Originally Posted by
fuma
Bu şirketin en büyük sorunu tahtanın spekülatörü yada yurtdışı vs den işlem yapan patronların işlem ve mal toplama stratejisi.2016 Kasım dan beri Alarko ile ilgileniyorum.Hareket tarzları hiç değişmedi 1.90 larda ki veya pandemide ki hareketlerle şu an ki hareketler aynı.Aşırı olumlu haberlere çoğu zaman kısmi olumlu tepki verirken.(2022 kömür hedgesi sonrası korkunç kar geldi.1 seferlik bu dendi küçümsendi)Şimdi de tarım yatırımı dendi küçümsendi, pil yatırımı, enerji depolama vs. Ama bir kerelik yüksek gelen kar sonrası geçen yıl ciro çok düştü diye kıyamet kopartılıyor.E hani o 1 kerelik afaki kardı, şimdi niye bunu baz alarak düştü diyoruz 2021 karını baz al arkadaş ya da 2020 yi al, 3 senelik bak.Bu yıla kadar harika sat allar yaptım..Ama bu sene 142 den 102 ye geldi ben de yakalandım.Cebe girmiş müthiş kar minimize oldu.Bilanço EM den zarar görmez lafı ve aşırı iyimserlik güzel teknik grafik ve 5 günde 145 ten taban vs 115 lere çöküşte tutuklu kaldım.2024 3 aylıktan ümitliydim, genel kurulda herkesle konuştum EM darbesi 1 kerelik vs dendi umut ettik 3 aylıkta fiktif bir zarar çıktı
milyon dolara. çok iyi hatırlarsınız yine bir darbe daha 0-2tl. Bu hissenin tahtacısı mı diyelim speki mi diyeyim, acaip biri.Defolun gidin lan diyor bu milyon dolar kar potansiyeli olan şirket rası benim at koşturduğum yer eroinman gibi acı çek müptela ol satma bekle anca öyle para kazanırsın or.Alıp süpürüp götürmüyor.Kan, göz yaşı,ter her şeyi yaşacaksın Alarko için.Ben türk borsasından çok çekinmiyorum ama uluslararası durum ve savaş olayları beni geriyor.Ters bir durum olursa 2028 e kadar ızdırap içinde Alarkoyu bekleyemem.Ne gereği var sat 2-3 sene sonra al kafasındayım.Stoplarımın altına inerse basar çıkarım.Grafik al verdiğinde tekrar alırım.Ben bu hisseyi 2-3 kere çevirdim benim satış maliyetim 220-250 ye geliyor neredeyse.Bu seferde 90 a alıp 145 e verememiş olurum.Kolu keser çıkarım.Alarkonun iyi huylu bir speki yok, derdimiz bu aslında.Bir bossa bir mavi bir sasa, kontrolmatik borusan speki olsa ya da şu an 200-300 tl den işlem görüyordu.Yol çok uzun ve ödülü de büyük. 2018 DE CENAL KARABİGA açıldı para basacağız derken hisse 1.90 a düşüp feci zarar yazmıştık kur ve kömürden.Allah muhafaza aklıma o kabus günleride geliyor.Bu Alarko tekrar 600-700 milyon dolara düşse de şaşırmayacağım.Sonra 3-4 milyar dolara gider belki.Ben riskimi yöneteceğim, zar atmayacağım 2018 gibi.Saygılar sevgiler.