krokodil abi forum üyesi ,eskiden denk geliyordum yazdığı zamanlar.tanışıklığım yok.ama size çok hayırı dokunmuş belliki .Allah razı olsun kendinden :)
Printable View
Bizimkiler doyuma ulasti maalesef, artik realiteye gore hareket ediyorlar.
Dunyadaki en fazla ucus noktasi ABD'de.
Dunyada en fazla noktaya ucan havalimanlari United, American, Delta. 350+ nokta ile. O yuzden onlar icin ABD'nin hayata donmesi yeterli idi.
Ayrica iblishe bir ders verdiler gibi gozukuyor. Cunku o satarken sirket insiderlari (yonetimde bulunanlar, hissedarlar, vs) aliyorlardi.
Iblish. Bu da dilimize girsin. Ibish ile Iblis arasinda birsey.
Yok almaz. Bir daha da gelmez. Kac senedir aglak aglak dolasip havacilari kotuluyordu. Ta nuh devrinde bir havayolu parasini yemis. USAir'di galiba.
Bir daha yakinindan gecmez artik bu yedigi tokat ile. Herifi nasil korkuttular yahu, 5 milyar dolar zarar yazdi. Bu medyadan korkulur.
Mayis ayinda 2.5 milyon kisi ise alinmis ABD'de. Herifler sokta nasil olur da boyle olur diye. 8 milyon azalmasini bekliyorlarmis.
KARADAĞ abim ,bu arca stell grafiği ereğli fiyatını sanki destekliyor değil mi?
https://tvc-invdn-com.akamaized.net/...b497edbb62.png
Gemicim 22 dolar oldu. Ne para kazandik be su koronadan.
ereğli geride kaldı onu fiyatlıyor, 8-10 gün önce yazdık, metal artıyor, ama isdemir geride kaldı, haftaya oda bir show yapar.
artık bir yola girdi, senet bazında bakmak yanlış olur. vestel de aynı şeyi yaptı, 6 liraya çıktı, 3 yıl geri geldi, hemde en kral yılalrda, sonra 1 lira altında tahsisli yaptı, geldiği durum ortada. halkbank da en kral zamanda 18 liradan geri geldi, tahsisli yaptı. aslında isimler değişik emel, istek ve arzular aynı. tahsisli yaptı ise gitmesi gerekir.
Alinmazdi o hisselerin hicbiri bence agha. Pegasus da alinmazdi. Herifler iflasa oynuyorlardi. Bir gun iflas eder, hisselerin hic olur. Sirket iflastan cikar tekrar devam eder. Buyuk zar salladik. Pegi'de de 35'te sorun yoktu, ama kagit 25'e indiginde bayagi korkuttu.
Her şey normal bence heyecana gerek yok..Daha bu başlangıç olmalı bence. 3 4 dk şarkıda belki ilk 10 sn filan.[emoji16]
Kızıldağ abi,Sezgin Abi sana hitaben yazmıştım... Karadağ ne yaa :))Redmi Note 7 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Coşku evresi mi?iyimserlik evresi mi?karar vermek zor Dow için.bizim endekste momentum eksikliği var.sanirim bunun sebebi de betası yüksek bankaların tam kıvamda olmaması.enka takipte zaten.detayli bir inceleme yaparim bu hafta sonu.Redmi Note 7 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
666,
Borsa burasi cok fazla düşünmek iyi degil, "üzümün çöpü armudun sapı" var diye düşünenler su anki borsa sisteminde para kazanamaz.Bazi durumlarda zamanlama onemli.
Hoş bizde kazanamiyoruz ama en azindan elimizde hisse var, yani umut var...
Secbulun grafik çalışmaları ni oldukca basarili buluyorum.Sayimlari guzel.
Yakin takip etmek lazim..
Birde kisa periyotta bir calisma atsada faydalansak.
Selamlar..
Çok hata çıkabilir. İtiraz da fazla olacaktır.
.
.
https://www.tradingview.com/x/vpBobrEZ/
https://www.tradingview.com/x/W5onwles/
.
.
Altın bazlı erime ~%95
Merkez Bankası ile ilgili bir haber var patronlar da..
Game changer bir durum.
Petrol ve gaz senaryosuna sadık kalarak bedelli sonrası bu filme devam kararı aldım.
1 ton altın alacağım yatırım olarak dersem bana da verirler mi
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Sen böyle yazarken halk defter 16 diye tahmin ediyorum.
550milyon lot var..
Getirin malınızı çekiyorum defterden dediğinde 9 milyar TL ediyor.. hiçbir şey... 500 milyar büyüklüğü olan kurum için hiçbir şey..
Devlet için hiçbir şey..
Tek kalemde ve tek karara bakar 16 TL..
Hisse %75 artık devlette...
Devlet için bu rakamlar hiçbir şey senin aklını alırlar..
Su artık çok net ortaya çıktı ki her devlet kendi ekonomisine kendi düzenine sahip çıkacaktır.
ABD nin finansal işleri bizi ilgilendirmiyor. Her ülke kendi üretimine tüketimine bakacaktır.
Her ülke yanlizdir.
ABD kendi derdine baksın. Çin e karşı üretim savaşını kaybetmiş korona savaşını kaybetmiştir.
ABD nin kazandığı bir savaş yoktur. Ne çin ne Rusya ABD nin müttefik i değildir..
ABD bize bölgede bizim ona olduğumuzdan çok ihtiyacı vardır.
Türkiye nin askeri siyasi coğrafi gücü net bir şekilde Akdeniz Suriye Libya ırak da ortadadır...
Türkiye ye güveniyoruz diyenler malda olacak bu saatten sonra. Guvenmeyenler ise dalgasına bakacak..
Türkiye kazanırsa halk gereken yerlere gelecek..
ABD tüm savaşlarını kaybetmiştir. Kendi içerisinde bu yenilgiler sonrası iç kargaşa başlamıştır.
ABD nin hükmü bitmiştir.. evet savaş esnasında herkes zarar gördü. Savaşı kaybettiği belli olduğu için artık herkes kendi ekmeğine bakacak..
Halil Recber, 170 bin olur demiş, halkpetrol de ABD yi bitirdi bugün. Halkpetrol her seferinde güzel yazıyor, ama kurşunları bir günde sıkıp gidiyor. Abd Trump veya başkası ile dünyaya tecavüzüne devam edecek. Sadece İsrail artık yanlarında değil. Suriye’den çekilen askerlere İsrail çok kızdı. Abd en azından gözümüzün önünde sorunlarını yaşıyor, diğerleri bu sorunları daha gizli yaşıyor. Abd para dağıtıyor ama en çok bu kanaldan para çeken ülke Japonya oluyor. Dünyada kendi kendine yetecek tek ülke Şuan Çin, bu nedenle diğer ülkeler düzeni bozacak eylemlere yaklaşmaz. Düzenin parçası olmaya devam edeceklerdir. Abd de sular duruldu, tekrar karışırsa ona yardım eden çok ülke olur. Aşağıdaki grafik alıntı, bir anlam ifade etmesi için değil, olasılıklar içinde yer alması İçin. Ama ben garanda 8,06-8,70-8,06-9,70 gibi bir şey olmasını bellerdim, henüz garan 8,70 olmadı. https://i.hizliresim.com/KW2d1b.png
ABD arka bahçesi Venezuela da bile kaybetmiştir. Guadio kaçmış sığınmıştır. ABD nin kazandığı tek bir hamle yoktur. Korona virüsü savaşında çin e kaybetmiştir.
Sadece Fed tapınağı sayesinde kendi hisselerini alıp durmaktadır...
Halkbankasinin ABD ile işi olmadığı net ortaya kondu. Halkbank daki kredi talebi korona surecinde ve sonrasında görüldü ki ülkenin en büyük kurumlarından. Nettir bu artık. Ülkenin istihdam kredi piyasisinda net büyük oyun kurucu.
Merkez Bankası gerek likidite gerekse kamu sermaye aktardıkları mevduatı piyasadaki yüzdesi sebebiyle artık farklı bi boyuta geçmiştir.
Konut ev alışveriş ticari vs akla ne gelirse ülkenin bir numarası durumundadır bana göre.
Ziraat halka kapalı vakıf da aynı oyuncudur. Halkın ABD sahte tiyatro mahkemesi sebebiyle fiyatı vakifa göre ucuzdur.
Haziran sonrası oyna devam...
Yenildin sen petrol. Kenara cekil bence.
Herifler koronayi aninda birakti, reysis olayina dondu. Nasil pompaliyorlar beyazlar sunu yapmis, beyaz kadin hakaret etmis, beyaz bilmemne protestocularin afisini yirtmis, beyaz polis itmis...
Reysisss. Reysssiisssss. Bu terorist medyadan korkulur gercekten.
Ise gireceksin, %90 cekiyorsun testte seni almiyorlar.
Cunku affirmative-action diye birsey var. Kotalari doldurmak icin %50 dogru bilen negroyu aliyor.
Devlet kurumlari hep boyle.
Universiteler oyle.
SAT'da 720 cekiyorsun almiyor. 750 ceken Asyaliyi almiyor. 480 ceken negroyu aliyor.
Cok adilmis.
Soru şu.. kafamda olan.
2013 de halka arz edilirken ki piyasa değeri olan 10 milyar dolar i tekrar görür mü görürse ne zaman..
Sıvamak, taçlandırmak bu olsa gerek. Bir Berat Başkan eseri daha resim bulmuş hali, https://i.hizliresim.com/MBxFyY.png