Gerçi bizim millet 3 lira da almaz,10 lira da sıraya girer almak için.Alınca da borsa kumar.
Printable View
Gerçi bizim millet 3 lira da almaz,10 lira da sıraya girer almak için.Alınca da borsa kumar.
Katar ve tcmb başkanları biraraya geldi, para ve bankacılık alanlarında işbirliğını ele aldı - qna / matriks
yolmuş- aspavaymış lahmacunmuş şeritmiş, ben diyorumki un diyorum mıç silme kağıdı diyorum yağ -şeker diyorum millet aç be aç yüzde doksana bi yüzünü çevireceksin içme suyu be içme suyu 1 ay önce a 101 deki bile 3 liradan 4 liraya çıktı emekli maaşım 3 300[emekli memur] neyapalım bu yaştan sonra inşaat bekçiliğimi yapayım yapsam desem astir git derler bana
Aç olan kesim akp ye oy veren kesim.Koyduk mu diyorlardı hatırlayın.Hem üzülmenize de gerek yok sokak kürtajlarında hayatın pahalı olduğunu söyleyenler alım gücünün düştüğünü söyleyenler yarın seçim olsa kime verirsin diye sorduklarında tabiki reis cevabını veriyor.O kesim ölmediği müddetçe bu ülke feraha kavuşamaz.Bırakın ölsünler.
10 yıldır hep döviz giriyor :he:
hep yatırıma geldi şu oldu bu oldu heeeeeyyyt oldu...
sonuç ?
4 torba kaliteli köpek maması 1 emekli maaşı.
deli para gelmiş..!
11 e düşse alım fırsatı.. herkes düzeltme yapsında alalım derdinde.
dth 60 olur 70%
şimdi para girince ne olacak ?
5 birim borç dönmüyor 15 birim alalım da rahatlaylım..
bugün 4 torba o gün 1 torba
ozaman paşa paşa bunun adı konur..
cukkalama devam etsin diye para girişi beklemek.. az daha tadını çıkarıyım demektir. :he:
Doktor sen ana senaryoyu tekrarlıyorsun, onda hem fikiriz zaten, biz alternatiflerine bakınıyoruz trade amaçlı.
Misal, 16.XX de zirve yaptırsalar, tepeden geleni boca etseler, %50 den %65 e mallanan -ki bankalardır bunların çoğu abarak gubarak maske takarak ve vatandaş tabi, %15 extrasını çaksa kaldıraçlı, artı eş güdümlü pas geçse faiz arttırma niyeti beyan etse, artı DTH sahibi dolarda kar alayım da borsaya dalayım dese bir kısmı, nolur, 16.XX den 13 e, 13 den 14 e, 14-15 arası yatay....???
Bunu kurcalıyorum ben, yoksa ana senaryo belli...otoban senaryosu..
Satacak birşey de kalmadı.Anca tahsil edilmemiş vergi gelirlerini satabilir.Katarmış Bae hepsi hikaye.Katarla ticaret yapan türk iş adamlarına sorun hepsi yaka silkmiş Rte den.Bulunan doğalgaz nasıl hikaye ise katar bae de hikaye.1 sene sonra düzlüğe çıkar Türkiye.Enerjisi yeter gençliği yeter.Dinamik bir yapısı var ülkenin.Karamsar olmayın.Bu ülke Rte ile kurulmadı ki Rte ile batsın.
İreiz gelsede piyasayı dolara boğsa bizde yolumuzu bulsah:evil:
https://www.hisse.net/topluluk/showt...39#post5661839
bide böyleleri var zaten düzen her zaman bu şekilde olur bkz açlık oyunları, zamana karşı tarzı filmlere de birileri en üstte olurken çoğunluk sefil olur
Sokak roportaji, 80 yasinda bir kadin, pazarda el orgusu banyo lifi satiyor.
1.800 TL. emekli maasim var, ev de issiz 50 yasinda bir oglum var diyor.
Bir an icin evde 50 yasinda issiz oglunu dusundum, bu kadincagiz olurse, o evlat nasil gecinecek.
Kadin bunlarla olmaz, degismesi lazim dedi, korkusu yok, ister beni iceri atsinlar dedi, ben konusurum.
Helal olsun sana dedim.
Cigara almaya gittim, bi paket verdiler, niye dedim, bi paketten fazla satış yapamıyoruz 5 TL zam gelecek dediler...
Bu ney lan...Kasım enflasyonu %3...valla her şeye artık %20 %20 çakıyorlar minimum o da haftalık falan olmaya başladı..
Maaş zamları da yalan oldu galiba...hala görüşüyorlar...neyi görüşüyorsunuz en az %50 verseler eksilen yerine konur...ama zor görünüyor...abarak gubarak yapacaklar gene..
Kenan Evreni yargılayacaz derken arada sendikaları da haşamat etmiştik paket yapıp....hayırlı traşlar..
80 yasinda bir kadin bunlari soyluyorsa,umutlu olmak lazim.
Ben nominal değere bakmam.!!
Nominal değer demek.!!
Tuzak demektir.!!
Memlekette bidon kafa bayağı çok.!!
Tüm BİST teki şirketleri toplasan.!!
Toplamı bir Amazon etmiyor.!!!
Kendime masallar.!!
Masallar dünyası.!!
Paran Uganda para birimi karşısında .!!
Bile değer kaybediyorsa.!!
Crash tüm hızıyla Venezuela otobanında.!!
Demektir.!!
Kendime masallar.!!
Masallar dünyası.!!
Takip ettiğim ekonomistler birer birer sustular, ya da geyik yapıyorlar bizim gibi...
Hakan Kara' nın da başına bir şey gelmez umarım, değişik bir bakış açısı...YTD
Dünyayı kendi penceresinden gözlemleyen sabit fikirli olanlara laf anlatamazsınız ... her denemem başarısızlıkla sonuçlandı
Verinin öneminden boşuna bahsetmiyoruz ...
1000 kişiye düşen araba sayısı :
Türkiye 150
Yunanistan 500
Bulgaristan 395
https://i.resmim.net/SM6hGR.jpg
Kaynak : https://appsso.eurostat.ec.europa.eu...carhab&lang=en
Bundan sonra el arabası satışları patlar.!!
Ay a giderken.!!
Pardon Çin e el arabasıyla gideceğiz.!!:kahkah:
Kendime masallar.!!
Masallar dünyası.!!
Bu sefer kesin düşecek, ne yani 15-16-17 olacak hali yok ya...YTD
Batır el Şakkadanak
https://i.hizliresim.com/nhqjx1i.PNG
50 yaşında ki oğlu işsiz değil eşşekmiş resmen.Anasına sattıracağına kendisi satar anasına bakar.Bir insan 50 yaşına kadar iş bulamıyorsa onun öküzlüğüdür.Bu tarz örnekler ajitasyondur iş bilmemezlikdir.Ülkenin sorunu yönetenlerde değil oy verenlerde.Bunu artık anlayın lütfen.Bugün aldılar yine borsayı.Hiçbirşey yapmasan endeks kontratı longlasan yüzde 20 cebinde.Kim bakar dolara crashe.Birşeyler yapmak crash beklemekten iyidir.Bu borsa bedava.Anlayana tabi.
Mustafa Sönmez
@mustfsnmz
·
44 Min.
Sattı da nereden buldu , kaçtan sattı?
Tabii ki emanet dövizlerden, bugünkü kurdan.
BOTAŞ bu dövizi piyasadan almaya kalksa dolar herhalde 20 tl yi görürdü.
2.3 milyar dolar, dile kolay:))
adam vermiş ağzına telefonu:kahkah:
https://www.birgun.net/haber/telefon...n-soktu-368335
Bir yurttaş, Türkiye'deki ekonomik durum konuşulurken kendisinden telefonunu göstermesini istediği bir adamın ağzına telefon soktu.
iş yok para yok karı yok ne olacak ulan bu memleketin hali? rusya ile ukraine çarpışacakmış yeni bir mülteci akınını bu ülke kaldıramaz :'( sınırlara duvar örelim