Sayfa 288/999 İlkİlk ... 188238278286287288289290298338388788 ... SonSon
Arama sonucu : 7989 madde; 2,297 - 2,304 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz III

1. Uzun etmeyin, o dolar 5.31 e gelecek.(!)

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Türkiye
    Gönderi
    10,163
    Blog Entries
    12
    Mesele bir devletin borcunun olup olmaması değil...

Bu açıdan bakarsak bir çok parametreye göre en borçlu ülkeler ABD ve Japonya...

Gayrısafi Milli Gelire oranla en borçlu ülke Japonya.

Tüm gelişmiş ülkeler de borçlu.

Hatta bir çok açıdan bizden de borçlular...

Ama bu durumu galgaleye getirmemek lazım.

Borçlanma olayında ister devlet ister şirket olsun temel mantık ve kriter "sürdürebilir borçluluk"tur.

Borcun miktarı bir başka konudur.

Koç'un şirketlerinin de borcu vardır. Esnaftan Ali Beyin de.

Ödeyemeyecek kadar borçlandıysan ister şirket ol ister devlet batarsın.

Peki borç geri ödeme niteliği nasıl belli olur?

Cari fazla veren ülke olmanla.

Türkiye'yi bu açıdan değerlendirmek lazım.

Yok Türkiye'nin borcu fazla değil lafı anca fili sadece hortumuyla bize tanımlamaya çalışanların gayretine benziyor. Sevimlice...

Bilmiyorsa, cahilse tamam da, biliyor da yutturmaya çalışıyorsa şık değil.

Kredi kartına borç yapmış Neriman Teyzenin de borcu müteahhit Hüsnü Beye göre son derece küçük ama Neriman teyzenin durumu ülkemizin durumuna benziyor.

3.  Alıntı Originally Posted by izmirli_hoca Yazıyı Oku
    Altına' a çakıl taşı ödüyosun.. yok yok siz hep 50 tl lik alıyorsunuz zaten..
    Altının riski ile doların riski aynı değil.Bence tabi...
    @erefefik

4.  Alıntı Originally Posted by ayvagobeknuri Yazıyı Oku
    Altının riski ile doların riski aynı değil.Bence tabi...
    Bu konuyu biraz açsanız da öğrensek.

5.  Alıntı Originally Posted by Tbey35 Yazıyı Oku
    Almak için fırsat mı kolluyorsunuz bilmiyorum. Teknik analizin doğruyu göstermiş olduğuna bakarak herkes dolar, hisse alsa şimdiye kadar zengin olurdu. Piyasalar beklentileri daima ters köşe yapar. Doların düşmesi ülke ekonomisi için ne kadar iyidir? Doğrusu, bir denge fiyatının olmasıdır ama bu denge fiyatı da ekonominin durumuyla ilgilidir. Ayrıca dolar biraz daha düşerse cari açık bu durgun ekonomide bile ummumayacağımız bir şekilde gelebilir. Dolarda 5.50 ciddi destek seviyesi olabilir ki oraya bile geleceğini sanmıyorum. Üstelik yaz mevsimi sonuna da yavaş yavaş geliyoruz. Sizin bu beklenti seviyeniz alıma niyetli arkadaşlar için caydırıcı olabilir. Banka faizleri topiğinde bir arkadaş MB faiz kararından önce dolar alımı için yok son 6 gün, 5 gün diye diye belki de bir çok arkadaşı yüksekten dolar almasına vesile oldu.Yani demek istediğim bu tür mesajlardan insanlar ister istemez etkileniyor. Son oarak doları uzun zaman elde tutma imkanı varsa alınması taraftarıyım. Kısa vadede Tl getirisi kıyaslanmasını da yanlış buluyorum. Türkiye'de uygun fiyatlardan alındığı takdirde konut ve dolar asla enflasyon ve faiz getirisinin gerisinde kalmıyor. Geçen yılların bana öğretttiği bu. Doğru ya da yanlış böyle düşünüyorum. Saygılar
    i
    Haklısınız 2017 dede 3.50 leri kırdığında hedef 3.30 sonra da 3.11 idi..
    Olmadı döndürdüler..
    5.50 nin altı 5.31 ama..TA da öyle..
    Yani hayırlısı olur olmaz..Bilinmez..

Şu aşamada doların kolunu kaldıracak hali yok ama..
    Ne zaman günlük yeşil içi dolu barlar yakmaya başlar o zaman belki..

6. Yıllık 700.000 altın lira 50 yıl içinde ödenecekti

Türkiye, Osmanlı Devleti Borçlarının payına düşen miktarının tamamını ödeyerek son taksitin yatırıldığı 5 Mayıs 1954'te bitirmiştir.

7.  Alıntı Originally Posted by Tinaz Yazıyı Oku
    Bu konuyu biraz açsanız da öğrensek.
    Unun açılışı basit abi...Abd'nin 24 mü, 23 mü trilyon dolar borcu var...Bu kadar basit.

Bak tekrar üstüne basa basa yazıyorum, Türkiye'nin borcu düşüktür. Türkiye, dünyanın en kıymetli arazisinin üstündedir.

Forumda açtığım başlıklar var, forumda başka nicklerle 2006'dan beri yazıyorum. 2 sene önce de Abd'nin faiz artışını sürdüremeyeceğini yazdım. Powel faizi indirmeseydi, Abd'de son iki gündür olan kurşuna dizme olaylarına benzer şekilde infaz edilirdi. Fed eşşek gibi tekrara faiz indirecek, hatta yine para basıp, helikopterle saçacak.

Bu çaput dolara nasıl değer kazandıracaksınız??????
    @erefefik

8.  Alıntı Originally Posted by ayvagobeknuri Yazıyı Oku
    Unun açılışı basit abi...Abd'nin 24 mü, 23 mü trilyon dolar borcu var...Bu kadar basit.

Bak tekrar üstüne basa basa yazıyorum, Türkiye'nin borcu düşüktür. Türkiye, dünyanın en kıymetli arazisinin üstündedir.

Forumda açtığım başlıklar var, forumda başka nicklerle 2006'dan beri yazıyorum. 2 sene önce de Abd'nin faiz artışını sürdüremeyeceğini yazdım. Powel faizi indirmeseydi, Abd'de son iki gündür olan kurşuna dizme olaylarına benzer şekilde infaz edilirdi. Fed eşşek gibi tekrara faiz indirecek, hatta yine para basıp, helikopterle saçacak.

Bu çaput dolara nasıl değer kazandıracaksınız??????
    Dolara değer kazandırmak isteyen yok.

Sadece vatandaş servetini hırısızdan korumak derdinde.

24 Trilyon doları nerden okudunuz, buldunuz ?

Makine elinde dolar basan adamın borcu olabilirmi ?

Sayfa 288/999 İlkİlk ... 188238278286287288289290298338388788 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •