Dur abi fx de büyük kaldıraçlı pozisyon açtık.!!:rtfm:
Printable View
Ek 27694
:whistling:
Soğanı iyi tutun kaçmasın...:oleyo:
Kılıçdaroğlu, dün yayınladığı videosunda kamu görevlilerine seslenerek, iktidarın hukuksuz talimatlarına uymamaları gerektiğini söylemiş ve iktidara geldiklerinde hesap soracaklarını söylemişti. Kılıçdaroğlu konuya ilişkin, "Bu konuya bu kadar sert neden girdim onu da söyleyeyim. Önümüze belgeler geldi. Hatırlıyorsunuz bir şehir hastanesinin temeli atıldı. Ama bakıyorsunuz ki, temel atıldıktan sonra ihale yapılıyor. Duydunuz mu böyle bir şey? Önce temel at, sonra ihale yap. Önce inanamadık. Bir daha araştırıldı. Bir devlet memuru altına muhalefet şerhi yazmış" açıklaması yaptı.
Kılıçdaroğlu'nun bahsettiği söz konusu ihale Isparta Şehir Hastanesi'ne dair yapılan ihaleydi. Hastane inşaatı için temel 12 Mart 2014 tarihinde atılırken ihale ise 24 Temmuz 2014 tarihinde yapıldığı ortaya çıkmıştı.
https://www.karar.com/guncel-haberle...-canli-1636101
9.31 olmuş şey!!!
SM-A505F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Erdoğan'ın Kılıçdaroğlu na verdiği yanıt aslında Kılıçdaroğlu na değildi. Bürokratlara seslendi. Çünkü Kemal Kılıçdaroğlu nın bu açıklamalarının devlet katlarında yankı bulacağını biliyordu. Erdoğan da Kılıçdaroğlu'na çok sert açıklamalar yaparak aslında bürokratlarına sakın buna uymayın, biz sizi korumaya devam ederiz in sözünü verdi.
Kemal Kılıçdaroğlu iyi bir oyun kuruyor. Oyunun zaten ne kadar iyi olduğunu da bütün AKP yönetiminin ve Erdoğan ın verdiği yanıtta gizli olduğunu düşünüyorum.
https://www.cumhuriyet.com.tr/turkiy...istedi-1877583
Insallah memurlar bu adamin ne kadar cok yalan konustugunu unutmazlar.
İstifaya götüren süreci yazdı: AK Parti gidiyor, bizi de beraberinde götürüyor
Hamit Kocabey i HSK üyeliğinden istifa kararına götüren süreçte yaşananlar ortaya çıktı. Halk Tv yazarı İsmail Saymaz, konunun Bataklık operasyonuyla ilişkili olduğunu iddia ettiği yazısında Kocabey in MHP lideri Devlet Bahçeli tarafından istifaya zorlandığını söyledi. Saymaz, Kocabey in Bahçeli'ye ayrıca "AK Parti gidiyor, bizi de beraberinde götürüyor" dediğini öne sürdü.
https://www.cumhuriyet.com.tr/siyase...uruyor-1877584
Fatih Özatay
@OzatayFatih
·
1 Std.
TCMB diyor ki
"Cari açık düşecek, kura baskı azalacak, enflasyon düşecek."
Oysa aynı #TCMB,
Eximbank kredisiyle ihracatçının dövizini alıyor.
Yani, o döviz piyasaya girmiyor.
Döviz arzı azalıyor.
Kura baskı nasıl azalacak bu durumda?
Çelişkiyi gören yok mu?
Asgari ücrete emekli çağrısı.
Hak-İş Sendikası, asgari ücret zammının emeklilere de uygulanması ve en düşük emekli aylığının asgari ücrete eşitlenmesi önerisinde bulundu.
https://www.sozcu.com.tr/2021/ekonom...sag_textmanset
İran Merkez Bankası eski Başkanı Veliyullah Seyf'e döviz piyasasını bozduğu gerekçesiyle 10, yardımcısı Ahmed Arakçi'ye de 8 yıl hapis cezası verildi. (info yatırım günlük bültenden)
Geçen haftaki (11 Ekim 2021) SGK'nin en düşük emekli aylığı aldatmacası! başlıklı yazımda SGK'nin en düşük işçi emekli aylığı 2 bin 523 TL.iddiasının gerçek dışı olduğunu nedenleri ile anlatmış ve emekli okurlardan aylık bilgilerini benimle paylaşmalarını istemiştim. Sağ olsunlar, çok sayıda işçi emeklisi okur kendilerine ve yakınlarına ait emekli aylık ve gelir bilgisini benimle paylaştılar.
Önce şunu belirtmek lazım: 2 bin 523 TL matah bir aylık değil. Bu aylıkla bir emeklinin, bir insanın insanca yaşaması mümkün değil. Dolayısıyla en düşük emekli aylığı 2 bin 523 TL bile olsaydı bu övünülecek bir durum olmazdı. Ancak durum daha da vahim. Çok daha düşük emekli aylıkları söz konusu. 2008 'de yürürlüğe giren 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası (SSGSS) Yasası ile emekliler perişan olmuş, emekli aylık ve gelirlerinin asgari ücretin yüzde 35'ine kadar düşmesinin yolu açılmıştır. 2008'in sözde sosyal güvenlik reformunun zehirli meyveleri toplanıyor!
https://www.birgun.net/haber/emeklil...niltici-362477
A Haber: ''Cumhurbaşkanı Erdoğan ülke genelinde okuma seferberliği başlattı…''
http://www.zaytung.com/fotohaberdetay.asp?newsid=397400
Ayın 21 inde PPK toplantısından sizce nasıl bir şey çıkar faiz indirir mi indirilirse en az kadar indirilir? Ya da pas mı geçer ? Artmayacağı kesinde dolar bu sefer 10 olur. Kavcıoğlu korkusundan faiz indirecek bence en az 100 baz puvan belkide 200 hadi bakalım tahminleri alalım.
Ulan bir konuda da dogru bilgi verin diyecegim ya, bosuna.
2008'den sonra degisen yasa ile SGK isci emeklisine baglanan maas Asgari Ucretin %35'i imis.
Bugun diyor ya is begenmiyor, isci bulamiyoruz diye.
Adam zaten asgari ucretle ac, ailesi hepten perisan, bu ucretle emekli olacak, alacagi da bu asgari ucretin %35'i. Belin bukuldukten sonra bu maasla nasil gecineceksin ?
Simdi belki emekli olur calismaya devam ederim diyor ama yas oraya geldiginde calismak kolay degil.
13 Milyon emekliye, bu kadar dusuk para ode, sunu bunu satacagim diye reklama dayan, ugras belki satarsin.
Adam bosuna demiyor, calissam da acim, calismasam da diye.
Bu umutsuzluk, toplumsal barisi iyi yerlere goturmez.
Bunlardan kurtulmak lazim...
Bence yine bir 100 baz puan beklentim var. İktidar zaten doların 10 olmasını gözden çıkarmış vururuz şöyle 9,70-9,80 lere bence . Arkadaşlar bir de döviz bürolarından dolar euro alınca artık kimlik gösterme zorunluluğu var bunun amacı ne acaba sermaye kontrolümü bunun sonuçları bence ağır olur. ileride böyle birşeye kalkacaklarına inanmak istemiyorum. Ancak bunlardan herşey beklenir. İnsanlar bir de bankalardan dolarlarını fiziki olarak talep ederlerse vay hallerine iki tarafta bence şimdi korku içindedir. Ekim kasım aralık dış borç ödemeleri var sanırım. Milyon doları olan bankadan fiziki dolarlarını çekmeye kalksa acaba ne olur?
oylamaya ben de katılayım...
50-100 baz indirir fazlası olmaz ama piyasa faiz sürekli inecek algısı ile doları sürekli yukarı itecektir diye düşünüyorum...
%4 indirir kökünde halleder işi.
Accuk accuk ucundan olmuyor.
Daha ucuz kredi çekeceğük.
Gıda ve enerji enflasyonuna bakmıyoruz… Gerekirse düşük çıkarmak için tenis topuda koyarız, prezervatifte… onun için 100 sonra bir 100 daha bekliyorum… Nasıl olsa and içmişler, gitmeden hepimizi … ler..
Societe Generale,
-TCMB'den 21 Ekim'de 100 baz puan faiz indirimi bekliyor
-Türk Lirası'nın ABD Doları karşısında yıl sonuna kadar 9,8 seviyesine gerilemesini bekliyor
1997 yılında İngiltere bristoldan hemsire bi sevgilim olmustu.Terry adında sarısın ve vucudunun her noktasında çil vardı.bazen uyudugumuzda denizkızına sarılmıs hıssı uyandırırdı...hep sorardım sızın orda patetes ekmek yumurta ev araba taxi plakası kac para oda hep kızardı.ne cok para dusunuyon derdi...ama ingiliz kızları diğer acrupa kızlar gb kaprısli değillerdir avlaması en kolay olanlardır.sehvet hususuna gelirsek hic biri yada toplamı bi rus etmez....3 kıta 28 farklı milletten 450 yi askın hatunla uyumus biri olarak tecrubeyle sabıttır....Rus bi hatunla uyımayan erkekliğe adım atmıs sayılmax....ytd
EURTRY 10,80 seviyesinin üzerine çıkarak yeni zirve seviyesini gördü, 10,8026
Reha abi yetiş!! dolar başlığı deye girdik acap yanlış yere mi? şeettik.
Her kuşağın bir çektireni olur emme bu benjamin topumuza gözü dikti savulun bre mudiiler. Sizi gidi hayn dolarcılar sizi
https://twitter.com/marinocomtr/stat...8u3bKUyyQ&s=08
SM-A217F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
9.30 seviyesi reel olarak geçen sene Mayıs-Haziran'da gördüğümüz 8.80 seviyesine denk. Naci Ağbal zirvesi 9.70'e denk geliyor. Naci Ağbal şoku kadar kötü değiliz, 2021 Mayıs-Haziran kadar iyi değiliz. Bu durumda bu ikisinin arasında bir yer artık denge noktasıdır diyebilirim ben kendi adıma. Tabi yeni bir gelişme olur riskleri değiştirir bu başka bir şey.
Bi rahip yakalasak, sonra da salsak, olma mı?
Ya da bi 10 milyar dolar, bi 10 milyar dolar daha, şöyle bi şaşırsa..noluyo dese..
Ya da bahçe duvarlarını alçaltsak, bir iki sıra briketleri söksek..
Raşantamii kantareee...korakitakanmano...:p
Angola da mucize olur
Kesin
Döviz durur
Yatırım tavsiye değil
Ben pas diyorumSM-A505F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.