Çöpte son durum tuvaletten dün çıktı bugün kendini altın sanıyor altın düşüyor. Fed tapınağı altını düşürürken bize çöpü parlattı hamdolsun..
Kader utansın
https://resimag.com/p1/15119452bd2.png
Printable View
Çöpte son durum tuvaletten dün çıktı bugün kendini altın sanıyor altın düşüyor. Fed tapınağı altını düşürürken bize çöpü parlattı hamdolsun..
Kader utansın
https://resimag.com/p1/15119452bd2.png
Ben 290 dan altın alırım bu çöpü almam fed.tapınağı bilgine
Akdeniz libya savaş çıkacak
https://www.google.com/amp/m.finansg...ebilir/1388907
bugun de gevelemis birseyler bulunsun
Fetonun mallarina coktuler ya.
O paraylada bisti yukari cekiolar
yatırım tavsiyesi kesinlikle değildir.ytd
calibra beklenti ufurmez.
bizim beklentilerimizin onemi yok.
ben altin 35x bekliyorum yil sonu dedim.
bu ne.
sadece bir beklenti.
sartlar yarin degisebilir.
onemli olan dalganin ustunde kalmak.
odunum da odunum demekle birsey olmaz.
bunlari birakin.
dolar cop de cop yav arkadas cop biliyoruz sadexe yuzde 3u falan basili biliyoruz. ama dunyada kabul goruyor sen de bunu gor. 5 lira 90 gurus orda yanip sonuyor bunu da gor.
yahut.
borsa su kadar cikacak su kadar yil cikacak ne bildin ya?
alninda mi yaziyor.
cikabilir.
ama cikmayadabilir.
ve bu 1 kac gunde tersine de donebilir.
bizim amacimiz dalga gorup ustunde kalabilmek.
bura falci bacinin yeri degil.
alip sattiginizi yazin da gorek ya.
su fiyattan su kaafi aldim yazin gorek.
Rus imparatorluğunun hükümeti istifa etmiş.
Savaş hükümeti kurulAcak mı isimler önemli
Küresel piyasalar, Çin ile ABD arasında imzalanacak olan Ticaret Anlaşması'na kilitlenmişti. Dünyanın en büyük ekonomi devleri arasında yer alan ABD ve Çin iki aydır süren müzakerenin ardından 'Ticaret Savaşı'nı bitirecek ilk anlaşmasını imzaladı.
Yeni varılan anlaşma kapsamında ABD, 15 Aralık'ta açıkladığı ve 160 milyar dolar değerinde Çin menşeli tüketici ürününe ek vergi uygulama kararından vazgeçecek. Bunun karşılığında Çin, gelecek 2 yıl içinde ABD'den 200 milyar dolar değerinde mal ve hizmet satın alma taahhüdü veriyor.
düşüyor düşüyor burda bir hareket yok nasıl başlık bu yawww
Çöpün kapsamlı fükirleri paylaşınca kızıyorlar abi
5,95 yıl açılışı buna enflasyonu koy 31,12,2020 kapanışı olur.
50 200 günlük ortalama ekle..
Çöp yıl başına göre %2 düşüşte.. buda prim demek ekstra.. yıl sonuna göre..
Mikroda yükseleni kırmıştır 50 gün vs den destek almaya gelmiştir bu kadar atomu parçala mıyoruz herşey yeni sistemde by şekil
sana kızar miyiz yav.
sen cyberpunkci bir adamsin. yeterli egitim verilseydi belki hal finney sen olurdun.
bugun besleri cope gecirecektim kizarsin diye altin fona gecirdim.
bir de agresif fon mudur atak fon mu riskli denilen bir fona aktardim.
erdemir 9.44 bereket versin dedim.
devada biraz sattim.
petkimde isler bekledigim gibi gitmiyir.
ykb ile petkim kanali kirdi dedik petkim aldik oteki gitti.
yalniz copun de zamani geldi gibi bence.
Oww beni benden aldın
Kapsamlı çöp analizi yapayim hemen ;)
Bugün gördüğü 50ma 5,83 dibi tutarsa ve yeşil kalınlığı geçerse iş değişir. Tutmazsa 1 şubatta çöp arabası gelir.. çöpler yılın dibi olur.
https://resimag.com/p1/98602905a8c.png
Amerikan askerleri iran saldırısında yararlanmışlar. 11 deniyor..
Trump amerikan halkına ve dünyaya yalan söylemiş herkes iyi diyerek..
Görevden alınacaktır...
Trump dönemi bitti..
Balon amerikan borsası yıkılacaktır.. bu yalan düzen yıkılacaktır....
Trump borsa manipülasyonu bitecektir...
Amerikan balonu trump balonu trump paket olduğunda bitecektir... çok netleşti herşey artık...
Trump direnirse gidişine amerika karışacaktır. İç savaş çıkabilir.
Amerika da çöpün faizi patlayacak enflasyon fırlayacaktır.. altın gibi değerli metaller için fiyat veremez kimse. Trump darbe diyerek tüm amerikan balonunu yıkacaktır.. sistem çökecektir.. orduda gruplaşmalar demokratlar ve cumhuriyetçiler şeklinde karşılıklı çatışma başlayacaktır..
Geçmiş olsun şimdiden.. amerikanın sonu geldi...
Paşa paşa istifa edip defolursa bunlar olmaz
Diğer bir senaryo pentagon anahtarı masaya koyacak iran a karşılık verilmesini isteyecek. Ya istifa ya saldırı..
Tarihi bir dönemeç
ya mehmet bey, kaç gündür amma senaryolar yazdınız..
zaten olan oldu ve bitti. daha uzun süre senaryonun se si yok. boşa bekleme.
trump çin in ticaret bakanı ile defterleri imzaladı değişti tokuştu ya
olay çözüme kavuştu
ona (bu sarf ettiği efor = imza atma) tabiki bi dönem daha paye vercekler. yani gene seçilcek. çunki bedeli ödedi ona imza kodu ya ahanda onla. ekonomiye katkısı var olarak görüyo dünya onu bu saatten sonra daha naapsın. takla mı atsın.
sonrada bi 4-beş sene daha inişli çıkışlı borsa vs. , şöyle ki ; dünyada fazlada heyecan bekleme o süreçte. bu dediğim genel gidişat yoksa Libya mibya Moritanya orları kimse zate öngöremiyor bugünden yarınını.....
Ya trump istifa edecek ya savaş çıkacak moruk bey baz senaryom bu amerika için. saygılar
Amerikan yakın tarihinde abd devletinin üssünü.bir devlet balistik füze bombardımanına tuttup karşılık bulmadığını hatırlamıyorum.
bende şöyle düşünüyorum
son 15 - 20 veya 30 senedir özel sektör orta direk çalışanı
her geçen sene
ya
kimi çok zenginliyo (beyaz yakalıktan ayrılıp patron olursa veya hep yalakalık edeceği yere dayanıp terfi edip müdür olursa, çok çalıştım masalını geçiniz) yoksa da ya kimi sürünmeye devam veyahutta kimi iyicene hepten batıyo
dünya para babaları
bizim hayal dahi edemeyceğimiz türden balinalar bunlar öyle olmalı
bu orta tabaka için düşünüp planladıkları
bu orta tabaka insan mevcutları, ne kadar sıska olursa (şişkin olmamalı diyo bunların göbeği)
dikkatle izle:
dünyadaki sermaye hareketleri insani göçler vs herşey bu yüzden bence
dikkat et bak sadece, eskiden insanlar kira öder kenara atar ve geri kalan tasarruf birikimiyle de ev alırlardı, şimdi oyle bişey mümkün dahi değil hatta ki morkıç sistem vs felanda çıktı emme daire alırkene, 30 sene ödüyo gene de bişey yok.
buna uyan liderlerle çalıştıklarında o balinalar, öyle silahları patlatmıyolar kuley kuley. işliyosa elleme pirensibi.
adamlarda zenginliyo çünki bi yandan havadan
haa
azcık fakirleme değil de onun adı, servetinin artış hızı azalırsada, dünyada bi takım şeyleri tetikleyip huzursuzluk yarattırtıyolar o kaddar
görecez bakalım, herbişey öngörü zate, kesinlik yok
bakmayın mehmet bey siz bizim insanımız tez canlı ya internette her yerde uzun yıllar o senaryolar yazılır çizilir, abd iç ayaklanması filan, gül geç ya.. adamcıkların yediği önünde yemediği ardında akıl yürütüyosa ayaklanmaz keyfi yerinde olan bi adam ya :)) manyak felan olması lazım o da bi iki dene çıkar manyak. herkez manyak olamaz.
bizde de bi Atalay filiz vs vardı , adam o ka kişiye şey edip yok edip sonra normal hayat sürdürcem sanıyo du. öyle kontrolsüz bişey olur mu yahu ? yakalandı ömür boyu hapis. bitti. haa şu konu ise ayrı, sokaktaki insan geçinip doymak azcıkta lüküs hayat vs için sahtekarlığa itiliyor bu kapitalis sistem sayesinde e sende ne edecen paranoyak olup kimseye güvenmeycen kendi kendine konuşarak yalnız yalnız ölecen. yoksa cephe şeyleri eskide kaldı artık. yada filimlerde (epey bi süre için) , ya ne cephesi ya.
Dün bugün şok eden gelişmeler
Nihat özdemir in oğlu gelini gözaltı serbest
Cent com iran saldırısı 11 asker kafa saraıntısıı ile yaralı
Koç şirketleri grevleri..
Düğmeye basılmış
Şunu söylemek gerekir ise.
Çöpün grafiğü böyle görünüyor ama işaretlediğim yer anlık olarak o gece görüldü..
Bu grafiklerde yok. Çöpü analiz ederken bu misal aklımda.
Grafiğe çizilmeyen sıçrama ile net görüntü uber bullish fincan kulp. Fakat çöp grafiklerinde o sıçrama yok..
Şimdi o sıçramayı ben hatırlıyorum görüldüğü üzere grafikler sağlıklı değil.. o sıçrama eklendiğinde müthiş bir boğa grafiği çıkıyor..
https://resimag.com/p1/6e3d632604f.png
Brezilya parasında da aynı görüntü var..
karşılık verdi ya işte
tırstı ve sidikli sidikli
hemen koşa koşa, coşa coşa
çinle ticaret antlaşması imzaladı :))
vakit kaybetmeden
olay tamam ya. boşver burda insanlar fazla science fiction izliyo
realite (gerçeklikten) kopukluk
günde 3 adet diazem :) …
kusura kalmayın
fazla sayfa işgali yaptıysam .
valla müdür
ölene rahmet
diğer yandan ölenle ölünmez
ama
11 eylüldede binlerce kişi göçtü öteye ama çin i hemen buna benzer apar topar imza ile WTO World trade organisation üyesi yaptıydılar hemen (artık nasıl bi tesadüfün iğne deliğiyse hep aynı delikten geçiyo ama delik genişlemiyor)
yani sen binanın nasıl çöktüğüne değil nasıl dikildiğine bak
bunda da 2 çatapat yapsalar da sen gibi tiplerin gazını almağa.
bi çin ve onun ardında bi güç var ki çin in oturduğu yerden her işini hallettiren ve tabi bi de , filimsel duygu yüklü hezeyanlar var valla şu an benim de kafam karıştı valla hangi yöne bakıcağımı bilemedim iyisi mi bırak böyle dağınık kalsın.
işten anlıyo olmakta önemli demek ki, ben anladım ki, anlamıyom.
herşeyi anlamaya gerek yok tabi de, herşeyede duygusal mantıkla bakarsak da, hiçbi iş yapılamaz heralde. ne bilem.
Ölünce, ölüyü geri getiremiyon manasında o.
Yoksa istediğin kadar karşı ol,
Ne var yani
Çarşı herşeye karşı
Karşısınız diye tabiat kuralı değişmez gene
Kurallar rasyonel ve irrasyonel
Rasyonel olan boylelerine zate fikir yurutulemezde
Mesela satis isi yapiyon
Eski musterin
Onu kaybetmiyim diye
Bi iki irrasyonel zarara satis yap artik canim
Ölmezsin ya
Hiperenflasyon nasıl olmuyor abd de yılardır para basıyorlar?
Altın ve düşük kalan değerli metaller çok ucuz kaldı.apple 1,5 trilyon dolar olmuş..
Değerli madenlerin artık tüm dünyanın bastığı çöplerden dolayı uçması lazım...
2020 değerli madenler metaller için ucuz kalanları uçuş yılı ilan ediyoruz kurdelayı kestik
Herşeyin fiyatı uçacak
Fed gibi palyaço kurum harici diğer tum para basan darphaneleri ciddi ulkelerin once hazine sonra merkez bankalarına bağlıdır
Emtia çok artarsa
O devlet ötekine sataşçağından üstü örtülü izin vermezler
Çunki bu devirde öyle bi hevesin sonu yok
Ağa belkide ABD kendi barsaklarını temizlese dunyada fakirlik bile kalmazda
Kendi kendine bunu başaramıyo bi türlü maalesef ki
google da 1 trilyon 2 milyar dolar olmus.
biz de endeks 2 dolar.
kafa karisikligi yasiyorum .
kimisi likidite bol diyor.
likid bu kadar bolsa benim evin yakinindaki fena olmayan islek de sayilabilecek bir caddede niye 3 dukkan kepenk indirdi anlamiyorum.
bu reel bir gosterge degil midir.
galiba ben bu islerden anlamiyorum artik.
Aslında olay şu Calibra bey
Otomotivin ağa babası BursadaKi fabrikalar olsa da, işçilerin maaşı ödendi ya örneğin total 50bin aileye para girdi kaç aile var ama vilayette yaklaşık 600bin desek yani kalan 550bin aileye eh işte meblağ düşer , yani o işçiler harcayınca parasını o düşer.
Oto satışlarından gelen para ise tabiki Bursada değil ya nerde? maslakta Ayazağa da şirket yönetim kulesinin tepesinde kasada
Yani likit mi likit ama para cep yerine ya bankasının ya da şirketinin kasasında .
Aynını
Avm ve sokak dükkanı için kafanın içinde kendin modellersin artık
Sokakta dükkan var mi var ama herkes girip avm içinde döküyo cebindeki parayı
Hiperenflasyonun neden olmadığını yanıtlamışlar, katılıyorum ekleyeceğim bir şey yok. Yaratılan paranın %1 elinde toplanması, mevcut üretim kapasitelerinin yeterli olması, bu durumda yapılacak yatırımların zaten çok da çekici gelmeyen kar oranlarını daha da sorunlu yapacağından hareketle parayı borsalara yönlendiriyor. Şirket sahipleri ellerinde biriken parayı kendi hisselerini ya da görece daha karlı gördükleri hisseleri alarak büyütmeye çalışıyorlar. Borsalarda kurulmuş saadet zincirleri başta FED, merkez bankalarının yarattığı likidite ile ayakta duruyor. Bir iki özel (paladyum ve lityum gibi) örnek hariç, altın ve gümüş gibi daha popüler değerli metaller henüz bu pastadan ciddi bir pay almaya başlamadı. Çünkü bunun bir ön koşulu var: hisse senetlerinde yaratılmış saadet zincirlerinin kırılması. Bu kırılma ile buralarda "yaratılmış" karın buharlaşmasıyla böyle bir karın gerçekte var olmadığı anlaşılacaktır. Ancak, henüz orada değiliz.
Şu sıra altın ve gümüşte kıpırtı diyebileceğimiz türden bir hareketlenmenin nedeni, başta saadet zincirlerindeki gerilim olmak üzere, özellikle yükselen güçlerin (Çin+Rusya vd) altını oymaya başlamasıyla ABD'nin, dolayısıyla doların irtifa kaybetmeye başlamasından endişe duyan "akıllı para"nın içgüdüsel bir biçimde güvenli liman arayışıdır. Gelmekte olanın öncü bir göstergesidir.
Değerli metallerde (özellikle altın ve gümüş ki bu ikilide lokomotif altındır) oluşması muhtemel rallinin koşulu, hisselerde yaratılmış saadet zincirlerinin kopması olacaktır. Tabii bu ilişki bir süreliğine, 2008 benzeri bir fırtına patlayıncaya kadar, iki alanın birlikte yürümesine de engel değildir.