Çünki bişey korkusu
Adama herbiseyi yaptittirir
O yüzden mübarek gece dua edelim
Hadi herkeze hayırlı traşlar tabi banada
Printable View
Çünki bişey korkusu
Adama herbiseyi yaptittirir
O yüzden mübarek gece dua edelim
Hadi herkeze hayırlı traşlar tabi banada
Sterling i bilmiyorum onlarda bitik bence ama euro gayet dünya parası
Yani onlarda dişli
Şimdi 5 trilyon dolar fed açığa borç açmışsa
5 trilyon euro da amb nin aynı oran saldigi qe para var
Tek dezavantaj euro enerji kaynaklarına hakim değil ve gaz Patrol ticareti dolarla
Yani doğru desenizde alacaklı olan bu denklemde hep dolar eniste
Yada tahminim oyle
Et-but, yerken içerken düşünülecekti..:(
Trend friend meselesi..
Bu sene hem dolar değerlenecek, hemde faizler artacaktı..malum..
El mecbur artık, yavaş yavaş dolar artacak, ve karşılığında faiz artırılacak..denge en iyisi..Tahteravalli gibi birini düşürürsen diğeri havaya kalkıyor..Alıntı:
Son dönemde çoğu gelişen ülke artan risklerle faiz arttırdı
http://www.bloomberght.com/haberler/...-faiz-arttirdi
Ha bu bana uymuyor..o zaman yapcek bir şey yok..ne kadar direnirsen diren, değişmez ……...
Örn.. şekil 1A; TCMB..:(
Dolara gark olmuş bir dünyada, FED doları emiyor..
Turbun büyüğü heybede, henüz çıkmadı..ama yavaş yavaş çıkıyor/ çıkacak..:(
YTD..
Aslında bnm onyillar evvelsi plan hep şuydu
Böyle olucagi besbelliydi
Herkes parasini basıp bedavadan ihraç ediyo ya monopoly oyunu gibi
Tr rus cin
Bi ortak para yapıp tüm fakir ülkeleri borca bogup oyunda yer alsa nefis olurdu yattığın yerden zenginsin ha
Tabi öngörü bizde cesaret Çinlide az votka icmekte rusta olcakti
Gecen airportta çektim zate uçakta yarısını lavaboda cikarinca hostes bacimlar çok korktuydu ulen ne var havada başka türlü yerde de forumlar olmadan vakitmi geçer
Hoş Dolarla euro da aynı ya
Konsensus içerde sagladimin. Dünyada enayi bol
illa bi yabancı para birimine borçlanma istiyen çıkıyo
Capon ev hanımlar usdtr Forex yaparken bizde aileler yenle kredi çekme talebinde bulunabiliyo, enteresan yani
Herkes komşu kumestekine hayran ve kaz gelcek yerden riski esirgemiyo & gözünü budaktanda sakinmiyo
Özenti dünya ya :-) akilsiz dağa dogrusu
Not: yukardaki mantık cikarimiyla
İnan hocam ben tek
Bedavadan çalıştırılarak somurulene
Yani Çinliye üzülürüm
Hazır yiyenle borç yiyene hiç acimam hic
Bastır koçum Trump hiç acıma tam vaktinde kaçtın ordan git Singapur'da iki gün ye iç tosunu bekle sonra devam edersin
Ulen ne naftasi paftasi adam diyo karşılıklı kota var kota üstü + 25% vergi işte daha ne agliyonuz yaw
Aha haberde işte burda
http://www.hurriyet.com.tr/amp/g-7-m...eliyo-40861440
G7 Hatırası. Yorumsuz.. :)
http://666kb.com/i/du9s95rp5qaqjnai0.jpg
Resim süper yaa..:)
Haziran da FED faiz artışı yapar 2 olur faizler..
Bundan sonraki artış toplantıları eylül ve aralık..
2 faiz artışı bekleyenler var
1 faiz artışı bekleyenler var..
Ben şahsen 1 bekliyorum..
Luke Gromen, doları devalüye edeceğiz dediğini düşünüyor! Bakalım?
Gromen'in eklediği videoda Trump, son 60 yılın ABD başkanlarını suçluyor ve dış açığın bu boyutlara gelmesine müsaade edilmemesi gerekirdi diyor. "İş bana düştü, bu işi ben çözeceğim", diye ekliyor. Ne anlamak gerekir? :)
Meşhur bi foto var Truman Stalin Churchill üçlüsü kiritarak bacaklar yayik poz veriyolar tabi Stalin en egitimlileri içlerinde diye az daha derli toplu gorukuyo o resimde
Ama ucude aynı amaca hizmet ediyo ya
Savaşı amerikanya kazansada acaip zengin güçlü olsada içten içten sermaye transferi var önce Japona sonra koreye tayvana Çine tabi bunu fed kafasına göre yapıyo bu zamana dek 11 eylül ertesi ise futursuzca kalbulator ciff boğaz açılıyor
Tabi ki artık bi yerde limitasyon lazım
Trump bu iş e görevlendirilen ben
Emre uyarım diyo
Zate o mevkide emre uymama lüksün hiç yok
Yap diyolar yapiyon
Yat yat
Kalk kalk
Askerlik gibi
Anlamak gerekenden ben bunu anladım
enki
Alınmaca gücenmece yok merak etme..:)
Yalnız işin garibi bir kriz anında dolarda bassalar bizde dolar yine yükselir.
Bu seferde krizden ötürü..:)
EM lerin arasından sıyrılmamız lazım..
Bu faiz oranı ile ????
18 19 faiz çok ciddi bir rakam
Tanzanya kongo venezuella falan dan sonra biz geliyoruz yani..
Yabancı doları bozdurdu 20 faize geldi..
Yabancının girişi zaten başlı başına doları düşürür..
Verilen sözler tutulursa..
Çok yağlı börek Türkiye şu anda.
Öncelikle rezerv paranın güçlü olması gerekir..Trump son Davos'ta düzeltti bunu ''güçlü dolar istiyorum diye..dolayısıyla bilinçli yada bilinçsiz (hiç yoksa diğer para birimlerine göre) dolar zırt-pırt veya ciddi oranda deval yiyemez..
İkincisi doların devaliyle bu devasa dış ticaret açığı ciddi oranda düşmez/düşemez..örneğin dolar 1,08'lerde Euro karşısında 1,25'lere geldi de(yada DXY), ne oldu..ABD'nin ithalatı ne kadar azaldı?..rakamları şu an bilemem ama %5 felan azaldı mı..sanmıyorum..
Trump haklıdır..ve isteniyorsa bu işin tek çözümü vardır..oda sınır vergileridir..
Ha sınır vergileri koydun, iş hallodu mu..olmaz, bu işler karşılıklı..karşılığı global küçülmedir..ABD'de bu işten nasibini alır, küçülmeye başlar ve ancak böylelikle ithalat ciddi oranda azalmaya başlar..
Ha hemen ekleyeyim böyle bir durumda ABD bir küçülüyorsa, diğerleri iki küçülür..örnek tabii..
Diğer taraftan ABD dış ticareti azalırsa dışarıya gönderdiği dolarlarda azalır malum..:(
Ne oluru az önce yazdım..dolarsız kalan toplumların hayat damarlarından biri kopmuş olur..:cool:
Özellikle EM'lerin..:(
Tabiki olayı sadece siyah veya beyaz olarak almamak lazım..sadece senaryo açısından durum bu şekilde bence..
FED faizi ile, QT ile, ABD'deki vergi indirimleriyle ve daralmaya başlayan global ticaret ile..
Dolara gark olmuş dünyadan dolar emiliyor malum..
Trend iyice belirginleşti artık; hem dolar artacak hemde faizler artacak..:(
Doları çekmek için faiz arttırmak zorundayız..
Çok detaya inmeyeceğim..tamam dolar arttı faizler arttı..peki büyüme ne olacak, oramıza buramıza sürdüğümüz borçlar ne olacak..Mehmet Şimşek yumuşak inişten bahsediyor..inşallah dediği gibi olur..:)
Gund artık neyin ne olacağı belli olmaz, o çok yağlı börek mideye de oturabilir..en azından bu senenin geçmesini beklemekte fayda var..selamlar..
YTD..
Doğrudur bu tür açıklamalar zaman zaman gelecek, ortalığın gönlüne su serpilecek ama esas sorun sadece FED'in faiz artışı değil ki..Alıntı:
"Fed piyasayı bulandırmak istemiyor"
ABD Merkez Bankası'nın bu haftaki toplantıda faiz oranlarını arttırması ve geleceğe ilişkin faiz artış beklentilerinde 'aceleci' olmayacağı sinyalini vermesi bekleniyor
Ula bu dış mihraklar Pakistan'a da el atmışlar..:)
Ortaokulda İngilizce öğretmenimiz bir İngilizce şarkı öğretmişti..sanırım sayı saymayı öğretiyordu bizlere..;
One little , two little, three little indians..
Four little, five little, six little indians..
.......Böyle giderdi..
Pakistan MB Aralık'tan bu yana 3.müdahelesi ile parasını bugun %4 daha devalüe etti..
Pakistanın net döviz rezervi 10 milyar dolar ve bu değer iki aylık ithalatını karşılıyormuş..geçen sene 17 Haziran'da net rezervler 16 milyar dolarmış..
Haydi IMF, pamuk eller cebe..
Rulet masası gibi mübarek, dolanıyor..junk'lar önden gidiyor..:)
Trend friend meselesi..:cool:
Ohohoo sen ingilizcede geri kalmışın biladerim
Az ileri versiyonu
Yav cikita muz bile bazen iktisadi yaptırım objesidir ne bilem geçmişte öyleydi
İyi seyirler
https://m.youtube.com/watch?v=hh8y5rdJ3-s
Fed, parasal sıkılaştırmayı erken durduracak diye bir rivayet çıkmış. Bakalım aslı var mı? Bu hafta içinde (12-13 Haziran), Fed bir faiz toplantısı yapacak. Eğer gerçekse, çarşı karışır! :)
http://666kb.com/i/dua7e44oe9lnx94z8.png
https://twitter.com/lisaabramowicz1/...48847213666305
Ağır abi baktı transatlantik devrilecek, ancak o zaman yaptığı işe ara verir ..
Eeee rezerv para olmak, güçlü kalabilmek kolay değil..
Yoksa EM'ler tengildiyormuş, çokta fifi..IMF halletsin..:whistling:
Çok oldu bahsedeli hayal dünyasında yaşamaya gerek yok, ''önce gemisini kurtaran kaptan''..:cool:
FED fund rate olarak %3 'e, bilanço olarakta 2,5 trilyonlara gelmeli ki..QE'dir, faiz indirimleridir, geneksel olan resesyon-kriz senaryolarına hazırlıklı olsun ağır abi..
Peki ECB, BOJ, PBOC vb. , boşverin bir kalemde geçiniz..:)
Yok dolar WC kağıdı olacakmışta..komik..Wishfull thinking..:)
Fed faiz artirmasa piyasadan da para cekmeyecem bile dese bizde kur zor düşer..çünkü dxy gerilerken bile bizde pek tepki vermedi...bu borç ve ithal ikame büyüme ile dolar zor düşer bizde..
MI MAX cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Adam Mancini ve DXY. Yükselen kamayı aşağı kırış. Omuz-baş-omuz. Bayrak formasyonu... Düşmeden önce bayrağın üst çigisini test edip biraz çıkabilir, düşüşe buradan başlıyabilir, diye görüyor
Usta düşüşün devamının gelmesini bekliyor. Bu hafta piyasalar çok oynak olabilir diye uyarıyor.
http://666kb.com/i/duapr14bqffvcu71m.png
https://twitter.com/AdamMancini4/sta...22169456914432
Mahfi Eğilmez şöyle yazmış: "2000’lere kadar yüksek bütçe açıkları vererek büyüdük. Bu modelde büyümeyi sürdürebilmenin yolu her geçen yıl daha fazla bütçe açığı vermekten geçiyordu. 2000’ler sonrasında yüksek cari açık vererek büyür olduk. Bu modelde de büyümeyi sürdürebilmek için her geçen yıl artan oranlarda cari açık vermek gerekiyor. Türkiye, ikiz açığı denetim altında tutarak büyümenin bir yolunu bulamazsa önümüzdeki dönemde büyümesini ciddi biçimde düşürmek zorunda kalacak demektir."
-----------
Daha önce yazdığım bir mesajdan devam edersek: 2018-2020, Trump resesyonu. 2021-2022, ABD resesyonunun olağan bir şekilde, başkanlık döneminin ilk yarısına çekilmesi. 2023 Türkiye'de seçim. 2023-2025, küçük Amerika Türkiye'deki resesyonun, başkanlık döneminin ilk yarısına çekilmesi... En az 2020'ye kadar, en fazla da 2025'e kadar durgunluk ihtimali...
Dolar kıtlığı mı desem, dolar yoksunluğumu desem..ne desem Gund..:)
Abd bonoları yüksek iftaya rağmen talep görmeye devam ediyor..
Bizdeki durum faizlerin seviyesine rağmen belli..dolar yükselebiliyor..:cool:
Arjantin ise iki gündür %4 değer kaybeden pezoya bugün müdahale etti..hemde IMF'ye müdahele etmeme, pezoyu serbest dalgalanmaya bırakma sözüne rağmen..
Burada önemli olan 50 milyar dolarlık IMF anlaşmasına, yani IMF'in karizmatik kişiliğine rağmen pezonun değer yitirebilmesi..
Methadon eksikliği..histeriler, nöbetler devam edecek..belli..
Amerika yolcusu kalmasın..:ss::ss:
YTD....
Ben amatörüm..sadece ekonomik resmi incelemek keyif veriyor bana..alıp satmıyorum ve gerektiğinde uzun süre bağdaş kurup oturuyorum pozisyonun üzerinde..böyle bir ülkenin borsasında ise işim olmaz, hele şu sıra..
Neyse iyi temennilerinize bende katılıyorum..sizede bol kazançlar..