sagolun sayin Kavkaz 2.5 a bölmusum. bakarsiniz o fiyatlarda oluruuz bellide olmaz..
Printable View
sagolun sayin Kavkaz 2.5 a bölmusum. bakarsiniz o fiyatlarda oluruuz bellide olmaz..
Yataşâ€™tan Kar Dağıtımına İlişkin Teklif ve Bedelsiz Sermaye Artırımı Kararı – 27.03.2018
Yataş Yatak ve Yorgan Sanayi Ticaret A.Ş. Yönetim Kurulu, 27 Mart 2018 tarihinde, Sn. Yavuz Altop Başkanlığı’nda aşağıdaki kararları almışlardır:
Şirketimizin kayıtlı sermaye tavanı olan 150.000.000-TL sınırları içerisinde, 42.799.695-TL olan ödenmiş sermayemizin, tamamı iç kaynaklardan ve dönem karından karşılanmak üzere 106.999.237,50-TL ilave edilerek, %250 oranında artırılmasına ve ödenmiş sermaye tutarının 149.798.932,50-TL’sına yükseltilmesine karar verilmiştir.
Sermayeye eklenecek kaynak kalemlerinin dağılımı aşağıdaki gibidir;
İç Kaynaklar 49.874.765,96 TL
Sermaye Düzeltmesi Olumlu Enflasyon Farkı 25.090.344,89 TL
Hisse Senetleri İhraç Primleri 999.353,34 TL
Olağanüstü Yedekler 11.010.944,67 TL
Özel Fonlar 9.995.309,66 TL
Geçmiş Yıllar Karları 36.507.072,15 TL
Geçmiş Yıllar Zararları -33.728.258,75 TL
Dönem Net Karı 57.124.471,54 TL
TOPLAM 106.999.237,50 TL
Yukarıdaki tabloya göre geçmiş yıllar zararlarının iç kaynaklardan mahsup edilmesine, kalan 49.874.765,96-TL’nin ortaklara pay olarak dağıtılmasına ve konunun Olağan Genel Kurul gündemine eklenmesine,
2017 yılı Net Dönem Karından 3.264.860,71-TL Genel Kanuni Yedek Akça ayrılmasına, kalan Net Dağıtılabilir Kar rakamı üzerinden 57.124.471,54-TL ‘nin ortaklara pay olarak dağıtılmasına, kalan bakiyenin ise Olağan Üstü Yedek Akçe olarak ayrılmasına ve konunun Olağan Genel Kurul gündemine teklif olarak eklenmesine,
Sermaye artırım işlemlerine istinaden Şirket Esas Sözleşmesinin “Sermaye†başlıklı 6.maddesinin tadil edilmesine,
Sermaye artırım işlemleri sonrasında Sermaye ve Esas Sözleşme değişikliklerine ilişkin tescil işlemlerinin yapılmasına,
Gerekli onaylar için Sermaye Piyasası Kuruluna başvurulmasına, karar verilmiştir.
Yukarıdaki kararlar toplantıya katılan yönetim kurulu üyelerinin oybirliği ile alınmıştır.
Nakit Kar Payı Ödeme Tutar ve Oranları
Pay Grup Bilgileri
Ödeme
1 TL Nominal Değerli Paya Ödenecek Nakit Kar Payı – Brüt(TL)
1 TL Nominal Değerli Paya Ödenecek Nakit Kar Payı – Brüt(%)
1 TL Nominal Değerli Paya Ödenecek Nakit Kar Payı – Net(TL)
1 TL Nominal Değerli Paya Ödenecek Nakit Kar Payı – Net(%)
YATAS, TRAYATAS91B4
0
0
0
0
Pay Olarak Kar Payı Ödeme Tutar ve Oranları
Pay Grup Bilgileri
Pay Biçiminde Dağıtılacak Kar Payı Tutarı(TL)
Pay Biçiminde Dağıtılacak Kar Payı Oranı(%)
YATAS, TRAYATAS91B4
57.124.471,54
133,46934
Bu şekilde bakıp % 133 bedelsiz yapıldığını anlayanlarda olmuş,birde sizler bakın istedim kafam karıştı benimde.
Bedelsiz artışı ile kar olarak dağıtılacak kar payı karışıklık yaratıp kafaları karıştırdı sanırım benim gibi :)
Kar payını temettü diye anlıyorum, temettü verimi hakkında bilgisi olan var mı?
SM-A720F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
hocam aslında kafa karıştırıcı değil bence. şöyle ki:
hali hazırda 42.799.695tl olan ödenmiş sermaye, 149.798.932,50tl ye çıkacak.
veya şöyle de ifade edilebilir: elindeki 1 hisseye karşılık 2.5 adet daha hisse verecek ve elindeki hisse adedi 3.5 adet olacak. artacak olan olan 106.999.237,5 (=149.798.932,50-42.799.695) için para istemeyecek ama bu bedeli özkaynak hesaplarından karşılayacak. yani misal 5 ayrı cepte tutulan parayı tek cepte toplayacak (tek cep=yani sermaye hesabında).
ilaveten, özkaynak demek, defter değeri demek ve aynı zamanda tüm ortakların hakları demektir. ortakların hakları 5 ayrı cepte dağınık iken, bunları tek cebe toplayacak.
doğru anlıyorsunuz hocam. temettü=kar payı. yani aynı şeydir.
yataşın temettü veriminden bahsedemeyiz. çünkü uzun yıllardır temettü vermişliği yok. bakınız:
http://finans.mynet.com/borsa/hissel...ermayetemettu/
en son 2001 yılında temettü vermiş (sadece %5). ve o yıldan beridir (yani 17 senedir) tek kuruş temettüsü yok.
ilaveten, bugün bedelsiz haberi hisseye satış getirdi. aslında bu haber hisse fiyatını düşürmemeli idi. hatta ülkemizde ne yazık ki, bedelsiz haberi olumlu algılanıyor (yani hisse fiyatını yüksetecek bir sebepe dönüşüyor). neden olumlu algılanıyor, 20yılı aşan borsa hayatımda bunu anlamış değilim. herkes bedava hisse verecek diye olumlu bakıyor ama verdiği bedava hisse nispetinde hisse fiyatı düşürüldüğü için toplam paran aynı kalıyor. mesela:
elinde bir şirketin 1000 lot hissesi var. ve borsadki fiyatı 10tl olsun. toplam paran 10.000tl (=1000x10) eder. bu şirket %100 bedelsiz yapsa, sana 1000 lot daha hisse verir. elindeki hisse sayısı 2000lota yükselir ama hisse fiyatı da 5tl ye düşer. toplam paran yine 10.000tl (=2000x5) eder. veya %300 bedelsiz yapsa 3000 lot daha hisse verir. elindeki hisse sayısı 4000lota yükselir ama hisse fiyatı da 2,5tl ye düşer. toplam paran yine 10.000tl (=2000x2,5) eder. toplam para değişmediğine göre, bedelsiz yapılması iyi midir? hayır iyi değildir. kötü müdür? hayır kötü değildir. yani nötrdür. ama bedelli yaparsa bu "işleyen bir işletmede" ve de "işini iyi yapan ve yapmaya devam eden bir işletmede" olumludur.
hisse fiyatının bugünkü düşüşüne sebep, kanaatim odur ki, temettü bekleyenlerin hayal kırıklığının sonucudur. yani şirketten "para" bekleyenlere, "para yok" ama, "onun yerine size hisse verelim" denmesi, birilerini rahatsız etti. bence rahatsız olmakta haklılar.
https://i.hizliresim.com/Z960Eg.png
(alıntıdır. takasmatike teşekkürler)
dikkati çekecek düzeyde alım veya satım görünmüyor. çok az bir miktar yabancı satımı var.
Syn.cok400 bilgiler için çok teşekkürler.
rica ederim, önemli değil hocam.
eskiden forumda tek baktığım yer yataş forumu idi. eski forumdaş dostlar bilir. bir süredir (5-6 aydır) gözüm başka hisselerde olduğundan pek fırsatım olmuyor buralara uğramaya. ama seans izleme ekranımda hep 2inci sırada yataş. harika bir performası oldu hissenin. çünkü harika/süper bir hikayesi vardı şirketin. hikayesi bitti mi? kesinlikle bitmediğine inanıyorum. hisseye döneceğim ama fırsat vermiyor ki hisse döneyim :) ayrı kaldığım süre zarfında, dönüş zamanım yaklaşıyor diye düşünürken hep yukarı atak yaptı hisse fiyatı. fırsat kollamaya devam etmekte kararlıyım.
Abi bu bedelli sermaye artırımları nedir , yaparsa böyle bir şey piyasa nasıl karşılar
Özünde bedelli sermaye artırımları iyidir , şirketler kaynak ihtiyacı duyduğu zaman yaparlar
Yaparlarda bizden para isterler , ben para kazanmak için burdayım
Dedimya özünde iyidir , eğer yönetim şirketi piyasadaki insanları söğüşlemek için fırsatçılık yapmayıp topladığı kaynağı yerinde kullanıyorsa
E ekseriyetle insanlar bedelliden kaçarlar ben öyle biliyorum
Bakma onlara , onlar kısa vadecidirler , sadece hissenin teknik olarak fiyat hareketlerinden faydalanmak isterler , benim gözümde yatırımcı sınıfına girmezler
E birde şu bedelsiz veren şirketler var , yüksek oranda bedelsiz yapan şirketler çok yükselirler hep
Evet öyle olur çok hizlı yükselirler ve sonrada çıktıkları gibi düşerler , çünkü aslında hiç bir şey değildir , bedelsiz sermaye artırımı
Ne diyorsun abi saçmaladın şimdi , ben hep görüyorum bedelsiz verecek şirketleri takip ediyor insanlar
Bak sevgili kardeşim , bedelsiz hisse veren şirket , bünyesinde biriken öz kaynağını zaten kulllanıyordur ve piyasada da zaten O öz sermayeye göre hisseyi fiyatlamıştır , sermaye artırımındaki yükselişler suni dir , şirkete bir şey katmaz .
Hiç mi bir şey katmaz yüksek bedelsiz sermaye artırımları
Şöyle bir katkısı var , cebinde 100 doların var bütün , gittin onu döviz bürosunda bozdurup , 5'er dolar yaptırdın, karlımısın ?
Yook gene 100 dolarım var
Ama cebine elini attığın zaman çok paran varmış gibi hissedersin ,avucun dolar , birde kolay harcarsın ... YTD
Son düzenleme : kitapci0; 31-01-2018 saat: 23:14.
Benim görüşüm budur bedelsiz sermaye artırımı hisseyi sulandırmaktan başka bir şey değildir , atarsın yedeklere özsermayen büyür o kaynağı gene kullanırsın
sn çok400 durdo tekniğini bildiniz,birde şu silvr' yorumlayın lütfen fena kararsız kaldım temeli çok güzel adeta bedava ytd
usta teknikçiler ziyarette ne hikmet se ???? sn.çok400 / sn.tokkan bende sizleri arıyordum.....
aynen öyle hocam. dediğiniz gibi tamamen sulandırma. ama bu sulandırma işinden beklenen nedir? sulandırma ile piyasadaki hisse sayısı artacağı ve de hisse fiyatı bölünüp azalacağı için tedavülü yani el değiştirmesi kolaylaşmış olur. misal tanesi 1000 tl olan bir tahtada, cebinde 100tlsi olan alım-satım yapamaz (bilirsiniz eskiden lot altı işlemler piyasası vardı borsada ama artık bu uygulama yok). ama hisseyi misal 20 ye bölüp (yani 1 adedi 20 adete çıkartıp) fiyatını da düz hesap 50tl ye (1000/20) indirince, cebinde 100tl si olan da alım-satım yapabilir hale gelir. yani bundaki amaç, tahtada işlem yapmayı isteyenlerin sayısı artırmak başka deyişle cazibesini artırmaktır.
bir de, bedelli olumludur diye son bir cümlem olmuştu o mesajımda. olumlu olmasının şartını o cümlemde tırnak içine alarak vurgulamak istemiştim. aksi halde bedelli bir tür hırsızlık gibi birşey benim nezdimde.
durdo için: evet baktım durdonun grafiğine, tam da belirttiğim seviyeyi görüp dönmüş. bilmek diyemem elbette, size gönderdiğim grafikteki çizgileri doğru yerinden yakalamak diyebilirim sadece. biraz şansım yaver gitmiş orda. yoksa bir hissenin fiyatını bilmek ne mümkün. silver e bakıp haberdar ederim sizi hocam. sağlıcakla kalınız.
E oda yüz doları bozdurup harcamak gibi Sn. çok400, 100 dolarla bakkala gidip ekmek alırsanız , bakkal onu bozdurmak için 10 bakkal dolaşır...hisse bölündüğünde de insanlar daha kolay alım satım yapar....
Beklenen birşey de yok , dostlar pazar da görürür , spekler vurgun yapar vs.
netaş , afyon ,bağfaş aslan örneklerini hatırlarsınız Sn.çok400 , vurgunu yapar hisseyi kaldırdığı yere geri bırakıp 10 yıl yatarlar ...
Bu arada bende aneleden çıktıktan sonra ,yatırımcı kimliğimi kaybettim , fazla hisse değişmeye başladım sonum hayır olur inşaallah...
Tam bildiniz bizde bir deyim var , yongayla kaşınmak diye bilirmisiniz , çulsuzun tekiyim, nerdeeeee bende o para ALLAH göstersin ALLAH...
Benim eski patronumdur Besim TİBUK , Dünyanın en akıllı insanları spekülatörlerdir der ve şöyle bir örnek verir, Yazın elmayı gider üreticiden 25 /30 krş'a alır koyar soğuk hava deposuna kışın da 5 liraya satar, spekülatörlere kızanlar boşuna kızmasınlar ellerinizi tutanmı var , git sende yap.....
sık aralıklarla ve de çokça hisse değiştirmek hoş bir durum değil bence. nadiren de olsa bende de oluyor benzeri durum ve hırs yapıp (hırs yapmak borsada çok tehlikeli), dengemi kaybediyorum o durumda. o hisse senin bu hisse benim dercesine, daldan dala atlayıp, zararın kar topu misali büyüdüğünü görmek kaçınılmaz oluyor. bundan kurtulmak için yaptığım şey, zararın boyutuna bakmaksızın portföyü boşaltıp tamamen nakde geçiyorum ve bir süre hiç bir hisseye bulaşmıyorum. böylece "borsaya bakış açımı" ve "zihnimi" nadasa alıyorum. aksi halde o hırsın kişiyi portföyü tamamen eritecek kısır döngüye sokması işten bile değil.
Nakitte kalmayı beceremiyorm , sn çok400 aslında yol belli çok sık aralıklarla piyasa inanılmaz alım fırsatları veriyor , o aralar da alım yapıp ertesinde satabilmeyi başarabilsek , bana speksin diyen arkadaşın dediği çoktan gerçek olurdu.
Ben şimdi elmayı üreticiden aldım ,130.000 metre karede kurulu 1300 kişiye iş aş üretiyor,gelecek 5 yılda 1 milyar ciroya ulaşacağız diye beyanat veriyor patron , hisse 20 mn. USD 'da işlem görüyor( Ortanın biraz üstü bir futbolcunun 4. yıllık sözleşme bedeli) üstelik neredeyse sermayenin yarısı kadar kar üretmiş 2017 de, borç yok harç yok , sadece pek profesyonel izlenimi vermiyorlar, viyonsuz ve alaylılar gibi.... YTD
bedelsiz hayırlı olsun. dün bütün hisselerde bi iş vardı ama kimse çözemiyor. inşallah toparlanır hepsi. yataş a gelen bedelsz normal şartlarda tavan yaptırır ama düne denk gelmesi iyi olmamış yada sonra fiyatlayacak. borsa yı psikolojik faktörlerin ağır bastığı yer olarak görürsek, bedelsiz hisse verilmesi hissenin fiyatını düşürdüğü için olumlu algılanıyor. bu gayet normal. yataş 14-15 fiyatına düşerse insanlar hisse ucuzlamış eski fiyatına yine çıkar diye saldırıyor.
Bedelsizin hisse üzerindeki yegane etkisi tedavülün güçlenmesi oluyor. Sn. Cok400'ün bahsettiği gibi elinde kısıtlı parası olan küçük yatırımcının bir hisseye girebilmesi için hissenin birim fiyatının ulaşılabilir olması gerekmekte. Bir de bunun pay sayısı olarak psikolojik bir etkisi var.
Örneğin elinde 1000 TL parası olan küçük yatırımcı 36TL hisse değeri üzerinden 27 pay alabiliyor. (Komisyon tutarını göz ardı ettim.)
Bu hisse yarı fiyatına düşerse, 18TL üzerinden 54 pay alabiliyor.
Bedelsiz sermaye artışının hisse üzerindeki olumlu etkisi bir sürü araştırmaya konu olmuş ve çözülememiş bir husus.
Yataş gerçekçi hikaye üretebilen ve piyasaya anlattığı hikayenin arkasında duran bir firma. Yatırım yapacağını söylüyorsa, o yatırımı yapıyor. Ertelemiyor, sağını solunu kırpmıyor.
Bunlar akılda kaldığı kadarıyla nelerdir?
-Turquality belgesi (belgeyi aldılar)
-2017 fabrika yatırımı (gerçekleşti, işletmeye girdi.)
-Yeni marka (Divan markasını aldılar.)
-2018 Ankara Fabrika yatırımı
-Bedelsiz sermaye artışı ve pay şeklinde temettü dağıtımı (gerçekleşiyor)
-Yabancı bir yatırımcı ile hammadde üretim tesisi (bu konu haber olarak çıktı. Umuyorum gerçekleşir.)
bende temettüyü tercih ederdim azda olsa agzımıza bal sürseler iyi olurdu,
bedelsizde iyidir dün paniklettiler milleti
bölünme öncesi veya sonrası hareket ediyor gecmiş bedelsiz bölünen hisseler böyle olmuştur .
bakalım yataş ne yapacak bölünmeden önce prim yaparsa yatırımcılar da korku azalacakdır.
amacları prim yaptırmayıp satış yapılsında istiyor olabilir.
sonuc olarak
YAVAŞŞ YAVAŞŞŞ YATAŞŞŞŞ
Sn. Romeo, berbat başladık güne. %5 kadar düşüş var. Bu düşüş kar realizasyonu nedeniyleyse çok da anormal değil. Ancak bölünecek bir hissede düşüş değil yükseliş olur. Bir de üzerine pay dağıtacak. Anlamsız bir hareket gibi geliyor bu bana. Sizin bahsettiğiniz gibi piyasayı satışa ittiriyor sanki birileri.
Oh oh masallah aldıkça veriyor YATASİMİZ
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
13 Haziran 2014 tarihinde 0,90 dan kapatmış o günden bugüne Yaklaşık 40 kat çıkmış gerçekten dört yılda güzel bir yükseliş yapmış elinde bulundurup bu karı yakalayana helal olsun
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Satıcı sanırım kurumsal bir firma, tek kalemde 20.000 lot satışa koymuş. Kim olduğunu görebilen var mı?
SM-A720F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Şu anda böyle bir hisse var mı uzun vadeli
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Tek kalemde 3 saniye ara ile önce 34.04 den 59850 lot satış,sonra 34.24 den 59542 lot alış oldu.
ANALİZ-BIST ve VİOP Bülteni(Alan Yatırım)
29 Mart 2018 08:55
YATAS…Sınırlı Negatif…Yataş, % 250 bedelsiz sermaye artırımıyla mevcut sermayesini 42,79 milyon liradan 149,79 milyon liraya çıkarmaya karar verdi.(Business Ht)
Sınırlı da olsa negatiflik varmış demek ki,çok şükür sınırlıymış..
İlk kez sermaye artırımına sınırlı negatif haberini gördüm.bunun nedenini bilen var mı.genelde nötr derlerdi
Lenovo P1a41 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.