Originally Posted by
cash_is_king
Orada iki tane argüman var; birincisi öngörülebilir politikaların, kurun ve faizin, yatırımları teşvik ederek büyümeyi sağlıklı bir zemine oturtacağı. Bunun da şirketlerin için pozitif olduğu.
İkincisi de yine bu politikalarla yabancıların yeniden Türkiye'ye yatırım yapmaya başlayacağı.
Yani enflasyondan kaynaklı rallinin sönümlenmesi, yabancı girişi ve sağlıklı büyümeyle desteklenecek. Buna inanıyorsanız tabi.
Öte yandan yükselen faizler, muhtemelen yükselecek kur göz önüne alındığında, artık topyekün ralliler yerine, borçsuz, döviz pozisyonu iyi, düzenli büyüyen, tahtası derin şirketleri ön plana çıkaracaktır bence.
BIST30 diyemiyorum, çünkü endeksi kontrol etmek için bazı şirketlerin değeri bilinçli olarak yükseltilip 30 endekse sokuldu..
Özellikle ucuz faiz - yüksek enflasyon döneminde borçlanarak üreten ve yüksek fiyattan mal satan şirketler için deniz bitiyor bence..
tşk ederim sağolun sn. cash_is_king .. ben hep elimden geldiğince grafiklere yoğunlaştım. ..kısa-orta vadeli trendi de son 2-3 haftadır sorgulamaya başladım .anladığım kadarıyla temelsel anlamdada bir değişiklik söz konusu ... hayırlısı diyelim ..
Yatırım Tavsiyesi Değildir. extended (epik) wave5 rally started@06.11.2024
Yer İmleri