Arama sonucu : 2933 madde; 1 - 8 arası.

Konu: Tarihte bugün ve viop

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
    tweterdan bir haber,
    110 bin camii,110 bin imamın
    ülke ekonomisine günde 15 kğ süt veren
    inek kadar katkısı yok
    nasıl kalkınacağız diyen adama
    imamlar kızmış
    cenaze namazını kıldırmayız demiş

aklıma sen geldin aywa
    niyeyse artık tabii baya bide güldüm

meylana ne diyor abi
    ne olursan ol yine gel...
    bunlara mevlanayı öğretememişler
    yazık olmuş yani

bu meslegi yapan güzel insanları
    ayrı tutuyorum tüm kalbimle

Alıntı Originally Posted by narin Yazıyı Oku
    tweterdan bir haber,
    110 bin camii,110 bin imamın.......
    bu meslegi yapan güzel insanları
    ayrı tutuyorum tüm kalbimle
    "imamlık" meslek değildir islamda.
    cemaatin en iyi kuran bileninin öne çıkıp namaz kıldirmasıdır. yani aramizdan o vakit namazi icin sectigimizdir.

imam-i azam diye bahsettigimiz zat kumas tuccarı idi. uygulamada bir mezhep olusturabilecek bilgisi de ekstrası. memuriyet (hakimlik) kabul etmediği için zindana atıldı. öldü.

günümüze gelince.
    milli eğitimimiz ortaokul çağında ögrencilerin hayatta hobi/meslek olarak yapacakları el becerilerini geliştirtmeli ki, imam da ben de siz de topluma daha katkılı olabilelim.

Gerçi imam dediklerimizin görev tanımlarında "semtlerindeki insanların sosyal, psikolojik, sportif ihtiyaçlarına çözümler üretmek" de olsa ulke kalkınmamıza faydaları daha gözle görünür hale gelebilir....bea..!
    Türkiye dürüst, kuralları belli, halkın tamamının tasarruflarını değerlendirmek istediği bir borsa ile kalkınır.
    "Temelle desteklenmeyen/betonlanmayan teknik kumdan kale gibidir". -0101 sözü-

3. Gerçi imam dediklerimizin görev tanımlarında "semtlerindeki insanların sosyal, psikolojik, sportif ihtiyaçlarına çözümler üretmek" de olsa ulke kalkınmamıza faydaları daha gözle görünür hale gelebilir....bea..!
    Bir köy papazi 4 yillik zor bir fakulte bitirir, ustune farkli alanda mesela hukuk, sosyoloji, psikoloji gibi master ya da doktora yapar. Ayrica butun papazlar insaat islerinden cok iyi anlarlar, kiliselerde tadilat isleri cok oldugundan sanat tarihi de bilirler. Bizim imamlar bunlardan bihaberdir. Mesela Sehzadebasi Camiinde sadirvanin ust tarafina, beyaz pimapen cerceveli camlar konmus. 500 yillik tarihi eser,...Sayet diyanet kaldirilabilinirse (cok zor tabi) , cami cemaatleri daha nitelikli imamlari camilerine getirmeye calisirlar.
    @erefefik

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •