Sayfa 288/580 İlkİlk ... 188238278286287288289290298338388 ... SonSon
Arama sonucu : 4634 madde; 2,297 - 2,304 arası.

Konu: YATAS - Yataş

Alıntı Originally Posted by kitapci0 Yazıyı Oku
    Abi bu bedelli sermaye artırımları nedir , yaparsa böyle bir şey piyasa nasıl karşılar
    Özünde bedelli sermaye artırımları iyidir , şirketler kaynak ihtiyacı duyduğu zaman yaparlar
    Yaparlarda bizden para isterler , ben para kazanmak için burdayım
    Dedimya özünde iyidir , eğer yönetim şirketi piyasadaki insanları söğüşlemek için fırsatçılık yapmayıp topladığı kaynağı yerinde kullanıyorsa
    E ekseriyetle insanlar bedelliden kaçarlar ben öyle biliyorum
    Bakma onlara , onlar kısa vadecidirler , sadece hissenin teknik olarak fiyat hareketlerinden faydalanmak isterler , benim gözümde yatırımcı sınıfına girmezler
    E birde şu bedelsiz veren şirketler var , yüksek oranda bedelsiz yapan şirketler çok yükselirler hep
    Evet öyle olur çok hizlı yükselirler ve sonrada çıktıkları gibi düşerler , çünkü aslında hiç bir şey değildir , bedelsiz sermaye artırımı
    Ne diyorsun abi saçmaladın şimdi , ben hep görüyorum bedelsiz verecek şirketleri takip ediyor insanlar
    Bak sevgili kardeşim , bedelsiz hisse veren şirket , bünyesinde biriken öz kaynağını zaten kulllanıyordur ve piyasada da zaten O öz sermayeye göre hisseyi fiyatlamıştır , sermaye artırımındaki yükselişler suni dir , şirkete bir şey katmaz .
    Hiç mi bir şey katmaz yüksek bedelsiz sermaye artırımları
    Şöyle bir katkısı var , cebinde 100 doların var bütün , gittin onu döviz bürosunda bozdurup , 5'er dolar yaptırdın, karlımısın ?
    Yook gene 100 dolarım var
    Ama cebine elini attığın zaman çok paran varmış gibi hissedersin ,avucun dolar , birde kolay harcarsın ... YTD
    Son düzenleme : kitapci0; 31-01-2018 saat: 23:14.

Benim görüşüm budur bedelsiz sermaye artırımı hisseyi sulandırmaktan başka bir şey değildir , atarsın yedeklere özsermayen büyür o kaynağı gene kullanırsın

sn çok400 durdo tekniğini bildiniz,birde şu silvr' yorumlayın lütfen fena kararsız kaldım temeli çok güzel adeta bedava ytd
    aynen öyle hocam. dediğiniz gibi tamamen sulandırma. ama bu sulandırma işinden beklenen nedir? sulandırma ile piyasadaki hisse sayısı artacağı ve de hisse fiyatı bölünüp azalacağı için tedavülü yani el değiştirmesi kolaylaşmış olur. misal tanesi 1000 tl olan bir tahtada, cebinde 100tlsi olan alım-satım yapamaz (bilirsiniz eskiden lot altı işlemler piyasası vardı borsada ama artık bu uygulama yok). ama hisseyi misal 20 ye bölüp (yani 1 adedi 20 adete çıkartıp) fiyatını da düz hesap 50tl ye (1000/20) indirince, cebinde 100tl si olan da alım-satım yapabilir hale gelir. yani bundaki amaç, tahtada işlem yapmayı isteyenlerin sayısı artırmak başka deyişle cazibesini artırmaktır.

bir de, bedelli olumludur diye son bir cümlem olmuştu o mesajımda. olumlu olmasının şartını o cümlemde tırnak içine alarak vurgulamak istemiştim. aksi halde bedelli bir tür hırsızlık gibi birşey benim nezdimde.

durdo için: evet baktım durdonun grafiğine, tam da belirttiğim seviyeyi görüp dönmüş. bilmek diyemem elbette, size gönderdiğim grafikteki çizgileri doğru yerinden yakalamak diyebilirim sadece. biraz şansım yaver gitmiş orda. yoksa bir hissenin fiyatını bilmek ne mümkün. silver e bakıp haberdar ederim sizi hocam. sağlıcakla kalınız.
    halka arzlara dair düşüncelerim http://www.hisse.net/topluluk/entry.php?b=135
    açıkçılara bakışım http://www.hisse.net/topluluk/entry.php?b=146

2.  Alıntı Originally Posted by cok400 Yazıyı Oku
    aynen öyle hocam. dediğiniz gibi tamamen sulandırma. ama bu sulandırma işinden beklenen nedir? sulandırma ile piyasadaki hisse sayısı artacağı ve de hisse fiyatı bölünüp azalacağı için tedavülü yani el değiştirmesi kolaylaşmış olur. misal tanesi 1000 tl olan bir tahtada, cebinde 100tlsi olan alım-satım yapamaz (bilirsiniz eskiden lot altı işlemler piyasası vardı borsada ama artık bu uygulama yok). ama hisseyi misal 20 ye bölüp (yani 1 adedi 20 adete çıkartıp) fiyatını da düz hesap 50tl ye (1000/20) indirince, cebinde 100tl si olan da alım-satım yapabilir hale gelir. yani bundaki amaç, tahtada işlem yapmayı isteyenlerin sayısı artırmak başka deyişle cazibesini artırmaktır.

bir de, bedelli olumludur diye son bir cümlem olmuştu o mesajımda. olumlu olmasının şartını o cümlemde tırnak içine alarak vurgulamak istemiştim. aksi halde bedelli bir tür hırsızlık gibi birşey benim nezdimde.

durdo için: evet baktım durdonun grafiğine, tam da belirttiğim seviyeyi görüp dönmüş. bilmek diyemem elbette, size gönderdiğim grafikteki çizgileri doğru yerinden yakalamak diyebilirim sadece. biraz şansım yaver gitmiş orda. yoksa bir hissenin fiyatını bilmek ne mümkün. silver e bakıp haberdar ederim sizi hocam. sağlıcakla kalınız.
    E oda yüz doları bozdurup harcamak gibi Sn. çok400, 100 dolarla bakkala gidip ekmek alırsanız , bakkal onu bozdurmak için 10 bakkal dolaşır...hisse bölündüğünde de insanlar daha kolay alım satım yapar....

Beklenen birşey de yok , dostlar pazar da görürür , spekler vurgun yapar vs.

netaş , afyon ,bağfaş aslan örneklerini hatırlarsınız Sn.çok400 , vurgunu yapar hisseyi kaldırdığı yere geri bırakıp 10 yıl yatarlar ...

Bu arada bende aneleden çıktıktan sonra ,yatırımcı kimliğimi kaybettim , fazla hisse değişmeye başladım sonum hayır olur inşaallah...

E oda yüz doları bozdurup harcamak gibi Sn. çok400, 100 dolarla bakkala gidip ekmek alırsanız , bakkal onu bozdurmak için 10 bakkal dolaşır...hisse bölündüğünde de insanlar daha kolay alım satım yapar....

netaş , afyon ,bağfaş aslan örneklerini hatırlarsınız Sn.çok400 , vurgunu yapar hisseyi kaldırdığı yere geri bırakıp 10 yıl yatarlar ...

Bu arada bende aneleden çıktıktan sonra ,yatırımcı kimliğimi kaybettim , fazla hisse değişmeye başladım sonum hayır olur inşaallah...
    Bence siz tam bir spekülatörsünüz.

4.  Alıntı Originally Posted by ssregitoss Yazıyı Oku
    Bence siz tam bir spekülatörsünüz.
    Tam bildiniz bizde bir deyim var , yongayla kaşınmak diye bilirmisiniz , çulsuzun tekiyim, nerdeeeee bende o para ALLAH göstersin ALLAH...

Benim eski patronumdur Besim TİBUK , Dünyanın en akıllı insanları spekülatörlerdir der ve şöyle bir örnek verir, Yazın elmayı gider üreticiden 25 /30 krş'a alır koyar soğuk hava deposuna kışın da 5 liraya satar, spekülatörlere kızanlar boşuna kızmasınlar ellerinizi tutanmı var , git sende yap.....

sık aralıklarla ve de çokça hisse değiştirmek hoş bir durum değil bence. nadiren de olsa bende de oluyor benzeri durum ve hırs yapıp (hırs yapmak borsada çok tehlikeli), dengemi kaybediyorum o durumda. o hisse senin bu hisse benim dercesine, daldan dala atlayıp, zararın kar topu misali büyüdüğünü görmek kaçınılmaz oluyor. bundan kurtulmak için yaptığım şey, zararın boyutuna bakmaksızın portföyü boşaltıp tamamen nakde geçiyorum ve bir süre hiç bir hisseye bulaşmıyorum. böylece "borsaya bakış açımı" ve "zihnimi" nadasa alıyorum. aksi halde o hırsın kişiyi portföyü tamamen eritecek kısır döngüye sokması işten bile değil.
    Son düzenleme : cok400; 28-03-2018 saat: 02:17.
    halka arzlara dair düşüncelerim http://www.hisse.net/topluluk/entry.php?b=135
    açıkçılara bakışım http://www.hisse.net/topluluk/entry.php?b=146

Tam bildiniz bizde bir deyim var , yongayla kaşınmak diye bilirmisiniz , çulsuzun tekiyim, nerdeeeee bende o para ALLAH göstersin ALLAH...

Benim eski patronumdur Besim TİBUK , Dünyanın en akıllı insanları spekülatörlerdir der ve şöyle bir örnek verir, Yazın elmayı gider üreticiden 25 /30 krş'a alır koyar soğuk hava deposuna kışın da 5 liraya satar, spekülatörlere kızanlar boşuna kızmasınlar ellerinizi tutanmı var , git sende yap.....
    Ben olumlu anlamda yazdım. Umarım sizde öyle anlamışınızdır. Hepimiz bu yoldayız.

7.  Alıntı Originally Posted by ssregitoss Yazıyı Oku
    Ben olumlu anlamda yazdım. Umarım sizde öyle anlamışınızdır. Hepimiz bu yoldayız.
    Tamam ozaman geleceğin speği olma dileklerimle....

8.  Alıntı Originally Posted by cok400 Yazıyı Oku
    sık aralıklarla ve de çokça hisse değiştirmek hoş bir durum değil bence. nadiren de olsa bende de oluyor benzeri durum ve hırs yapıp (hırs yapmak borsada çok tehlikeli), dengemi kaybediyorum o durumda. o hisse senin bu hisse benim dercesine, daldan dala atlayıp, zararın kar topu misali büyüdüğünü görmek kaçınılmaz oluyor. bundan kurtulmak için yaptığım şey, zararın boyutuna bakmaksızın portföyü boşaltıp tamamen nakde geçiyorum ve bir süre hiç bir hisseye bulaşmıyorum. böylece "borsaya bakış açımı" ve "zihnimi" nadasa alıyorum. aksi halde o hırsın kişiyi portföyü tamamen eritecek kısır döngüye sokması işten bile değil.
    Nakitte kalmayı beceremiyorm , sn çok400 aslında yol belli çok sık aralıklarla piyasa inanılmaz alım fırsatları veriyor , o aralar da alım yapıp ertesinde satabilmeyi başarabilsek , bana speksin diyen arkadaşın dediği çoktan gerçek olurdu.

Ben şimdi elmayı üreticiden aldım ,130.000 metre karede kurulu 1300 kişiye iş aş üretiyor,gelecek 5 yılda 1 milyar ciroya ulaşacağız diye beyanat veriyor patron , hisse 20 mn. USD 'da işlem görüyor( Ortanın biraz üstü bir futbolcunun 4. yıllık sözleşme bedeli) üstelik neredeyse sermayenin yarısı kadar kar üretmiş 2017 de, borç yok harç yok , sadece pek profesyonel izlenimi vermiyorlar, viyonsuz ve alaylılar gibi.... YTD
    Son düzenleme : kitapci0; 28-03-2018 saat: 02:57.

Sayfa 288/580 İlkİlk ... 188238278286287288289290298338388 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •