esasen bu partiye oy verenlerin beklentisi ve amaçlarının ne olduğunu sormak lazım
ayrıca aziz nesinin bahsettiği %60 lık kesimin içinde olup olmadıklarını sorguluyorlar mı araştırmak lazım..?
Printable View
Garanti 24,5 faiz verirken, Patron Aktifte günlük faizi 26,5 a düşürmüş.
(Nlokayda Stopaj indirimi olmadığından) Bunun neti piyasa mevduat faizinin altına düşmüş demektir.
Soğan taktiği mevduatta da deneniyor gibi değil mi?
Bono da devlet güvencesi sıfırken piyasanın altına faiz vermenin anlamı ne ola ki?
Senaryo, kasımda faiz dışı rakamı, gofret enflasyon rakamları (ve uzatılmazsa stopaj kararı) ile bir lale devri ile aralık sonunda yoğunlaşan mevduat vadelerine aşağı doğru bir yönlendirme mi acep?
Yanlız bu senaryoda eksik olan bir şey var. Milletin "ucuz" dolara yönlenmemesi için doları da bir çıkarmak mı lazım.
Eeee MHP ile de anlaştıklarına- Bahçeli den artık bir atraksiyon gelemeyeceğine göre bu nasıl olacak?
bugūn vakifarı hesabima baktim %5 olmus...sizdede aynimi?
Arkadaşalar Burgan Bank 370 gün için vadeli hoşgeldin faizi 170 bin için 24,75 oran verdi. Hesap açma başvurusu yaptım, 30 kasıma kadar bekleyip stopaj avantajından da yararlanmak için oranlar da iyice düşmeden yatırayım diyorum. Yanlış mı yaparım sizce? 170 bine 370 gün sonunda 42 küsur veriyor.
Uzun baglamak risklidir.
Vade riski vardir.enflasyon yükselirse zarar yazar.
https://youtu.be/NRmiqLVSRC4
Ocaktan itibaren mb sının politika faizini düşürmeye başlayacağını popülizmin tavan yapacağını ifade ediyor üstat
Mb aralıkta faiz düşürürse piyasa alt üst olur, doları kimse tutamaz. Nedeni parasal sıkılaşmadan vaz geçilmesi, bağımsızlığın bittiğinin tescili. Diğer gelişen ülkeler bir bir faiz arttırırken para oraya kaçar.
Yazılarım yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir
https://youtu.be/esqx2hr0VCc
Soğan petrol asgari ücret dolar faiz enflasyon konularında döktürmüş uğur hoca
Bu hafta içindeki dolar hareketi stopajın uzatılıp uzatılmaması konusunda bize bir fikir verebilir. Eğer dolarda yukarı yönlü hareket olursa stopajın uzamayağacağı, mevcut durum da ise uzayacağı yönünde bir işaret olabilir.
Mevduatcilarin % kaçı uzun vade bağladı? Bunu bilmesi gerekenler biliyor ve ona göre adımını atıyor. Bizim gibi değil.
ÖYLE Mİ GERÇEKTEN? 19.11.2018
https://www.youtube.com/watch?v=jji1wDYMdQI
32 gün 100.000 TL, % 24 TL - % 5 USD (1USD = 5,27 TL) kıyası 100.000/5,27 = 18.975,33USD
TL
1.999 TL faiz, vadede 101.999 TL
USD
66,54 USD faiz, vadede 19.041,87 USD
vadede (32.gün) dolar (101.999/19.041,87 = 5,3565) 5,356 seviyesine yükselirse başabaş noktasına gelmiş oluyor. hesaplar yapılırken buna göre yapılması gerek. tabi stopaj % 5 ile hesaplandı TL'de. eski haline dönerse, % 15'e, o zaman faiz 1.788,5 TL'ye geriliyor. o zaman dolar kuru 5,345 olması halinde başabaş noktası oluyor.
şimdi 30 kasımda stopaj oranları eski haline dönerse, TL % 15'e çıkacak, USD % 18'e gerileyecek (%20'den).
o zaman tut tutabilirsen TL'ciyi TL mevduatta.
Hiiiiiiic birsey olmaz. Bakin simdi
Stopaj indirimi kalkarsa borsaci olup mevduatta olan grup mevduattan ayrilarak borsaya doner
Arkasindan olasi bir faiz indirimi gelirse...ki ben stabil kalacagini dusunuyorum...yine mevduatci yuzde 15 lere kadar mevduattan ayrilmaz. Heleki dolara kimsenin gidecegini dusunmuyorum. Dolari oyle bir trende soktularki al satcilar bile dolar almaya korkuyor...riski sevmeyen mevduatci mi borsa yada dolara gidecek????
Benjo hedefime emin adımlarla geliyor, nerden nereye 7.20 lerden 5.20 lere...