ya bence piyasada sert bi yukarı dönüş yakalanırsa güzel kar imkanı. ama işte senin fonu satmana anca müsade edilen 3. ve 4. gün tekrar düşmemesi lazım: ) yani al satcılık yapacaksan şans olmadan yine zor.
Printable View
Aynen dediğiniz gibi, al sat çok zaman kaybettiriyor. Ama uygun dönemlerde değerlendirilebilir bu durum.
Ben biraz da yıldım bu işlerden.% 150 enflasyon olan bir ortamda %150 kazanmak lazım ki parayı koruyun, Bakın kazanalım demiyorum, %150'le paranın değerini koruyacağız.
Çok geri kaldık bu dönemde, belki ileriki yıllarda kapatırız arayı ama o da zor.
Onun da şöyle eksileri var.
https://www.hisse.net/topluluk/showt...01#post6146701
Takip edebilecekler için tercih edilebilir tabi.
İsteyen denesin ama bu şekilde işlem yapan ciddi hayal kırıklığına uğrar. Örnek, IPJ 20 Ekim fiyatı eksi 1.20. Yani 19 Ekim Çarşamba kapanış fiyatı. 19 Ekimde Nasdaq eksiydi. Ama 18 Ekimde Nasdaq artıydı yüzde bir gibi. Bu durumda iki gün sonra 20 Ekimde artı 1.5 belki üzeri olması gerekirdi. Bu şekilde bire bir bir yansıma olması çok zor.
Tek farkeden saat 18.00 itibariyle baz alınıyor fiyat. Gün içinde çok sert hareket yoksa zaten ortalaması diğer güne kayan değer kadar fark eder.
ya şimdi grafikten bakınca kafa karıştırıyor ben salı günü gece yani 18 ekimde nasdaq'ı eksi kapattı diye not almışım ama net hatırlayamıyorum tuhaf. şöyle yapalım dün %-0,61 kapatmış nasdaq compasite spot piyasa. pazartesi sabah fon eksi yazacak aksi olma ihtimali yok. takip edin kendiniz de teyit edin. hatta 19 ekim de eksi kapattı onu net hatırlıyorum bugün de fon kesin eksi yazacak. ama fon alımının en geç saat 13.00 da olması ve siz alınca gece eksiye dönme ihtimali risk yaratıyor. güzel bi haber falan gelip güçlü bir yükseliş görürseniz sabah bu bir fırsat sayılır. en azında uzun vadeli alan ilk gün zararla uyanmamış olur. ilk mesajıma biraz eğlence katayım dedim abarttım kabul: )
Şeyhim sizi ümitsiz gördüm. Bence bu konuda borsa oyuncusu olarak daha rahat olmamız gerektiğini düşünüyorum. Borsa hiçbir zaman enflasyon ve devalüasyonun altında ezilmemiştir. hatta %400 %500 enflasyonlarda daha çok kazanmıştır. herşeyden önce, her tahtanın yapıcılarından yola çıkmalıyız. onlar enflasyon üzeri ve taşıma maliyetlerinin üzerinde kazanmak zorundadır.yıl içinde bu rakam hep %200 üzeri olmuştur. Siz fon konusunda uzmansınız. fon konusunda şöyle bir değerlendirmeyi yaparsanız sanırım borsadaki bütün hisseleri, teknik ve temel analiz yapmadan durumları görerek hisse alımı yapabilirsiniz. bildiğiniz gibi hisse yoğun fonların hisselerini , excel üzerinde aylık olarak topladığınızda ortak fonlar ve tek fonları n ışığında hiç boş yapmadan 3x hisseleri görebilirsiniz. yaptım oluyor :))
%400-500 derken kastınız yıllık mı? hangi dönemde öyle bi kazanç olmuş 1986-89 arası acemilik döneminde bi tek. bugünleri ele alırsak bir insanın hayattaki en temel gideri olan ekmek 1,5 lirayken bist 1200'dü 2020 yılında değilmi? ekmek 5 lira oldu, bist 3900 yani kayıp yok bire bir gidiyor enflasyonla ve bu rakama da çok şişti deyip duruyorlar bloomun çakma uzmanları. soru şu, benim gibi eyt için dua eden 200 bin lira parası olan biriysen zaten hayatın kaymış tüm paranı borsaya göm gitsin, misal sizin 2-3 milyonunuz olsa tüm paranızı şu an biste yatırabilirmisiniz gönül rahatlığıyla?