Sayfa 290/777 İlkİlk ... 190240280288289290291292300340390 ... SonSon
Arama sonucu : 6213 madde; 2,313 - 2,320 arası.

Konu: $$$$$$$$$.........dolar.........$$$$$$$$$

Ahh Gund ahh.. bu başlığı şöyle bir okudum baştan itibaren yılbaşına kadar..sende oku emi, hep söylediklerimi kulak arkası yapmışsın....birde kuru sabitlemişsin..ha birde geçen sene yine benim nihai QE forever hedefimi tekrar açıklamak zorunda bırakmışsın..malum daha geçenlerde açıklamak zorunda kalmıştım ya..

Alıntı Originally Posted by enki Yazıyı Oku
    Gund takıldın 2002-2013 dönemine........bitti, the end, das ende, finito...

Yaşandı bitti..düşük enflasyon, ucuzundan yüksek borçlanma yıllarıydı..

Halk o sıralar en düşük borçlanma düzeyindeydi..şimdilerde doldu artık, taşacak..

Bankalar talebi karşılamak için o dönemde dışarıdan çok borçlandı..

Yine özel söktör bankalardan vede dışarıdan fazlasıyla borçlandı..Şimdi onlarda doydular..bırak doymayı, kara kara düşünüyorlar dolar artarsa bu borçları nasıl ödiyeceğiz diye..

Bir sürü özel şirket, özel banka satıldı o dönemde..adamların dolarlarını aldık..alıkoyduk içeride..

Özeleştirmelerden hiç yoksa 50-60 milyar dolar girdi memlekete..

Aktı kısaca, aktı..

Şimdi aynı şeylerin olamasını mı bekliyorsun..var mı satılacak, şirket banka?..

Globalde likiditede azalıyor..borçlanma oranları da arttı/artıyor..

Muhtemelen bir süre sonra EM'lere borç verilebilir mi diye düşünmeye başlayacak adamlar..

Hah yanılıyor olabilirim bir süre daha..ama bu döviz çok yükselmese bile eskisi gibi olacağını düşünme bence..

Bitti, the end, das ende, finito...
    Sn. Gundwane bence en büyük hatan dolar düşünce 2000 yıllardaki trendle, .şu anki trendi eşleştirmen..

Birde enterasan, QE infinity savunan dolar tutuyor, savunmayan dolar tutmuyor..bir gariplik var bu işte..
    Son düzenleme : enki; 10-06-2018 saat: 05:00.

Neyse sadede gelelim..geçmiş geleceğe ışık tutsun.. eleştirmek için söylemiyorum ama mevduat başlığında biri mevduat faizlerini uzun bağlayın diyor..herhalde faizlerin ileride düşeceğini zannediyor..epeydir yazıyorum içeride dolar ve faizin trendi bellidir..ne kadar direnirsen diren..neyse bunlar ayrı konu şimdi..geçmişe dönelim;

29.10.2017 tarihinde diğer dolar başlığında yazmıştım:

Yarın düzeltme yapar, yada öbürgün bilemem ama..

Uzun vadede yada 2018 içinde bu QT'ler yüzünden biz düzelirsek hiç şaşırmayacağım..

Neden..2008 sonrası sentral bankerler piyasanın sakinleşmesi için finansal piyasalara bayağı bir doz methadon enjekte etmişlerdi..

Bill Gross QT'ler dolayısıyla methadon'u hızlıca çekersen sinir gerginlikleri, histeriler, nöbetler oluşması kaçınılmazdır demişti..

Şimdi sentral bankerlerin global piyasalara enjekte ettiği methadon'un 5 birim olduğunu farz edelim..2 birimini çekeceklerini düşünsek, ne olur..Muhtemelen belirli bir süre 3 doz kendilerini idare eder..ancak 2 dozdan mahrum kalanlar, EM'ler ne olacak..sinir gerginlikleri, histeriler, nöbetler değil mi..

Yinede yatırım tavsiyesi olmasın..BOJ,SNB ve ECB (30 milyar euro) tarafından enjekte devam ediyor olacak..ne kadar sakinleştirebilirse artık..

Not: Methadone , (methadon), tıpta analjezik olarak ve narkotik bağımlılığı tedavisinde
    kullanılan bir sentetik opioiddir. 1937'de Almanya'da geliştirilmiştir.
    Arjantin, Brezilya, Türkiye, G.Afrika vb. durumlar malum şimdilerde..

Gund, dünya yörüngeden çıktı..

Ortalıkta bir sürü anormallik var..bazen kaydederim:

……………………..…………..

2008 krizinden çıkabilmek için sentral bankerler para çoğaltma işlerini fazlaca abarttılar..peki kriz bitti mi..oldu da bitti maşallah denebilir mi?..biraz zor, herşeyin bir bedeli var..yukarıda görülüyor..

Her hasta iyileşmek ister..şimdilerde iyileşmenin büyük MB' larında karşılığı ''normelleşme'' kelimesi..istiyorlar ki piyasaları yavaş yavaş normalleşme kulvarına döndürelim..

Fakat piyasaları dizginlemek kolay bir şey değil..10 yıldır alınan ton milyonlarca pozisyon var..Dizginlemek deyince aklıma kovboy filimlerindeki at ehlileştirme sahneleri geliyor..

Ya ehlileştireceğim derken at sahibini üstünden atarsa..

İşte attığı nokta yeniden QE, yani ''QE forever'' başlangıcı bence..

O yüzden durumlar artık 80-90'lı yıllardan çok farklı..bir bakarsın pılıyı pırtıyı toplayacak zaman bulamazsın..

Neyse Uğur Civelek bir, ben iki..en iyisini kendin bilirsin..

İlk kırılım Junk Bond'larda ve EM'lerde olacak kanımca..
    Bunları birde neden yazıyorum biliyormusun..bol para kesintilerinden etkilenecek en son ülke biziz demiştin bir ara..olur mu, bol paradan en fazla istifade edenlerden biri biz olduğumuza göre, en çok etkileneceklerden biride maalesef biz idik..topiğin başlarında tüm ısrarlarıma rağmen Sn. Karakemal pek anlatamamışım durumu..

Ha FED, ECB neden QT diyorlar..piyasaları kontrol edebilmek için, arpaları fazla gelmeye başladı..

Umut fakirin ekmeğidir..Yellen ne dedi; ''taper'' yaparken yol kazası olursa QE'ye devam ederim dedi..

Bilinmeyen sulardayız...
    Son düzenleme : enki; 10-06-2018 saat: 04:49.

Devam edelim;

Ha haa başta FED sentral bankerler fazla para teptimi, neler olabileceğini iyi biliyorlar..

Dolayısıyla enflasyon, büyüme felan olsada olmasada bir noktada sıkılaştırma işlerini azar azar da olsa yapmak zorundalar..ancak bu gidişatta öyle bir nokta var ki ilk tepiği yiyecek olanlar EM'ler olacak..bu tepik esnasında ilk bayılanlara ambulans desteği, yani ''emergency fund'' desteği, sorgusuz sualsiz IMF tarafından kapıya kadar getirilecek..
    Neyse seneye FED ve ECB ile QT hız kanacak..kendilerine BOJ, SNB'nin QE'leri ve ECB'nin 30 milyar Euro'su belki yeter..fakat EM'ler ne yapacak..Dolar topiğine yazdım, Metodhon eksikliğinden sinir gerginlikleri, nöbetler geçirecekler..öyle gözüküyor..
    Koyuladığım kısmı lütfen bir kez daha düşün..mümkünatı yok EM'lerin en son etkilenmesine..el parasıyla yani bol para sayesinde yıllardır yaşayanlar kimler..

BIS açıklamış; şu an yeryüzünde %10 zombi şirket var..bence daha fazla ama faizler yükselirse gelirleri faiz giderlerini ödeyemeyecek şirketler bunlar..zombi ülkeler var mıdır, vardır..şudur budur bilemem..ancak para çekildiğinde sıkıntıya düşecek en az bir kaç EM mutlaka vardır..

Şimdilerde biraz abartılı da olsa(devamı gelecek ama) uyarımı yapmışın..

..ancak artık zannımca doğa kanunlarının yavaş yavaş devreye girmesi gerekiyor..

''Dolar kıtlığı'' 2018'de sinemalarda..
    Kestirip atmışsın dolar kıtlığı olmaz diye..ona cevap yazmışım:

Walla kestirip atmışsın, yok böyle bir şey diye..bak 2018 ortaları özellikle FED'in her ay 40-50 milyar dolar kesinti yapmaya başladığı dönemlerde bana dolar sat diye gelirsen, satmam ha..karaborsa fiyatından veririm ancak..

Şimdi kanıt ve beklentilerimizi yazalım..

…………………......

Bak uyarıyorum sonra vay ben bilmiyordum..vay bana kimse söylemedi deme..

Biraz ayrıntı vermişiz:

Vergi kanunu imzalandı..söylenen 2.6 triyon ülkeye geri dönecek..tam rakam bilinmez ama dikkate değer..

Ocakta trilyon dolarlık yine alt yapı yatırımları kanununun geçmesi sözkonusu..

''fiscal tedbirler'' bu aşamada eksik olan enflasyon bacağını tamamlar mı?

Tamamlarsa faiz konusunda FED'in eli daha fazla rahatlar ve yukarıdaki ECB-FED faiz farkı dahada açılır..

Ocaktan itibaren her 3 ayda bir FED'in taperi 20-20, 30-30 artacak..Eylül Ekim vb..ciddi aylar bu konuda..

Gund, dolar kıtlığı biraz abartılı gelebilir ama önümüzdeki sene yukarıdakiler yapılırsa dolar sıkıntısının oluşması çok mümkün bence..
    Neyse Gund, haklı olabilirsin bu şekilde arkadan dolaşmalarla dolar kıtlığı/sıkıntısı yaşanmayabilir tabiki..ancak aşağıdaki grafik dürüst bir şekilde işletilecek olursa, yeni yılda yavaş yavaş öncelikle likidite sıkıntısının, sonra dolar sıkıntısının uç vermesi gerekiyor kanımca..tabiki hemen değil, bir müddet sonra olabilir..

Son gönderide ki arkadan dolaşma olayı ECB'nin Eylül'deki toplantıda kesintiyi 30 milyar Euro'ya düşürdüğünü açıkladıktan bir süre sonra şirket tahvili alımı için 10 milyar Euro daha ilave etmesi..

Neyse horozlar ötmeye başladı..yatma vakti..
    Son düzenleme : enki; 10-06-2018 saat: 05:08.

4. Enki dostum güzel paylaşımlar!için teşekkürler. Trump çılmış yine G7 de, hem çıldırmış hem çıldırmış diğer liderleride.

Alıntı Originally Posted by MAHARAJ Yazıyı Oku
    Enki dostum güzel paylaşımlar!için teşekkürler. Trump çılmış yine G7 de, hem çıldırmış hem çıldırmış diğer liderleride.
    Sağolasın..

Faizdi, kesinti idi, mali tedbirler vb.. birde bu konu var dolar açısından sorun..hem global ticaret açısından sıkıntıları , hemde gerginlikleri dahada arttıracak gibi Trump..normalde rezerv para sahibinin düzenin korunması(parasal) için rolünü düzgün oynaması gerekiyor..çokta eleştiri alıyor bu konuda, fakat dikkat eden kim..ancak ekleyelim nihai olarak iplerin elinde olduğunu da biliyor bu NewYork krosu..çünki dolar onların parası başkalarının sorunu..

6. Hocam senin yazının üstüne biz su dokemeyiz ama bi ilave
    Komik gelebilir
    Ama dolar
    Cinlinin parası japonun sorunu
    Düşününce öyle
    Japon Yeni hedge Enstrümental
    Asena gibi dansöz yani
    Çinde de US ten çok dolar var
    Trump şimdi bu denklemin neresinde
    Biliyom ama naaaa yazarım :-)

Kısaca haticeye değil neticeye bakacağız sonra..

yani olursa QT'lerin ekonomik karşılığı kırılmaya bakacağız..

Para yoksa huzur da yok..göreceğiz..

Borsalardan, dolardan görmüyormuyuz bunu..

Sen hala banka hissesi almaya çalışıyordun..anlamıyorum..
    Evet zarar etmekten hoşlananlar için bitcoinden EM hisselerine dalmak iyi bir çözüm..

8.  Alıntı Originally Posted by Moruk Yazıyı Oku
    Hocam senin yazının üstüne biz su dokemeyiz ama bi ilave
    Komik gelebilir
    Ama dolar
    Cinlinin parası japonun sorunu
    Düşününce öyle
    Japon Yeni hedge Enstrümental
    Asena gibi dansöz yani
    Çinde de US ten çok dolar var
    Trump şimdi bu denklemin neresinde
    Biliyom ama naaaa yazarım :-)
    Yalnız Çinli içine bu ka çok dolar aldiysa