Kesinlikle... hele ki bu dönemde...
Printable View
Fikirlerini belirten arkadaşlara çok teşekkür ederim. Az önce tüm hisseleri sattım. Cuma hesaba geçince fonlara aktaracağım. Herkese bol kazançlar.
Temettü ödeyen fonlar hakkında bilgisi olan var mı ?
AYA ve GSP var benim bildiğim.
Serbest fon statüsünde değiller,
Temettü veren şirketlere yatırım yapıyorlar ve temettüleri kar payı olarak fon yatırimcısina ödüyorlar.
AYA yılda 4 dönem, GSP yılda 2 donem kar payı ödemesi yapıyor.
Tefas ve KAP'tan yatırımcı bilgi formu ve izahnameleri incelenebilir. Taşıdikları hisseleri de Fintables'tan bulabilirsiniz.
Bunların dışında da temettü endekslerine ve hisselerine yatırım yapan fonlar var.
DPT-GTM gibi. Unuttukların da olabilir, bilgi amaçlıdır, yatırım tavsiyesi içermez.
ben de bir iki hisse dışında tüm portföyü boşaltmayı planlıyorum. ama önce yıl sonunda muhtemel olan ralliden de yararlanmak için bekliyorum. bu arada temmuz başında iş portföyün kar payı ödeyen fonu satışa açılacak. onu almayı planlıyorum... uzun vadede çok faydalı olabilir o fon...
üstteki mesajıma ilave olarak şunu da belirteyim. riski seven ve 6 yıldır tüm portföyü borsada ve bir kısmını da fonlarda tutan biri olarak, önümüzdeki yıllar için planım şu fonları tutup fazla kıpraşmamak... IIH, IHK, TI2, YAS, SAS, IPB, AFT, AFA, TMG... (bunların hepsi hisse senedi fonu ve riski dağıtmamışsınız falan demeyin, çünkü bu bilinçli bir seçim)... herkese bol kazançlar...
sayın yapraksızyonca, yurt dışı fonlar 1 seneden fazladır elimde zaten... yani yeni alacağım ahlamında dememiştim... yazdığım bütün fonları zaten tutuyorum elimde... hisselerden vazgeçtiğim zaman da yine bu yazdığım fonlara ekleme yapacağım... yani uzun vadede (gerçi yaşım da 61 oldu ne kadar uzun vade var o da ayrı) tamamen bu yazdığım fonlarda kalmayı ve başka şeylerle ilgilenmeyi düşünüyorum... selamlar...