Bende buna güvenip PPF niyetine alayým bari diyordum.
Olacak þey deðil gibi duruyor ama Pazartesi öðreniriz ne olduðunu.
Eðer doðruysa 1 ayda verdiðini 1 günde silmiþ bu fon.
Printable View
TE3'TE büyük ihtimalle hata var aldýklarý birkaç hisse taban yapmadýysa eðer -1 gelmez,zira ons long pozisyonlarý var,gün içinde fiyat güncellemesi geliyordu hep, ons kapanýþý 1570 olduðuna göre artý bile getirebilir.%6 hisse ile -1 gelmez.
beni asýl þaþýrtan opb oldu fon daðýlýmýna dikkat etmeden alým vermiþim,meðerse borçlanma aðýrlýklý bir fonmuþ tek piþmanlýðým bu maalesef,aldýðým gün -0.08 getirmiþti düþükten aldým diye sevinirken þimdi 3 günlük -0,23 yazmýþ.
ben de TE3'ü MKK'da %1'in üzerinde zararla görüyorum, bu rezillik gerçek deðildir umarým
Eurobond piyasalarýyla ilgili Ýþ yatýrým raporundan alýntý.
"Türkiye’de ise 5 yýllýk CDS 258 seviyesine kadar yükselirken kýsa vadeli kýymetlerde $1, uzun vadeli kýymetlerde ise yaklaþýk $1.5 kayýplar izlendi. Türkiye hazinesinin dün ihraç ettiði 2025 vade kýymet ilk iþlem gününde yatay seyrederken yine dün ihraç olan 10 yýl vadeli kýymet yaklaþýk 50c kayýpla iþlem gördü. Þirket kýymetlerinde de hazine kýymetlerine paralel olarak satýcýlý bir gün izlendi."
Cuma günü CDS düþmüþ aslýnda.
https://tr.investing.com/rates-bonds...usd-commentary
baktýðým siteler güncel deðil demek ki 258 olmuþsa cds kaynaklý olmuþ,ppf üstü getirisi olsun diye girdim ama yakýnda bundan çýkarým ben.
spk sitesinden þimdi baktým %28 eurobond %9 devlet tahvili özel sektör borçlanma ve finansman bonosu da %25 imiþ, cds yükselirse eurobond taþýyan fonlar zarar yazýyor diyebilir miyiz yani?
Tamam üstadým, umarým doðru bilgiye ulaþabilirsiniz
kompozisyonunda %4,32 Eurobond, %0,87 yabancý hisse senedi, %4,32 yerli hisse senedi, %2,97 yabancý menkul kýymet bulunan sakin bir fon %1 üzerinde bir günde kaybettirebiliyorsa biz zaten dükkaný komple kapatýp gidelim
Durumu biraz kurcalayýnca olay þimdi anlaþýldý.
Türkiye tahvil faizleri ayýn 6'sýnda anýden yükselmiþ.
7'sinde ise biraz düþmüþ.
Yani fonlar 1 gün geriden takip ediyorlar durumu.
Dediðim rapora da aþaðýdaki linkten ulaþabilirsiniz :)
http://rapor.isyatirim.com.tr/3_20200208001146493_1.pdf
Bu raporda benim tespiti doðruluyor.
Rapor Cuma tarihli, tabiki Perþembe olanlarý anlatýyor.
Yukarýda da belirttiðim gibi Perþembe günü Türk tahvil faizleri ani bir yükselme yaþamýþ.Cuma günü ise düþmüþ.
Bu durumda CDS perþembe arttý, Cuma düþtü.
Zaten CDS'leri gösteren sitelerde Cuma kapanýþta düþüþ gösteriyor.
Buna göre biz Pazartesi fiyatýný Perþembe günü yükselen CDS'e göre belirledik ve ayný gün dolarýn deðeride artmadýðýndan fon deðerleri düþtü.
Salý fon deðerleri Cuma günü düþen tahvil faizi ve CDS'e göre belirleneceðinden yüksek gelecek, birde dolar deðeri artarsa çifte deðerlenecek.
Bakalým bu öngörüm tutarsa artýk önceden hesaplayacaðým fon fiyatlarýný.:)
açýklayýcý oldu teþekkürler.dolar artarsa eurobondlara pozitif yansýr,cds artarsa negatif yansýr ve bizim opb 1 gün gecikmeli deðerleri yansýtýyor fona,dolarýn son yükseliþi bize salý sabahý artý getirecek diyebiliriz galiba.
neyse mustafa bey þu haber petrole nasýl yansýr:
"iran, OPEC'in petrol arzýnda kesinti kararýný destekleyecek.Ýran Petrol Bakaný Bijen Namdar Zengene, OPEC'in petrol arzýnda kesintiye gitme kararý almasý halinde, bu kararý destekleyeceklerini söyledi"
Arzda kesinti için Rusyayý ikna edemediler üstadým. O yüzden pek bir etkisi olmayacaktýr. Öncelikle arz kesintisinden ziyade benim düþüncem Çin'den güzel bir haber gelmesi lazým petrolde yukarý bir hareket olmasý için. Tabi emtia konusunda sn.myfinans daha güzel açýklama yapabilir :)
Yazdýklarýnýzda haklýsýnýz.180 ay kira çarpýmýyla alinabilecek evler eski ve tadilat masrafýnida ekleyince 250 kira çarpanýndan daha fazla maliyeti var.Ayrýca satmaya kalktýðýnýzda yapýlan tadilat eve çok fazla deðer katmýyor.Ev yatýrýmdan çok ailenin ihtiyacýný karþýlamak için alýnýyorsa her zaman alýnýr.
SM-J710FQ cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Deðiþim 16 diyor :) 258 - 16 = 242 :) Birgün önceki raporda 241.5 diyor CDS için.
"Geliþmekte olan ülke eurotahvillerinde ise aðýrlýklý olarak satýcýlý seyir izlendi. Türkiye 10 yýllýk eurotahvilde yaklaþýk 2 baz puanlýk düþüþle %5,3 seviyesinden kapanýþ gerçekleþti. Türkiye 5 yýllýk CDS’i yaklaþýk 2 baz puan gerilemeyle 241,5 seviyelerinde fiyatlandý"
Show tv yürekmi yemiþ. Döviz bürosu ile röportaj yapýyor. Adam dolarda sert yükseliþ bekliyorum diyor. Hedef 6,20 diyor[emoji3] Dolar alan kazanýr diyor. Reis duymasýn. yine millet terste kalacak.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Rus heyeti ile görüþmeler az önce bitti.3 saat sürmüþ Ýdlip görüþmesi.
Olumlu bir açýklama gelirse Pazartesiye destek olur belki.
Evet, þimdi muhite ve özelliklerine bakýnca ortalama da kalýyor evin fiyatý. Bu da hanesine artý bir yazdýrdý o zaman. Aslýnda kira çarpanýný one almamýn nedeni böyle bir alým olursa, 2 yýl kadar oturmayýp kiraya vermek planý var. Kira çarpaný 250'ye yakýn. Aslýnda beni þaþýrtan, bu carpanin kendisi oldu. Aþaðý yukarý 20 yýla dayanmýþ durumda maliyetler ve tabi buna yýpranma payý dahil deðil. Ýnsan baktýkça inanamýyor resmen.
Dediðiniz gibi muhit aðýrlýklý yaklaþacagim. Denk özellikleri, ulaþým þartlarý ve alaný benzeyen o muhitteki evler ana kriter. Þimdilik kýyas iyi görünüyor, bakalým hocam.
Cuma günü saat 16'dan sonra BÝST ve dolarda yaþananlar insan iþi deðildi.
ABD piyasasýnýn açýlýþýndan sonra oradaki satýþý gören algoritmalar bizde de hisse satýp dolar aldýlar.Birbirlerini tetiklediler.BÝST bir anda dibe indirdiler.Dolar gözümüzün önünde kuruþ kuruþ arttý.
Bunlarla baþa çýkýlmaz.
mustafa üstadým yeni daðýlým raporlarý gelmeye baþlamýþ listede güncelleme yaptýnýz mý
Eral bey bu þekilde düþünüyor. Bakalým ne olacak.
https://twitter.com/eralkarayazici/s...998877696?s=21
Sent from my iPhone using Tapatalk
Riskli fonlardan biraz uzaklaþmam lazým.Aylýk %3-5 getiri saðlayacak fon tavsiyesi olan varmý.Riskli fonlardan uzaklaþmamým sebebi ise çalýþtýðým iþ yerinden 48 ay vade ile toplu para alacaðým.Hedefim toplu paranýn taksidini ve konut kredisinin taksidini %3-5 arasýnda fonlarda aylýk kar ederek bir taþla iki kuþ vurmak.gma ve hsa þuan aklýmdaki fonlar.
SM-J710FQ cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bugüne kadar ufak tefek fon iþlemlerini Ziraat aracýlýðý ile yaptým. Önümüzdeki hafta 250k civarý mevduat dönüþüm var ve bu parayla baþka bir bankada fon iþlemleri yapmak istiyorum. Teb ve Yapý Kredi de hesaplarým var, bunlardan birini özellikle seçmem için bir neden varmýdýr yoksa hepsi ayný iþi görüyormudur. Sizler iþlemlerinizi hangi bankalar aracýlýðý ile yapýyorsunuz.
yapý kredi kullandým þunlarý söyleyebilirim. yapý kredinin kendi yönettiði fonlardan alýrsanýz sattýðýnýz zaman para hesabýnýza sabah geçiyor ayný gün baþka fon alabiliyorsunuz. bazý fonlarda da yarým gün valör atlatma seçeneði oluyor.