fare daga kusmus dagin haberi olmamis
buda Kayseri atasozu
kim fare kim dag soylememe gerek varmi?
Printable View
Doların sahibi ne zaman isterse o zaman dolaşımdan kaldırır.Sahipleri bir müddet daha kaldırmayacak diyorum size.Onlar istemedikleri müddetçe dünyada hiç bir ülke hiç bir lider dolara posta koyamaz.Tüm dünya adamlara borçlu kim nasıl posta koyacak adamların parasına .
Bu savaş her yerde veriliyor ama, çoğu ülke işin bir yerinden tutup kuyruğu doğrultuyor. Ya petrolü oluyor, ya doğal kaynakları, ya çok ucuz iş gücü. Türkiye'de ise bizim ne yazık ki ucundan tutabildiğimiz bir şey yok.
Geriye kalan tek seçenek olan ucuz iş gücü de politikacılar tarafından popülüst vaatler ve asgari ücrete uygulanan inanılmaz yüksek vergi politikaları ile uygulanması imkansız hale geliyor. (1604 TL asgari ücretin giydirilmişi (işveren hissesi dahil edildiğinde) şu an 2390TL. Bu rakama kıdem ve ihbar tazminatı dahil değil.). Daha yüksek maaşlarda gelir vergisinden dolayı oranlar inanılmaz vergisel boyutlara ulaşıyor.
Bu işin bir yerde patlayacağı kesin.
edemez cunku borclarin GDP ye orani coktan 100% u asti ve halada artiyor
zaten bu yuzden Trump NAFTA ve NATO hakkinda ABD leyhine kararlar aldi. Yani ya uyelikten ayriliyor yada uyelerden harac istiyor
http://i64.tinypic.com/14cfxvm.jpg
Ya kimsenin kuyruğu doğrulttuğu falan yok.Bakın petrolü olan ülkelere,iran ırak,arabistan,venezuela,doğalgazı olan ortaasya ülkelri falan ,yeraltı zenginlikleri olan afrika ülkeleri,hiç adam gibi zengin olan müreffeh bir ülke var mı.Bu gavurlar şeytana pabucu ters giydirir.Herkesi soyuyorlar bence.
sn hakem,
Durum tabii ki iyi değildi ama bazı basit farklar vardı
-babadan kalan mirası satmamıştık (Telekom, tüpraş, şeker fabrikaları vb..)
-halkın parası olmasada borcu yoktu, gerekince akrabalar altınını borç verirdi
-devlet ileriye dönük bu kadar borçlu değildi (köprüler, şehir hastaneleri vs..)
-milyonlarca mülteci beslemiyorduk
vs..
Evet doğru ama saydığınız ülkelerde vatandaşların refahı ile üretilen katma değer ve hizmet uyumlu. Bizde değil. Bizim halkımız hak ettiğinden çok daha fazla refah içinde yaşatılıyor. Türkiye üretim ve katma değer çıktısı ile refahı uyuşmayan dünyadaki ender ülkelerden biri. O nedenle diğerlerinin Türkiye kadar zarar görmeme ihtimali yüksek.
kendimden ornek vereyim
ABD de yasayip dolar kazanan biri olarak heralde benden daha iyi bunu goren olamaz
Istanbul da sac trasina 15 sene once 3 dolar veriyordum simdi 8 dolar veriyorum yada 9
benim ABD de maasim 3 katina cikmadi hatta net olarak bile 2 katina cikmadi ama her ABD vatandasi yurtdisina ciktiginda ozellikle Avrupa ve TR de cok cok daha fazla dolar harcamak zorunda kaliyor
Bunun sebebide dolarin REEL olarak her gun deger kaybetmesi buda cok normal cunku bogazina kadar borca batmis bir ulke amerika. Parasi deger kaybetmeyecekte ne yapacak? Cari acik rekor dis ticaret acigi rekor hersey rekor
zaten o yuzden Trump simdi Cin e vergi koyuyor birde daha baska bir suru mala ithalat vergisi koyuyor. En son arabalara ithalat vergisi koyacak diye konusuldu. Her gun cokusu yasiyoruz burada. Ama TR den biraz daha iyi o kadar