Aynen dediðiniz gibi, al sat çok zaman kaybettiriyor. Ama uygun dönemlerde deðerlendirilebilir bu durum.
Ben biraz da yýldým bu iþlerden.% 150 enflasyon olan bir ortamda %150 kazanmak lazým ki parayý koruyun, Bakýn kazanalým demiyorum, %150'le paranýn deðerini koruyacaðýz.
Çok geri kaldýk bu dönemde, belki ileriki yýllarda kapatýrýz arayý ama o da zor.
Onun da þöyle eksileri var.
https://www.hisse.net/topluluk/showt...01#post6146701
Takip edebilecekler için tercih edilebilir tabi.
Ýsteyen denesin ama bu þekilde iþlem yapan ciddi hayal kýrýklýðýna uðrar. Örnek, IPJ 20 Ekim fiyatý eksi 1.20. Yani 19 Ekim Çarþamba kapanýþ fiyatý. 19 Ekimde Nasdaq eksiydi. Ama 18 Ekimde Nasdaq artýydý yüzde bir gibi. Bu durumda iki gün sonra 20 Ekimde artý 1.5 belki üzeri olmasý gerekirdi. Bu þekilde bire bir bir yansýma olmasý çok zor.
Tek farkeden saat 18.00 itibariyle baz alýnýyor fiyat. Gün içinde çok sert hareket yoksa zaten ortalamasý diðer güne kayan deðer kadar fark eder.
ya þimdi grafikten bakýnca kafa karýþtýrýyor ben salý günü gece yani 18 ekimde nasdaq'ý eksi kapattý diye not almýþým ama net hatýrlayamýyorum tuhaf. þöyle yapalým dün %-0,61 kapatmýþ nasdaq compasite spot piyasa. pazartesi sabah fon eksi yazacak aksi olma ihtimali yok. takip edin kendiniz de teyit edin. hatta 19 ekim de eksi kapattý onu net hatýrlýyorum bugün de fon kesin eksi yazacak. ama fon alýmýnýn en geç saat 13.00 da olmasý ve siz alýnca gece eksiye dönme ihtimali risk yaratýyor. güzel bi haber falan gelip güçlü bir yükseliþ görürseniz sabah bu bir fýrsat sayýlýr. en azýnda uzun vadeli alan ilk gün zararla uyanmamýþ olur. ilk mesajýma biraz eðlence katayým dedim abarttým kabul: )
Þeyhim sizi ümitsiz gördüm. Bence bu konuda borsa oyuncusu olarak daha rahat olmamýz gerektiðini düþünüyorum. Borsa hiçbir zaman enflasyon ve devalüasyonun altýnda ezilmemiþtir. hatta %400 %500 enflasyonlarda daha çok kazanmýþtýr. herþeyden önce, her tahtanýn yapýcýlarýndan yola çýkmalýyýz. onlar enflasyon üzeri ve taþýma maliyetlerinin üzerinde kazanmak zorundadýr.yýl içinde bu rakam hep %200 üzeri olmuþtur. Siz fon konusunda uzmansýnýz. fon konusunda þöyle bir deðerlendirmeyi yaparsanýz sanýrým borsadaki bütün hisseleri, teknik ve temel analiz yapmadan durumlarý görerek hisse alýmý yapabilirsiniz. bildiðiniz gibi hisse yoðun fonlarýn hisselerini , excel üzerinde aylýk olarak topladýðýnýzda ortak fonlar ve tek fonlarý n ýþýðýnda hiç boþ yapmadan 3x hisseleri görebilirsiniz. yaptým oluyor)
%400-500 derken kastýnýz yýllýk mý? hangi dönemde öyle bi kazanç olmuþ 1986-89 arasý acemilik döneminde bi tek. bugünleri ele alýrsak bir insanýn hayattaki en temel gideri olan ekmek 1,5 lirayken bist 1200'dü 2020 yýlýnda deðilmi? ekmek 5 lira oldu, bist 3900 yani kayýp yok bire bir gidiyor enflasyonla ve bu rakama da çok þiþti deyip duruyorlar bloomun çakma uzmanlarý. soru þu, benim gibi eyt için dua eden 200 bin lira parasý olan biriysen zaten hayatýn kaymýþ tüm paraný borsaya göm gitsin, misal sizin 2-3 milyonunuz olsa tüm paranýzý þu an biste yatýrabilirmisiniz gönül rahatlýðýyla?
Yer Ýmleri