Sayfa 581/1002 İlkİlk ... 81481531571579580581582583591631681 ... SonSon
Arama sonucu : 8016 madde; 4,641 - 4,648 arası.

Konu: Yatırım Fonları X

1.  Alıntı Originally Posted by celalcaner Yazıyı Oku
    Yurtdışı fonlarından takip ettikleriniz var mı? özellikle nasdaq teknoloji ağırlıklı fonlar düşünüyorum

Bunların stopajı nasıl oluyor? Hem dövize hem de dolar bazın kar olursa, ne şekidle olur?
    Ojt fon sepeti fonunda stopaj kesintisi yok.

2.  Alıntı Originally Posted by friendly_1980 Yazıyı Oku
    aynen. bunlarla avunan zihniyet de biliyor aslında gerçeği, öbür tarafta sorarlarsa bana faiz yok dediler ben de aldım derim sınavı geçerim hesabı yapıyor: ) tanrıyı mı kandıracaksın adam. herneyse, içeriği belirsiz olduğuna göre ben de adını şort fonu koydum gitti, ben de ekönömistim varmı: ) abd böyle kapatırsa ekf yarın güzel getirir açın görün. önemli olan fonun içeriği değil bence, neye nasıl tepki verdiğini anlamak. kalkıp fonun yönetim giderini bile inceleyen, kap bilgilerini hatmeden insanlar..benim anlayışımın dışında yani.
    Bunlarla avunan zihniyet hiçbir şey bilmiyor.
    Hiçbir şey bilmediğini de bilmiyor.
    Bomboş bir hayat yaşayıp toprak olacaklar.

Sent from my LM-G710 using Tapatalk

Aylik yuzde 6-7 getiri var, nefis bir fon ve bende yukluce var
    cevreme de oneriyorum bol bol...
    Saygilarimla

Alıntı Originally Posted by friendly_1980 Yazıyı Oku
    ben kira serifikası fonu değil demedim ki. 3 aydır takip ediyorum fonun tek fonksiyonu piyasalar düşerken kazanmak başka bir işe yaramıyor.
    yatirim tavsiyesi degil bilgi amacli yazilmistir

Fon yogun satis yasadigi bir kac donem oldu o donemlerde zarar yazdi ama
    sonra nolmus grafigi iyi ce izleyiniz

Alıntı Originally Posted by friendly_1980 Yazıyı Oku
    kira sertifikası dediğimiz nedir? siz bunların gerçekten franchising, araba veya emlak kirasından kazandığı parayı buraya yansıttığına inanıyormusunuz? tüm dünyada her türden kira fiyatları alev alev yanarken. hayır bir de zarar yazıyor bazen yani kira nasıl zarar yazar? kiracı evde onarım yaptım diye üstüne para mı alıyor?: )
    yatirim tavsiyesi degil bilgi amacli yazilmistir

5.  Alıntı Originally Posted by servetbey Yazıyı Oku
    Aylik yuzde 6-7 getiri var, nefis bir fon ve bende yukluce var
    cevreme de oneriyorum bol bol...
    Saygilarimla
    mahcup olmayın sonra: ) piyasalar yükselişe geçerse bu fondan alacakları aylık %1 kar, hatta belki zarar. adam temkinliyse en azından mevduatta %1,5 kazanırdım der, riskçiyse hiç olmazsa borsada %5 kazanırdım der..

6.  Alıntı Originally Posted by servetbey Yazıyı Oku
    Fon yogun satis yasadigi bir kac donem oldu o donemlerde zarar yazdi ama
    sonra nolmus grafigi iyi ce izleyiniz
    2017'den beridir buradasınız ve zarar etme potansiyeli olan bir fonu sadece en son noolmuş diye bakarak mı alıyorsunuz?

7. millet ipj fonun bir avantajı konusunda sizi uyandırayım, nasdaq'daki yükseliş veya düşüş bu fona 2 gün sonra yansıyor. yani mesela bu akşam nasdaq -1 kapattı, bu fiyata pazartesi yansıyacak, yarın sabah bi kalktınız nasdaq +3, yarın alım yaparsınız pazartesi düşük fiyattan alır, salı günkü +3 de size beleşten para, bu kıyağımı da unutmayın: )

8.  Alıntı Originally Posted by friendly_1980 Yazıyı Oku
    millet ipj fonun bir avantajı konusunda sizi uyandırayım, nasdaq'daki yükseliş veya düşüş bu fona 2 gün sonra yansıyor. yani mesela bu akşam nasdaq -1 kapattı, bu fiyata pazartesi yansıyacak, yarın sabah bi kalktınız nasdaq +3, yarın alım yaparsınız pazartesi düşük fiyattan alır, salı günkü +3 de garanti beleş para, bu kıyağımı da unutmayın: )
    O durum tüm iş portföy yabancı fonları için geçerli.
    Çünkü 16.30 civarındaki bloomberg terminal verisini esas alıp o günkü fiyatı açıklıyorlar. Yani ABD kapanışı bu fonlara 1 gün sonra yansıyor.

Birde şu durum var IPJ DAX'tan daha çok etkileniyor.

Sayfa 581/1002 İlkİlk ... 81481531571579580581582583591631681 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •