kakın gidin de ortak olduğunuz şirkette öğle arasına erken çıkan var mı kolaçan edin
millet çocuk battaniyesi dürüyor dükkanda :oleyo:
Printable View
kakın gidin de ortak olduğunuz şirkette öğle arasına erken çıkan var mı kolaçan edin
millet çocuk battaniyesi dürüyor dükkanda :oleyo:
https://twitter.com/r_x_p_u/status/1700095199282659466
5 0 7
@e507
·
8 Eyl
Bir dostun deyişiyle, o alım tek başına değil... daha büyük bir stratejinin parçası. İçinde CDS, quanto swap, ASW spread kavramları var. Daha fazla detay veremem fakat "%23 faiz almaya razıyız" diyen kimse yok, işin özeti.
ayılığa devam .. spot açılalı 2 saat oldu .. vadeli yüksek 9289 .. düşük 9091,25 .. enterasan bir gün ... ben kaygılıyım ama kaygı olması iyi bence. :) ..tam olmasada 25 26 mayıs boğaykenki hissiyatıma benzer hissiyattayım ..hayırlısı kısmet .. herkese bol şans ..
Mehmet şimşek, iki kilo elektrik muhabbeti yapıyor.
Bugün bizim gençler çocukların okul servisi yemeği anasınıfı işleri ile uğraşıyor sanki. Bütün çocukların eğitim öğretim yılı hayırlı olsun diyelim. Benim küçük enik (16 yaşında) ilçeye yatılı gitti. Hafta sonları da okulun kursu varmış arada gel dedim. Gelse çocuk kurs vs aksıyor gelmese özlüyorum.
https://www.ntv.com.tr/ntvpara/bakan...R0mszU5kKSivEA
At yalanı seveyim inanı.
Isctr de bofa satiyor isyatirim aliyor. Bende 23.90 da aldim. 24.50 de satacam kim alirsa artik. Bofa nin satici oldugu tahtalarda alici olmamak lazim, suyunu cikartiyorlar tahtanin.
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki ; konut arzının artırılması, vatandaşın konuta ulaşımının kolaylaşması, kira fiyatlarının düşmesi için hazine arazilerini imara açacaklarını söyledi.
amaç tamamen rant...
hazine ve askeri alanları araplara açmak...
amaç fiyatların artışını durdurmaksa yabancıya satışı belli bir süre yasaklarsın olur biter...
kanada nasıl yaptıysa sende yaparsın...
fakat amaç üzüm yemek rant yaratmak...
müteahhitlerinin cebini doldurmak...
Fitch'in durağanı yemedi mi kimse
Mehmet şimşek, banka negatif bir sürü şey söyledi.
Akşama bankacılık endeksi +%3 kaparmış ?
temel analizden ekonomiden makro ekonomiden finansal politikalardan hiç anlamam ama... son 2-3 yıllık trendin temel analiz nezdinde sebebi enflasyon ise ve günümüzde yeni mali politikalarla enflasyonla mücadele yönünde adımlar atılıyorsa bu durumun son 2-3 yıllık trende negatif yönde etki etmesi gerekmez mi?
Aksama dogru diger hisselerde isc ye ayak uydurabilir ya da isc diger hisselere. Bana gore iscyi alirlar borsa yukari cikar
Bu sene gözü karalar piyasa da ise
Seneye makro mukra verilere göre hareket eden Akıllılar gelir.
Kurumsal mı deniyor onlara.
SNE-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
fazlasıyla politik ve gerçekleri saptıran konuşmalarla işimiz zor..
emeklimizi,enflasyona ezdirmeyeceğiz..2 defa tekrar..
laf mı bu?
8.000 tl emekli maaşı alan 10.000 tl kira ödüyor..
gazeteci gazeteci olsa, sorulacak ne sorular var ama...
Bomba!! haberlere rağmen bi türlü gidemeyen bir borsa görünümü oluştu.Bir düzeltme lazım gibi duruyor artık.
Yüzde 10 15 verse yine 7000 ler civarı bir düzeltme şık olur.
Orada iki tane argüman var; birincisi öngörülebilir politikaların, kurun ve faizin, yatırımları teşvik ederek büyümeyi sağlıklı bir zemine oturtacağı. Bunun da şirketlerin için pozitif olduğu.
İkincisi de yine bu politikalarla yabancıların yeniden Türkiye'ye yatırım yapmaya başlayacağı.
Yani enflasyondan kaynaklı rallinin sönümlenmesi, yabancı girişi ve sağlıklı büyümeyle desteklenecek. Buna inanıyorsanız tabi.
Öte yandan yükselen faizler, muhtemelen yükselecek kur göz önüne alındığında, artık topyekün ralliler yerine, borçsuz, döviz pozisyonu iyi, düzenli büyüyen, tahtası derin şirketleri ön plana çıkaracaktır bence.
BIST30 diyemiyorum, çünkü endeksi kontrol etmek için bazı şirketlerin değeri bilinçli olarak yükseltilip 30 endekse sokuldu..
Özellikle ucuz faiz - yüksek enflasyon döneminde borçlanarak üreten ve yüksek fiyattan mal satan şirketler için deniz bitiyor bence..
Vermişler spikere sorucağı soruları soru cvp yapılıyormuş havasında :)
askeri ücret,memur zamları vs nereden biliyorsun son 1senede ne kadar zam yapıldığını önündeki kağıttan hemen okuyor.
çalışanları enflasyona ezdirmeme sözümüz geçerli diyor tamamda emekli insanlar tv de 7.500 aldığını geçinemediğini söylüyor .
şöyle bir göz attım notlarıma 7135 pıst
bugünden yarına değil elbet
aheste çekilecek kürekler mehtap uyanmasın kurbağalar zıplamasın
ver ver ver ..aylardır veriyor pala sebil çeşmesi mi bu
almadan vermek allaha mahsus
Hocam EYT en çok emekliyi vurdu bence.
Normal bir emeklilik siteminde 3 çalışana 1 emekli düşüyor.
Bizde EYT öncesi 1.8 çalışandı, şimdi 1.2-1.3 civarlarına düştü.
Haliylen bu sistemi sürdürmenin tek bir yolu kaldı, emekli maaşlarının görece düşük kalması, çalışan maaşlarının artması..
Emekli memur amir kesimiyle sadece belediye seçiminde işi var.
Onları da iki göçmen sallandır dı mı
İçlerinin yağı erir.
Diğer kodaman kesim zaten reisle içli dışlı...
SNE-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Böyle bi 6800 sarkmalı (gün içi iğne bar yada sabah açılış iğne bar) 7000 7100 lere bir düzeltme bende bekler oldum.Ekran kapatılıp gidilecek zamanları geçtik geçiyoruz bence.
Ama aheste olmaz diye düşünüyorum.
Aheste olursa shortçulara para kazandırır.
Yapmaz.
Yapamaz bence.
Bir anda daldıracak short çular yüklenecek bi anda çekecek yine daldıracak derken belki 1000 puanlık bir düzeltmede 100 puan alan shortçu kendini şanslı sayacak.
şu emekli muhabbeti de bende bulantı yapıyor artık....
Emekli kesim büyük oranda gidişattan memnun. Bunu seçimlerden de görebilirsiniz.
Ayrıca burda bile 40 yaşında emekli olüüccccüüüümmm hukuuukkk buuu hukukkkk diyen ekenomi purofesörleri vardı...
EYT ye hayır diyen de iktidardı. Bunu dayatan da muhalefetti. sonunda el birliği ile delikanlılık çağında emeklilerimiz oldu.
Ahir kelam 40 yaşında emekli olunan yerde emekli mayışının iyi olması mümkün mü?
Hocam o normal. Çünkü TR'de (hatta bir çok ülkede) sosyal güveliğin başlangıç tarihi II. Dünya Savaşı sonrasına uzanıyor.
Haliylen uzun yıllar boyunca sisteme para akarken, hiç emekli yok ortada..
80'ler ve 90'lardan sonra iş tersine dönmeye başlıyor.
Tabi biz bu yangına 38-39 yaşında emekli ettiğimiz insanlarla körükle gidiyoruz..
Geldiğimiz nokta ortada..
Viop dakikalıklarda iğne saplayıp duruyor.
bitarafımıza girmez inşallah.
KOZAL hamlemiz mukemmel oldu mason grubumuzla
Simdi SISE ve HALKB operasyonu yapiyoruz
Gotur su viopu 9200 ve uzerine acalim shortlari alalim 50 bin puan
Endeksin bence pili bitti, aksam eksi 2 ye yakin kapanis bekliyorum
Ama bakalim son bir yukari gidis yapabilecek mi
godmana kadar ortada havuç yok, gerçi bugun NTV de ne konuştuysa oradada aynı şeyleri söyleyecek bugun fıch stratejisi blomberge bağlandı büyümeden vaz geçilmeden enflasyonu kontorl altına almanın zor olucağını savunuyor yakın vade havuç olmadığından bu bademlerden her an herşey gelebilir.:)eylül ayı düzeltme ayı olabilir .
Mevduat faizleri 40 a ulasti ve daha MB den 1000 puan daha bekleniyor.
Mevduatlar yuzde 50 55 arasina cikacak, super bonoya gerek kalmayacak.
Yuzde 50 uzeri mevduatta borsaya gomerler,
Borsadan cikan para mevduate gider, kkm den borsaya giris olmaz
Borsadan cikamayanda kilitlenir
Halka arzlarda nasil tavan serileri goruyorsak taban serilerine sahit olacagiz
Kozalakları yine Araplara satmışız.
Yav aynı şirketi 5'tir satıyoruz :)
Tweterda pıst 100 için verilen hedef fiyatları 12.000-14.000-15.000 ile ilgili banada özel den zaman zaman yazanlar oluyor.Benim teknik çalışmalarımda 9400-10.300 mevcut yukarsını beklemiyorum , bu yolun şimşeğin anlattığı kadar basit olacağını düşünmüyorum , not artırımı vs den bahsediliyor hiç bir anlamı yok şuan buraya gelecek yabancı için oyuna gelen yabancı zaten hızlı treda fonları , emeklilik ve bireysel fonlar için daha aktif adımlar atılmalı sadece ekonomi anlamında değil , adalet,insan hakları vs .
3. çeyrek bilançolardan sonra şirket karlarında piyasadaki durgunluktan dolayı %15-20 bilançolarda bozulma beklentim var .Buna görede yok şimşek çıkacak , yok yabancı gelecek, yok not artrımından ziyade gerçeklerle yüzleşileceği yatay ve düzeltme ile geçilecek 3-5 ay beklentim var.Bakalım seneryomuz çalışıcak mı .:)
Aha Alperin Astor da kızardı.
Ben de hissem olmayınca rahat uyuyamıyorum..
Meram bağlarını ayarla SNE-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.