https://resmim.net/cdn/2022/10/28/QNBQ2.png
Haftalık log. USD bazlı. buradan sonrası çok önemli....
Printable View
https://resmim.net/cdn/2022/10/28/QNBQ2.png
Haftalık log. USD bazlı. buradan sonrası çok önemli....
Her yil elekrik enerji satislar 3 veya 4 kat artiyor
Iki sirket 118 MgW elektrik uretiyor ayni zamanda geceleri icinde 125 Mgw stoklama yani depolama gucu var
Avrupa Birligi 2035 de benzinli ve dizel otobillerinin satisinin yasaklanma tasarisi kabul edilmis, 2035 den itibaren elektrikli arabalara gecis olucakmis...
alt destek görülürmü bilemem ama bu aralıkta biraz dinlenmeli hem dökmeli diye düşünüyorum..
bol kazançlar..
https://i.resm.im/kmLtLpC.JPG
Umut Üstat ile Pergomon tahtasında hatırlıyorum, Hisse netin kaliteli üyelerinden birisidir yaklaşık 2014 benim ilk üyelik yılım .Pergomonda ilk arz tarihinden sonra sanırım o yıllardı ben 3 tl civarlarında almıştım doviz krizi falan iyi bilanco 11 12 tl leri görüp 8 veya 9 tl lere inmişti, bir yatırımcı girmişti o girince zaten tahtanın hareketleri falan sinir olup çıkmıştım ..
Benim de bu tahta için teorim ve ya hissiyatim destek direnç usd bazlı ben 1996 dan beri hisse alır satarım bu işlerden anlamıyorum ama hani diyolarya burda Matruska Şirketleri patron halka arz etti birbirinin kopya şirketleri diyolar ya bir örnek var elimizde Margün hisse senedi bu sirket 8 TL fiyattan halka arz edildi uzun zaman orda durdu milleti bıktırdı. Ben dün internet sitesinde dolanırken 2021 yılında sirket sahibi Margun den 2021 yılında 2Milyon 200 bin lot hisse aldığı haberini gördüm yaklaşık fiat 8.50 TL şimdi ben diyorimki hisse nin gideceği ve dinleyeceğim yerler 8 TL katları olucak sekilde , 8 TL, 16 TL, 24 TL, 32 TL 40 TL 48 TL .....enflasyon , borsa yükselişi, güzel kar ve kap haberleri ile gidebileceği seviyeler olacaktır ...
Burda Naturelde ise Hisse alimi iki kademe oldu 60 TL ve 80 TL yakın alış tarihleri onun için 60 TL nin katlarımı yoksa 80 TL nin katlari olabilecek bir iki ay içinde belli olur bu da benim bu tahtalar için içimden geçen teoremlerdir olur olmaz kısmet, yatırım tavsiyesi değildir..
https://resmim.net/cdn/2022/10/29/QBBd3.png
1-2 Gün daha düzeltmeye devam etme ihtimali var.
Naturel Enerji Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Şenel Yonetim Kurulu Başkanı olduğu diğer sirketler ;
Hermes Uluslararası Tic. Ve Loj. A.Ş. Yön.Krl.Bşk - Paragon Elektrik Üretim A.Ş. Yön.Krl.Bşk - Naturel Healthcare Medikal A.Ş., Yön. Krl. Bşk. - Naten Madencilik A.Ş. Yön.Krl.Bşk -
Bosphorus Uluslararası Tic. Ve Loj. A.Ş., Yön.Krl.Bşk. -
Naturel İleri Savunma Sistemleri A.Ş., Yön.Krl.Bşk. -
Naturel City İnşaat Tic. A.Ş., Yön.Krl.Bşk. - Naturel Holding A.Ş., Yön.Krl.Bşk. -
We Data Bilişim San. Ve Tic.A.Ş., Yön.Krl.Bşk. -Sustain-Tech Girişim Sermayesi Yatırım Ort.A.Ş.Yön.Krl.Bşk.
Yükseliş trendinde olduğu için 115 civarları diptir bence Naten de eğer düşüş devam ederse he yükselişe devam ederse kısa vade de 150 üzeri kalıcılık mantıklıdır bence.
Naten hissesi büyük hareketine başladı umarım kuruş hesabı yapanların hepsi hisseden dökülür izlemeye devam.
119,20 den takviye yaparım...Y.T.D
İyi kapattı seansı Naten izlemeye devam.
Ben düşüncelerimi yazdım net olsun kısa vade tahminim aralık ayı civarları Naten 150 üzeri kalıcılık sağlamış olur diye düşünüyorum bu yazım dursun burada kesinlikle gaz verme yok düşüncemi yazdım. Eğer daha üst seviyeler olursa spekülatörü tebrik ederim daha önce tavan yaşadığımızda tebrik ettiğim gibi. Eğer Naten büyük hareketteyse aralık ayından önce 150 üzeri kalıcılık sağlamış olur sonuçta piyasa izlemeye devam. Son olarak Naten seviyorum seni.
Naten den daha iyi hisseyi nerede buluyoruz, en azından bizim kriterlerimizi sağlıyan en ucuz enerji firması, akranlarına göre biraz nazlı ama sıkıntı yok , bu hisse ilk altı aylık bilançosununa benzer yıllık bilanço gönderse 310 mil. yapar, buda bu hissede beklememize yeter,
ytd
Borsacı Dede nin dediği gibi yapılması gerekir '' ben ne düşüncem diyo milyon lotları olan düşünsün'' ben yan gelir yatarım onlar düşünsün diyor :) çıkmışmı inmişmi o düşünsün , yatırım tavsiyesi deildir..
kısada bu şekilde..
https://i.resm.im/LK01meg.JPG
Naten seansı primli kapatacak mı? İzlemeye devam Sn Bay Tomi.Yazdıklarınız genel açıdan doğru fakat psikoloji borsada zor devamlı hisse fiyatı izlendiği için he bende günlük trade etmiyorum fakat izliyorum sadece Naten değil 100 e yakın temeli iyi olan hisseyi telefondan izliyorum keyif için.
bu son olsun diyelim..
bol kazançlar..
https://i.resm.im/7rrL8vx.JPG
119 teması olmadı ama dönüş kısmı tamamdır.
Yazdıklarım ve çizdiklerim asla ve asl yatırım tavsiyesi olamaz....
Cok can SIKICI bir gun dü hisse fiat araliklari ve lot miktarlari cok SIG uflese ucacak da sabir zaman a oynuyor biraz tahta , isin ilginc yani bu sene kap haberi ihale haberi vs olmadan bu yil da ittitire ittire buralara geldi ve diger enerji hisselerinle beraber hic gitmedi kafasina gore takildi , yavas yavas agresiflesmeye kendi icinde ileriye dogru hamlelelr olacak sekilde olacagi hissi ve natenin yil sonu kari tahtacinda ayni sekilde o kadar burdan kar etme dusuncesinde oldugu izlenimi uyandiriyor bende yatirim tavsiyesi deildir...
Bence Naten performansı iyi sayılır he diğer hisselerin gerisinde kalmış olması önemli değil belki ileride o farkı kapatabilir Naten ve bugün iyiydi.
Son 1 hafta seans kapanışlarına baktım Naten de en iyi kapanışı bugün yapmış bu hissede ralli beklemek aslında son derece mantıklı izlemeye devam diyeyim seviyorum seni Naten.He yarın düşüş yaşasan da düşüncem değişmez çok iyi grafik bence.
Bakalım.
SM-G780G cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Şirket çok ketum ve uyanık şöyle mantıklı düşünürsek !!!
Ges ile ilgili kap haberleri gördüğümüz zaman işte Güneş Enerji Kurulumu şu şirketle şu fiata aldım haberleri bir iş bir ihale ile yapılıyorsa ve çok şirket katılıp sen ihaleyi alıyorsan senin kaşına senin gözüne vermiyor bu ihaleyi sen en düşük teklifi vermişin ben en az karla ve ya ucu ucuna bu işi yapıcam diyerek en düşük maliyetle yapıcağını tahadüt ediyorsun kardan feraget ediyorsun aldığın işte ne kadar bir kar kalıcak sana belli deil şu an herkes bir yere saldırırıyor ama belki de zararına alayım ama kap a bir haber veririm 1 Milyar TL piyasa değerinden 28 Milyar TL piyasa değerine çıkarım karı burda kazanarım diyen çok şirket var dikkat etmek lazım hiç bir zaman son alıcı olmamak lazım ...
2. Konu GES Yeka 10 yıl elektrik satış garanti tutarları 2021 yılı ikinci dönemden itibaren TL/KRS sanırım 0,32 KRS üzerinden YEKA alım garantisi verdi bu da Santral kurulum maliyet / satış 25 yıllık bir ömürlü santrallerin kurulum maliyetlerini daha önce 3-5 senelerde kurtarıp kara geçerken bu yeni uygulama 10-12 yıl da kendini kurtarma durumuna geldi hemde üretip sattığını 0,32 KRS ile çarptıgında elektrik gelirlerinde eski 13 Usd/Cent satış tutarı şu an bizim 2,4193 TL ile çarpmak farklı aynı elektriği 0,32 kuruşla çarpmak farklı bu hoplayıp zıplayıp diğer GES şirketlerin daha borçlu olmalarına sebep olucak NATEN Babanın ellerine düşecekler , Şirket şu an geride durup beklemede ve çok zıplamıyor ortalığın durulmasını bekliyor ve bencede doğruyu yapıyor , yatırım tavsiyesi deildir...
Tahta icin hala bu teorimlerim devam ediyor 60 rakaminin bir katini gectik , simdi sira 80 rakaminin kati olucak sekilde gidip oralarda tahtaci biraz cay , kahve , vs istirahat rahatca edebilir , o istasyon veya durakta ne kadar duracagina tahtaci karar verir , tahtaci icin bana gore 8 TL Ve 80 TL baslangic olarak milat takvimin basladigi rakamlar sade bir teorem dir , yatirim tavsiyesi deildir...
Sayın Bay Tomi; teoreminize teknik olarak bir dayanak göstermek isterim.
Aşağıdaki grafik Haftalık Log. USD bazlıdır. Görüldüğü üzere çanak tamamlanmış, sonraki hedefi ise çanak katlama olarak teknik analizde yeri olan bir formasyondur. 2,2 dolar dipten 6,6 dolar çanak tepesini oluşturmuş. Yani 3 katı mesafe almış. Çanak katlama hedefi ise ne tesadüftür ki 6,6 doların 3 karı 19,8 dolara denk geliyor. Şirketin işlerinde bir bozulma olmaz ise, Bu hedefe ulaşırken mutlaka iniş çıkışlar olacaktır. Bize düşen sabırla beklemek ve takip etmek. saygılarımla.....
https://resmim.net/cdn/2022/11/03/QUpNj.png
Sayin Umut Bey teoremde baslangis fiatlari maliyetleri temsil ediyor , maliyetin ustu carpanlari da maliyetin karlari anlamina gelir sizin yukarida ki tablonuzda ki degerlere de baktigimizda o verilere gitme potansiyeli gorulebilir , ben uzun zamandir tahtanin acele etmeden belli hedeflere kitlendigini saniyorum , dusus gosterse bile o yil icinde gordugu rakami yine bir sekilde gecmeyi biliyor , mesela 19 Usd dolari bugun ku kur ile yaklasik 350 tl gibi bir rakam dimi peki biz 9 Aylikta 350 veya 400 Milyon getircez dimi tahtacida sanirim gelen kar rakamlarinin alti sifirini atip geriden oyle geliyor:) yatirim tavsiyesi deildir...
Tahta yapıcı süre içerisinde hisseyi istediği değerde tutabilecek güçte oluyor genelde. Çok extrem gelişmelerde tahtaya daha güçlü bir yatırımcı gelmesi hedefe daha erken gidilmesini sağlayabilir. Ayrıca patron istemediği sürece birşey olmayacağı da herkes tarafından bilinen bir gerçektir. Patron sürekli geri alım yapıyor. Belli ki kafasında birşey var. Bekleyip göreceğiz.
Yazdıklarım ve çizdiklerim asla ve asl yatırım tavsiyesi olamaz....
Yol uzun o ayrı konu fakat keyif almak lazım çok iyiydi Naten bugün.Ayrıca patronun elbet vardır bir düşündüğü sonuçta kendi malına sahip çıkıyor önemli bence.
Geldik fasulyenin faydalarına :)Naten hissesi 2 günde çok iyi prim yaptı piyasada ışıl ışıl parlıyor.Yarın Naten hissesi seansı nasıl kapatır vardır kafalarda doğaldır bu sorular benim düşüncem yarın Naten seansı yeşil kapatmasıdır ve büyük hareketine devam etmesidir yolun açık olsun Naten uzun yıllar beraberiz.He kırmızı olursa da sıkıntı yok o ayrı konu fakat düzeltmeyi yeni bitirdiği için yarında seansı primli kapatma ihtimali yüksektir bence.