Originally Posted by
fuma
Bu þirketin en büyük sorunu tahtanýn spekülatörü yada yurtdýþý vs den iþlem yapan patronlarýn iþlem ve mal toplama stratejisi.2016 Kasým dan beri Alarko ile ilgileniyorum.Hareket tarzlarý hiç deðiþmedi 1.90 larda ki veya pandemide ki hareketlerle þu an ki hareketler ayný.Aþýrý olumlu haberlere çoðu zaman kýsmi olumlu tepki verirken.(2022 kömür hedgesi sonrasý korkunç kar geldi.1 seferlik bu dendi küçümsendi)Þimdi de tarým yatýrýmý dendi küçümsendi, pil yatýrýmý, enerji depolama vs. Ama bir kerelik yüksek gelen kar sonrasý geçen yýl ciro çok düþtü diye kýyamet kopartýlýyor.E hani o 1 kerelik afaki kardý, þimdi niye bunu baz alarak düþtü diyoruz 2021 karýný baz al arkadaþ ya da 2020 yi al, 3 senelik bak.Bu yýla kadar harika sat allar yaptým..Ama bu sene 142 den 102 ye geldi ben de yakalandým.Cebe girmiþ müthiþ kar minimize oldu.Bilanço EM den zarar görmez lafý ve aþýrý iyimserlik güzel teknik grafik ve 5 günde 145 ten taban vs 115 lere çöküþte tutuklu kaldým.2024 3 aylýktan ümitliydim, genel kurulda herkesle konuþtum EM darbesi 1 kerelik vs dendi umut ettik 3 aylýkta fiktif bir zarar çýktý
milyon dolara. çok iyi hatýrlarsýnýz yine bir darbe daha 0-2tl. Bu hissenin tahtacýsý mý diyelim speki mi diyeyim, acaip biri.Defolun gidin lan diyor bu milyon dolar kar potansiyeli olan þirket rasý benim at koþturduðum yer eroinman gibi acý çek müptela ol satma bekle anca öyle para kazanýrsýn or.Alýp süpürüp götürmüyor.Kan, göz yaþý,ter her þeyi yaþacaksýn Alarko için.Ben türk borsasýndan çok çekinmiyorum ama uluslararasý durum ve savaþ olaylarý beni geriyor.Ters bir durum olursa 2028 e kadar ýzdýrap içinde Alarkoyu bekleyemem.Ne gereði var sat 2-3 sene sonra al kafasýndayým.Stoplarýmýn altýna inerse basar çýkarým.Grafik al verdiðinde tekrar alýrým.Ben bu hisseyi 2-3 kere çevirdim benim satýþ maliyetim 220-250 ye geliyor neredeyse.Bu seferde 90 a alýp 145 e verememiþ olurum.Kolu keser çýkarým.Alarkonun iyi huylu bir speki yok, derdimiz bu aslýnda.Bir bossa bir mavi bir sasa, kontrolmatik borusan speki olsa ya da þu an 200-300 tl den iþlem görüyordu.Yol çok uzun ve ödülü de büyük. 2018 DE CENAL KARABÝGA açýldý para basacaðýz derken hisse 1.90 a düþüp feci zarar yazmýþtýk kur ve kömürden.Allah muhafaza aklýma o kabus günleride geliyor.Bu Alarko tekrar 600-700 milyon dolara düþse de þaþýrmayacaðým.Sonra 3-4 milyar dolara gider belki.Ben riskimi yöneteceðim, zar atmayacaðým 2018 gibi.Saygýlar sevgiler.
Yer Ýmleri