren varsa bunu tespit ettirip aksiyon alamayan bunu SPK ya sikayetle gecistirmeye calisan
mirasyedi yonetim bu kadar caresizmi kaldiniz? Yoksa kupunuz hala dolmadimi?
Yazik..... Niyetiniz akibetiniz olsun.
Saygilar.
https://www.haberturk.com/gedik-trad...99404-ekonomi#
Buralarda ağlanıp ona buna sallayıp arka planda çevirdiklerinizi kamufle etmek için burada hamaset yazıları yazacağınıza gidin biraz eğitim alın kendinizi geliştirin.
Hakikaten hiç belli olmuyor Gedikten başı çeken ekibin hangi kurumları kullandığı hiç çaktırmıyorsunuz gerçekten.
Hisse 2.2 de blanço bekliyor...Aşağı veya yukarı bir haraket bilanço sonrası olacaktır...Bende küçük bir miktarla hsseyi zliyorum...Elimde az da olsa hisse olduğundan bilançonun iyi gelmesini ümt ediyorum....Hayırlı kazanç olur diyelim....
Tahtadakiler ne o bu şirket spor klüplerindende mi daha borçlu?Yollayın bir kaç adam biraz daha masal anlattırın buralarda.Belli tahtada bizi geçtim hiçkimseyi ikna edemiyorsunuz artık.Ama yönetim ısrarla size müdahale etmiyor diye yanlışa devam ediyorsunuz.Yarın bir gün bu günleri mumla ararsınız.Siz daha laf dinlememeye inadım inat işler yapmaya devam edin tahtada.Belli ki bu işin sonu birileri için güzellikle bitmeyecek demek ki.
Anlaşılan öyle ki hayatında çok derin izler bırakmış ama.Bak hala hatırlıyorsun.Kim boş kim dolu konuşuyor burada belli ; koyduğun grafiklerden.Yarın bir gün kıvırtma payı olsun diye antin kuntin grafikler koyuyorsun buraya.Ne oldu çok mu rahatsız oldunuz deşifre olmaktan.
Bu akşamda BJKAS grafiği koy BTCIM cinsinden.Nasıl olsa sen ve senin gibiler için her yol mübah.
Ha unutmuşum bir de BTCIM -3,5 maliyetli bir exel dosyan vardı onun yenisini şöyle maliyeti -10 olan bir dosya koy.İmrensin herkes.
Hayır direkt adrese teslim yazıyorum yazılarımı.Bu yazıları sen neden her seferinde üzerine alınıyorsun.Demek ki senin de çevirdiğin bir dolaplar var.
Grafikler sana antin kuntin geliyorsa, bizim suçumuz değil,.senin yalakalık yaptıklarının eseri..
fiyatı neyse onu çiziyoruz. İster beyen ister beyenme..
Seni mi kırıcaz al sana BJKAS sın Batı değeri,, onu da çizelim,
seni, bir de biz üzmeyelim..
Sadece BATI değil, en az elli adet..
excelde tane tane, hesapladığım..
Sana ve tüm yatırımcılara da, hesabını bilmenizi tavsiye ederim.
Çoluk çocuğunuzun hakkını yedirmeyin.
Dolap çevirmiyoruz ama
mal çevirmediğimizi de iddia etmiyoruz..
Daha önce de söyledik.
AL birini Vur diğerine...... vakti gelince..
Sana, Allah sabır versin, sanırım oldukça ihtiyacın var..
BJKAS .. BATI ederinden..
https://i.postimg.cc/QNJTp6Ky/R-478.gif
Görünüşe göre , senin Patronlar da TOPÇU..
Eyvallah Hoca.Benimde sana bir tavsiyem var geçen sene Gk da iki kişilerdi.Sende katıl 3 kişi yanyana oturun burada name okuyacağınıza engin tecrübelerinizden mevcut yönetimde faydalansın onları bu bilgi birikiminden mahrum bırakmayın.
Sabır konusuna gelince sana ve size bu kadar nazik davranmamdan ne kadar sabırlı biri olduğumu bu zamana kadar çok iyi anlamış olman-olmanız lazımdı.
Camış batakta yatarken,kulağınısallasa hareket var zannediyor bazıları,kuyruğunu sallasa,bir dönüm araziyi sürdü doyecekler.o kadar kolaymı o camışı yerinden kaldırmak.hele birde bataklığı bulduysa.
Onun ordan çıkması için sahibini o bataklığa girip uğraşması lazım.manikürlü,pdikürlü elleri,lacivert takımelbiseleri batmasın derlerse o camış orda daha çok yatar.
Dostum belli noktadan sonra biz elimizden geleni yaptık gerisi takdiri ilahi.Bu kadar düşük bir fiyatta ısrar etmek bundan sonra 2007 deki gibi bir olaya davetiye çıkarmaktan başka bir işe yaramaz.Zaten bir o kaldı yaşanmadık.Buna da bizim yapacak bişeyimiz yok.
Mecbur kalsan bugün BSOKE de bedelli yapmaya kalksan şu an mesela olabilirliği yok.Belli noktadan sonra biz elimizden geleni yaptık.
Ne dedik bir gün herkes benim dediğime gelecek ve nihayet yönetime methiyeler düzen,toz kondurmayan kişiler bile artık biz dedik,uyardık demeye başladılar.Aklın yolu bir.ancak bazıları geç akıllanıyor.