-
32 gün 100.000 TL, % 24 TL - % 5 USD (1USD = 5,27 TL) kıyası 100.000/5,27 = 18.975,33USD
TL
1.999 TL faiz, vadede 101.999 TL
USD
66,54 USD faiz, vadede 19.041,87 USD
vadede (32.gün) dolar (101.999/19.041,87 = 5,3565) 5,356 seviyesine yükselirse başabaş noktasına gelmiş oluyor. hesaplar yapılırken buna göre yapılması gerek. tabi stopaj % 5 ile hesaplandı TL'de. eski haline dönerse, % 15'e, o zaman faiz 1.788,5 TL'ye geriliyor. o zaman dolar kuru 5,345 olması halinde başabaş noktası oluyor.
-
şimdi 30 kasımda stopaj oranları eski haline dönerse, TL % 15'e çıkacak, USD % 18'e gerileyecek (%20'den).
o zaman tut tutabilirsen TL'ciyi TL mevduatta.
-

Originally Posted by
drselcuk
24.65.. yuzde 3 stopaj..
Benimde bu hafta dönüşüm var.3 ay ile 6 ay arasında karasız kaldım.Burgan 92 gün için 24% verdi.30 una kadar bekleyeceğim.
-

Originally Posted by
şirinbaba
şimdi 30 kasımda stopaj oranları eski haline dönerse, TL % 15'e çıkacak, USD % 18'e gerileyecek (%20'den).
o zaman tut tutabilirsen TL'ciyi TL mevduatta.
Hiiiiiiic birsey olmaz. Bakin simdi
Stopaj indirimi kalkarsa borsaci olup mevduatta olan grup mevduattan ayrilarak borsaya doner
Arkasindan olasi bir faiz indirimi gelirse...ki ben stabil kalacagini dusunuyorum...yine mevduatci yuzde 15 lere kadar mevduattan ayrilmaz. Heleki dolara kimsenin gidecegini dusunmuyorum. Dolari oyle bir trende soktularki al satcilar bile dolar almaya korkuyor...riski sevmeyen mevduatci mi borsa yada dolara gidecek????
Yatırım Tavsiyesi Değildir
-

Originally Posted by
BOZDOĞAN
Benimde bu hafta dönüşüm var.3 ay ile 6 ay arasında karasız kaldım.Burgan 92 gün için 24% verdi.30 una kadar bekleyeceğim.
6 ay yerine 6 ay+ 1 gün yap stopaj düşüyor
-

Originally Posted by
Webster
Stopaj indirimi kalkarsa borsaci olup mevduatta olan grup mevduattan ayrilarak borsaya doner
Arkasindan olasi bir faiz indirimi gelirse...ki ben stabil kalacagini dusunuyorum...yine mevduatci yuzde 15 lere kadar mevduattan ayrilmaz. Heleki dolara kimsenin gidecegini dusunmuyorum. Dolari oyle bir trende soktularki al satcilar bile dolar almaya korkuyor...riski sevmeyen mevduatci mi borsa yada dolara gidecek????
hocam yazınızın başında borsaya döner diyorsunuz mevduatçı için ancak yazınızı bağlarken riski sevmeyen mevduatçı borsaya gitmez diyorsunuz.
belki de tl de durmak risklidir, kim bilir.
-

Originally Posted by
Webster
eğer yazdığınız bu senaryoya kesin inanıyorsanız dolardan derhal çıkmanız lazım
-
Benjo hedefime emin adımlarla geliyor, nerden nereye 7.20 lerden 5.20 lere...
Gönderi Kuralları
- Yeni konu açamazsınız
- Konulara cevap yazamazsınız
- Yazılara ek gönderemezsiniz
- Yazılarınızı değiştiremezsiniz
-
Forum Rules
Yer İmleri