Dolar/TL 5,87'yi aşarak 15 Ekim sonrası zirveye yükseldi
Printable View
Dolar/TL 5,87'yi aşarak 15 Ekim sonrası zirveye yükseldi
erdoğan bugünlerde trumptan randevu talebimiz oldu abd ile görüşme olabilir dedi u dönüşleri yakın gibi ben ülkeyi riske atıcağını düşünmüyorum bakalım ne olcak ileriki günlerde :)
adamlar bütün ülkeyi rehin almış, hiçbir önemli konuda belirli istikrarlı bir politik tutum yok.Bugün a dediğine öbür gün b diyebilecek tek adam yönetimiyle bindik bir alamate.Nereye gittiğimiz bellide sevgili halk ne zaman uyanır gemide orası muamma.
Bu haliyle Benjamin'den ancak cacık olur.
Dolar sürünmeye devam ediyor 5,85 bandında :one:
*merkez bankası brüt döviz rezervi 19 nisan itibarıyla 75,57 milyar dolar oldu(önceki $76,96mlr)
*merkez bankası altın rezervi 19 nisan itibarıyla 20,38 milyar dolar oldu(önceki $20,85mlr)
*merkez bankası toplam rezervi 19 nisan itibarıyla 95,95 milyar dolar oldu(önceki $97,81mlr)
Ya arkadaşlar merkez bankası bu ay VİOB da zarar mı yazacak ?
🚨 Yatırımcıların % 49’u Arjantin’in vadesi gelen borçlarını ödeyemeyeceğini düşünüyor.
‼️ Bu oran geçen sene yalnızca % 22 idi.
🔖 Arjantin 2018 haziranda IMF ile 50 milyar dolarlık standby anlaşması imzalamıştı.
Investors are pricing in a 49% chance that Argentina defaults on its debt in the next five years, up from just 22% a year ago.
https://i.resimyukle.xyz/IJBdGA.png
beklentiniz ney neden cacık işine girdiniz
seçimden sonra hareketlenir demişti bir çok kişi
1 nisanda 5.47 bugün 5.86 nereden baksan 24 günde %4 koymuş parayı altına faize bonoya tahvile neye koyarsan koy bu rakamı alamazsın
Dün dolar endeksi sinyalinden sonra anlaşılan tedbir alınmış ya da ben kafamda kuruyorum.
Bugün tam dolar endeksi kritik noktaya gelince altın çıkmaya başlayarak bastırdı.
Tabi bunun etkisi USDTRY tarafında DXY etkiliyse çarpan etkisiyle daha etkili oluyor ama tersi durumda USDTRY çıktığı yere tutunarak kalıyor.
Ülkede özelleştirecek satacak bir şey kaldı mı?Hmm varlık fonu mu kaldı bir tek?
LG-H850 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
şu dakikadan sonra TL riski almaya gerek yok acikcasi, kalan bos portfoyu de usd yaptim.
bu kadar belirsizligin oldugu bir donem olmusmudur ?
kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir !
Herkesin dilinde BIST Dolar bazında ucuz :yahoo:
Ya Dolar'da ucuz ise............................,.:plc:
Yanlış hatırlamıyorsam Sn.Dudu eninde sonunda millet dolar bozup gelecek demişti:whistling:
Geliriz tabi ki "ederi ve değeri oluşursa" BIST için son çıkış :drunk:
Sevgi ve saygılarımla
Not:Adettendir YTD değildir:yes:
Fransa Devlet Başkanı'na söyledim, 'Daha bu işlerde yenisin, Cezayir'de, Ruanda'da yaptığınız katliamları biliyorum' dedim.
Üslup bu.
Küçükken Adana'da kavgaya hazırlık kısmında, karşılıklı mani söyler gibi ezbere bildiğimiz küfürleri sıralardık..
Hafızın yukarıdaki üslubunu o edepsiz günlerimi hatırlattı:
- Onu öyle demezler. Peynir ekmek yemezler...diye başlayan çok ayıp bir tiradımız vardı.
- "O lafları atlattık"diye başlayan başka bir tanesi daha.
Seviyemiz buydu.
Hadi biz terbiyesiz sokak çocuklarıydık.
İçeride devlet adamlığının seviyesini nerelere çektiğini biliyoruz.
Şimdi de dünyaya hiza veriyor.
Şan olsun.
o değil de
benzin fiyatları da uçuyor
dolar da uçarsa
bisiklete bineriz bu gidişle
Fitch: TCMB'nin gelecek aylarda faizleri gevşetmesi için çok az alanı var
Fitch: Muhalefetin İstanbul'u kazanmasıyla Türkiye'deki seçimler daha fazla siyasi belirsizliğe neden oldu
Fitch: Döviz rezervlerinin düşmesi ve ekonomide yönetimsel endişeler, seçimden önce ve sonra TL'nin daha agresif zayıflamasına neden oluyor
Fitch: 2019'da TCMB'den 400 baz puan faiz indirimi bekliyoruz
Fitch: Zayıf lira ve istikrarsız dış finansman durumu, TCMB'nin parasal gevşemesini daha uzun süre ertelenmesi anlamına gelecektir
Fitch: Çekirdek enflasyon hala hedeften uzak kalmaya devam ediyor
Bu ay enflasyonda beklenti üstü bir artış gelecek gibi
https://scontent.fbtz1-4.fna.fbcdn.n...4e&oe=5D39078F
Bu ülkeden ve halkından ümit var mı dersiniz?
Bu fotoğrafa bakıp da Adaletinden, haktan hukuktan, insanlıktan vicdandan bahsedebilmek mümkün mü?
Böyle bir ülkeye yabancı sermaye yatırım yapar mı?
Benim de ümidim haftasonu gelişen olay (yumruklama) ve sonrasında RTE nin, Bahçelinin, ilgili bakanların verdiği demeçlerle, takındıkları tavırlarla tükendi maalesef...
Bu ülke ve insanından umut yok...
Belediyelerin (özellikle İstanbul ve Ankaranın) kaybedilmesini hazmedemiyorlar...
YSK son umut...
Hep mazeret hep mazeret çıkıp desene almam ulan niye alıyım diye, bir tane delikanlı yok, hep kıvıran cinsler.
:evil::evil:
Çok beklentim yoktu, hep iyiye yormak istedim ama tam bir hayalkırıklığı oldu bu süreç, inanılmaz bir yere geldik ülke olarak, bundan sonraki aşamayı söylemeye gerek yok sanırım, herkes biliyor ve maalesef benim seneler öncesinden söylediğim şey gerçek olacak gibi, çok yazık oldu bu ülkeye çok yazık.
Bozdag ve taner yildiza saldirildaginda,
Sozcu yumruk terapisi diye mansetle cikmisti,
Umut oran saldirgani opmustu,
Chpliler avukat tutmustu..v s
Yav sizler nasil insanlarsiniz bozdag ve yildiza yapilinca demokratik protesto diye avcunuzu ovuşturuyorsunuz,k.k.olunca protesto olayini unutuyorsunuz,yilmaz ozdil gibi 180 derece donus olmaz ayip yahu...
Hazinenin önümüzdeki 3 ayda 14.9 milyar lirası faiz, 37.1 milyar lirası ana para olmak üzere toplamda 52 milyar lira iç borç ödemesi var. Oluşacak muhtemel bütçe açıkları da göz önüne alınınca neler olacak bakalım.
5,88 hafif temas
bu analizi yapan fitch in yan kuruluşuymuş gerçek fitch değil çakması :) enteresan bir analiz olmuş hem parasal gevşeme yapamazsın demiş hem de 400 puan indirim bekliyorum demiş ! acaba ekonomik gerçeklere dikkat edilmeden ne pahasına olursa olsun faiz indirimi yapacaklar buna dikkat edin diye yatırımcılarını mı uyarmak mı istemiş bu analizde