sn fuma güzel bilgilendirici yazınız için teşekkürler...
utanmasa düşürecek bir ara müthiş fazi düşürme öncesinde Naci Ağbalın gidişinde 200 milyon dolar kar potansiyeli olan şirket 200 milyon dolara satılmaz diye neredeyse herkese yalvarıyordum alın diye... ama mızrak bu defa çuvala sığmıyor şirket borcu neredeyse 0 ( BAKAD borçları, ALGYO nun teşvikli kredisi ve seralar için finansmanlar dışında borç yok hatta nakitler fazla). BAKAD geliri ile Kazakistan tamamlanacaktır diye düşünüyorum. şirketin hisse ederini 1 milyar dolardan aşağısına düşürürler ise akıllı olan arabasını satar alır demek lazım ( bende alacak para kalmadı kamyonla idare eder 3e beşe bakmaz arabamı satarım, alan çıkarsa kirazlığı da satabilirim ama o kadar uzun sürecek bir satışa riske girememe. malum emekli maaşlarıyla da bir yere varılamaz alım bazında)...
kısaca o günlerin benzerindeyiz. yukarıda sn Britshin paylaşımındaki değişiklik ile
eğer imar problemleri çözülür ise sadece 1 milyar dolara yakın gelirin RİVAdan gelme potansiyeli var iken bu kadar riske giremezler... borçsuz bir CENAL ve MERAM bile benim gözümde hisse fiyatını 5 doların üzerinde tutmaya veya katlamaya yeter. ben kendi adıma trader değilim ve bir şekilde hedefim kadar olmasa da yeterli yatırımımı yaptım. eğer satmak zorunda kalmazsam iplikçinin beni ve benim gibileri dökmesi mümkün değil. artık mızrağı parlatma dönemleri gelmeli ve sattıkları belki de virmanladıkları hisseleri daha ucuzdan toplam dönemi geride kaldı. 3-4 milyar dolarlık 2028 deki piyasa değeri dolar bazında hisse başına 8 dolar civarına gelir ki bence bu rakam 2 ye katlanabilir. kimbilir belki de züğürt tesellisidir...
zinhar yatırım tavsiyesi değildir.
Tübekar abem, bizim köylülüğümüz evimizin etrafında 2 dönüm arsa olup da orada beçevanlık yapmaktan öte olamaz.
Bak senin yerine alark binlerce dönüm arazi toplayıp orada ziraat yapma yoluna gitmiş..
Sen kalem efendisisin...
İhtiyar kaslarını kiraz bahçelerinde yorma..
Yazdıklarım, paylaştıklarım yatırım tavsiyesi değildir, herkes kendi kararını verir. Türkiye dürüst, kuralları belli, halkın tamamının tasarruflarını değerlendirmek istediği bir borsa ile kalkınır. "Temelle desteklenmeyen/betonlanmayan teknik kumdan kale gibidir". -0101 sözü-
Yuzde 38 zam geldi elektriğe..
Kalan 4 milyonun en az yarisini da bu haberle bitirir sanırım Alaton lar..
Sirada dalia kızımızin ve torunlarin lotlari var..
Onlarida sindiririz..
Bugun 112.5 dan işlem mi olmuş, ben mi yanlis görüyorum
bizim kaşık düşmanı bütün muhalefetime rağmen benden saklayarak tanesi 8 liradan fide aldı bir sürü... yarısı tutmadı. kalan yarısında da kuraklıktan dolayı kuruma emareleri oluşmaya başladı. yani tek kök neredeyse 30 lirayı geçti. bu fiyatın kurtulması mümkün değil...
Kirazlar ile ilgili gerçekten çok güzel kirazlar için cümle aleme duyurdum. sonra kurumlara gidip yalvardım ( mesela jandarmaya gittim toplasın askerler yesinler bir güzel günlerce diye ama sonuçta kirazlar dalda kaldı. dün epey bir kuş sürüsü heyecanla pike yapıyorlardı.
Mahalle kadınlarının kem gözleri yüzünden pekmez ve şurup yapma işini bıraktım sayılır. nazar değdirip 5 kilo kaynar şurup kavanozu kırılıp ayağımdan aktı ve sakatlandım. dolayısı ile şu son günlerde üç beş kilo daha toplayıp belki mahdumun mamasına katkı yapabilirim.
yani çiftçilik zor zenaat. sanırım en önemli hususlarından biri pazarlama. ALARK tarımsal pazarlamayı yapmıştı daha önce.
kas geliştirme hususu gerçekten önemli yıllardır çalışmayan kaslarım neredeyse faal olmaya başladı artık yürüyüş yapmama pek ihtiyaç yok![]()
Yer İmleri