Tavan hayırlı olsun.
Tavanda 500b alıcı.
Printable View
Tavan hayırlı olsun.
Tavanda 500b alıcı.
14.67 görmüş ve böyle bir bilanço açıklamış hissede tavan bozulmaz dedim ama yanıldım,önce oyak sonra bofa...şu bofayı sınırdan içeri sokmayacaksın
Sıkıntı yok.
Dökmeye oynuyor.
Bozulsun tekrar tavan olsun. Önemli olan ne kapattığı değil mi?
Hatta bozulması bir bakıma iyi, hacim yükseltir.
Tavanda 370b alış
aferim merriyi babası terbiye etmiş bugun tahtada oynaşmıyor sahibinin lafını dinliyor !
Sıfatsız yine sahnede galiba.
14 üstünde istemiyor hisseyi sanki.
Ben pes etmek durumundayım. Bunun böylesiyle daha fazla canımı sıkamayacağım..
Nedenini de belirteyim;
17 şubat vergi dairesi karı açıklanma tarihi
16 şubat egser kapanış : 13,90
16 şubat u100 kapanış : 1542
Gayet güzel bir balanço açıkladı ve an itibariyle
Egser 13,75
U100 : 1550
Bu şitket sermayesinin 5 katı da kar açıklasa sıfatsız uzun zaman yoktu ama bir aydır tekrar sahnede ve kağıdı baskılayıp manipüle ediyor. Kanımca bir cacık olmayacak bu yüzden !
Sağlıcakla kalın...
Sn.Gogos acele etmemek lazım...
Başladı yine adi herif...
Hisse bilançoyu zaten önceden fiyatlamıştı ki mevcut seviyelerin normal olduğunu düşünüyorum. Bundan sonrası endekse ve 2021 yılı beklentilerine göre şekillenecektir. Şahsi düşüncem 2020 yılındaki ivmeyi 2021 yılında devam ettirmesinin zor olduğu yönünde. Dolarda yukarı yönde bir atak olursa o zaman bu şirket için daha olumlu şeyler söylenebilir ama mevcut durumda endeksin üzerinde bir getiri beklemiyorum.
2021 yılında ne gibi zorluklar bekliyorsunuz bahsedebilirseniz daha iyi olur
iPhone cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Zorluk beklediğimi yazmadım. 2021 yılında aynı ivme ile devam etmesinin zor olduğunu düşünüyorum dedim. 2021 yılındaki döviz kurları gidişatına göre söylüyorum bunu. Kurlar geçen senenin üzerine çıkmazsa tüm karlılık rakamlarının olumsuz etkileneceğini düşünüyorum. İlerleyen günlerde kurlarda hareket olursa görüntü değişir.
Selamlar kolay gelsin.
2020 31 mart doviz kuru 6.60 suan onun uzerinde dolar.
2 aylik tas toprak seramik ihracat verileri gecen seneye gore %4 daha fazla(kaynak:tim ihracatcilar meclisi internet sitesi)
Bakalim mart ayinda, Izmir ilinin tas-toprak-seramik ihracati nasil olacak.
SM-M515F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
https://i.hizliresim.com/2dXzU5.png
Sn. yarımada, yukarıdaki tablo şirketin 2019 ve 2020 faaliyet raporlarından elde edilmiştir...
Tablodan da anlaşılacağı üzere, şirket 2020 de ihraç miktarını m2 bazında % 30 oranında arttırmıştır.. İhracattaki TL bazındaki artış %84 civarında olup, bunun sadece kur artışına isabet eden bölümü 7,52/5,87 = %28 civarındadır.
Kaldı ki; ülkenin içinde bulunduğu şartlar 2021 yılında döviz kurlarının yerinde sayacağına işaret etmemektedir.
Bol kazanç dileklerimle..
Hissede bence hiç bir şey fiyatlanmış değildir. Tam tersine, ısrarlı ve bilinçli bir baskı yapılmaktadır.
İhracat-kur bağlantısı nedeniyle ben de 9 aylık kara göre 12 aylık karın azalabileceğini düşünmüştüm ama öyle olmadı...neredeyse 9 aylık karı katlayacaktı..oysa döviz dolarda 0.29,euroda 0.05 düşmüştü...
%10 dolar bazında birim fiyat artışı. Dolar/tl artışı ile rakam çok yükselir. Ayrıntısına akşam bakabilirim.
Satışlar ortalama kura göre muhasebeleştirilir. Son çeyrekte ortalama kur bir önceki çeyreğe göre yüksek. Dolar ortalama kur 3. çeyrek 7.191 iken son çeyrek 7.865 tl. Son çeyrekte %9.37 artış var.
Söylediğiniz verilere ek olarak en çok ihracat yaptığı ülkelerin başında olan ABD yıllık mevcut ve yeni konut satış verilerinin de yılın ilk iki ayında beklentilerin üzerinde geldiğini ve Türkiye pmi verisinde ilk iki ayda seramik sektörünün yer aldığı metalik olmayan mineral ürünler sektöründe artışın devam ettiğini ve imsadın yayınladığı inşaat malzemesi dış ticaret verilerinin de olumlu olduğunu söylebiliriz
iPhone cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
merry ye bak iş ile yalama yaptılar tahtayı. sabahta bir ara işleme kapandı galiba kademeler sıfırdı. fikrim hala değişmedi algı ya oynuyorlar butun iyi tahtalarda oldugu gibi sabır.
Sn yarımada meşgul gibi, ben yardımcı olmaya çalışayım..
Döviz cinsinden alacak ve borçlar bilançoda yer aldıkları miktarlar kadar, bilanço günündeki kurlara göre değerlenir. Örneğin şirketin 5 milyon dolarlık bir borcu 31 Aralık tarihli bilançoda gösterilirken 31 Aralık tarihli dolar kuru ile değerlenir. Aynı şekilde alacak ve bankalarda döviz olarak bulundurdukları miktarlar da böyle değerlenir.. Satışlar ise farklı, satışın gerçekleşip karşılığı dövizin trasferindeki tarihteki döviz kuru ile değerlenir.. Bir diğer deyişle ihracat nedeniyle elde olunan dövizler ihracatın yıl içinde değişik zamanlarda gerçekleşmiş olması nedeniyle yıl sonunda ortaya çıkan döviz bazlı satışların TL na çevrilmesinde doğal olarak ortalama döviz kuru kendiliğinden oluşur.
konu anlaşıldı,satışlarda satışın yapıldığı andaki kur mantıklı,ben son günü esas alıyordum,mterkan ve yarımada,teşekkürler.
vay arkadaş , merry den alıyor iş ten vuruyor, kademelere gel 15 asagı 15 yukarı. birde osmanlı cıktı şimdi. ne kin dolusun be arkadaş ne kızgınsın xapinin ırzına gectiniz bugun neyle kimle kavgan. ver diyor ver s. git burası benim diyor kral ....
Dostum sen bu forumda vaktini boşa harcama..
Ege seramik şirketinin artacak 1-2 lira dolar fiyatına ihtiyacı yok..
Sene başında ürünlere %30-40 zam yaptı çatır çatır satıyor..dolar 1 lira daha artsa ne olur düşse ne olur ..
italya ispanya da fırınlar doğru düzgün çalışmıyor onlar aynı kalite ürünü daha ucuza satıyor üstelik..
Çünkü bu kurlar dışardan alanlar için beleş rakamlar 1 euro 9 lira olmuş sen burada kaç gündür boş boş konuşuyorsun..
Hem alana hem satana kârlı bir ortam var..
20 yıldır bu forumda yazıyorum son zamanlarda ise çok nadir yazıyordum. Burada yorum yapmanın gereksiz olduğunu kanıtlayan durumlar hep karşıma çıkıyor.
Sorsan ivmenin ne demek olduğunu bile bilmeyen bir lavuk çıkar yaptığın yorumu bile anlamadan seni eleştirir. Yaptığın yorumu eleştirse tamam dersin farklı bir fikir olarak alırsın ama maalesef öyle bir durum da yok.
Herkese bol kazançlar...
Bu şirket ile ilgili 9 aylık bilançodan sonra sert yukarı hareket beklediğimi yazmıştım. Beklediğim şekilde de oldu. Şu anda ise piyasa fiyatlamalarına göre normal seviyelere geldiğini düşünüyorum. Burdan daha fazla yukarı yapar mı yapar bunu kimse bilemez. Ancak fiyattan bağımsız olarak 2021 yılında 2020 yılındaki yüksek ivme ile devam etmesinin zor olduğunu söyledim. Bazıları da hayır 2021 yılı da ciro ve karlılık olarak 2020'nin çok üstünde olur diyebilir ona da saygı duyarım.
Topiği fazlaca meşgul ettim. Tekrar bol kazançlar...
Bu şirketin sorunu karlılık değil.
Başına çöreklenmiş manipülatör sorunu var.
Önce üsluba dikkat et diyeceğim ama sanırım bunu da anlayacak durum yok sende ..
2nci olay sen burada yazma 20 yıldır nerede yazıyorsan git oralarda eşelen..
porselen ile seramik arasındaki farkı görecek durum bende varda senin kütahya nin gördüğü fırsattan dolayı seramikte kapasite artışına gittiğini ve bunun sektör için çok önemli bir yatırım olduğunu görecek kafanın sende olmadığı burada anlaşılıyor..
Burayı boş beleş yorumların la meşgul etme..
Acaba Yeniden halka arz olsaydık piyasa değerimiz ne olurdu?
kaç liradan halka arz olurduk?
Hedef Girişim QUA granitin halka arzı için başvuru yapmış..
Hesabım yanlış değilse (120 milyon lot ve hissefiyatı 15 liradan ) yani 1.8 Milyar TLlik bir piyasa değerinden halka arzı gerçekleşecek.
Qua granitin karlılık rakamnlarını görmedim bilen varsa paylaşırsa sevinirim..
Ama arsası 200 dünüm bizim arsa 400 dünüm
üretim kapasitesi 11 milyon bizim 22 milyon.
borcumuzn yok. piyasa değerimiz daha yeni 1 milyar TL oldu.
O zaman Ben karşılaştırmaya devam edeyim.
Qua Granit izahnamesi : https://infoyatirim.com/yuklenenler/...ame_080321.pdf
İzahnameden çektiğim değerlere göre 2 firmanın temel rasyolarını kıyasladım.
Quanın halka arz olurkenki piyasa değeri 1.8 milyar TL ama şunu çok iyi biliyoruz ki halka arz olduktan sonra oluşacak tavan
dalgasıyla piyasa değeri 3 Milyar TL ye kadar çıkacak..
Ege Seramiğin şuanki piyasa değeriyse 1 milyar TL.
ben aramızda 2-3 kat fark olduğuna inanmıyorum.
verileri paylaşıyorum:
https://i.hizliresim.com/p0iKdr.png
Yürü aslanım yuru..
Biliyorum sadık yatırımcı arıyorsun..