Sn trust06,
Önümüzdeki hafta MBdan faiz artışı bekliyor musunuz?
Printable View
Qinvest fonlari icin 12.30mus son alim saati. Hisse fonlari icerisinde en erkeni galiba.
TKF == 13.00
KPC == 13.30
MAC== 13.30
eıb + 0.1518
Elz % + 0.12
Tca % + 0.26
Zpf % - 0.44
Zpe % - 0.10
Mac %+0.48
Nnf %-0,48
videoyu şimdi izledim... orada yurt paydaşları sormuş , ocak mart niye öyle oldu diye.... sormamış hanfendi ... beyaz saçlı adam ise panda-emmy sonrasında hızlı toparlandık demiş... ??? iyi de dipten bakarsan toparlanmış görünürsün tabiii ( 3 i ile ) ,, ( çift virgül ) benim yukarda yazdığım yazıdaki iki tarih arasında ise 6 ay var ... kazancını koruyamamışsın yani... hisse yöğün fon olsan kabul ederdim de senin adın değişken fön , sabitken değil ki ? niye ekşın yapmadın o dönem ... yukarda uzuncana yazdım zaten ...
Yuji ustad bizlerin ONN almasi mumkun degil saniyorum degil mi ? Bazi serbest fonlar normal yatirimciya acilacak seklinde bazi soylemler vardi. Yoksa o durum mu gerceklesti acaba ? Saygilar , bol kazanclar.
Yatirim icin oldukca onemli ve faydali bilgiler icin tesekkurler myfinans ustad. Saygilar, bol kazanclar.
Arzumun halka arzını ykb yapıyormuş.Peki başka bankadan talep girişi yapamaz mıyız?.Benim yatırım hesabım iş te şimdi müşteri temsilcisini aradım yarın arayın falan dedi konu hakkında bilgisi olmadığını düşünüyorum.
Serbest fonlarda vergilendirme nasıl oluyor? Tüzüğe göre mi tarife
Bu arada 2006 öncesi duruma denk geldim araştırırken... Faciaymis. İbretlik paylaşım:
"22 Temmuz 2006 tarihine kadar fon portföy değer artışı üzerinden %15 olarak uygulanan vergi kesintisi, 23 Temmuz 2006 tarihinden 30 Eylül 2006 tarihine kadar %10 olarak uygulanmaktadır. 1 Ekim 2006 tarihinden itibaren ise %10 oranı uygulanmaya devam etmekle beraber, stopaj portföy kazancı üzerinden değil, yatırımcının elde edeceği gelir üzerinden yapılmaktadır.
Fon yatırımcısı, elindeki fon katılma belgelerini satana kadar vergiyi öteleme imkanına sahiptir. Yani, yatırımcılar fon katılma belgelerini ellerinden çıkarmadığı sürece vergi ödemeyecektir.
Ticari işletmeler için önemli bir avantaj: Ticari işletmelerde stopaj mahsubunun belgelendirme ve hesaplanma şekli 01 Ekim 2006 öncesi vergi uygulamalarına göre netlik kazanmıştır.
Portföyünde en az %51 hisse senedi taşıyan yatırım fonlarına ait katılma belgelerinin 1 yıldan fazla süreyle elde tutulduktan sonra satılması (fona iadesi) durumunda sağlanan kazanç üzerinden stopaj tahsilatı yapılmayacaktır."
https://twitter.com/SantManukyan/sta...076985857?s=19
SM-G610F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Rbh % - 0.40
Gümüş %3,57 artmış, altın %0,73.
Geçen gün burada bahsedilen gümüş ağırlıklı (gümüş:%69,8 , altın %23,5) gtz fonun getirisini merak ettim yarın için...
https://finance.yahoo.com/
Gumus dediginiz sey altinin kaldiracli halidir. :)
Evet bazı serbest fonlar tefasta işlem görmeye başladı
Ben şimdi alış girmeyi denedim aşağıdaki gibi uyarı verdi.
Nitelikli yatırımcı beyanı vermek lazım sanırım
"Şirketimiz nezdinde hesabınıza tanımlı “Serbest Fon Risk Bildirim Formu” bulunmamaktadır. İşleminizi gerçekleştirebilmeniz için müşteri temsilciniz ile iletişime geçebilirsiniz."
Listeyi tekrar çektim
Tefaş'ta işlem gören serbest fonlar:
AAS-ATA PORTFÖY FON SEPETİ SERBEST FONU
ACU-ACTUS PORTFÖY URARTU SERBEST (DÖVİZ) FON
AHN-ATLAS PORTFÖY SERBEST(DÖVİZ)FON
ANZ-ATA PORTFÖY DÖRDÜNCÜ SERBEST (DÖVİZ) FON
DGH-ATA PORTFÖY ÜÇÜNCÜ SERBEST FONU
DZM-DENİZ PORTFÖY BEŞİNCİ SERBEST (DÖVİZ) FON
ESG-MÜKAFAT PORTFÖY ESG SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK SERBEST FON
FBV-İŞ PORTFÖY MODEL SERBEST FON
FFS-FİBA PORTFÖY SERBEST (DÖVİZ) FON
FPZ-QNB FİNANS PORTFÖY BİRİNCİ SERBEST (DÖVİZ) FON
FSF-FİBA PORTFÖY KISA VADELİ SERBEST FON
FSK-QNB FİNANS PORTFÖY KISA VADELİ SERBEST FON
FZP-FİBA PORTFÖY SERBEST FON
GAG-GEDİK PORTFÖY BİRİNCİ SERBEST (DÖVIZ) FON
IDF-İŞ PORTFÖY SERBEST (DÖVİZ) FON
IMF-İSTANBUL POTFÖY MAESTRO SERBEST FON
IOG-İŞ PORTFÖY GÜMÜŞ SERBEST FON
IZS-İSTANBUL PORTFÖY ALTINCI SERBEST FON
KRT-KARE PORTFÖY TÜRKİYE ODAKLI SERBEST (DÖVİZ ) FON
KSV-KT PORTFÖY KISA VADELİ KATILIM SERBEST FON
KTR-KT PORTFÖY BİRİNCİ KATILIM SERBEST FON
MPN-MÜKAFAT PORTFÖY İKİNCİ AKTİF SERBEST (DÖVİZ) FON
MVK-M**ASİD PYŞ KISA VADELİ KATILIM SERBEST FON
ODD-OYAK PORTFÖY DÖRDÜNCÜ SERBEST FON
ONN-MÜKAFAT PORTFÖY AKTİF ONİKS SERBEST FON
OTK-OYAK PORTFÖY BİRİNCİ KATILIM SERBEST FON
PAL-AK PORTFÖY ALTINCI SERBEST(DÖVİZ) FON
PBK-QİNVEST PORTFÖY BİRİNCİ KATILIM SERBEST(DÖVİZ) FON
PVK-ALBARAKA PORTFÖY KISA VADELİ KATILIM SERBEST FON
YPL-YAPI KREDİ PORTFÖY BALAT SERBEST (DÖVİZ) FON
Bilgi için...
Az Önce Ünlü Portföy ile görüştüm. Sua , Sub ve Suc izahname değişiklikleri üzerine yapılarında bir değişiklik olup olmayacağı ile ilgili.
Yapılan işlem, mevzuatta adının konması, yani pratikteki durumun kağıt üstüne geçirilmesi midir durum ? diye sordum.
Böyle olmadığını, pazartesiden itibaren getiri, götürü, risk sıralaması, yani fonların yapısının da pratikte değişip , evrileceğini söylediler.
Eski durum risksizden riskliye sub, sua, suc iken
Yeni durumda suc, sua ve sub haline dönüşüyormuş.
Ancak, sua ve suc'u gözlemleyin pek değişiklik olmayabilir. Amacımız sub'da biraz daha dinamik bir yönetime geçmek dediler.
Yatırımcı olarak bu kafa karışıklığına ne gerek vardı, diye de olumsuz görüşümü belirttim.
Ayrıca bu fonlardan birini değişken(döviz) fona çevirmelerinin daha iyi olabileceği konusunda fikrimi söyledim.
Mesela ben bir suc yatırımcısı olarak yeni durumda neye geçmem gerektiğini bilmiyorum açıkçası hala net olarak.
Muhtemelen belirsizlik geçene kadar benzer sapma, volatilite ve riskteki IBB ya da FNO'ya cevireceğim SUC'u ne olup bittiğini görene kadar.
Benim anladığım IPB tarzı bir fon yaratmak istemişler ve bahse konu 3 fon içerisinde en küçük portföy büyüklüğü SUB'da olduğu için onu seçmişler. Yani özetle 80 Milyonluk bir fonda (SUC) deney yapmaktansa 8 Milyonluk olanda (SUB) yapmanın belkide daha güvenli olacağını düşündüler.
bazı eurobont fonlarında , mesela ybe de, kamu dış borçlanma araçları diyor, kiminde sadece eorobond var. aradaki fark nedir? teşekkürler.
Sayın üyeler. AES fon hakkında düşünceniz nedir? Zamanı gelmedi mi sizce?
16th cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Sübye geride kalmıştı diğer rakip fönlara göre ... Her ne kadar sübyenin kuyruğunda değişken fön yazsa da , aslında özel selektör tahvili ve bonosu olarak portföyü margarinliyen bir yapıda... Yani karşılaştırma yaparken delişmen fönlarla değil de borçlaşma araçları fönları ile sübyeyi mukayese etmek lüzumlu diye düşünmekteyimdir... Yeni dönemde sübye ağırlıklı olarak gene aynı mı olacakmış farklı enstrümanlar ekleyecek miymiş ? Ne yapacaklar sübyede , enformasyon akışında yeterli bilgi seline erişemedim ?
not : Sübye ' yi mürekkep balığı anlamında kullanmadım. Tatlı olan sübye anlamında kullandım... Mürekkep balığından hoşlanmam , sübye tatlısını severim , peşmelbaya hayranım... o kadar...
Başta Eurobond severler olmak üzere herkesin ilgisine Fed üyelerinden bazıları 2023 de bir ihtimal yani belki faiz arttırabiliriz diye düşünüyormuş.