Komurun artmasý þirketin lehine mi þuan dipte fiyatlar
Komurun artmasý þirketin lehine mi þuan dipte fiyatlar
Kral senn durum vahim hala ceo nün aðzýndan bal damlýyor diyorsun. 1 yýl önce ceo nun em den etkýleynmeyýz hesabýný unutmuþsun yada bilerek yapýyorsun hayal dünyanda.
Bu yazýnda 1.5 ay once yani . 3.3 usd de nasýl almadýk diye ilerde piþman olacaðýz falan filan hikayeler.
Büyük oyun var þirketinde iþine geliyor . 76 lirada 2 euro da hisse . 22 milyar yerine elde 140m kar var . Faaliyet karý umarým durgun gelir .eksi gelmez
üç beþ yazýmý alýp beni kral yapmýþsýnýz dolayýsý iloe cevap vermek lüzumu hasýl oldu. ama size ne þekilde hitap edeceðimi bilemedim ben herkese sn diye hitap ederdim ama siz dalga geçmeniz sebebiyle galiba hitapsýz kalacaksýnýz...
ben uzun vadeciyim ve þirket ile SPK ya þikayetten dolayý papaz olmuþum. benim telefonlarýma çýkýlmýyor ve tekitsiz cevap almam çok nadir... ayrýca durum vahim dediðiniz paragrafý gerçekten layýkýyla okumuþ olsanýz sizin garip ifadelerinizin deðiþmesi gerekir diye düþünüyorum:
yukarýda bir yerlerde yazdým. bölünmeden önceki halinde Galip kaðýdý 8 liraya çýkardý. sonra 7 lere düþtü... yani, kýsaca 2 ye bölebilirsiniz temettü düþülmeden hali için .8 den aldým, 7 den aldým, sonraki halde 3ten, 2,5 tan, 2 den,1,9 dan ama çaðdaþýn yýldýrmasý yüzünden mesela 1,7 den alamadýk yeterince...ister istemez baþka alanlara kaydýk ( döviz altýn gibi) o dönemde... sonra 2 lerden, 3 lerden, ve dahi 4 lerden aldýk... 6 lardan yani 1 dolardan bir kýsmýný sattým... sonra 4 ten aldým...pamndemiye denkgelmiþti 3,2 ye kadar düþtü...
sonra 5 dolara çýktý. tartýþtýk yatýrýmcýlarla... satalým buralarda oyalanýr diye. satýp ne alacaðýz diye düþünüp vazgeçtik...
kendi adýma ev ve bahçe almak için epey bir miktar sattým ( ö denem de düþüþe yakalandým. 67 lerden 75 lere çýkar derken soluksuz 53 lere kadar tabanladý, ödemelerimi ortalama 60 lardan satarak yaptým...
iþte vahim durum bu. bir iki yýllýk birikimimle bütün memuriyet hayatýmda elde edemeyeceðim bir ev ve bahçe aldým. sonra da malum elde var kalanlar... eee kral tebaasý vahim miymiþ durumum... Faaliyet karý ile ilgili durum net. enflasyon muhasebesi maalesef öngörülemedi ve bütün hafýza silindi... enerji fiyatlarý geçen senenin altýnda TL olarak bile. þayet bu 2 si bile kar ile ilgili durgunluðu ortaya koyar... ha bu fiyatlardan bile üretimde kar var nakit var ve þirket deli gibi yatýrým yapmakta.
dön bir geri bak bakalým piþmanlýk nerede imiþ. ben arabalarý satýp ALARK alalým dediðimde benim emektar 40 000 lot ALARK alýyordu. kaþýk düþmanýna söz geçiremedim. þimdi bile benim arabanýn O ýný fazlasýyla satýn alýr... geriye bakýldýðýnda neden almadýk diye hayýflanýlan þeyler bunlar oluyor...
þirketin benim gözümde ederi belli. o ederin üzerine çýkarsa bir kýsmýný daha elden çýkarýrým... aöa þu anda Rabbim ihtiyaç sahibi yapmasýn bu fiyatlardan satsam bile maliyet sýfýrýn çok altýnda. bir gün 15 dolar olursa o zaman da þimdiye dair mesajlar oluþacak...
ben trader deðilim. nickim tövbekar bu nick tradee tövbe etmiþ anlamýnda. siz bildiðinizi okuyun. yukarýda örneklerini de verdim. ilgi alanýma girmese de AEFES aptalca fiyata trade ediliyor. yarýn bir gün problemler çözüldüðünde hangi fiyatlara çýkacak bilmem... ha adam gibi yabancýlar da gelirse o zaman her þey deðiþir.
ALARK taki savaþ kaptýrýlan lotlarý geri alma savaþýna benziyor... beni de ilgilendirmiyor. bana temettümü versin adam gibi yatýrýmlar yapsýn yeter. þayet ülke ekonomisi düze çýkarsa ben hedefimdeki fiyatlarý bulacaðým. bulamazsam da sýfýr maliyetli eksi maliyetli ALARKlarýmla mutluyum. çoðaltma trade benim iþim deðil. ve bir þekilde çoðaltanlar ya da o fiyatlardan satýp düþük fiyatlardan alanlar pek ortada görünmüyorlar... bir nokta daha ...
2028 yýlýnda yatýrýmlarý bitmiþ ve hedeflerine ulaþmýþ bir ALARK ömrüm varsa beni abad edecektir...alýntýladýðýnýz son paragraftaki son cümleler geçerlidir...
YTD
Eee yani ?? Ben sana hayat hikayen ne onumu sordum . Allah daha cok versin ozaman sessiz kal . Burda insanlarý manupule etme , 3.5 usd den sonra keske alsaymisiz deriz falan filan ?? Ordan alan adamin suan zarari cikmasi icin %%75 yapmali usd bazinda hisse .
Bizene senn sifir maliyetinden. Enflasyon muhasebesinde yanildk diyorsn ceo herkese sokmus . Sonrada 6 ay sonra ceo agzindan bal damliyor.
Senn ne hissettgn dusundugnn bir anlami yok insanlara hayal kurduyorsun gaza getiriyorsun
Kabalaþmak niye?
Farklý göruþlerde olabilir insanlar.
Herkesin hesabý kendisine.
Madem o kadar berbat bu hisse !
Burada ne arýyorsunuz?
Sýzden öðrenebileceðim bir bilgi olacaðýna inancým kalmadý.
Kendi adýma sizi engelliyor, yok sayýyorum.
Herkes forumda geleceðe dönük beklentisini ve öngörüsünü paylaþýr. Hatta sirket yönetiminin de yaptýðý budur, olur olmaz, gerçekleþir gerçekleþmez. Yani kimse kimseye hayal satmýyor, manüple etmiyor, birbirini gaza getirmiyor. Hepimiz yetiþkin insanlarýz, herkesin aklý fikri, eder hesap mantýðý var. Þirketin rasyolarý, temel degerleri, teknik analizi var. Bakýlýr, sana uygunsa yatýrým yapýlýr. Herkesin farklý görüþü olabilir, ama önemli olan üslup ve saygý.
yatýrým mý yapýyorsunuz yoksa cinsel fantezi peþinde misiniz? her ne halt ise varýn baþka þeylerle uðraþýn. Mubarek günlerde benim aðzýmý bozdurmayýn. kabahat adam belleyip muhatap alýp cevap verende
alýntýladýðýn yazýyý okumamýþsýn. muhtemelen aramýþ ve nereden ... neyse ben tekrar kopyalayayým okuyacak isen okursun. okuman yazman yok ise ve birilerinin cevabýndan gocunacak isen sormamayý öðrenmelisin... iþte bütün cevaplarýn okumadýðýn paragraflarda
"son not CEO nun aðzýndan bal damlýyor da piyasa bu iþe ya inanmýyor ya da 2018 yýlýnda olduðu gibi bir çapanoðlu var iþin içinde. o çapanoðlunu kenarýndan yakalamýþ ve düze çýkmýþtýk. bakalým bu düzlükteki pozisyonumuz bizim ligimizi deðiþtirebilecek mi?
not deðiþtirirse ne ala maliyetim 0 ýn çok altýnda. deðiþtirmez ise benim düzlüðüm þükürler olsun ki devam ediyor. sadece bir üst level umudum var ki emekli maaþýyla bu olacak iþ deðil tek umudum ALARK ( Rabbim nereden ne veriri diye tarýþmýyorum sadece sebepler içinde mantýklý gelen diyelim belki de). bu yüzden hesabýnýzý kitabýnýzý kendiniz yapýn ve lütfen kumar yerine yatýrým yapmayý deneyin..."
Yer Ýmleri