bak sana tavsiye, bunlar dolar al indikatörüdür,bunlar cıvıtmayamı başladı onların deyimi ile çaputunu alacaksın koyacaksın. bu avaraller sayesinde çok kazandım ahahaha
Printable View
Şu yıkım GSYİ'ya yazılır mı ?
Emek var, dinamit patlatma var , molozların taşınması var .... var da var
Karaib denizinde bir ada ülke vardır.
St.Marteen.
Adanın yarısı Fransız yarısı Hollanda'nın.
Fransızlar, Fransız Antilleri, Hollanda'lılar, Hollanda Antilleri der.
Ada iki bölüm ama bir bölgeden diğerine hudut, sınır yok.
Gittiğimde tek bir trafik ışığı olan kavşak vardı, bir korna çalıyorlar , gülmekten zebun düşersiniz.
Bu adada vergi yoktur.
Kullandıkları para birimi ABD doları.
Yani Euro, Frank ya da Florin değil.
ABD dünya parası basar.
215 ülke mi var, kaç taneyse, hemen tüm ülkelerde yaşayan herkes tasarruf ettiğinde USD toplar.
Bu St.Marteen'de bir kumarhane var, gelenlerin tamamı turist olduğu için çok iyi iş yapıyor.
Sahibi olan firma ABD'li
Adam gitmiş, para basan hangi iş, hangi fabrika, hangi altın madeni varsa, bastırıp doları alıyor.
Dünya da altın ons olarak ABD doları ile ölçülüyor.
Yani bugun için bastır 1.440 doları al bir ons altını ( 31.1 gr.)
Şimdi bu ABD'nin çok borcu var diyenlere sormak lazım.
Madem borcunu biliyorsun, dünyadaki mal varlığını biliyormusun ?
Yoo.
Borcu attın 24 Trillion diye, alacaklarını da at madem, belki bunun 10 katı.
Porto Rico ABD nin eyaleti artık, Havai Adaları da öyle. Bunların dolar değerini düşünmeseniz de olur.
Bugün Kanada Federasyonu bozulsa, Kanada'nın Petrol Eyaleti olan Alberta'da, Albertalılar koşa koşa gidip ABD ye katılacaklar.
Bunları yazdık diye Amerikancı demeyin, günahım kadar sevmem, ama ,başınızı, biraz da, beyninizi yıkayanların aksi tarafına çevirin. Gerçekleri görmeye çalışın.
Hani bu trollerde moda ya ABD batıyor söylemi.
Cehaletlerinden, yoksa gidip yaşasalar görecekler neyin ne olduğunu.
bugüne kadar ema200 altında 21 günden fazla tutamamışlar, 1 haftası geçti,kaldı 14 gün bakalım bu rekor kırılabilir mi?
Bu forumda çok yazıldı,ama bazıları bir türlü anlamamakta ısrar ediyor:
-ABD'nin dış borcu sıfırdır,çünkü aldığı sattığı her şey kendi parası dolar'ladır,bunu yabancı para ile borçlanan ve ithalat yapan ülkelerin borçlarıyla mukayese edemezsiniz.
-Bir ülkenin kendi parası ile borcu son tahlilde milli servetin yeniden dağıtılması konusudur.Borcunu ödeyememesi gibi bir şey söz konusu değildir,gerekirse yeni vergiler ihsas ederek ya da para basıp enflasyon yaratarak borcunu öder,bu esnada da ülkede servet dağılımı değişir.
-Evet ABD'nin dolar cinsinden olsa da borcu vardır fakat bu ülkenin aynı zamanda dünyanın her tarafına yatırım yapan şirketleri üzerinden bu yılın ilk çeyreği sonu itibariyle 27.137 trilyon dolar dış ülkelerde varlığı olduğunu da biliyormusunuz?
Bilmediginiz konularda yorum yapmayin
Dunyada hicbir ulke son 50 yildir her sene borcu dis ticaret acigi ve butce acigi rekor artmadi. Baska bir ulke olsa coktan batmisti
Amerika dolarin rezerv para konumunu kotuye kullanip habire borclaniyor cunku nasil olsa odemeyecekler
Tekrar ediyorum bilmediginiz konuda yorum yapmayin
Dış borcu efektif olarak sıfır olduğu gibi uyguladığı kendi rezerv parası üzerinden borçlanma stratejisi ile de kendi parasını tüm dünyaya yaymaktadır.
Cari açık ve ABD hazine tahvilleri (ki 24 Trilyonun 12 trilyonu ABD dışına satılmıştır) fiiliyatta doları dünya parası yapmak için kurgulanmış ince mekanizmalardır.
Evet Amerika'nın merkez bankası olan FED bugün bir bilgisayarın tek bir tuşuna basarak basit bir SQL komutu ile 24 Trilyon dolar parayı yaratabilir. Ve bunu muhataplarının hesabına geçebilir.
ayva mı nedir büyük bir saftorik ile karşı karşıyayız,şimdide ateist ve muhalif maskesinden sonra suriyeli düşmanı maskesi takmış,kim veriyo olm size bu taktikleri ahahaha
kendi hayalinde para kaybettiğimizi sanıyor. şu geberik dolarda bile 2 senede net %70 kar yemişim.ahahaha tam saftorik haa. bakın geberik hali bu, XX rakamlarda bu saftorikleri burada görmek istiyorum.
Henry truman denen ex abd baskani
Cok af buyrun
Bu lavuk doktirini olan tek abd baskanidir
Soyle der
Dolar bizim borcumuz sizin sorununuz (dunyaya)
Otomobiliyle şehirlerarası yola gidecek olan otobüsü tercih edecek.Mahalledeki tütüncü bile işe adam almış,sigara sarıp 3.5 TL den yok satıyor.Su akar yolunu bulur,elinde kovayla dere ağzına giden boş kovayla kalakalır.En iyi ihtimalle iyi semizlemiş 2 milyonla çarkı çevirmeye çalışır geri kalan 78 milyondan fazla birşey beklemesinler
Ek 22962
Goldman: Fed'den 1x25bp faiz indirimi de Ekim'de bekliyoruz. 2019'u toplamda 3x25bp'a çekiyoruz.
5.5259 vurdu çekti.
Hayır çok para kaybetsek ne olacak? Hırsız ,ahlaksızı hatta fetöcüsü çok para kazanmadı mı? Veya kaz*****n yarına çıkacağının garantisi var mı? Parayla satın alınamayacak şeyleri kaybetmek yerine para kaybetmeyi tercih ederim. Kazanınca da insan ben yaptım oldu zanneder oysa kazancı etkileyen birçok parametre vardır. Tüm parametreler hesaba katılamayacağı için buna nasip diyebiliriz. Mühim olan nasibini doğru kullanmak,umarım hayrını görürsünüz.
DTH'larda gerçek anlamda bir düşüş var mı?
Böyle dalga geçilmesine inat yarın bankadan tüm usd portföyümü çekip yastık altına depolayacağım
Yeni trollere eskilerden de ekleme olmuş. Millet döviz satsın diye psikolojik savaş veriyorlar. Adeta yırtınıyorlar.
Yürüyün gidin len. 😂
bugün itibarı ile bizde dolarcılar kervanına katıldık. 5.535 den aldık zannederken, devlet araya komisyon koymuş, 5,54 e geldi.
Bu adamlar bayramda katliam yapmadan rahat etmezler
Adını veremiyeceğim ama çok değerli bir bankamız, vadesiz döviz hesaplarını ana sayfada "varlıklar" kısmında gösteremiyor.
Ancak detayda ulaşmak mümkün.
Acaba ?
Azıcık ekonomi bilgisi olan bu soruyu sormazdı.
SM-N950F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
şimdi de bir taşta en az iki kuş vurulmaya çalışılıyor.faizleri indirip milleti hem dolar ları bozdurmaya hemde inşaatları satmaya çalışmak açık söyleyeyim iyi bir kurgu.kurbanda dolar bozup hisseye giren de olacaktır.bu yaz ayları turizm geliri ve enflasyon baz olayı bir arada düşününce dolar için en dip fiyatı baskılamak (kapalı devre sistemi ile) gayet başarılı oluyor.fakat işler en geç kasım enflasyonu açıklandığında ve borç ödemelerine bütçe yetişmediğinde (eylül ayı) , bu fiyatlardan cari açık verilmeye başlandığında rüzgar tersine dönecektir.bi kaç ay daha beklemek gerekirse bekleyeceğiz.ytd.
Dedikleriniz yüzde 95 doğru. Fakat dolar uluslararası piyasada dusuyor. Altının onsu ise tam tersi yükseliyor. MB doların düşmesine izin vermemeliSM-N950F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bir arkadaş 5.51 dip demiş idi
demese idi..:)
dip kimsenin burası dip demediği yerdir..:)
şaka bi yana FED parasal sıkıştırmaya son verdi..
Batılı fonlar bi 0.25 daha faiz indirimi bekliyor..(değişebilir tabi 1 ay içinde) ama şu anda öyle
Bizde de ABD ile anlaşılmış gibi bir hava sezinliyorum..
Bütün bu s400 ler faiz indirimleri başkan ın görevden alınması ırağa girecez lafları hep yabancının girişini gizleme KY nin piyasalardan uzak durması dolar alması için tezgah..(ben bu işlerin hepsinin anlaşıldığını düşünüyorum) ABD defteri kapandı..Büyükelçi de göreve başlayacak..
stonehand kızacak bana ama 2001 hep aklıma geliyor..
4-5 sene dolar hamallığı yaptığım yıllar aklıma geliyor..stone o yılları yaşamamış sanırım..
Geçen açtım baktım 24 faiz hakkaten hiç bir ülkede yok tanzanya falan bile bizim altımızda..
İnanılmaz bir durum..
Eylülde 3.5-4 puan bekliyorum..
Yıl sonuna doğru mevduat faizlerinde 11 12 leri konuşmaya başlarız..
amacım trollük değil..
kişisel görüşümdür..
Burada 2001 krizinde parapiyasalarında olan kişi sayısı azdır veya yoktur..
Neler söylendi neler yaşandı NE OLDU..
Hiç bir kriz hiç bir ülkede senelerce devam etmez..Hele TR gibi çok dinamik ülkelerde..
Neden bizim sorunumuz cunku dolarin gercek degeri sifir
Son 50 yilda hersene rekor kiran dis ticaret acigi butce acigi ve borc var. 3 kurusluk beyni olan dolarin tuvalet kagidindan farki olmadigini bilir. Dikkatinizi cekerim rekor kirmadigi sene yok
Finans piyasalarini manipule ederek ve sizin gibi 3. Dunya ulkelerinin tv ile yikanmis beyinlerini kullanarak bir yere kadar
Dusunun bir kere. Para basmazlarsa ve borc tavanini artirmazlarsa sisten yurumuyor. Boyle bir sisteme yuruyen saglikli ekonomi denebilirmi?
Tekrar tekrar yaziyorum bilmediginiz konu hakkinda yazmayin diye. Adamda kalkmis amerikan sirketlerinin yurtdisindaki mal varliklari hesabina girmis. Birbsirketin merkezi yada ofidi abd de demek sirketin amerikan sirketi oldugunu gostermez. Sahipleri kim onu bilmeniz lazim. Merrcedes 100% alman sirketimi? Hayir. Yuzde bilmem kaci dubainin.
Bilmediginiz konu hakkinda yazmayin. Hele evinde tv olanlar hic yazmasin. Beyni yikanmisa nasil laf anlatican?