tl alınıp tl satilan fon , bunun aynı isim ile eu alınıp
eu satilan var
Printable View
Selamlar,
Bazı fonları listelememişsiniz.
Çünkü önceki mesajımda belirttiğim gibi fon adlarının bazılarında Türkçe karakterlerde sorun var.
TEFAS'ta şu ifadeyi de aratmanızı öneririm.
Aralarında fon yönetim ücreti düşük, getirisi ortalamanın üzerinde olan(lar) var.
DÖVIZ
EUZ gibi döviz bazlı fonları A ve B tipi payları var, biri TL diğeri ilgili döviz cinsi üzerinden işlem gören. Tefas'taki bu fonlara ait veriler ilgili fonun TL cinsinden olan payını göstermekte. Yukarıdaki mesajda anlatılan ise, Tefas'taki değerlerden döviz cinsi paya nasıl geçiş yapılabileceği.
Doğrusu bu yani. Bilginize.
Sn. Yuji'nin oluşturduğu liste, şu anda TEFAS'a açık olan tüm fonları kapsamakta yaptığım kontrole göre. ING satış listesi ile karşılaştrdığımda herhangi bir eksiğe rastlamadım.
Doğrusu- eğrisi diye sidik yarışına başlamayın. Maksat insanlar yanılmasın. Şimdi ben banka yatırım menüsünden, fon al veya sat tuşuna basınca EUZ seçtiğimde valör ( hesaba geçtiği tarih ) olarak alırken T+1, satarken T+2 yazıyorsa gerisi hikaye . ben avro veya dolarla alış yapamıyorum, TL. ile alış ve satış yapılıyor.
Bu sabah sattığım EUZ fon TL. olarak cuma günü saat 14 de hesabıma yatar. Bu sabah alış verdiğim EUZ fon ise yarın 14 de hesabıma pay olarak geçer.
bir zamanların isimsiz şovmeni mps şimdi parklarda yatıp kalkıyor..
benim de bir süredir aklımdaydı bankada boşta duran euro ve dolar ile alınabilecek tefas da işlem gören orta riskli fonlar var mı acaba diye, ama son yazılanlardan anladığım kadarı ile bu tarz bir fon bulunmuyor.