Evet lütfen yani okuyoruz bazen sayfa sayfa hem de..
Printable View
Evet lütfen yani okuyoruz bazen sayfa sayfa hem de..
Ayvagobekli Nuri bey. tarih yazıyo burda
Yani ciddiye alıyo
Egrisiyle dogrusuyla
Öyle lakayt adamlarız ki
Topigi koruyup kollamiyoz dahi
Onu bile gonderisiylen kendi yapıyo
Her işimiz gidip ilk kaliteli yeri sulandirmak
Civiklandirmak. yazık olsun bize
Ve arti üstüne oralikli olmayıp pişkine yatiyoz
Adam ayva bey yani. Gerçekten sabır sahibi
aywaaaaa...!
mütevazı olasun.
iki kuzu bu dünyaya fazla....bea!
:)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
Abi ben onun yazdıklarını dinlesem şinci dımarhanedeydim...Yunan mitolojisinden hareketle benim Tanrı olduğumu yazmıştı. Ahanda mesajı orda durup duru.
Kıskançlıktan çatlacek...Geleceği ben görüyorum abi, o göremiyor. Napim yuce mevla böyle yaratmış.
Kuzu gıcık olduklarına karşı 4 kademeli strateji izliyor. Önce iflas ettirmek, sonra hanımından boşatmak, sonra kafayı üşüttürmek, en sonunda da tımarhaneye tıktırmak...
:))))))))))))))))))
Bunlar hep kendi beyanları...Hiç kulak asmam...Sonunda o üşütecek...
Çok önemli haberler var. Turkiyedeki finansal çalkantı, Sputnikteki siyah kuğu fotosundan sonra başlamıştı. Halepten konvoyların ayrılması öncesi ise Sputnikte Buzkıran fotosu vardı. Yine ayni şekilde Abd'nin Suriyede kullandığı fosfor bombası var.
Önemli olaylar öncesi medyadan bir sinyal geliyor. Aşağıdaki foto sonrası ise Ahvazdaki saldırı geldi.
https://i.hizliresim.com/zMN2YO.jpg
Buradaki sinyal yanardağ...Ahvaz'daki olay, ardından Ruhaninin açıklaması, ardından Suud Prensinin açıklaması...Alıntı:
Güney Kore Devlet Başkanı Moon Jae-in, Kuzey Kore ziyaretini, Kuzey Kore için manevi önemi olan Paektu Dağı'nı ziyaret ederek bitirdi.
Zembereği öyle bir kurdular ki, olaylar birbirini tetikleyecek. Katar'ın hediye ettiği uçak, bizdeki af tasarısı, Suriyedeki İşidçiler hepsi birbirine bağlı.
2019 yılı çok kötü bir yıl olacak...Bundan kötüsü olmaz.
Fakat Turkiye ekonomik anlamda korunaklı bir hale getiriliyor. En önemlisi pozisyonumuz doğru, bir devlet aklı var, devlet çalışıyor.
Hocamız Ayva Nuri, evet bu konu nasıl gelişir 10 yıla meselâ ?..
Suud veliaht tahteravallisi de kayboldu yine tutsak style mı yapıyo acep ??..
Selamlar, iyi trade'ler..
Neettiniz baylar, talim var mı ?.. )
tweterdan bir haber,
110 bin camii,110 bin imamın
ülke ekonomisine günde 15 kğ süt veren
inek kadar katkısı yok
nasıl kalkınacağız diyen adama
imamlar kızmış
cenaze namazını kıldırmayız demiş
aklıma sen geldin aywa
niyeyse artık tabii baya bide güldüm
meylana ne diyor abi
ne olursan ol yine gel...
bunlara mevlanayı öğretememişler
yazık olmuş yani
bu meslegi yapan güzel insanları
ayrı tutuyorum tüm kalbimle
Bu memlekette en büyük sıkıntı biraraya gelmek değildir abi; biraraya geldiğinde hasılatı paylaşmak...Paylaşmayı bilmiyoruz vesselam...Kırıp dökmeseler bari...Bu arada şaka maka 102 bin hedefine geldik sayılır...Mezbahadakilerin melemesi arttı iyice, tekbir sesleri felan...Alıntı:
Pkk'nin mal varliklarina el koy...Al sana bir kaynak daha yurt disindakilerle beraber 100 milyar dolardan fazla oldugu defalarca ifade edildi.
na hah hah haaaaa !...:)
"imamlık" meslek değildir islamda.
cemaatin en iyi kuran bileninin öne çıkıp namaz kıldirmasıdır. yani aramizdan o vakit namazi icin sectigimizdir.
imam-i azam diye bahsettigimiz zat kumas tuccarı idi. uygulamada bir mezhep olusturabilecek bilgisi de ekstrası. memuriyet (hakimlik) kabul etmediği için zindana atıldı. öldü.
günümüze gelince.
milli eğitimimiz ortaokul çağında ögrencilerin hayatta hobi/meslek olarak yapacakları el becerilerini geliştirtmeli ki, imam da ben de siz de topluma daha katkılı olabilelim.
Gerçi imam dediklerimizin görev tanımlarında "semtlerindeki insanların sosyal, psikolojik, sportif ihtiyaçlarına çözümler üretmek" de olsa ulke kalkınmamıza faydaları daha gözle görünür hale gelebilir....bea..!
Abi ben camileri kaldiralim, imamlari kovalim demiyorum ki, diyaneti kaldiralim diyorum. Mesela ufak bir camide 500 kisilik bir cemaat var diyelim. Ayda herkes 10 TL verse imam maasi ve cami masraflari cikar. Butceden en buyuk payi diyanet aliyor, en buyuk kaynak burda.Alıntı:
aklıma sen geldin aywa
niyeyse artık tabii baya bide güldüm
Tabii sen "benim cenaze namazimi kim kildiracak" demek istiyorsun. 0101 kildirir abi. :))))))))) Bu nasil arkadaslik narinim, sen de mi narinmim?
Bence o pozisyondan ufak bir karla cikabilir. En son keneyi 3000-4000 puan verene kadar tutarsa, 3. Kene 2000 puan kar verdiginde tum pozisyonlari kapatirsa, toplamda 2000 puvan kari olur. Tir doldurcam derse senin dedigin gibi olur abi, mezbaha...Usta abi o, isini bilir.
Bir köy papazi 4 yillik zor bir fakulte bitirir, ustune farkli alanda mesela hukuk, sosyoloji, psikoloji gibi master ya da doktora yapar. Ayrica butun papazlar insaat islerinden cok iyi anlarlar, kiliselerde tadilat isleri cok oldugundan sanat tarihi de bilirler. Bizim imamlar bunlardan bihaberdir. Mesela Sehzadebasi Camiinde sadirvanin ust tarafina, beyaz pimapen cerceveli camlar konmus. 500 yillik tarihi eser,...Sayet diyanet kaldirilabilinirse (cok zor tabi) , cami cemaatleri daha nitelikli imamlari camilerine getirmeye calisirlar.Alıntı:
Gerçi imam dediklerimizin görev tanımlarında "semtlerindeki insanların sosyal, psikolojik, sportif ihtiyaçlarına çözümler üretmek" de olsa ulke kalkınmamıza faydaları daha gözle görünür hale gelebilir....bea..!
Camiler diyanete bağlı iken fetolar metolar çıkıyor.
Camiler devlete bagli olmazsa her cami bir tarikat olabilir.
O zaman gör kaosu.
Sizin papazlarla ilgili verdiğiniz bilgilerde de olduğu gibi, din görevlilerimizin vasıflarında ve görev tanımlarında düzenlemeler (sosyal hizmetler uzmanlığı, spor antrenörlüğü, müzik enstrumanı çalabilme v.s.)
yapılırsa mahallelerinde daha verimli hizmetleri olabilir.
... bea...!
Bilemeyizki böylece, bu işlerin böyle dönmediği kesin ama, ilgi sektörün de bir döngüsü var neticede malum..
Garip bir yöntem iş bu sebep fakat kolaylıklar dileyelim madem gönlünüzce olsun akif_gundogdu bayım..
Yanlış anlaşılmalara çok müsait bu ortamda, birileri de çıkar ver fark 200'ü bile der
yanında 2 tarla arsa daha bile ilave sunabilip teklif hesabı,
kim bile detay kesin hesabını ??..
Ama ticarette bereket başka boyut, hayırlı işler..
:)))))))))) Abi İslam 1400 yıl önce ortaya çıktı. O dönemde Mekkede 5000 kişi falan yaşıyordu. O günün mesleklerinin pek çoğu bugün yok. Şimdinin mesleklerinin pek çoğu ise yakın zamanda olmayacak. Mesela şoförlük 8-10 yıl sonra olmayacak. Yapay zeka, insandan daha mükemmel kullanıyor arabayı. İmamlık bugün bir meslektir, demek ki o günlerde gönüllü yapılıyordu.Alıntı:
"imamlık" meslek değildir islamda.
Yapay zekadan imam olur mu acaba? Niye olmasın? İmamları yapay zeka yaparsan fetö falan çıkmaz. Şaka şaka...
Yapay zeka kanunları yazılmış. Yapay zeka sadece sanat alanına giremiyor.
2 gün Ajda Pekkan'ın ismini hatırlamaya çalıştım. Hatırlayamadım.
Şimdi googlea ünlü kadın şarkıcılar yazınca çıktı.
Sizce bu normal mi? Yoğusam bir çekap yaptırem mi?
abi ,yaptırmaktan zarar gelmez de doktor sana
içkiyi bırak
cıgarayı bırak
segssi azalt
eeeeee
imamla da ara bozuk
boşver bence
böle iyi abi...
zati ajda kartladı beya
yaşıtlarını dinle bence
genç ayvam benim...
Aywaaaaah...!
Ailede erken bunama var mı ?
Tansiyona tikkat et. Her sabah bir sarmısak yut. İğneyle her tarafı delinmiş. Koku yapmaz. (bu ciddi).
B12 iğnesi yapkendine.Istersen hap da kullanabilirsin.
Cebine de evinin adresini, yakınlarının telefon numarasını yazan bir kağıt koy. Hatta en iyisi çengelli iğne ile tuttur.
Analezlerini okuyoz. Lazımsın bize
Kaybolup gitmeyesin bea...!
[emoji41]
aywaaa'nin dede kurtulus savaşında 40 yaşında ise, aywaaa 1935-1940 arası doğumludur.
Bu durumda ajda genç olmuyor mu ?
Hesabım guvvatlidir.... bea...!
*
çinden turist gelecekmiş 1 milyon adet. varyag gemisinin kasası bogazdan gecerken habarini virmislerdi. taa 20 yıldan fazla zaman önce..
Abi sen neler yaziyon beaaa...Vah vah vah...Ölümden beter bu. Ben hersey boyle ha ha ha hu hu hu gitcek saniyodum. Dede degil ki, annaannenin dayisi...Ben daha 50 yasina gelmedim.Alıntı:
Cebine de evinin adresini, yakınlarının telefon numarasını yazan bir kağıt koy. Hatta en iyisi çengelli iğne ile tuttur.
Narinim cenaze namazini bosuna yazmadi abi...Yuce mevla yazdirmistir. Ben tam da o esnada tvde huber dinliyodun. Bir sinema sanatcisi, mezarini yaptirmis, mezarin basinda tvye roportaj vermis. Diyor ki, hemen ölüp, mezara girmek istiyom. Bir kac ay sonra ölüvermis be ya...
Mezari da mi ayarleyem bilmiyon ki? Cenaze nemazini kildirirlar mi aceba? Ortada kalmayalim abi...
Vah vah vah...
658'i çizmiş de 258 yapmış ayakkabıyı. İndirimdeymiş esnaf.
Soygun, fırsatçılık, ne dersen de.
Karar: En az 6 ay üst-baş, ayakkabı almayacağım..Belki de birkaç yıl. Evdekileri eskiteyim..
Protesto edicem....bea...!
Allah ın lutfu,gözlerimin nuru ayvam
okunacak çok kitap
içilecek çok sarap var
elbette birgün yürüyeceğiz sonsuzluğa da...
zamanını ne yapcan
yer mi ayırtçan
sen güzel günlere yürü
tadını çıkar
gerisi zaten teferruat...
Demek tarihte bugün Viop bile kapalı tabi haftanın sonu style )..
aywaaaaaa....
seninkinin kafa karışık.
yön duygusunu kaybetmiş gibi.
bu arada dolar 4.90'lara gelebilebilir mi ? o 7.00'lerden bankalara ek sermayeden bahsediyor.
var mı bir analezin....bea...! [emoji41]
topigi koruyup kollamak....[emoji41]
güzel görev. de....
gerci aywaa'nın teskilat-ı mahsusadan oldugu rivayetleri var.
yetkisiz abem emekli asker gibi
narin ağam adı üstunde narin. korumak, kollamak ona uymayabilü.
bana bakma adım 0101 ...ama 007 deel...
bea..!
kısaca...
topik her türlü işgale açıktır.
cokseslilik iyidir ....
bakarsin birinin bir harfi rakamı bize para kazandirır.
eselemeye, gıdıklamaya, tahrike devam... [emoji41][emoji188]
Bravo
Bi iletiyi üstünden bir hafta + 2 saat kadar gectikten sonra alıntılamışsınız
Sizin meziyetler o yukarıda bahsi geçen 3 abimden daha ileri bence
Şimdi şöyle diyim
Topiği kolluyup korumak af buyur umrumda pekdeğilde
5inch ekran telefon Bi ileri Bi geri yapamam surekli boş iletileri okumaya ileri geri. Yaparak
Onun iletisiydi bu
Sizde herseyi gecikmeli dikkate almayın canım
Gecmişte de bana Bi yerden tavşan nickliymişim yaftalaması da yapmıştınız iyi hatırlıyorum
Sonra yaftalaması cıkmaz mıkmaz reelde
Utanırsınız
Tabi o duygu kaldıysa stokta
Bi de ricam Bi zahmet gidip boş yorumlu ConSenSus beyi alıntılayıp iki cumle yazsanız
Ne mutlu edersiniz
Ne gelip o adam tüyo verecek ya
Tek kalem hızlıca yazıp yazıp geçiyor favori forumlara
Siz gibi ileri görüş biri
Onun Bi yazısından para kazanıyosa
Bakınız
Yukarıda giriş kelimesi
Not: bak demiyomki aceba bu yazınızla sizde ConSenSus u mu kolluyonuz diye :-)
Devekuşu kafayı gömer kuma vucutta kuma gömülüdür
Ama kuma yasaktır kanuni olan tek eşliliktir
Nickiniz tavsan mı ?
Buradan görunmüyor.
Borsacı kâr içindir burada. Analizin her harfini inceler.
Çiçekten bal alan arı gibi.
SenSus da birgün analizleriyle kanaatleriyle bize katkı yapabilir.
Siz de.
Iyi iyi bugunluk kafi
Bol kazanç
Sıkıntı şu abi...Yeni nesil her şeyi hap gibi talep ediyor...Alsın yutsun...Zaten adamların derdi bu, her şeyi hap haline getirip zombivari bir kuşak...Kaç kere yazdık...Ben bir şeyleri eksik bırakacağım ki sen tamamlayacaksın...Benim eksiğimi ne yüzüme vuruyon...Belki de bilerek yaptım, ne biliyon…
Gördüğün eksiği tamamla abi...Burası bunun için var...
Biz yazdık size tazesinden dolu dolu dopdolu iki cümle mos Moruk, az öte aşırı sulandırılmış cıvık '1 Lira - Milyon Dolar bilmem ne' topiğe..
Madem öyle kendini haddini bilmiyosun, lafta kalıyo, buyur git oku hesabı..
+++
Cocuga soruyoruz..ne olacaksin?
"şu...şu.." diyor.
Öyle sartlandıriyoruz ki...
"şu" ile arasındaki onbinlerce saatlik gayret, emek, zahmet mesaisinin farkında değil.
Şapkadan tavşan çikarmak için bile nice emekler, hazırlıklar ve zeka gerekirken... biz herseyi "hap" olarak elde etmeyi umuyoruz.
Milli eğitim sistemimiz 4. 5. 6. 7. ve 8. sınıflarda kişinin kendini tanıması amaçlı yeniden kurgulanmalı...
Bu sınıflarda "iş atelyesi" dersi ciddî olarak en az haftada 2 saat olabilmeli.
Artçı bir yazı oldu gibi.... [emoji41]
Aywwaaaaaa uçurumdan düştüuuuunnnn...!
...bea...!
Borçlarımız var deniyor.
Bilançolarda şirketlerin aldıkları borçlar ve ödeme programları da yer alıyor. Borçlar taksitlerle ödeniyor. Vadesi gelen kredinin ödenmeyen kısmı en sona kalır, yenilenen kredi olur. Kıyamet de kopmaz.
Fabrikalar yerlerinde, makinalar çalışıyor. Üretim full. ihracat zirve.
Hangi yabancı banka çalışan bir sistemi bozacak işlem yapar?
Hükümet ithalatı zorlaştırıcı, dış ticaretteki açığı azaltıcı tasarruf tedbirleri aldı mı ? Aldı ise sistem rayına oturacaktır.
abd borsaları sert düşüş yaşarsa bizdeki fonlarının satışlarını karşılayacak kimseler çıkmazsa biz de düşüş yaşayabiliriz.
Onun ötesinde zaten yeterince düştük.
Diye düşünüyorum....bea..! [emoji41]
Olmamı$ 0101 hocam, 3-5 satır yalan, 2 dolan, berisi doğru da bu başlığın muhabbeti de bi ağır zaten..
...
Biz neler yazıyoz.. Olsun hesabı.. Neden olmasın ?..
Yoh yaa )
Kendi imza kısmımıza attıydık biz de fena fikir değil honey )..
Başlıktaki yandaş kokusu kesifleşti, utangaçlık aşamasından cüretkarlık aşamasına atlanmış gibi bir durum var. Ülkeyi boka batıranların ülkeyi tekrar düze çıkaracaklarına inanmamızı bekliyorlar. Bakalım bu kış kriz derinleştiğinde ne savunmalar yapılacak. Utanıp yazmayı bıraksalar o da kar.
Benim korkum saf değiştirip şahsımı "yandaş" diye eleştirmeleri, biliyorsunuz bunlarda omurga yok, her şekle girebilirler.